X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16.08.16 powitam Liwię.

Bratek, Kjopa3, Ejrene, MamaTuśka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooooow, agatia, to już za chwileczkę :)))))))
    Ufffff, zaczynamy odliczanie :) Dasz rade, dasz radę!!!! (Rety, ale jeszcze my musimy dać w tym oczekiwaniu na Liwię i Wasze emocje ;) ).

Milka, chyba znowu coś pokasowało, ale gratuluję serduszka <3

Ruby - fajny wózeczek i atrakcyjna cena. Skoro w dobrym stanie, to bardzo trafiony zakup :)

A ja się wkurzyłam - zamówiłam przesyłkę na allegro, miała przyjśc, jako Polecony Allegro InPost. Nie było powiadomienia żadnego.... Idę na poszukiwania, gdzie się podziewa - bo ponoć dostarczono ją do punktu 04.08. i miała tam czekać 3 dni...

Z bardziej optymistycznych i... nieco przyziemno-babskich rzeczy ;) Dostałam dziś zdjęcia gotowych literek na ścianę :) Sa nieco jaśniejsze, niż zakładałam, ale już nie mogę się doczekać, aż zobaczymy je na żywo - zwłaszcza, że piraciki mali nie są ;) - ich wysokośc, to 21-22cm :)

7833e9a2661c5630med.jpg

Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku śliczne literki, też o takich myślę :) na allegro zamawiałaś?

Agtia- ależ się cieszę!!! czekamy na małą księżniczkę :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku super literki.

Agatia super to czekamy na wtorek :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia wow :-) kciukam :-)

Bratku literki są spoko,też myślę nad nimi :-)

Mi przyszła paczka z h&m :-) całość z przesyłką 36,00zł :-)
    Uwielbiam wyprzedaże :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04db56a536cd.jpg

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ale ekstra literki i piraci :-D podobają mi się bardzo :)

Kas no luksio ciuszki :)

We wtorek będę liczyć na Wasze kciuki i dobre fluidy, żeby Liwcia sama oddychala u miała dobre cukry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 15:38

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Agatia to kciuki zaciśnięte na pewno będzie już sama oddychała. To mój Mikołaj nie będzie już najmłodszym bobasem forumowym :) a tak w ogóle to kończy dziś swój pierwszy miesiąc życia <3

Kas kobieta interesu z Ciebie:)
    Ruby a Ty masz dobre serduszko, faktycznie lepiej oddać do domu dziecka niż jakiejś koleżance co stać ją by kupić.

Bratku jesteś następna w kolejce do rozpakowania czy ktoś mi umknął?

Kjopa nasza świeża ciezarówko jak samopoczucie? Już dotarło do Ciebie w 100℅ że jesteś w ciąży?

agatia, Ruby lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. Tak dawno mnie nie było, że nie wiem, czy mam po co wracać ;(.
    Póki co, widzę mnóstwo zmian, dużo dobrych wieści i odrobinę smutków. Gratuluję narodzin i dwóch kreseczek! Pozdrawiam serdecznie. Buźka.

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej MammaTuska ale fajnie Cię widzieć, Ty.już też bliżej niż dalej :).
    Pisz, co tam u Was, jak się czujesz,.jak dzidziol w brzuszku?

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, no ja byłam w szoku jak zobaczyłam Twój TP ;). Ale czas leci.

U nas ok. Jestem po usg III trym. Mała jest mała jak rodzeństwo w tym wieku, czyli ok 31 tc 1500g. Najważniejsze, że w normie.
    Tylko ułożona w poprzek jeszcze, więc się obserwujemy. Póki co, mogę ją po głowie przez brzuch głaskać ;)

A poza tym jesteśmy po remoncie, wyjazdach i ja już na L4.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że literki Wam się podobają :-D Każdy lubi co innego, to oczywiste, ale jeśli Was nie rażą, to przyjemne to podwójnie, hihi :)

Postanowiłam też nawiedzić dziś okoliczne sklepy z używanymi ciuchami (a troooooochę ich jest ;) ), bo jakoś ciągle nie mogłam zdzierżyć, że np.mam wyłożyć 35-40zł na bluzę, która za 2-3 tygodnie może już być co najwyżej przytulanką dla kotów ;) I tak jeszcze z X-em innych mniej powszechnie używanych ciuchów. W większości nie było, czego szukać, ale w dwóch byłam mile zaskoczona :) Np.cieplutka bluza, rozm.56 - naprawdę w świetnym stanie, nie mam się absolutnie do czego przyczepić - na suwak, bez kaptura - za 8zł. No i spodnie a'la bojówki, na gumeczce, na podobny przedział wiekowy, też w stanie, jak ze sklepu - za 5zł :-O Wszystko bawełniane, zupełnie niezniszczone :)
    Tak więc bodziaki wszelakie itd.upolowane nowe, ale tutaj używki :) Zobaczymy, jak się będzie nosić ;)

Ruby - nie, nie na allegro. Znalazłam przez net, na dawandzie:
    http://pl.dawanda.com/shop/arcdeco
    Aczkolwiek podobno ma profil na fb i gdzieś tam jeszcze - i jak ścigniesz ją mailowo, to można coś taniej zamówić - u nas wyszło o 20zł mniej, niż wg cennika dawandy - bo bez tego dodatkowego narzutu :)

kas, niezłe polowanko :)

agatia - wszystko będzie dobrze, nie martw się o oddech. Przecież Liwia, to już kawał pannicy jest! :-* Głowa do góry :)
    Już teraz wysyłamy MNÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓSTWO fluidów - żebyście się obie nie stresowały :)

