Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bratku a ten Żywiec to 0,0%? Bo te co widziałam, to same do 0,5%... ja kupiłam Bavarię niebieską i czerwoną, wczoraj robiliśmy grilla a później filmowy wieczór więc okazja do wypicia była obie bez dodatków smakowych w postaci owoców, ale niebieska taka lżejsza i M się śmiał, że bananami pachnie
Kas jaki już duży Twój synio oby z tą szyjką było Ok.
Ruby hoooop hop -
nick nieaktualnyhej hej
włąsnie coś miałam pisać i zapomniałam co, a cynamon mi przypomniała
Tak żywiec bezalko mi też smakuje, a calsberg jak dla mnie najlepszy, z tego co kojarzę to obaj mają do 0,5% , ja sobie nie odmawiam, karmi tak samo ma, zresztą mało które nie ma.... a co do winka nie mam PiP w pobliżu a chętnie bym wypróbowała
U mnie wczoraj mama była cały dzień i okna mi pomyła a dzisiaj idę z młodą do lekarza bo niby dobrze się czuje ale nie mogę się kaszlu pozbyć i może jakiś lepszy syrop mi zaradzi pediatra...
Co do szyjki to ja w ogóle nie wiem ile moja ma, nigdy o to nie pytałam , a czy mierzył to musiała bym poszperać w karcie ciąży...
Ja mam prenatalne 3 trym we wtorek także już za niedługo
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Dzwonilam dziś do ginki,bo mi ta szyjka oczywiście spokoju nie dawała i uspokoila mnie że wszystko ok,te 2cm to jest tylko część pochwowa,drugie tyle może być widoczne na usg,ale na tym etapie jeśli badanie palpacyjne jest bez zastrzezen to usg nie robi. Uffff. Powiedziala że mogę funkcjonować normalnie
No to zabieram się za wyprawkę.
Zamowilam w Brw komode dla Małego wogole wg wczorajszego usg termin wyszedl mi już na 31.10.i ginka powiedziala że pewnie w tych okolicach urodze,ale zobaczymy jeszcze za 4tyg.czy coś rusza
Ja mam w środę usg 3trymestru,choć teraz ginka wody mi sprawdzila,ale chcę iść jeszcze zobaczyc co w trawie piszczy tzn.wewnątrz Małego czy wszystko ok.
No 2kg to calkiem sporo,choć córka w tym okresie miała 1,8kg a urodzila się z wagą 3560g,zobaczymy
Co do tych piw i win bezalkoholowych to wogole mnie nie ciągnie:/ uwielbiam za to zimną kawę mrozona lub jakiś koktajl
Patrzę na allegro i zamowie takie mieciutkie kocyki z mikrofibry no i ten minky do wózka w końcu muszę wybrać. -
cinnamon, ma 0,5%, ale wychodzę z założenia, że skoro ponoć kefir ma tyle, jak nie więcej, to krzywdy wielkiej Młodemu nie zrobię
Aaaaaa, jak cudnie, że za chwilę macie juz badania III trymestru ))
KIEDY TO ZLECIAŁO, jak się pytam???????
kas, mówiłam, że będzie dobrze :-* Ale super, że mogłaś się skontaktować i uspokoić
Co do badania - tak tak, kazdy lekarz, z którym gadałam w szpitalu, mówił, że na tym etapie głowicą przezbrzuszną nie oceni już dobrze szyjki, natomiast badania przezpochwowego bez wskazania na tymże etapie już nie robią, jeśli nie ma wskazania.
A tak w ogóle, to wychodzi, że doopne szykowanie się szyjki do porodu, to chyba kolejna spuścizna po mojej Mamie.... How sweeeeeet.... ;]
U Niej to samo - mój starszy Brat balotował do samego końca, macica ćwiczyła, ale szyjka miała to w nosie... Skończyło się indukcją, którą Mama wspomina, jako koszmar i podczas której zaczęła odjeżdżać... koniec końców - cc..... ;]
Tyle, że Brat urodził się większy, niż szykuje się Sz. - 6 dni po terminie miał 4,3kg i bodaj 62, albo 63cm. Pewnie duża zasługa w tym współczesnego prowadzenia ciąży i wczesnego wychwytywania cukrzycy.
Ja byłam już planowaną cesarką............
P.S. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, oszaleję ze szczęścia, hihihi )))))))))))))))))))
Właśnie dostałam od M. prezent - skrzyneczka.... a w środku dwie buteleczki wina bezalkoholowego (alk.<0,1% z tego, co looknęłam na szybko w necie ) - białe i czerwone
Jak to człowiekowi mało czasem do szczęścia potrzeba.......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 00:33
-
Hej kochane, ale te wasze ciąże szybko lecą
MamaTuska już na finiszu, Ruby i Kas III trymestr, Cinamonek połowę przekroczył, Brstek czeka na rozpakowanko
Kjopa zaraz u Ciebie będzie USG genetyczne widzę, że też clexan bierzesz? A czemu, bo jakoś nie doczytałam?
