X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku pocieszę cię albo i nie, mi w pracy mówili super brzuszek, ale padło kilka razy pytanie czy aby na pewno siedzi w nim jedno dziecko... jeden kolega się pytał kiedy rodzę, to na moją odp w listopadzie powiedział, że wygląda jakbym miała jutro urodzić :/ a to dopiero 7 miesiąc :P

Ale na razie jest dobrze bo straciłam 600 gram w porównaniu do zeszłego tygodnia, to może jakaś woda ze mnie zeszła...w nocy byłam sikać chyba z 7 razy :P

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, hihi, taaaaaak, takie teksty u siebie w pracy też słyszałam ;))))) "Jak tam twoje bliźniaki?????". W lipcu co niektórzy myśleli, że "to już" :P

Natomiast tej babce wczoraj chodziło o to, że brzuch jest tak niiiiisko. Zresztą w pracy też już ze 2-3 tygodnie temu zwrócili na to uwagę, ale on potem jeszcze bardziej opadł.
    Echhh..... No nic.... Zobaczymy ;/

Btw-wiecie co, taka wczoraj dziwna trochę sytuacja była... Jak wcześniej pokazałam wyniki wątrobowe (któe zrobiłam sama z siebie, w odpowiedzi na swędziawki), to dr nie kazała np.powtarzać badań, tylko łykać Essentiale i wdrożyć dietę.
    Te ostatnie dorobiłam, bo i tak musiałam sprawdzić tarczycę + druga lekarka (prywatna) mówiła, żebym powtórzyła kontrolnie wątrobę. No i po tych kolejnych dostałam teraz dopiero skierowanie na państwowe.... Czyli co - jak sobie człek nie przypilnuje sam, to nie ma??? :(

Druga rzecz - babka mówi, że tydzień przed terminem chciałaby mnie zobaczyć czy jednak cokolwiek się szykuje.... Tylko, że się do niej w przyszpitalnej nie dostanę.... czyli muszę iść prywatnie....
    Hmmm.....

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hop :)

A o widzisz Bratku ja mam cały czas tak nisko brzuch- podobno taka uroda, ale pewnie też stąd te pytanie kiedy rodzę, czy to już na dniach :)

Jak tam po weekendzie, co tam ciekawego? kto wizytuje teraz?

Bratek to jak rodzisz czy się obijasz? ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Ruby u mnie ani nic ciekawego, ani nie wizytuję, może reszta dziewczyn jakimiś nowinkami się podzieli? :P

Kobietki jak tam Wasze dzieciaczki się mają? Ejrene, Wiola, Lunka :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Ja wizytuje dopiero 14września:/

Zaraz smigam z Młodą do szkoły,dziś dopiero na 12.mają lekcje:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaale była cisza przez weekend ;)

Ruby, to skoro brzusio masz tak nisko - może tym bardziej dlatego tak Cię boli kręgosłup? Bo u mnie odnowienie dolegliwości bólowych jest u mnie ściśle skorelowane z obniżeniem brzucha - zwłaszcza tym drugim obniżeniu.
    Ale ćwicz, ćwicz, bo szkoda pleców.

Echh, no ja bym chciała rodzić, uwierz mi :-P
    Wstałam dziś z takim bólem kręgosłupa, że masakra. Ledwo się dźwignęłam w górę. Parę razy w nocy się budziłam, nie mogąc znaleć pozycji, rozluźnić, rozćwiczyć. Skurcze + kręgosłup. Brrrr....

A my wczoraj byliśmy w odwiedzinach u mojego Bratanka <3 Faktycznie-zafascynowany przedszkolem ;)
    Przytargali nam 4 czy 5 kartonów z rzeczami. Część ubranek i zabawek - takich, które są na później, zostawiliśmy u nich, bo u nas nie ma, gdzie trzymać. Ale przywieźlismy dużo ciuszków, kombinezonik zimowy, śpiworek, karuzelkę Fishera, chustę do noszenia, poradniki, cały komplet do łóżeczka - jakby się okazało, że jednak przyda się woalka (wychowawczo na koty ;) ), ochraniacz czy co nam sie tam zamarzy - itd., itp. :)
    Baaaaaaaaardzo to miłe <3 :-D
    Mieliśmy iść na koncert w plenerze, ale pogoda zrobiła się paskudna :(

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sadzicie o takim monitorze oddechu?
    https://www.entliczek.pl/snuza-go-monitor-oddechu.html

Kolezanka ma do sprzedania prawie nieuzywany za 50zł...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny co sadzicie o takim monitorze oddechu?
    https://www.entliczek.pl/snuza-go-monitor-oddechu.html

Kolezanka ma do sprzedania prawie nieuzywany za 50zł...

Wprawdzie pierwszy raz taki widziałam, ale za 50 zł bierz, nawet jakby co to zawsze możesz sprzedać ... 50 zł za monitor warty 300 zł to jak za darmo. Jak zdecydujesz się nie używać to na pewno ktoś odkupi , może nawet drożej sprzedasz ;)

kas50 lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas dziś była położna po raz ostatni.
    Mikołaj dalej po szczepieniu ma stan podgorączkowy a już nie powinien. I jak mu nie przejdzie to idziemy w środę do pediatry. Poza tym mówiła bym w nocy spróbowała go troszkę przetrzymać by rzadziej jadł, dać smoczka czy coś. Ze smoczjiem nie przejdzie bo on odrazu wypycha językiem. Z tym napięciem mamy trochę problem i jutro będę dzwonić do tej rehabilitantki.
    Ja w środę też mam kontrolę u ginekologa.

