X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja się niestety nie znam :( a co do samopoczucia to życzę by było jak najmniej tych złych momentów :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam wyniki krwi.i moczu,wszystko w miarę ok,tylko w moczu mam ketony-slad.
    Co to oznacza?
    Czy to coś z cukrzycą?:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas znalazłam coś takiego
    "Jeśli obecności ketonów nie towarzyszy obecna w moczu glukoza, to ich obecność może wynikać z zakwaszenia organizmu, które może być po prostu efektem pozostawania zbyt długo "na czczo" i nie stanowi powodu do niepokoju . Jeśli w moczu znajduje się glukoza i ketony, to koniecznie trzeba oznaczyć sobie we krwi żylnej stężenie glukozy rano na czczo, bo obecność ketonu i glukozy w moczu może być konsekwencją zakwaszenia organizmu w przebiegu źle wyrównanej cukrzycy."

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozy nie mam w moczu tylko te śladowe ketony,czytalam że może to być właśnie skutkiem tego głodu w nocy,ja kolację jem ok.19.00 a śniadanie rano dopiero o 9.00,ale zawsze było ok.
    Teraz chyba muszę zjeść jeszcze coś przed samym pójściem spać. Hm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas to chyba faktycznie nic nie niepokojącego, masz jeszcze jakieś badania w najbliższym czasie ? Ja dopiero Usg 20 września, potem pewnie jakaś morfologia.

Kjopa bladego pojęcia nie mam , zadzwoń do lekarki żeby ci poradziła czy musisz na już zastrzyki czy co dalej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon ale cham tyle kasy wziął w dodatku bez Ciebie, szczyt bezczelności :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 09:05

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Mam białko S
    46 normy 60-130

Bratku albo któraś z dziewczyn wiecie czy to już jest powód do brania Clexane?
    Wg mojej ginki tak.
    Mi wyszło 72,przy tych samych normach,mówiła że przy niedoborze trzeba brać zastrzyki.

Ruby idę w środę do ginki na wizytę to zapytam o te kwtony. Być może jest to przez to że wcześnie jem kolację,w nocy dziecko pobiera ze mnie i mój organizm gloduje. Choć chyba powtórzę za tydzień lub dwa,razem z glukoza na czczo,bo może ma to jakiś związek z cukrzycą:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. No niby tak. Fajnie, że sprawdzą. Aczkolwiek siedzę dziś już ponad godzinę na IP i końca nie widać, taka kolejka... Czwarte KTG w tym tygodniu :-P A co najlepsze - Młody dziś mega leniwy, macica też (wczoraj chociaż jakieś skurcze zarejestrowali ;) ), więc jeśli znowu Junior będzie się z nami bawił w chowanego, to chyba nie zdzierżę ;))))
    Brat się śmieje, że skoro zostało tak mało do terminu - mogłabym się już położyć na oddziale, to bym chociaż się tyle nie nalatała/naczekała... Ale ja nieeeee chcęęę ;)

Ruby - oby Ci z tymi nogami tak zostało ;)
    Mnie na koniec nogi i kręgosłup wysiadają na maxa ;)

Kjopka - ja nie wiem, bo takich dokładnych oznaczeń nie robiłam :)
    Wyślij sesemeska do lekarki najwyżej :)

Kas. To nic złego. Też miałam. Masz zdeeecydowanie za długą przerwę nocną w jedzeniu, jak na ciężarną :-*

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka z lux medu kazała zapisać się do immunologa który jest za 2 mies. Znajoma ginka z pracy kazała iść do ogólnego. Ona przepisuje ale jest w W-wie.
    Byłam więc u internisty i mam Cleaxane 2 paczki na refundację bez żadnego ale. No i mam szukać innego lekarza :-/

EDIT: Idę na 19.00 na USG sprawdzić czy jest ok. żeby nie kłuć się bez sensu. No i wymyśliłam,że będę się kłuć tak o 10.00. Będzie ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 13:23

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa mi ginka mówiła,że w razie za niskiego wyniku tego białka s sama da mi receptę na zastrzyki. Dobrze,że je masz i wizytę przy okazji.
    Co do klucia to Bratek i Ruby pomogą :-)
    A pozostałe wyniki masz ok?

