Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kjopa - pocieszające, co piszesz, bo nasz tryb życia jest....eeeee, mówiąc oględnie, mało ustabilizowany
Ruby - no wiesz co, co za baba ;/ Nigdy nie zrozumiem czegoś takiegoTylko zamieszanie robią i zmniejszają zaufanie
Cena za komplecik z tego, co kojarzę, dobra
U nas beciko-kocykz minky już się szyje właśnie. Razem z metkowcem
Poszliśmy z klimat lekko marynarski, więc do "pirackich" literek dobraliśmy organizer z kotwicami i kocyk - kotwicowo-łódkowy
Literki materiałowe - tak tak, wiem, że można praćAle jakos tak byliśmy spokojniejsi. Zresztą.... zakochałam się w tych piracikach w łódeczkach
Na żywo też są boscy
Ewelinka, tak, jak pisze Ejrene - zależy od lekarza.
Aha, byliśmy wczoraj w sklepie wóżkowym - bez problemu wydano nam adaptery - uffffff
Od razu pokazaliśmy bazę i fotelik, żeby się upewnić czy zostały prawidłowo zamontowane przez M. - i dobrze, że zapytaliśmy!Panowie zwrócili uwagę, że jest za duży kąt nachylenia fotelika i nie może tak być u niemowlaka, bo główka może łatwo opadać i się majtać, więc coś pokombinowali, pokombinowali, trochę położyliśmy oparcie w tylnej kanapie - i jest lepiej
Po prostu - okazało się, że mamy tak wyprofilowaną tylną kanapę, że przez to całość idzie właśnie nieco za mocno w górę. Przyznali, że pierwszy raz coś takiego widzą
A tak w ogóle, to... chciałam zaprotestowac przeciwko twierdzeniom, że im bliżej terminu, tym dziecko się mniej rusza, bo ma coraz mniej miejsca.... TERE-FEREMłody rozrabia wręcz coraz bardziej, a przecież aktualnie, jeśli utrzymał tempo wzrostu, to waży pewnie jakieś 2,9-3,2kg. Nie zauważyłam, żeby jakoś specjalnie mniej się ruszał... ;] Po prostu jak się rusza, to mi tak wszystko zgniata, to hej!
Chwilami mam wrażenie, że regularnie robi po prostu tak:
Btw-ostatnio dałam M.do ręki w Smyku kocyk minky - stwierdził, że sam by taki chciał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 12:48
EwelinaaKa, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Już po wizycie
Mały waży 1089g
wszystko ok,szyjka twarda i zamknięta,ale na usg nie mierzyla,Ph pochwy wyszlo ok,więc tym razem posiewu nie pobrała. Następną wizytę mam 14.09. Wg usg TP wychodzi na 11.11.
Aha,na wadze u ginki mam +7,5kg, w ostatnim ms przybylo mi 3kg,mówiła że trochę dużo:/
Dziś kończę II trymestrEjrene, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/kocyk-minky-75x100cm-wypelnienie-zestaw-poduszka-i5613554405.html
http://allegro.pl/kerstin-kocyk-minky-z-poduszka-75x100cm-kolderka-i5687754408.html?reco_id=c1e73f01-64b3-11e6-9189-56847afe9799&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Reco&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy-17272_Po%C5%9Bciel+i+kocyki-17280_Ko%C5%82dry+i+poduszki-28125_Komplety-28133
też dobre oferty -
Kas super,że wszystko ok. Ja w pierwszej ciąży pod koniec potrafiłam mieć +5kg. i gin nic mi na to nie mówiła.
Śliczne te komplety
Cinnamon, Bratek cieszę się że pocieszyłam
Bratku kupiłam ten płyn z Biedronki dla dziewczynek-testujękas50 lubi tę wiadomość
-
kas, fajnie, że wszystko ok
Kjopa - super, mam nadzieję, że się sprawdzi. Na szczęście - jakby co, tani był, więc prędzej przeżyjeszten Sensitive z Rossmana też fajny i tani, jak barszcz. Zawsze można zużyć do całego ciała.
A my wczoraj poznaliśmy położną, na którą dostałam namiary. Wrażenia na plus. Wybadałam ją dokładnie w temacie pozycji, wspomagania naturalnego (od liści z malin po aromaterapięitd.).
Ogólnie - mętlik w głowie i tysiąc myśli na minutę, bo uświadomiła mi, że bez problemu dostałabym skierowanie na cc...
Tak naprawdę teraz zależy to tylko ode mnie... -
Ja bym cesarki na własne życzenie nigdy nie chciała,co innego z konieczności. Lepiej trochę pocierpiec naturalnie,w gruncie rzeczy szybko zapomina się o bólu,a środkiem znieczulajacym zawsze można sie wspomoc
Ale Twój wybór
Edit: dziś zaczynam III trymestrale leci...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 14:34
-
kas, to nie jest u mnie takie proste i cc nie byłaby wyborem dla zachcianki, "bo się paniusia boi". Właśnie na tym dowcip polega...