Ejrene - już miesiąc????????????????? Raaaaaany, to jest jakiś kosmos. Przecież dopiero co rodziłaś :-O I piszę to zupełnie serio - nie mam pojęcia, jakim cudem minęło już tyle czasu. Mam wrażenie, że max ze 2 tygodnie... :-O
    Hmmmm, a wiesz co, że... chyba faktycznie jesteśmy następni po agatii??? 46.gif

MamaTuśka - Ty żyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyjeesz :P :P :P
    Tak się zastanawiałam, gdzie przepadłaś, przeglądając ostatnio listę zaciążonych na naszym wątku na OF :)

Kjopka, czemu na OF nadal nie masz <3 na pierwszej stronie? ;) Pogoń Szefową ;) Trzeba naród podnosić na duchu <3 :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo żyję, żyję i to jak ;)

Dziś zrobiłam pierwsze pranie i... dobrze, że u nas dziewczynka, bo zabarwiłam wszystkie białe rzeczy na różowo jakimś białym (!) kocykiem w wisienki ;):):)

Zeszło przy szóstym płukaniu... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 18:12

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:54

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko gra i buczy na pierwszej stronie jednej i drugiej ;)

Milka oooo kto wie może zaczyna się :P
    wózek nie zapłacony- umówiłyśmy się aż wszystko spakuje na gotowo i będzie gotowe do wysyłki to jej przeleję kasę. Ogłoszenie już zdjęła więc albo faktycznie dla mnie albo sprzedała komuś innemu i mnie zrobiła w ciu..a :D okaże się w poniedziałek bo wtedy ma się ze mną kontaktować :D

Wróciliśmy od znajomych. Malutka ma dwa tygodnie - jest śliczna - ale taka wiotka , ja nie wiem jak ja sobie poradzę , wszystko zapomniałam :D miałam na rękach Lilkę i ja chcę już listopad :P

MamaTuśka ty córko marnotrawna! gdzieś ty była kobieto tyle czasu? nagana od szefowej :P wszystko ok u was?

Bratku zajrzę i pomyślę z zamówieniem, ja muszę podwójnie bo młoda jak zobaczy to też sobie zażyczy na bank :P

Tak jest Agatia, Bratek, MamaTuśka, Kas i Ja?

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rano zmieniłam termin wizyty w lux medzie na 25 sierpnia ale wydawało mi się za szybko. Jeszcze mogłoby nie być serduszka. Więc wruciłam z pracy zajrzałam i zwolniły się terminy na 1-2 września więc wzięłam 2 września. Czekam cierpliwie trzy tygodnie i mam nadzieję, że zobaczę zarodek z serduszkiem.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ;) wszędzie - w wirze remontowym, w przetworowym szale, na wakacjach, u rodziny i w pracy. I jak w końcu siadłam na tyłku, to wróciłam do internetowego nałogu - forum ;)

Kjopa, życzę serca ja dzwon ;). Pamiętam chyba Bratek zobaczyła serducho najwcześniej, chociaż lekarz był...hmm... z tych umiarkowanie ciepłych w relacjach ;)
    Mnie też przetrzymali do 7tc, a pewnie było widać wcześniej ;).

Moje dziecię nadal leży w poprzek i wystawia przez brzuch głowę do głaskania... A jak kopnie w pęcherz... ojojoj... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kjopa myślę, że termin jak najbardziej ok :)

MamaTuśka to zostań na dłuzej, a jak się rozpakujesz to daj znać ciotkom forumowym ;)
    Mój młody też jest poprzecznie ułozony i czuję go na dole jak kopie, a ostatnio taka kulka (wyraźne wybrzuszenie z jednej strony)przy pępku jest - myślisz że to właśnie główka? :)

Ejrene i jak mały juz powyratstał w miesiąc z pierwszych ubranek? czy jeszcze się mieści? wczoraj ta malutka taka kruszynka tzn. 4 kg ma ale takie to wiotkie i kruche :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 09:31

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Leci ten czas szybko :)
    Wiecie jak widzę swoje dziecko codziennie to mi się wydawało że nic nie urósł przez ten miesiąc, bo on od początku był długi i chudy i z mierzyłam mu obwód głowy i klatki i porównałam z tym co mam w książeczce po porodzie wymiary wpisane i jednak urósł :) przez miesiąc 2cm w obwodzie głowy mu się zwiększyło. Ciekawa jestem ile waży ale to dopiero 31 sie dowiem.
    A co do ubranek Ryby to niektóre były na niego za małe na starcie i ani razu nie założyłam zwłaszcza pajace na 56, a resztę w które wszedł to nosi nadal i są w tym niektóre na 56- ale już tak na styk np. Półśpiochy a tak to głównie nosi 62 i są jeszcze dość luźne albo akurat. A urodził się 61 długi.
    Ale rozmiar rozmiarowi nie równy, zależy też gdzie kupowane, ma body i półśpiochy z lidla i na metce jest 50/56 a w rzeczywistości to słuszne 62

atdc15nmjt4tk663.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas super ciuszki i za taką cenę :-D

Mama Tuśka fajnie, że jesteś.

MamaTuśka, kas50 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprodukowalam się rano, a wifi szpitalne uciekło i cały post się skasował...

Kjopa ja byłam u ginki koło 9tc, kazała wcześniej nie przychodzić, żeby nie było niepotrzebnego stresu, bo wcześniej może nic nie być widać. Więc dobry termin ustaliłaś :)

Ejrene, ale ten czas leci już miesiąc skończył Twój Miki :-D kawaler już :)

Milka jak dzisiaj samopoczucie? Lepiej?
    Fajnie, że podoba Ci się imię mojej córci :)

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