Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgatia super, ale fajnie się masz
Bratku pewnie przeciążony moj organizm, pierwsza ciąża narobiła trochę szkód w kręgosłupie i się odzywaja, pobolewa mnie czasem w pośladku ,mam nadzieję że rwa kulszowa mnie nie dosięgnie
Co do m to nie masz się czym przejmowac, masz wspaniałego męża który wiele zrozumie więc nie dołuj się takimi głupotami, szkoda sobie humor psuć jak nie ma ku temu powodów
Moje wyniki już na stronie i jak na moje laickie oko to całkiem ładne crp ujemne, dimery spadły , dalej powyżej norm ale już poniżej 1 więc chyba cos pomaga kłucie...do tego kilka wahań norm w jedna bądź drugą stronę ale bardzo małe ilości, nawet płytki już się lewdo ledwo ale mieszczą w normie
No i przyszła pościel ze słonikami - jest piekna taka miła w dodytku i kolorystyczni ebędzie nam łasnie pasować juz się ni emogę doczekać łóżeczka i całego sprzętu w nim rozłożonegoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 16:17
-
Ruby super,że wyniki lepsze. Nie możesz się doczekać łóżeczka i sprzętu ? Ja też Jak ja bym chciała przygotowywać już po trochu wszystko
Edit:
Ech jak to się stało,że czytałam nasz wątek a dopiero teraz zobaczyłam wpisy od 13.00 ?
Agatia super,że już szwy masz zdjęte. Jedziesz z tematem szybciutko. Widać szybko się u Ciebie goi. Jak dzieciaczki. Tak fajnie się o nich czyta
Bratku a dziś jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 19:06
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny :*
Kas właśnie trochę tak i limfocyty z kolei poniżej normy, ale spoko tym razem myślę że wyniki mam całkiem przyzwoite
Cynamon my na razie szukamy śrub do łóżeczka ale ostatnio siostra zadeklarowała się że kupi mi nowe i wybrałam sobie większe łóżeczko - tapczanik takie żeby Antkowi do pokoju pasowało kolorystycznie później http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-2w1-kacperek-zebra-140x70-biale-i6188253060.html myślę na przełomie września-października kupi mi go.
Ale jak znajdę śruby to nasze też zostawimy i jak te nowe będzie jakiś czas w sypialni to u Antosia w pokoju zostawię te stare - też się może tam przydac na jakies drzemki czy jak np będę go przyzwyczaja do spania osobno potem
Kjopa no to sie zaczyna z mlodym jak się czułaś ? -
nick nieaktualnyJeszcze wam musze powiedzieć , że strasznie się cieszę że mam już ubranka po młodej przebrane i uprane dla Antka - jak trzeba będzie to potem na bieżąco tylko poszczególne rozmiary będę odswieżać w praniu ale teraz z moją kondycją nie dała bym rady tego zrobić. Dzisiaj pomyłam z tego kurzu grzechotki żeby je potem tylko wyparzyć i powiem wam , że sapię jak smok , wszedzie mnie kłuje , ciśnie no masakra- a końca nie widać
-
Ruby super łóżeczko. Ja dla synka miałam też takie 2w1 i moim zdaniem warto. Został nam tylko tapczanik i materac a resztę gdzieś zostawiliśmy przy przeprowadzce . Z młodym jak byłam w ciąży to miałam nudności i duuużo spałam. Raz wymiotowałam. Mam nadzieję,że teraz też nie będę wymiotować.
Czy ja Wam pisałam, że będę miała córę Tak czuję bo było wg.mnie dzień przed a wg. OF dwa dni przed, wahadełko tak mówi i wczoraj z nudów spojrzałam na chiński kalendarz i też dziewczynka Także ten ..... -
nick nieaktualny
-
Mi z młodym chiński też się sprawdza Ale zapomniałam o najważniejszym. Młodemu obojętnie co będzie miał ważne żeby było rodzeństwo ale marzy o siostrze.Więc hmmm .... nie ma wyjścia będzie córa
-
nick nieaktualny
-
Tak super. Jak pisałaś,że Twoja córa przy brzuchu już tam gada czy głaska. Cudnie Mój P oczywiście młodemu wygadał. Więc młody kazał mi na jego tablet ściągnąć aplikację o tygodniach ciąży żebyśmy mogli patrzeć jak dzidzia rośnie Pamiętał z tamtego roku bo miałam ściągniętą aplikację
Bratek, Ruby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
Kas no szybka szybka ale nie chciałam tego zostawiać takiego zakurzonego bo musieliśmy juz od mamy zabrać bo siostra remont bedzie robic, a jakby to miało stać w workach w pokoju to by mnie szlak trafił, więc wieksza cześć oddana na dziewczynkę/ki do domu dziecka, a reszta juz uprana
Strasznie mnie ciśnie na dole ale nie przy ujściu tylko z przodu zaraz pod podbrzuszem + takie jakby kłucia, też tak miałyście?
edek- no ale prałam w normalnym proszku więc czeka mnie pewnie powtorka przed samym porodem albo raczej juz po porodzie- ale to juz bedzie tego mało bo na poszczegółny rozmiar więc luz
Chociaz jedni radza żeby najpierw uprac w zwykłym a może akurat dziecku bezie pasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 08:50
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Ruby ja prałam w zwykłym proszku od samego początku ale prze jakieś pierwsze pół roku prasowałam i było ok.
Ja to w ogle niestety wszystko prasuje, mój też jest taki pedant że musi miec wszystko oprócz bielizny prasowane więc i tak będę to robić .... -
Kjopa - ulllllalaaaaa, zaczynają się atrakcje I trymestru?
Ojjj tam, chwilkę dasz radę Poczuj, że się udało!
A Młody niezły - ech, to młode pokolenie i ich smartfony... Chociaż spoko, ja regularnie sprawdzaam na dzieciowo.pl (UWIELBIAM jej opisy! ) + BBF wysyłał aktualizacje co tydzień
A niedawno dowiedziałam się, że są apki do liczenia skurczów (btw-dorze, że doczytałam, jak się je liczy... bo źle bym je liczyła ).
Dzięki, że pytasz :-* Żyję. Ale powiem Ci - mam tylko nadzieję, że te przygotowania dadzą ostatecznie dobry efekt tzn. w miarę sprawnego i bezproblemowego porodu
Ogólnie - zdecydowanie tam w środku trwają manewry wojenne Rano zaliczyłam parę mocnych "strzałów". Potem się uspokoiło, ale późnym popołudniem znowu zaczęło dawać czadu - chwilami skurcze są bolesne, promieniują w stronę kręgosłupa, do pachwin i takie tam. I ogólnie - czuć, że Młody urzęduje "na dole" Aczkolwiek nadal potrafi wypinać pupkę w różnych kierunkach
Czujesz, że będzie córa? To mi się podoba! Tylko uważaj - my kupiliśmy rodzicom i teściom różowe tenisówki.... Tururuuuuruuu.... Co mówił chiński kalendarz - nie pamietram, chyba były dwie wersje, w zależności od tego, gdzie sprawdzałam
My też mamy łóżeczko do przerobienia na tapczanik. Mam nadzieję, że się sprawdzi
Do ciuszków mamy duży zapas Loveli Jakiś czas temu była w Biedronce za 11zł z groszami
A dziś kurier przyniósł paczuszkę - rożek i metkowiec od Little Wonders
Aaaaaaaa, jakie to słodziutkie
Tylko umieram z ciekawości, jak się zachowa minky po praniu ;/
Bo póki co - jest CUDOWNY
Jak myślicie - becik i przytulankę też lepiej wyprać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:21
-
nick nieaktualny
-
Hej
Młody śpi to mam chwilę. Jeszcze dziś mnie czeka kończenie soku z aronii.
Ruby fajne łóżeczko:) i dobrze że wyniki lepsze. Pisałam dziś do tej babki od literek ale mi nie odpisała jeszcze.
Kjopa trzymam kciuki za córę ale kiedyś czytałam że to tak trzy dni przed trzeba :p ale wiadomo to tylko teoria
Ja przy drugim chyba będę kombinować na córę
Bratek wstawiaj foty a nie się tylko chwalisz :p ja prałam wszystko tylko rożek zwiazałam gumką by po pralce się nie majtał i nie odkształcił zbytnio.
Też jestem ciekawa jak te kocyki mincy
Ja dla siostry w zeszłym roku zamawiałam od użytkowniczki miko- jest na FB i allegro i siostrą zadowolona nic się nie działo, a znowu moja znajoma miała od makaszki i nie zadowolona po kilku krajach zbił się ten wkład w środku.
I ja puki co piorę młodego osobno w lovelli bo jednak skóra noworodka jest mega chłonna i delikatna a te nasze proszki mają ostrą chemię w składzie by poradzić sobie z plamami. Nie powiem jest to upierdliwe bo kupa w 40 stopniach się nie odpiera więc nastawiam na 60stopni ale nie mam krótszego programu niż ponad 2h
-
nick nieaktualny