Bratku a czy te ketony mogą mieć coś wspólnego z cukrzycą?
    Dziewczyny na forum cukrzycowym też powiedziały,żeby jeść kanapkę przed snem i dużo pić,jednak jak wpiszę w google to wszędzie powiazanie tylko z cukrzycą. Zwariować można. Kupię chyba te paski i będę mierzyc.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze najlepszy tekst roku mojego szwagra :-D To pojedź do szpitala niech Cię zbadają. Powiedz im że słabo czujesz ruchy dziecka :-D :-D Nie mogłam się uspokoić ze śmiechu :-D

kas50, cinnamon cookie, Milka1991, Wiola90 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :-) :-) :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas - nie nakręcaj się, tylko przestań się głodzić. W ciąży ideałem jest przerwa nocna ok.8h, a nie 14!!!!!! :-*
    Moja serdeczna sugestia - najpierw zmień to i sprawdź rezultaty... ;)
    Zresztą jeśli nie chcesz sobie dopiero rozkręcić problemów z cukrami, to podstawą są regularne, zdrowe posiłki.
    Nawet jeśli cokolwiek Ci wyjdzie z cukrami, to podstawą leczenia są... patrz wyżej: regularne, mądre posiłki...

A ja dostałam na IP opiernicz, że... nie współżyjemy.... :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 14:58

kas50 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to do dzieła;-)

A Ty bralas insuline czy tylko miałaś zalecona dietę?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek no proszę, bo podobno przy końcówce seksik pomaga, mi nie pomógł :P
    co do kręgosłupa to tragedia u mnie, ale czego się mogłam spodziewać, już po pierwszej ciąży miałam hardcore a co dopiero teraz.

Kjopa ja biorę rano acard stąd kłucie wieczorem , poza tym uznałam że dla moich nóg może to i lepiej wieczorem bo wtedy nogi w spoczynku to rozrzedzenie krwi jak najbardziej się przyda :P ale to zależy od ciebie byle mniej więcej o tym samy czasie każdego dnia więc dostosuj tak żeby ci pasowało :)

Kas bratek ma rację 14 h to dość dużo jak na ciężarną, spróbuj to poprawić i zobaczysz co dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:09

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas - udało się kontrolować dietą. I tak naprawdę absolutna większość słodkich ciężarówek jest w stanie panować nad cukrzycą dietą. A nawet, jeśli dostaniesz zastrzyki, to podstawą jest... jeszcze bardziej restrykcyjna dieta :)

No pani dr pochwaliła, że macica reaktywna i to na tym etapie bardzo dobrze - im więcej pracuje, tym lepiej.
    Ale jak zagadnęłam o szyjkę, to zapytała czy urzędujemy. Nie wnikałam w szczegóły (typu: projekt w pracy M., przez który M.ledwo zipie - ale już prawie jest akcept - ufffff), więc odpowiedziałam wymijająco, że ostatnio średnio, bo to już mocno niewygodne i ogólnie średnie ;)
    A babka na to - tonem zupełnie na serio: a chce Pani mieć indukcję porodu??? Zostało Wam 1,5 tygodnia na rozkręcenie szyjki...

:-P ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:36

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku - śmiechem żartem, moja Szwagierka w ciąży z synkiem (wcześniej córeczka wcześniak) obawiała się, że zacznie rodzić w Boże Narodzenie... minęła Wigilia, pierwszy Dzień Świąt, drugi też mija, siedzą wieczorem i Ona mówi do męża: idziemy podziałać, nawet jak zacznę rodzić to już po świętach ;) niecałe dwie godziny później była w szpitalu hahah i mały jest z 26 grudnia :) :) :)

Bratek, Milka1991 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku nagana ;-) :-P
    Nie mogę się doczekać kiedy będzie mały Bratek :-)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka - przyjmuję z pokorą B-)

cinnamon - niezła historia :-D
    U nas aż tak łatwo nie ma z tego, co widzę (inaczej już byśmy na porodówce siedzieli ;) ), ale do maliny, wiesiołka i ćwiczeń dołączamy.... 0hump.gif B-)
    A nóż coś pomoże? Nawet nie chodzi mi o sam termin, tylko właśnie żeby się wszystko jakoś sprawniej przygotowało i dało szansę na bardziej znośny przebieg... Próbować trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 12:52

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ruszyło 6dni przed terminem wg OM.
    Pewnie ten następny tydzień to będzie TO :-)

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