Dzielniachy, że się kłujecie!!!
Moja Liwka wczoraj skończyła miesiąc (matko kiedy to zleciało), jak dopiero ją z brzucha wyjęli . Wczoraj miała USG brzuszka i przez ciemiączko, bo ma naczyniaka płaskiego na buzi i trzeba było sprawdzić, czy w środku nic nie ma. Na szczęście jest czysto
Walczymy z potwornymi gazami w brzuszku, wczoraj był meksyk i płacz cały dzień.
Ogólnie Gwiazda wisi na cycku, ale czasem butlę mm wypije, jak jej maminego za mało. W miesiąc od wagi wyjsciowej ze szpitala przybrała równy kilogramWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 08:28
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki. Ja tylko na moment. Wczoraj wieczorem mnie złapało i poszłam na ktg, a tam... skurcze i rodzimy. Nasza kruszynka cała i zdrowa przyszła na świat 17.09.2016 o godz. 4:45. 2740 g, 52 cm 10 pkt
agatia, cinnamon cookie, Kjopa3, Bratek, Milka1991, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaT ale super czyli tak jak reszta 38 tydzień , gratulacje, niech rośnie zdrowo
Agatia no to oby malutkiej gazy już nie dokuczaly , miesiąc to już kawał panny
Mnie się śniło że urodziłam i mały chciał jeść a ja ani pół kropli mleka nie miałam więc moja mama szybko robiła mm
Im bliżej końca tym dziwniejsze te sny ale już któryś raz mi się śniło że urodziłam wcześniej.
Poza tym to odpoczywam i wzięłam się za serial pt żona idealna i śnią mi się oprócz dziecka to też procesy i sąd cały czasagatia lubi tę wiadomość
-
MamaTuśka gratuluję!!!! ale mnie zaskoczyłaś
Agatia wow faktycznie czas szybko leci na te gazy nic nie pomaga? Pytam bo się nie znam a jak dużo je to dobrze, oby tak dalej
Ruby ja też miewam głupie sny, a jak piszesz że im później tym głupsze to już się boję -
Mama Tuśka Gratulacje!!! Wzruszyłam się. Patrz jakie wyczucie 38tc się zaczął i poród. Niesamowite .
Agatia mam obniżone białko S, p/c antyfofolipinowe w normie,antykoagulant tocznia dobry. A jak synek teraz na siostrę reaguje? Oby biedulka się nie męczyła z tymi gazami. Możesz już podawać espumisan? -
Agatia na gazy stosowalismy u córki takie rurki do odbytu,chwila ulgi,może przypatrz się co jesz,a w przypadku mm to może trzeba zmienic?
Ja dziś w nocy obudzilam się zlana potem,masakra,mega ciepło,zawsze przy pełni okropnie mi się śpi:/
Dziś deszczowo i w końcu ochlodzenie.
Ruby Ty idziesz do swojego gina na to 3 usg?
Bada Ci teraz na wizytach przepływy? -
agatia, nooooo, zajrzałaś w końcu
MamaTuśka - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cinnamon - no niestety ;/ I z tego, co widzę, szyjka nadal niebotycznie wysoko, więc pewnie wiele się nie zmieniło...
Ogólnie siada mi trochę kondycja psychiczna.
Tzn.wczoraj był cudowny dzień - skończyliśmy kącik dla Juniora, co jakoś dobrze mi robi. Zamówiliśmy pyyyyyyyszną pizzę , poprawiliśmy pyszotkowymi ciastami i winem oglądając fajny film
Ale przestaję wierzyć, że zdążymy... Więc najchętniej zakopałabym się w łóżeczku i obudziła w poniedziałek... Albo we wtorek, bo pewnie w pon. nadal będzie constansagatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBratku oj coś ten junior leniwy ...za dobrze mu u ciebie
Kas powiedział mi że 20 września wizyta z USG prenatalnym 3 trymestru, to chyba zrobi skoro tak mówił nie kojarzę żebym miała przepływy robione, ostatnio też robił mi USG dostałam jakąś kartkę z pomiarami ale i tak nie wiem o co chodzi wydaje mi się że to nie przepływy.
Ja bym też się tego winka napiła ale gdzie mam go zdobyć -
To ja mam 21.września to 3usg
Dziś Mały od rana coś mało aktywny,powoli nadrabia,może ta pogoda deszczowa mu się udziela:/
Bratku z Tobą to niespodzianka,że jeszcze w dwupaku ciekawe czy we wtorek coś ruszy,bo wtedy masz wizytę,tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 14:07