Poza tym wspomniałam niedawno, że u mnie może nie być możliwości znieczulenia zzo, właściwie tylko dolargan, który przez niektórych jest wręcz odradzany, bo wiadomo, że wpływa też na dziecko....
(btw-wczoraj dowiedziałam się, że faktycznie, jeśli nie urodzę w TP, to zgłaszam się na IP i nie czekają, "że może", tylko wywołują na siłęPrzy czym dopada balonik itd., tylko oxytocyna).
O bólu nie zawsze zapomina sie tak szybko - spójrz, ile dziewczyn ma potem jazdy i nie wyobraża sobie po raz drugi rodzić sn...
Dlatego to nie jest u mnie fanaberia.... I dlatego jest to wszystko tak trudne....
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
Bratku jak lekarz zaleca cc i masz ku temu powody to rozumiem
pisalam,że bez konkretnych wskazan bym się nie zdecydowala.
Próg bólu i wytrzymalosci każda kobieta ma inny,ale każda zazwyczaj daje radęja polecam tą buscolizyne jako znieczulenie
-
Kas no to dobre wieści po wizycie
co do porodu SN to znam różne historie, w tym mojej siostry, a także dziewczyn z forum... Lepiej nie mówić, co młode dziewczyny przechodzą PO porodzie. Oczywiście nie każda musi mieć jakieś powikłania, ale niektóre mnie po prostu przerażają...
A ja właśnie wróciłam od gina.. Nie chciałam panikować, ale wszyscy dookoła bardziej ode mnie panikowali, więc zadzwoniłam do gina a ten kazał przyjechać. Ostatnio boli mnie brzuch, szczególnie w nocy i nad ranem, ale nie martwiłam się bo się na pewno rozciąga wszystkoale wczoraj i dziś było niewesoło, tak się dziwnie napinał i bolało mnie też "od dołu".. Więc pojechałam, zbadał i zrobił szybkie usg, nic złego się nie dzieje
mam brać nospę i magnez 3 razy dziennie a jutro jeszcze podskoczyć po receptę na dupka na tydzień najpierw - myślę, że to tak zapobiegawczo... Na usg dziecia oglądałam krótko ale jest cudny
matkości, jaki ma piękny kręgosłup!!!
leżał i machał sobie nóżkami
gin jak przyłożył sondę do brzucha to zaraz zapytał: to co tam miało być u nas? Ja mówię, że yyyy no coś się majtało między nogami
a on tylko się uśmiechnął
nie ciągnęłam tematu bo dla mnie dziś były ważniejsze sprawy, a wizyta i tak 29.08 więc wtedy już nie ma zmiłuj, ma się przyjrzeć co tam jest
-
nick nieaktualnyHej,
Kas nie zgadzam sie z toba, nawet jakbym nie miala lozyska przodujacego nie chciala bym rodzic drugi raz sn przez wywolywanie. Nie sa to moje widzimisie ale o drugie dziecko zaczelam sie po 5 latach starac i to tylko dlatego ze podjelam decyzje ze urodze przez cc , mialam dlugo traume po porodzie i guzik prawda ze bol sie zapomina, tzn moze u jednych tak sie dzieje ale zapewniam cie ze nie u wszystkich. Nie chciala bym tego samego przechodzic drugi raz i wybacz ale to ze ktos mial normalny porod nawet nie lekki tylko normalny nie swiadczy o tym ze kazdy tak ma. Nigdy nie wiesz kto co czuje jesli nie jestes w jego ciele
Bratku w takim razie nic tylko rodzic za chwilkea jak to juz zalezy od ciebie, nikt nie moze cie krytykowac za twoj wybor
Cynamon dobrze ze poszlas, przynajmniej wiesz ze wszystko ok
edek: czyli od 27 tyg zaczyna sie III trymetr...nawet nie wiedzialamKas gratki, jestes juz na ostatniej prostej
Bratku u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, przynajmniej jak rodzialm to nie bylo, zzo dalej nie ma tylko ewentualnie jakies zastrzyki domiesniowe ktore guzik pomagajaw sumie nawet nie wiem czy to byl przecibolowy zastrzyk, ale pamietam ze jeden taki dostalam w tylek...byc moze to byl jeszcze na rozkrecenie zastrzyk bo wtedy mi wywolywali, skorcze byly ale rozwarcia nie bylo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 17:02
cinnamon cookie, Dagn_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:no i teraz dzieki niemu musze siedziec z takim malym pitkiem
jak pocwiczy to na olimpaide pojedzie
a lepszy mały pitek niż nic
Ehhh czy u Was też taka dupna pogoda??? Normalnie jak jesieńpada paskudnie u nas...
Ruby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas cieplo dzisiaj ... az sie spocilam
chciala bym zeby juz byl pazdziernik
Mnie sie wlaczyl syndrom wicia gniazdakupuje posciele, piore, ogladam gadzety dla niemowlat , masakra tylko zeby jeszcze podwojna wyplata przychodzila
PS. Wozek w drodze! -
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Czekamy Ruby na te Twoje cacuszko
pewnie jutro będzie?
jestem gotowa na wszytko
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny