X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa - pocieszające, co piszesz, bo nasz tryb życia jest....eeeee, mówiąc oględnie, mało ustabilizowany :P :P :P ;)

Ruby - no wiesz co, co za baba ;/ Nigdy nie zrozumiem czegoś takiego :( Tylko zamieszanie robią i zmniejszają zaufanie :(
    Cena za komplecik z tego, co kojarzę, dobra :)
    U nas beciko-kocyk ;) z minky już się szyje właśnie. Razem z metkowcem :-D
    Poszliśmy z klimat lekko marynarski, więc do "pirackich" literek dobraliśmy organizer z kotwicami i kocyk - kotwicowo-łódkowy ;)
    Literki materiałowe - tak tak, wiem, że można prać :) Ale jakos tak byliśmy spokojniejsi. Zresztą.... zakochałam się w tych piracikach w łódeczkach <3 :-D Na żywo też są boscy :-D

Ewelinka, tak, jak pisze Ejrene - zależy od lekarza.

Aha, byliśmy wczoraj w sklepie wóżkowym - bez problemu wydano nam adaptery - uffffff :)
    Od razu pokazaliśmy bazę i fotelik, żeby się upewnić czy zostały prawidłowo zamontowane przez M. - i dobrze, że zapytaliśmy! :) Panowie zwrócili uwagę, że jest za duży kąt nachylenia fotelika i nie może tak być u niemowlaka, bo główka może łatwo opadać i się majtać, więc coś pokombinowali, pokombinowali, trochę położyliśmy oparcie w tylnej kanapie - i jest lepiej :) Po prostu - okazało się, że mamy tak wyprofilowaną tylną kanapę, że przez to całość idzie właśnie nieco za mocno w górę. Przyznali, że pierwszy raz coś takiego widzą :)

A tak w ogóle, to... chciałam zaprotestowac przeciwko twierdzeniom, że im bliżej terminu, tym dziecko się mniej rusza, bo ma coraz mniej miejsca.... TERE-FERE :P :P :P Młody rozrabia wręcz coraz bardziej, a przecież aktualnie, jeśli utrzymał tempo wzrostu, to waży pewnie jakieś 2,9-3,2kg. Nie zauważyłam, żeby jakoś specjalnie mniej się ruszał... ;] Po prostu jak się rusza, to mi tak wszystko zgniata, to hej!
    Chwilami mam wrażenie, że regularnie robi po prostu tak:
    canstock18886828.jpg
    :P

Btw-ostatnio dałam M.do ręki w Smyku kocyk minky - stwierdził, że sam by taki chciał :P :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 12:48

EwelinaaKa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :-) Mały waży 1089g :-) wszystko ok,szyjka twarda i zamknięta,ale na usg nie mierzyla,Ph pochwy wyszlo ok,więc tym razem posiewu nie pobrała. Następną wizytę mam 14.09. Wg usg TP wychodzi na 11.11.:-)

Aha,na wadze u ginki mam +7,5kg, w ostatnim ms przybylo mi 3kg,mówiła że trochę dużo:/

Dziś kończę II trymestr :-)

Ejrene, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas super wieści ja mam +11 :P i zaczyna mnie to przerażać nie na żarty :P

• kas50 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin coś Ci mówi na wagę?
    Mi na te 3kg w miesiąc powiedziala,że sporo,hm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Gin coś Ci mówi na wagę?
    Mi na te 3kg w miesiąc powiedziala,że sporo,hm
    nie, jak pytałam to się głupio uśmiechnął i powiedział, że nie mam się czym przejmować...położna powiedziała to samo, że waga to mały problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/kocyk-minky-75x100cm-wypelnienie-zestaw-poduszka-i5613554405.html

http://allegro.pl/kerstin-kocyk-minky-z-poduszka-75x100cm-kolderka-i5687754408.html?reco_id=c1e73f01-64b3-11e6-9189-56847afe9799&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Reco&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy-17272_Po%C5%9Bciel+i+kocyki-17280_Ko%C5%82dry+i+poduszki-28125_Komplety-28133

też dobre oferty :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas super,że wszystko ok. Ja w pierwszej ciąży pod koniec potrafiłam mieć +5kg. i gin nic mi na to nie mówiła.

Śliczne te komplety :-)

Cinnamon, Bratek cieszę się że pocieszyłam ;-)

Bratku kupiłam ten płyn z Biedronki dla dziewczynek-testuję ;-)

kas50 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, fajnie, że wszystko ok :)

Kjopa - super, mam nadzieję, że się sprawdzi. Na szczęście - jakby co, tani był, więc prędzej przeżyjesz ;) ten Sensitive z Rossmana też fajny i tani, jak barszcz. Zawsze można zużyć do całego ciała.

A my wczoraj poznaliśmy położną, na którą dostałam namiary. Wrażenia na plus. Wybadałam ją dokładnie w temacie pozycji, wspomagania naturalnego (od liści z malin po aromaterapię ;) itd.).
    Ogólnie - mętlik w głowie i tysiąc myśli na minutę, bo uświadomiła mi, że bez problemu dostałabym skierowanie na cc...
    Tak naprawdę teraz zależy to tylko ode mnie...

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym cesarki na własne życzenie nigdy nie chciała,co innego z konieczności. Lepiej trochę pocierpiec naturalnie,w gruncie rzeczy szybko zapomina się o bólu,a środkiem znieczulajacym zawsze można sie wspomoc :-)
    Ale Twój wybór :-)

Edit: dziś zaczynam III trymestr :-) ale leci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 14:34

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, to nie jest u mnie takie proste i cc nie byłaby wyborem dla zachcianki, "bo się paniusia boi". Właśnie na tym dowcip polega...

Poza tym wspomniałam niedawno, że u mnie może nie być możliwości znieczulenia zzo, właściwie tylko dolargan, który przez niektórych jest wręcz odradzany, bo wiadomo, że wpływa też na dziecko....

(btw-wczoraj dowiedziałam się, że faktycznie, jeśli nie urodzę w TP, to zgłaszam się na IP i nie czekają, "że może", tylko wywołują na siłę :( Przy czym dopada balonik itd., tylko oxytocyna).

O bólu nie zawsze zapomina sie tak szybko - spójrz, ile dziewczyn ma potem jazdy i nie wyobraża sobie po raz drugi rodzić sn...

Dlatego to nie jest u mnie fanaberia.... I dlatego jest to wszystko tak trudne....

:(

Dagn_ lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku jak lekarz zaleca cc i masz ku temu powody to rozumiem :-) pisalam,że bez konkretnych wskazan bym się nie zdecydowala.
    Próg bólu i wytrzymalosci każda kobieta ma inny,ale każda zazwyczaj daje radę :-) ja polecam tą buscolizyne jako znieczulenie :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no to dobre wieści po wizycie :) co do porodu SN to znam różne historie, w tym mojej siostry, a także dziewczyn z forum... Lepiej nie mówić, co młode dziewczyny przechodzą PO porodzie. Oczywiście nie każda musi mieć jakieś powikłania, ale niektóre mnie po prostu przerażają...

