Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Woooooow, agatia, to już za chwileczkę ))))))
Ufffff, zaczynamy odliczanie Dasz rade, dasz radę!!!! (Rety, ale jeszcze my musimy dać w tym oczekiwaniu na Liwię i Wasze emocje ).
Milka, chyba znowu coś pokasowało, ale gratuluję serduszka
Ruby - fajny wózeczek i atrakcyjna cena. Skoro w dobrym stanie, to bardzo trafiony zakup
A ja się wkurzyłam - zamówiłam przesyłkę na allegro, miała przyjśc, jako Polecony Allegro InPost. Nie było powiadomienia żadnego.... Idę na poszukiwania, gdzie się podziewa - bo ponoć dostarczono ją do punktu 04.08. i miała tam czekać 3 dni...
Z bardziej optymistycznych i... nieco przyziemno-babskich rzeczy Dostałam dziś zdjęcia gotowych literek na ścianę Sa nieco jaśniejsze, niż zakładałam, ale już nie mogę się doczekać, aż zobaczymy je na żywo - zwłaszcza, że piraciki mali nie są - ich wysokośc, to 21-22cm
Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agatia wow kciukam
Bratku literki są spoko,też myślę nad nimi
Mi przyszła paczka z h&m całość z przesyłką 36,00zł
Uwielbiam wyprzedaże
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04db56a536cd.jpgKjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Hej
Agatia to kciuki zaciśnięte na pewno będzie już sama oddychała. To mój Mikołaj nie będzie już najmłodszym bobasem forumowym a tak w ogóle to kończy dziś swój pierwszy miesiąc życia
Kas kobieta interesu z Ciebie:)
Ruby a Ty masz dobre serduszko, faktycznie lepiej oddać do domu dziecka niż jakiejś koleżance co stać ją by kupić.
Bratku jesteś następna w kolejce do rozpakowania czy ktoś mi umknął?
Kjopa nasza świeża ciezarówko jak samopoczucie? Już dotarło do Ciebie w 100℅ że jesteś w ciąży?agatia, Ruby lubią tę wiadomość
-
Agatia, no ja byłam w szoku jak zobaczyłam Twój TP . Ale czas leci.
U nas ok. Jestem po usg III trym. Mała jest mała jak rodzeństwo w tym wieku, czyli ok 31 tc 1500g. Najważniejsze, że w normie.
Tylko ułożona w poprzek jeszcze, więc się obserwujemy. Póki co, mogę ją po głowie przez brzuch głaskać
A poza tym jesteśmy po remoncie, wyjazdach i ja już na L4. -
Cieszę się, że literki Wam się podobają Każdy lubi co innego, to oczywiste, ale jeśli Was nie rażą, to przyjemne to podwójnie, hihi
Postanowiłam też nawiedzić dziś okoliczne sklepy z używanymi ciuchami (a troooooochę ich jest ), bo jakoś ciągle nie mogłam zdzierżyć, że np.mam wyłożyć 35-40zł na bluzę, która za 2-3 tygodnie może już być co najwyżej przytulanką dla kotów I tak jeszcze z X-em innych mniej powszechnie używanych ciuchów. W większości nie było, czego szukać, ale w dwóch byłam mile zaskoczona Np.cieplutka bluza, rozm.56 - naprawdę w świetnym stanie, nie mam się absolutnie do czego przyczepić - na suwak, bez kaptura - za 8zł. No i spodnie a'la bojówki, na gumeczce, na podobny przedział wiekowy, też w stanie, jak ze sklepu - za 5zł Wszystko bawełniane, zupełnie niezniszczone
Tak więc bodziaki wszelakie itd.upolowane nowe, ale tutaj używki Zobaczymy, jak się będzie nosić
Ruby - nie, nie na allegro. Znalazłam przez net, na dawandzie:
http://pl.dawanda.com/shop/arcdeco
Aczkolwiek podobno ma profil na fb i gdzieś tam jeszcze - i jak ścigniesz ją mailowo, to można coś taniej zamówić - u nas wyszło o 20zł mniej, niż wg cennika dawandy - bo bez tego dodatkowego narzutu
kas, niezłe polowanko
agatia - wszystko będzie dobrze, nie martw się o oddech. Przecież Liwia, to już kawał pannicy jest! :-* Głowa do góry
Już teraz wysyłamy MNÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓSTWO fluidów - żebyście się obie nie stresowały
Ejrene - już miesiąc????????????????? Raaaaaany, to jest jakiś kosmos. Przecież dopiero co rodziłaś I piszę to zupełnie serio - nie mam pojęcia, jakim cudem minęło już tyle czasu. Mam wrażenie, że max ze 2 tygodnie...
Hmmmm, a wiesz co, że... chyba faktycznie jesteśmy następni po agatii???
MamaTuśka - Ty żyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyjeesz
Tak się zastanawiałam, gdzie przepadłaś, przeglądając ostatnio listę zaciążonych na naszym wątku na OF
Kjopka, czemu na OF nadal nie masz na pierwszej stronie? Pogoń Szefową Trzeba naród podnosić na duchuKjopa3 lubi tę wiadomość
-
oooo żyję, żyję i to jak
Dziś zrobiłam pierwsze pranie i... dobrze, że u nas dziewczynka, bo zabarwiłam wszystkie białe rzeczy na różowo jakimś białym (!) kocykiem w wisienki
Zeszło przy szóstym płukaniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 18:12
-
nick nieaktualnyJuż wszystko gra i buczy na pierwszej stronie jednej i drugiej
Milka oooo kto wie może zaczyna się
wózek nie zapłacony- umówiłyśmy się aż wszystko spakuje na gotowo i będzie gotowe do wysyłki to jej przeleję kasę. Ogłoszenie już zdjęła więc albo faktycznie dla mnie albo sprzedała komuś innemu i mnie zrobiła w ciu..a okaże się w poniedziałek bo wtedy ma się ze mną kontaktować
Wróciliśmy od znajomych. Malutka ma dwa tygodnie - jest śliczna - ale taka wiotka , ja nie wiem jak ja sobie poradzę , wszystko zapomniałam miałam na rękach Lilkę i ja chcę już listopad
MamaTuśka ty córko marnotrawna! gdzieś ty była kobieto tyle czasu? nagana od szefowej wszystko ok u was?
Bratku zajrzę i pomyślę z zamówieniem, ja muszę podwójnie bo młoda jak zobaczy to też sobie zażyczy na bank
Tak jest Agatia, Bratek, MamaTuśka, Kas i Ja?Milka1991 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś rano zmieniłam termin wizyty w lux medzie na 25 sierpnia ale wydawało mi się za szybko. Jeszcze mogłoby nie być serduszka. Więc wruciłam z pracy zajrzałam i zwolniły się terminy na 1-2 września więc wzięłam 2 września. Czekam cierpliwie trzy tygodnie i mam nadzieję, że zobaczę zarodek z serduszkiem.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Ruby wszędzie - w wirze remontowym, w przetworowym szale, na wakacjach, u rodziny i w pracy. I jak w końcu siadłam na tyłku, to wróciłam do internetowego nałogu - forum
Kjopa, życzę serca ja dzwon . Pamiętam chyba Bratek zobaczyła serducho najwcześniej, chociaż lekarz był...hmm... z tych umiarkowanie ciepłych w relacjach
Mnie też przetrzymali do 7tc, a pewnie było widać wcześniej .
Moje dziecię nadal leży w poprzek i wystawia przez brzuch głowę do głaskania... A jak kopnie w pęcherz... ojojoj...
-
nick nieaktualnyHej
Kjopa myślę, że termin jak najbardziej ok
MamaTuśka to zostań na dłuzej, a jak się rozpakujesz to daj znać ciotkom forumowym
Mój młody też jest poprzecznie ułozony i czuję go na dole jak kopie, a ostatnio taka kulka (wyraźne wybrzuszenie z jednej strony)przy pępku jest - myślisz że to właśnie główka?
Ejrene i jak mały juz powyratstał w miesiąc z pierwszych ubranek? czy jeszcze się mieści? wczoraj ta malutka taka kruszynka tzn. 4 kg ma ale takie to wiotkie i krucheWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 09:31
-
Dzień dobry:)
Leci ten czas szybko
Wiecie jak widzę swoje dziecko codziennie to mi się wydawało że nic nie urósł przez ten miesiąc, bo on od początku był długi i chudy i z mierzyłam mu obwód głowy i klatki i porównałam z tym co mam w książeczce po porodzie wymiary wpisane i jednak urósł przez miesiąc 2cm w obwodzie głowy mu się zwiększyło. Ciekawa jestem ile waży ale to dopiero 31 sie dowiem.
A co do ubranek Ryby to niektóre były na niego za małe na starcie i ani razu nie założyłam zwłaszcza pajace na 56, a resztę w które wszedł to nosi nadal i są w tym niektóre na 56- ale już tak na styk np. Półśpiochy a tak to głównie nosi 62 i są jeszcze dość luźne albo akurat. A urodził się 61 długi.
Ale rozmiar rozmiarowi nie równy, zależy też gdzie kupowane, ma body i półśpiochy z lidla i na metce jest 50/56 a w rzeczywistości to słuszne 62 -
Naprodukowalam się rano, a wifi szpitalne uciekło i cały post się skasował...
Kjopa ja byłam u ginki koło 9tc, kazała wcześniej nie przychodzić, żeby nie było niepotrzebnego stresu, bo wcześniej może nic nie być widać. Więc dobry termin ustaliłaś
Ejrene, ale ten czas leci już miesiąc skończył Twój Miki kawaler już
Milka jak dzisiaj samopoczucie? Lepiej?
Fajnie, że podoba Ci się imię mojej córci
Milka1991 lubi tę wiadomość