X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja też właśnie myślę o tym co na zimę i tak samo jak Ty myślałam by kombinezon i ten kocyk grubszy. Muszę kupić najpierw na jesień przejściowy kombinezon.
    I czapkę ale nie ogarniam tych rozmiarów :p obwód głowy muszę mierzyć chyba nie?

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja zamierzam używać albo kombinezon+kocyk albo śpiwór. To i to, to chyba za dużo. Z Młodym używałam śpiwór u kurtke + portki zimowe, ale on już był kawał faceta jak była zima, poza tym zim nie było prawie ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie w domu czym okrywacie? Teraz i potem w zimie.
    Macie te kocyki minky? Czy raczej becik?
    Ja już zapomniałam:( skleroza jakaś.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupiony już jeden typowy zimowy kombinezon,ale to bardziej do fotelika,do wózka mam gruby taki mięciutki i jeden polarowy jesienny do szpitala. Te kolderki minky śliczne są. Ruby jaki wzorek wybralas?

My dziś zamowilysmy z córką komplety jesienne dla nas czapka+komin+opaska :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas W domu to zalezy jaką masz temp, ale lekka kołderka czy kocyk na dzień i na noc kołderka. Ja becika nie uzywałam, miałam rożek ale traktowałam go jako kołderkę tylko.

Ejrene ja na razie na zimę raczej pomyślę o kombinezonie i tym kocyku minky co szyjemy, jakby się okazało mało to coś się dokupi- ale nie wiadomoc zy będzie taka potrzeba.
    No obwód głowy trzeba będzie zmierzyć i taką czapkę zakupic, w ciemno to wiesz ja kupiłam kilka dla młodej i okazały się za małe :/

Agatia moja tez juz była w zimie odchowana :P rodziłam w sieprniu więc już była troskę wieksza, ubierałam kombinezon na wyjazdy- ze zdjęć pamiętam, a na spacery to chyba musiałam przykrywać jakimś kocem albo kołderką bo śpiworka nie miałam, a nic innego ni ekojarze. I tak przy bardzo duzych mrozach się nie wychodzi...więc szkoda wydawac na wszystko kasy chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 18:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas taki w końcu wzięłam + poduszka
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-kocyk-minky-dwustronny-papuga-jaskrawa-zielen.html

ale to tylko przykladowa strona, od takiej laski zamówiłam z grubszym wypełnieniem.
    Juz wcześniej wzięłam ten wzór na literki więc chciałam to samo. Słoniki zamówiłam jako poszewkę na pościel więc zostały mi autka :P tych wzorów jest miliony, głowa boli od tego, ciężko się zdecydować, u mnie młoda ze mną wybierała :P
    Ale granatowe z białym i niebieskim więc będzie do wózka pasowało :P

edek: o jesiennym kombinezonie nawet nie myślałam :/ jakoś mi uciekło.
    Mam taką kurteczkę mega malutka - na moją była juz za mała i nie wykorzystalismy, to może na młodego będzie dobra + jakies ocieplane gatki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 18:22

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ochraniacz do łóżeczka też już masz?

Ja przegladam te kocyki od jakichś 2tyg.i nie umiem się zdecydować:( fakt za dużo tego.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A ochraniacz do łóżeczka też już masz?

Ja przegladam te kocyki od jakichś 2tyg.i nie umiem się zdecydować:( fakt za dużo tego.
    Tak jeden mam co kupiłam w promocji komplet pościeli z ochraniaczem, gruby błękitny - dobra jakość, a drugi zamówiłam ostatnio na zmiane pościel na allegro w słoniki i od innego sprzedawcy zamówiłam ochraniacz -pościel:
    http://allegro.pl/komplet-poscieli-do-lozeczka-135x100cm-nowe-wzory-i6405003913.html?snapshot=MjAxNi0wOC0xOFQxMzo1MDoyN1o7YnV5ZXI7NGEwNWFlZGY3ZTVkZDA2NWQyZmNiYTA2MDFhYjM2OTNmZWMyYmNmOGZkMmJlZTM1ZDNkNGRkYjlmYzM1M2MxNQ==

wziełam kombinowany nie z tych co oferują gotowe tylko przód wzór numer 1 słoniki szare , a tył gładki szary co by oczopląsu nie dostać :P a ochraniacz zamowiłam u innego i wzięłam wzór te szare zygzaki co w pościeli ale bez słoników :) ale teraz tak myslę że mogłam wziąć całkiem gładki szary :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 18:41

• kas50 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką dużą masz pościel?

Ja myslalam o kocyku 75x100

http://allegro.pl/baby-raj-kocyk-minky-75x100-ocieplony-i5422855111.html
    Wzór piórka z niebieskim.
    Podoba mi się błękit/szary/biel/zielen.
    Ochraniacz chyba weźmiemy szaro-niebieski,też nie chcę żeby było zbyt pstrokato;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 19:50

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no mam taka kołderkę 135x100 chyba albo na 90, ale przeważnie te pościele wszystkie są 135x100

Kocyk tez takijak ty czyli 75x100 + poduszka 40x60

Mnie się też szarości podobają, albo niebieski-granatowy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam m po kebaba i właśnie go zjadłam, zaraz chyba eksploduję :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Niunia ma szarości z pastelowym różem. Szarość wygląda ładnie :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja walczę na raty pół dnia z arinią, ale dopiero ją wyczyściłam.

Mój najpierw spał w rożku w nocy, w dzień pod kocykiem a jak gorąco to pod pieluszką bambusową a teraz śpi w śpiworku. Wolę by na razie spał w śpiworku bo nie zarzuci sobie go na buzię i nie rozkopie ani nie odkryje się więc nie martwie się że znacznie w nocy. Ochraniacza jeszcze nie kupowałam. A prześcieradło, organizer i rożek też mam szary w grochy.

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też się boje żeby się pozniej nie nakryl kocykiem:( na początek kupię chyba taki becik :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wzięłam za punkty z pracy monitor oddechu dla małego...nie wiem czy to sięprzyda, ale jakoś tak mnie natchneło to wziąć...

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) widzę rozmowa na temat kombinezonów, koców itd Ruby ja też tak myślałam, że na zimę to chyba kombinezon + ten koc minky zimowy, czyli on z 2cm wkładem tak? W domu to chyba wypróbuję śpiworek czy dzieć będzie chciał w nim spać ;)

Kjopa jak tam się czujesz? Są już jakieś pierwsze objawy?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej baby :P

Cynamon nawet 2,5 cm wkładu więc myślę że będzie ok :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj do późnej nocy przegladalam te kocyki i mam :-) :-) :-) tzn.mnie i córce się podoba,mąż jeszcze nie widzial.
    Wypatrzylam wzór w potworki na bialym tle+minky niebieski :-) do wózka białe groszki na granacie+minky zielone :-)

O taki :-) jest też wersja z minky szarym
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b319ee73c170.jpg

Do wózka prawdopodobnie będzie taki :-) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/917bc4349f86.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 12:42

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas fajne tez te potworki, ale one wszystkie są piekne, malo który może się nie podobać :) mój m to na wszystko mówi spoko, więc decyduję ja i moda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje jeden wielorakiego użytku, w domu w wózku itp, mam jeszcze przecież kołderki w domu do spania, więc na dobra sprawę nie potrzebuję dwóch kocyków. Ewentualnie potem jakis lekki na lato , ale niekoniecznie minky, zobacze co będzie fajnego wiosną :)

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