A ja właśnie wróciłam od gina.. Nie chciałam panikować, ale wszyscy dookoła bardziej ode mnie panikowali, więc zadzwoniłam do gina a ten kazał przyjechać. Ostatnio boli mnie brzuch, szczególnie w nocy i nad ranem, ale nie martwiłam się bo się na pewno rozciąga wszystko ;) ale wczoraj i dziś było niewesoło, tak się dziwnie napinał i bolało mnie też "od dołu".. Więc pojechałam, zbadał i zrobił szybkie usg, nic złego się nie dzieje :) mam brać nospę i magnez 3 razy dziennie a jutro jeszcze podskoczyć po receptę na dupka na tydzień najpierw - myślę, że to tak zapobiegawczo... Na usg dziecia oglądałam krótko ale jest cudny <3 matkości, jaki ma piękny kręgosłup!!! ;) leżał i machał sobie nóżkami :) gin jak przyłożył sondę do brzucha to zaraz zapytał: to co tam miało być u nas? Ja mówię, że yyyy no coś się majtało między nogami ;) a on tylko się uśmiechnął :) nie ciągnęłam tematu bo dla mnie dziś były ważniejsze sprawy, a wizyta i tak 29.08 więc wtedy już nie ma zmiłuj, ma się przyjrzeć co tam jest ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kas nie zgadzam sie z toba, nawet jakbym nie miala lozyska przodujacego nie chciala bym rodzic drugi raz sn przez wywolywanie. Nie sa to moje widzimisie ale o drugie dziecko zaczelam sie po 5 latach starac i to tylko dlatego ze podjelam decyzje ze urodze przez cc , mialam dlugo traume po porodzie i guzik prawda ze bol sie zapomina, tzn moze u jednych tak sie dzieje ale zapewniam cie ze nie u wszystkich. Nie chciala bym tego samego przechodzic drugi raz i wybacz ale to ze ktos mial normalny porod nawet nie lekki tylko normalny nie swiadczy o tym ze kazdy tak ma. Nigdy nie wiesz kto co czuje jesli nie jestes w jego ciele :)

Bratku w takim razie nic tylko rodzic za chwilke ;) a jak to juz zalezy od ciebie, nikt nie moze cie krytykowac za twoj wybor :)

Cynamon dobrze ze poszlas, przynajmniej wiesz ze wszystko ok :)

edek: czyli od 27 tyg zaczyna sie III trymetr...nawet nie wiedzialam ;) Kas gratki, jestes juz na ostatniej prostej :D

Bratku u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, przynajmniej jak rodzialm to nie bylo, zzo dalej nie ma tylko ewentualnie jakies zastrzyki domiesniowe ktore guzik pomagaja :/ w sumie nawet nie wiem czy to byl przecibolowy zastrzyk, ale pamietam ze jeden taki dostalam w tylek...byc moze to byl jeszcze na rozkrecenie zastrzyk bo wtedy mi wywolywali, skorcze byly ale rozwarcia nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 17:02

cinnamon cookie, Dagn_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby czytałam na OF, że Twój M zaszalał z laptopem ;) niezły rzut ma :P

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby czytałam na OF, że Twój M zaszalał z laptopem ;) niezły rzut ma :P
    no i teraz dzieki niemu musze siedziec z takim malym pitkiem :P jak pocwiczy to na olimpaide pojedzie :P

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no i teraz dzieki niemu musze siedziec z takim malym pitkiem :P jak pocwiczy to na olimpaide pojedzie :P
    A jak! Tylko niech dyscyplinę mu wymyślą ;) a lepszy mały pitek niż nic :P

Ehhh czy u Was też taka dupna pogoda??? Normalnie jak jesień :/ pada paskudnie u nas...

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cieplo dzisiaj ... az sie spocilam :D
    chciala bym zeby juz byl pazdziernik :P
    Mnie sie wlaczyl syndrom wicia gniazda :P kupuje posciele, piore, ogladam gadzety dla niemowlat , masakra tylko zeby jeszcze podwojna wyplata przychodzila :D

PS. Wozek w drodze!

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy Ruby na te Twoje cacuszko ;) pewnie jutro będzie?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Czekamy Ruby na te Twoje cacuszko ;) pewnie jutro będzie?
    taka mam nadzieje, paczka48 wsyalana wczoraj to jutro powinna byc dostarczona tak mi sie wydaje...a czy cacuszko to hmmm jutro ocenimy :D jestem gotowa na wszytko :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hop,

Ja już po śniadaniu, jakoś ostatnio koło 8 się budzę i koniec spania :P

Co tam słychać dziewczynki?

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