Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBratku pocieszę cię albo i nie, mi w pracy mówili super brzuszek, ale padło kilka razy pytanie czy aby na pewno siedzi w nim jedno dziecko... jeden kolega się pytał kiedy rodzę, to na moją odp w listopadzie powiedział, że wygląda jakbym miała jutro urodzić a to dopiero 7 miesiąc
Ale na razie jest dobrze bo straciłam 600 gram w porównaniu do zeszłego tygodnia, to może jakaś woda ze mnie zeszła...w nocy byłam sikać chyba z 7 razy -
Ruby, hihi, taaaaaak, takie teksty u siebie w pracy też słyszałam )))) "Jak tam twoje bliźniaki?????". W lipcu co niektórzy myśleli, że "to już"
Natomiast tej babce wczoraj chodziło o to, że brzuch jest tak niiiiisko. Zresztą w pracy też już ze 2-3 tygodnie temu zwrócili na to uwagę, ale on potem jeszcze bardziej opadł.
Echhh..... No nic.... Zobaczymy ;/
Btw-wiecie co, taka wczoraj dziwna trochę sytuacja była... Jak wcześniej pokazałam wyniki wątrobowe (któe zrobiłam sama z siebie, w odpowiedzi na swędziawki), to dr nie kazała np.powtarzać badań, tylko łykać Essentiale i wdrożyć dietę.
Te ostatnie dorobiłam, bo i tak musiałam sprawdzić tarczycę + druga lekarka (prywatna) mówiła, żebym powtórzyła kontrolnie wątrobę. No i po tych kolejnych dostałam teraz dopiero skierowanie na państwowe.... Czyli co - jak sobie człek nie przypilnuje sam, to nie ma???
Druga rzecz - babka mówi, że tydzień przed terminem chciałaby mnie zobaczyć czy jednak cokolwiek się szykuje.... Tylko, że się do niej w przyszpitalnej nie dostanę.... czyli muszę iść prywatnie....
Hmmm..... -
nick nieaktualnyHej hop
A o widzisz Bratku ja mam cały czas tak nisko brzuch- podobno taka uroda, ale pewnie też stąd te pytanie kiedy rodzę, czy to już na dniach
Jak tam po weekendzie, co tam ciekawego? kto wizytuje teraz?
Bratek to jak rodzisz czy się obijasz? -
Aaaale była cisza przez weekend
Ruby, to skoro brzusio masz tak nisko - może tym bardziej dlatego tak Cię boli kręgosłup? Bo u mnie odnowienie dolegliwości bólowych jest u mnie ściśle skorelowane z obniżeniem brzucha - zwłaszcza tym drugim obniżeniu.
Ale ćwicz, ćwicz, bo szkoda pleców.
Echh, no ja bym chciała rodzić, uwierz mi
Wstałam dziś z takim bólem kręgosłupa, że masakra. Ledwo się dźwignęłam w górę. Parę razy w nocy się budziłam, nie mogąc znaleć pozycji, rozluźnić, rozćwiczyć. Skurcze + kręgosłup. Brrrr....
A my wczoraj byliśmy w odwiedzinach u mojego Bratanka Faktycznie-zafascynowany przedszkolem
Przytargali nam 4 czy 5 kartonów z rzeczami. Część ubranek i zabawek - takich, które są na później, zostawiliśmy u nich, bo u nas nie ma, gdzie trzymać. Ale przywieźlismy dużo ciuszków, kombinezonik zimowy, śpiworek, karuzelkę Fishera, chustę do noszenia, poradniki, cały komplet do łóżeczka - jakby się okazało, że jednak przyda się woalka (wychowawczo na koty ), ochraniacz czy co nam sie tam zamarzy - itd., itp.
Baaaaaaaaardzo to miłe
Mieliśmy iść na koncert w plenerze, ale pogoda zrobiła się paskudna -
Dziewczyny co sadzicie o takim monitorze oddechu?
https://www.entliczek.pl/snuza-go-monitor-oddechu.html
Kolezanka ma do sprzedania prawie nieuzywany za 50zł... -
nick nieaktualnykas50 wrote:Dziewczyny co sadzicie o takim monitorze oddechu?
https://www.entliczek.pl/snuza-go-monitor-oddechu.html
Kolezanka ma do sprzedania prawie nieuzywany za 50zł...
