X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a jaki masz kolor wózka? tak pytam z ciekawości :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój jedynie czasem kręci nosem jak są smetne kolory,np.Wczoraj jak pokazalam mu ochraniacz to mu się nie podobał,mi w sumie też średnio,więc szukam dalej :-)

A kocyk wezmę jeden do domu zamiast pościeli,a drugi mniejszy do wózka 50x75.
    Pościel kupię dopiero wiosną,na początek jeszcze w grę wchodzi becik :-)
    Czasu jeszcze trochę mam,więc na spokojnie :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Kas a jaki masz kolor wózka? tak pytam z ciekawości :)
    Czarno-czerwony :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czasu mamy jeszcze sporo, ale czaemnie mogę się postrzymac jak coś mi sie podoba :P poza tym robijam sobie koszta żeby potem na raz dużo nie kupować ;) i tak sporo rzeczy mam, ale potem jeszcze zawsze się coś znajdzie ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ, jak wiadomo, Bratek wyrodną kandydatką na matkę jest... B-) :P to na zimę nic nie mamy :P Na razie mamy na jesień - a jak już się urodzimy, to zobaczymy, co lubimy, jakiej będziemy wielkości i w ogóle ;)

Na razie mamy kombinezony na jesień. Jako kocyk na razie posłuży nam raczej becik bawełna/minky z wypełnieniem grubym, 350g. Jakby co, w rezerwie jest jeden śpiwór, więc zamarznąc nie zamarzniemy ;)
    A reszta? Reszta wyjdzie w praniu..... ;)))))
    Do spania - na razie becik (z opcją bycia grubszym kocykiem), sprezentowany nam otulacz oraz w rezerwie śpiworek. Pościeli niet, póki co :) Z ochraniacza się wycofałam.

agatia-fajnie, że Młody taki zaangażowany ;)

Byłam dziś na pierwszym KTG. Krew mnie zalała, bo trochę kobity dziurawe informację dawaly i efekt taki, że weszłam do przychodni o 8:30, a wyszłam ponad 2h później >:-( A niby była umówiona konkretna godzina :(
    Zapis ok :) Trochę szkoda, bo dawali tylko jedną czujkę, do Małego. A przyznam, że byłam ciekawa czy czujka maciczna ;) zebrałaby coś, bo mój brzuch coraz bardziej urzęduje, więc jestem przeokrutnie ciekawa, jak to urzędowanie odebrałaby i zinterpretowała aparatura :)
    Z drugiej strony pani zapytała czy czuję skurcze co 10 minut :P
    Ale moje są... różne ;) Raz tak, raz siak. No nic, co ma być, to będzie.

Ogólnie - aż dziw mnie bierze, ale brzuch zjechał, czyli niby powinno być mi lżej, pogoda się poprawiła.... a ja ledwo zipię. Na wadze dziś o 1,5kg więcej, niż wczoraj :P (wlazłam z ciekawości, jak się dziś rano w lustrze zobaczyłam... :-O ), od samego siedzenia w poczekalni stopy ledwo się w butach mieściły, sapię jak stary mops, jeśli tylko nie mam dostępu do dobrej cyrkulacji powietrza... Do tego, czego szczerze nie znoszę, KOSZMARNIE się pocę gdzieś od wczoraj. Bele co i normalnie jestem mokra - wczoraj poszlismy do Teściów na obiad i pod koniec aż mi głupio było...

Eeeeeeeee, nie podoba mniem siem to :P :P :P ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:22

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku u mnie tylko piersi wrażliwe. Nie wiem czy od ciąży czy Dupka :-D Właśnie wróciliśmy ze szkoły bo byliśmy po wydruk wyprawki. Byliśmy też w biedronce i było mi niedobrze ale co kilka dni pobolewają mnie zatoki i dziś trochę gardło. Czuję jakby trochę taki wirus ale mnie takie coś nie robi ;-)

Ja z młodym to jak był niemowlakiem to w jesień przykrywałam go kocykiem i zapinałam gondolę i jeszcze jedną na to nakładkę. Ja miałam dwa w jednym co gondolę się wkładało w spacerówkę. Taki wkład. A w zimę siedział już więc kombinezon i śpiwór ale buty zdejmowałam.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a czemu ochraniacz nie?

Czy któraś z Was skusila się na Misia Szumisia? :-)

Agatia,Ejrene jakie pieluszki stosujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 14:29

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja na misia szumisia sie chyba nie skusze, drogie to i szkoda mi wydawac kasy na to. Co do pieluszek to dziewczyny na placu strasznie z lidla chwaliły, ale nie uzywałam to nie wiem, na pewno przetestuje ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie drogi ten Szumis:(

Też słyszałam że z Lidla są super,koleżanka dała nawet pomacac;-)cieniutkie,ladnie wykonczone,chyba też je przetestuje.
    Dziś jedziemy do Lidla właśnie to kupimy te najmniejsze,bo dla lalki póki co córka potrzebuje :-) widzialam że są aktualnie w promocji.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, ponieważ w wielu miejscach i zaleceniach (także zagranicznych) znalazłam info, że mogą się przyczyniać do tzw. nagłej śmierci łóżeczkowej. I że lepiej, żeby dziecko rękę/nogę włożyło między szczebelki (złamać nie złamie, spokojnie ;) ) i nas płaczem obudziło.... niż żeby się udusiło.
    Zrezygnowaliśmy po kilku konsultacjach z monitora oddechu... ale również właśnie z ochraniacza.

Na Misia-Szumisia się nie porwałam. Drogie choleeernie, a pytanie:
    1. Czy Młody w ogóle będzie potrzebował? (kto wie, może nie będzie tak źle ze spaniem?)
    2. Czy to by na Niego działało? (nie wszystkie dzieci lubią).
    3. Czy jakaś rozanielona porodem ciotka nie wpadnie na pomysł zakupu tego?

W temacie pieluszek - my na razie mamy na początek malutką packzę Pampersów Premium Care oraz kilka sztuk Dady Premium. Zobaczymy, co nam się sprawdzi i czy Młody nie będzie miał uczulenia, a potem dokupimy :)

A tak w ogóle - niedawno było o bólach, skurczach itd. Wrzucam całkiem niegłupi artykuł. O skurczach Brakstona-Hicksa czytałam już daaaaawno, ale niedawno dopiero trafiłam na info o skurczach Alvareza, występujących w I połowie ciąży - i o nich wcześniej nie wiedziałam :)
    Może którąś z Was to, w razie czego, uspokoi? :)

http://dobra-mama.pl/porod/24773.html

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja typowego szumisia nie kupiłam ale kupiłam za to osiołka o takiego
    6a3b393542117093med.jpg

On oprucz szumu ma jeszcze rytm bicia serca i jeszcze 4 kołysanki. Włącza się sam jak dziecko zaczyna płakać a po 12 minutach przechodzi w stan czuwania.

A pieluchy najpierw używaliśmy Pampers premium care- dla mnie super, później zielonych pampersów- wolę białe ale ok, a teraz mamy dady i też są spoko. Jak będę w lidlu to nanpewno kupię ich do przetestowania.

Bratku wiem że Cię nie picieszę ale będzie tylko gorzej :p

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene a gdzie kupiłaś i ile płaciłas ? no i czy korzystacie z tego?
    A ty czego w łóżeczku uzywasz? :)

Mnie sie ochraniacz z młoda przydał akurat, nigsy nie zauwazyłam takiej sytuacji żeby stworzył jakieś niebezpieczeństwo dziecku, za to jak się młoda odrwacała to nogi miedzy szczeble wkładała co powodowało płacz.... co do monitora odechu to własnie duzo znajomych mi polecało, ale wiadomo kazdy robi po swojemu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 15:40

• Bratek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - hahaha, no nie pocieszasz :P :P :P
    A maskotka wygląda przecudnie <3

Ruby, jak ze wszystkim ;)
    Nasi znajomi (kilka par używało-bądź ich znajomi) w większości odradzali - tłumacząc, że jest to często bardzo czułe ustrojstwo i wszczyna niepotrzebne alarmy.
    Co do ochraniaczy - wierzę, że się przydają m.in.w sensie amortyzacji - no i cudnie wyglądają <3 ale z ciężkim sercem - jednak się wycofałam. Rozważę ponownie dopiero, jeśli się okaże, że np.Junior nerwowo śpi.
    A niebezpieczeństwa raczej nie zobaczysz - bo o ile dziecko nie wtuli się niechcący w ochraniacz (z tego samego powodu nie daje się przecież poduszki), to chodzi m.in.o stężenie CO2 - a tego się nie widzi.
    Uwierz mi, było mi baaaaaaardzo szkoda rezygnować ;)
    Ale każdy ma swoje "coś" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 16:00

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką ochraniacz też mialam,monitora nie,myślę teraz za to czy nie kupić tej poduszki klin pod materacyk żeby jednak główka trochę wyżej była,albo łóżeczko podloze.

Ejrene właśnie skąd ten osiolek? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja też nie miałam, teraz jakaś bardziej przewrazliwiona jestem, ale potrafię to dostrzec ze nie jest to rzecz pierwszej potrzeby.

Bratku to o czy piszesz to można do wszystkiego podpiac, do kocykow, do poduszek, do pieluch przytulanek itp. Ale tak jak piszesz każdy ma swoje racje, nie chciała bym tylko żeby teraz poszła fama ze ochraniacze powodują śmierć łóżeczkowa bo nie o to w tym chodzi ;-)

No i dodam żeby zbliżyć się nosem do samego ochraniacza tak mocno żeby nie powodowało bólu w raczkach byłby nie lada wyczyn dla takiego bobasa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 16:09

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja misia szumisia na pewno nie kupię, nie daj Boże dziecko mocno się przyzwyczai to może się uzależnić jak.... mój Mąż :P On podobno jak był mały to lubił odgłos suszarki do włosów, później kładł się z siostrą pod taką suszarką do ubrań, zostało Mu to do teraz... uwielbia klimatyzator :/ wiecznie go wyłączam bo włącza bez potrzeby :/ także uważajcie lepiej :D hahah

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon - zabiłaś mnie z tym kładzeniem się pod suszarką :-D

Ruby - no właśnie z tego powodu odradza się poduszki, przytulanki i zasadniczo wszystko, co jest cyt."zbędne" w łóżeczku.
    Każdy ma swój rozum - ale po to jest forum, żeby się wymieniać opiniami/doświadczeniami, tym co kto gdzie znalazł itd.

I owszem, tak samo jest z tym, czym się dziecko przykrywa. Są dzieci spokojne, które od początku grzecznie śpią pod kołderką/kocykiem.
    Ale nie na darmo wiele mam decyduje się na beciki/otulacze, a później - śpiworki. Po to, by dziecko nie mogło sobie tego założyć na głowę, bo ponoć niektóre są całkiem dobre w takie "zabawy"....

A co kto wybierze, to już jego broszka ;)

P.S. Odgrzebałam na fejsie rozmowę z jedną ze znajomych nt.monitora, żeby było wiadomo, na co m.in.zwracano nam uwagę.

"My mielismy monitor oddechu. L. chcial. I o ile przy J. jeszcze uzywalismy to przy P. doslownie kilka razy. Jak jest taki kilkudniowy maluszek to mimo ze mielismy monitor i tak ciagle zagladasz do lozeczka czy wszystko ok, bo przeciez urzadzenia zawodza. A potem? Potem juz wierzysz, ze wszystko jest ok, a to troche upierdliwe urzadzenie, bo za kazdym razem musisz pamietac, zeby je wylaczyc jak wyciagasz dziecko z lozeczka. Nasz byl bardzo wrazliwy i non stop mialam takie sytuacje - w srodku nocy totalnie zaspana wyciagam dziecko, zmienie pieluche (mamy przewijak na lozeczku), usiade w fotelu, mala sie przyssie i w tym momencie monitor zaczyna wyyyyc. Czy jak dziecko jest na przewijaku, on ciagle czul ruch, wiec zaklada, ze jest ok, a ze wlacza sie po kilku sek bez oddechu, to zdazysz podpiac dziecie do piersi i trza wstac wylaczyc dziada ;) My i tak potrzebowalismy niani elektr., wiec zgodzilam sie, zeby kupic z monitorem, ale juz bym nie kupila i L. tez, bo przy P.sam wyłączał.
    A czy sie wlaczyl jak J. spala? Chyba 2 razy, kiedy przesunela sie totalnie w rog lozeczka i plytka jej nie wylapala (wiec jak cos to kupujcie z 2 plytkami)"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 16:29

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a czym będziesz okrywac malego? Tzn.sam becik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 16:33

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a mnie zabija ten klimatyzator bądź Mąż plączacy mi się w łazience gdy suszę włosy... :P nałóg jak każdy inny! :P tylko rzadko spotykany ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzięki za info, po to mamy forum, jasna sprawa , każdy ma swój rozum i sam musi wybrać a tak jak mówimy opinię są w różne strony, wszystko ma swoje wady i zalety ;-)

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