Wprawdzie pierwszy raz taki widziałam, ale za 50 zł bierz, nawet jakby co to zawsze możesz sprzedać ... 50 zł za monitor warty 300 zł to jak za darmo. Jak zdecydujesz się nie używać to na pewno ktoś odkupi , może nawet drożej sprzedaszkas50 lubi tę wiadomość
-
Hej
U nas dziś była położna po raz ostatni.
Mikołaj dalej po szczepieniu ma stan podgorączkowy a już nie powinien. I jak mu nie przejdzie to idziemy w środę do pediatry. Poza tym mówiła bym w nocy spróbowała go troszkę przetrzymać by rzadziej jadł, dać smoczka czy coś. Ze smoczjiem nie przejdzie bo on odrazu wypycha językiem. Z tym napięciem mamy trochę problem i jutro będę dzwonić do tej rehabilitantki.
Ja w środę też mam kontrolę u ginekologa.
Kjopa jak się czujesz?
Milka ja też miałam krwiaki, nie przejmuj się wchłonie się.
Bratku fajnie że dostaliście tyle rzeczy.
Po pamiętaj by młodu za wcześnie tej karuzeli nie wieszać.
Kas ja się nie znam na monitorach ale Ruby dobrze mówi.kas50, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ejrene mdłości męczą, trochę kręci się w głowie i cały dzień leżę przed telewizorem i trochę na necie. Mam nadzieję,że przyklei się co trzeba
Jak dziś Twój synek? Ma jeszcze stan podgorączkowy?
Bratku to super,że dostałaś rzeczy
Kas za taką cenę to warto ten monitor To macie na zmiany lekcje? U nas na szczęście jedna klasa i zawsze ma na 8.00.
-
To wezmę ten monitor
Jeszcze matę edukacyjną od niej odkupie za 40zł,nowa,nieuzywana z Canpolu,w sklepach kosztuje 170zł
Ona większość dostaje,ciuszki ma z anglii poprzywozone to mi gratis dała
Tylko nie mam jeszcze komody na te ciuszki hihi
Kjopa u nas są dwie klasy,jedna chodzi na 8.00,a moja córka akurat ma drugą zmianę i lekcje od 9.50,10.45,11.50:/ średnio kończy o 15.30. Drugie polrocze będzie zmiana.
Chlopakow ma niegrzecznych w klasie:/ to jest klasa integracyjna,więc chyba jakieś adhd mają
U nas dziś chlodno,pogoda do spania akurat hihi
Bratek żyjesz? -
kas, dobrze dziewczyny prawią - na monitorach się nie znam, ale zawsze możesz opchnąć na allegro
A my żyjemy. Jeszcze Hihi ))
Ejrene - ciekawe, co powie rehabilitantka na to napięcie. Mam nadzieję, że wystarczą jakieś proste ćwiczenia
Odnośnie karuzelki - tak tak, kojarzę, że na początku nie powinno się zbyt szybko jej wprowadzać, żeby nie przestymulować. Chyba, że o coś jeszcze chodzi?
Kjopa - a jak się psychicznie czujesz? Kiedy następna wizyta? Kiedy robisz te wszystkie oznaczenia?
U nas ok Byliśmy na KTG - powtórka z zeszłego tygodnia - wykres plaskaty, jak Mazowsze ))) Tyle, że aż się położne zdziwiły, bo macica bardzo się dziś stawiała I na próby majtania brzuchem błyskawicznie reagowała twardnieniem co trochę bez sensu, bo jak wszystko się usztywni, to jak mam czuć ruchy, hihi?
Ale fakt, nie znam się za bardzo na KTG, nie mniej na tyle, co rzuciłam okiem - płasko cosik, więc chyba tych ruchów faktycznie za bardzo nie było ;/
Tak więc znowu zabawa będzie i kolejne KTG za 2 dni, zamiast tygodnia spokoju
Słowo daję, następnym razem zabieram Małża na badanie!!!!!!! -
kas, zlecenie zapisów począwszy od 36tc wynikało z cukrzycy. Teoretycznie, jakby było tak, że wynik ich zadowala, to dają w odstępach tygodniowych. Ale Młody troszkę nie chce współpracować i jeśli za mało się rusza plus zapis jest zbyt płaski (powinny się pojawiać "górki", czyli zwyżki tętna, przy okazji jego ruchów i skurczy - których teoretycznie nie mam), to wtedy robią częściej.
A że Młody zna się lepiej, to mamy powtórkę emocji z zeszłego tygodnia -
Kas to u nas w zerówce była masakra bo na 24 dzieci 20 chłopaków Mój młody często płakał,że nie chce iść do szkoły.Teraz póki co jest super. Dużo dzieci zostało z zerówce i ja się cieszę bo jednak było więcej młodszych i widać,że syn się bardzo z nimi męczył. Hitem była pierwsza klasa-wszystkie dzieci, jedna grupa z przedszkola. Były nie do ogarnięcia, sławne na całą szkołę. Dyrekcja zdecydowała,że nigdy więcej nie zgodzi się żeby dzieci były całą grupą z przedszkola w jednej klasie- muszą być zmieszane.
Bratku psychicznie czuje się ok. na razie. Mam z tyłu głowy,że na następnej wizycie usłyszę "serduszko nie bije" . No ale jestem spokojna i dobrej myśli jak na razie. Jutro chcę jechać na badania. Na to białko S itp. no i tarczycę. Jak wyjdzie ok. tarczyca to chyba odwołam czwartkową wizytę i przełożę po wizycie u gina. A mam 16 września. Jeszcze jest kłopot bo w lux medzie robią osobno USG i mam skierowanie ale nie ma miejsc. Ostatnio zwolniły się dwa miejsca na ten piątek więc mam nadzieję, że na następny też coś się jeszcze zwolni. Jak nie to będę dzwonić żeby mnie wcisnęli albo pójdę gdzieś indziej . Pytałaś która to lekarka-ta z lux medu .
A tą immunologie mogę robić nie na czczo? Czyli po Dupku? -
kas, hihi, no trochę tak - 2 autobusami w jedną stronę
Kjopa, nie napiszę: "wyluzuj, nie martw się", bo wiadomo, że zmartwienie masz. Ale pamiętaj o tej dziewczynie, o której pisałam. Widzisz, jak pięknie dotrwała do końca? Tylko uważaj na siebie :-*
Jak coś wyjdzie z krzepliwością, będziesz się kłuć. Jak immuno-najwyżej jakieś sterydy. Moja kuzynka urodziła na takim podwójnym zestawie dwójeczkę zdrowych dzieci!!!!! :-*
Nie mam pojęcia, jak z byciem na czczo itd.przed takimi oznaczeniami.
A na czym stanęło z wizytami? Kiedy idziesz?
U nas "po staremu" Macica cuduje - dzisiaj budziłam się z 5 razy, za każdym razem z bólem mej szanownej kobiecości )))
Czekam na wyniki powtórnego gronkowca, a po dzisiejszym dniu-dodatkowo aminotransferaz i kwasów żółciowych.
Wczoraj skoczyliśmy do Leroy Merlin na zakupy, a potem do Maca (taaaak, wiem, że be, ale miałam dośc po prawie całym dniu użerania się z macicą, która rozruszała się po porannym wkurzaniu jej na KTG). W obu miejscach babeczki przy kasach reagowały od razu: "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, jaki brzunio!!!!! Jak niziutko. To co, zaraz rodzimy????????".
Tiaaaaa......
Chociaż Panie z Leroya szczerze nas rozbawiły: "A może już nie czekać i proszę rodzić teraz!!!!! Dożywotnia zniżka w Leroy'u gwarantowana!!!!!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:17
Kjopa3, Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Bratku dziś byłam na badaniach. Jestem lżejsza o 226 zł. Pobrali mi 4 próbówki więc stwierdziłam, że nie robię dziś badań tarczycy i nie idę jutro do endokrynologa. Zrobię to za dwa tyg. jak będzie po co . Zrobiłam białko S, przeciwciała anty kardiolopidowe IgG i IgM, antykoagulant toczeniowy. Chyba wszystkie są na zakrzepice. Wyniki do 2 tyg. Czy ktoś wie kiedy mogą być najszybciej?
Teraz idę do gin. 16.09 i powinnam mieć USG jak nie u nich to zrobię gdzie indziej. -
Wiem bratku ale na początku ciąży TSH miałam 1,2 chyba i Ft4 na 50% wysycenia a i tak zwiększyła mi dawkę o połowę. Nie chcę latać za dużo. Byłam miesiąc temu więc te 2 tyg. nie robią różnicy. Jak 16 września po wizycie będzie ok. to od razu zrobię te badania bo lekarza mam ok.9.00 a lab do 12.00.
EDIT: Nie spytałam o cito ale robiłam Akademii Medycznej w Gdańsku więc zaraz poszukam info kiedy mieli najszybciej wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 13:10