Kjopa jak się czujesz?

Milka ja też miałam krwiaki, nie przejmuj się wchłonie się.

Bratku fajnie że dostaliście tyle rzeczy.
    Po pamiętaj by młodu za wcześnie tej karuzeli nie wieszać.

Kas ja się nie znam na monitorach ale Ruby dobrze mówi.

kas50, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Ejrene mdłości męczą, trochę kręci się w głowie i cały dzień leżę przed telewizorem i trochę na necie. Mam nadzieję,że przyklei się co trzeba :-)
    Jak dziś Twój synek? Ma jeszcze stan podgorączkowy?

Bratku to super,że dostałaś rzeczy :-)

Kas za taką cenę to warto ten monitor :-) To macie na zmiany lekcje? U nas na szczęście jedna klasa i zawsze ma na 8.00.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wezmę ten monitor :-)
    Jeszcze matę edukacyjną od niej odkupie za 40zł,nowa,nieuzywana z Canpolu,w sklepach kosztuje 170zł:/
    Ona większość dostaje,ciuszki ma z anglii poprzywozone to mi gratis dała :-)
    Tylko nie mam jeszcze komody na te ciuszki hihi

Kjopa u nas są dwie klasy,jedna chodzi na 8.00,a moja córka akurat ma drugą zmianę i lekcje od 9.50,10.45,11.50:/ średnio kończy o 15.30. Drugie polrocze będzie zmiana.
    Chlopakow ma niegrzecznych w klasie:/ to jest klasa integracyjna,więc chyba jakieś adhd mają:/

U nas dziś chlodno,pogoda do spania akurat hihi

Bratek żyjesz? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, dobrze dziewczyny prawią - na monitorach się nie znam, ale zawsze możesz opchnąć na allegro :P ;)
    A my żyjemy. Jeszcze ;) Hihi ;)))

Ejrene - ciekawe, co powie rehabilitantka na to napięcie. Mam nadzieję, że wystarczą jakieś proste ćwiczenia :)
    Odnośnie karuzelki - tak tak, kojarzę, że na początku nie powinno się zbyt szybko jej wprowadzać, żeby nie przestymulować. Chyba, że o coś jeszcze chodzi? :)

Kjopa - a jak się psychicznie czujesz? Kiedy następna wizyta? Kiedy robisz te wszystkie oznaczenia? :)

U nas ok :) Byliśmy na KTG - powtórka z zeszłego tygodnia - wykres plaskaty, jak Mazowsze ;)))) Tyle, że aż się położne zdziwiły, bo macica bardzo się dziś stawiała ;) I na próby majtania brzuchem błyskawicznie reagowała twardnieniem :P co trochę bez sensu, bo jak wszystko się usztywni, to jak mam czuć ruchy, hihi? ;)
    Ale fakt, nie znam się za bardzo na KTG, nie mniej na tyle, co rzuciłam okiem - płasko cosik, więc chyba tych ruchów faktycznie za bardzo nie było ;/
    Tak więc znowu zabawa będzie i kolejne KTG za 2 dni, zamiast tygodnia spokoju :P
    Słowo daję, następnym razem zabieram Małża na badanie!!!!!!! B-) ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a czemu Ty masz tak często teraz to ktg?

Ja przy 1ciąży mialam raz u gina,a potem dopiero przy porodzie.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, zlecenie zapisów począwszy od 36tc wynikało z cukrzycy. Teoretycznie, jakby było tak, że wynik ich zadowala, to dają w odstępach tygodniowych. Ale Młody troszkę nie chce współpracować i jeśli za mało się rusza plus zapis jest zbyt płaski (powinny się pojawiać "górki", czyli zwyżki tętna, przy okazji jego ruchów i skurczy - których teoretycznie nie mam), to wtedy robią częściej.

A że Młody zna się lepiej, to mamy powtórkę emocji z zeszłego tygodnia ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej,to się nachodzisz. Ale lepiej tak niż w drugą stronę :-) dobrze,że kontrolują.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas to u nas w zerówce była masakra bo na 24 dzieci 20 chłopaków :-/ Mój młody często płakał,że nie chce iść do szkoły.Teraz póki co jest super. Dużo dzieci zostało z zerówce i ja się cieszę bo jednak było więcej młodszych i widać,że syn się bardzo z nimi męczył. Hitem była pierwsza klasa-wszystkie dzieci, jedna grupa z przedszkola. Były nie do ogarnięcia, sławne na całą szkołę. Dyrekcja zdecydowała,że nigdy więcej nie zgodzi się żeby dzieci były całą grupą z przedszkola w jednej klasie- muszą być zmieszane.

Bratku psychicznie czuje się ok. na razie. Mam z tyłu głowy,że na następnej wizycie usłyszę "serduszko nie bije" :-(. No ale jestem spokojna i dobrej myśli jak na razie. Jutro chcę jechać na badania. Na to białko S itp. no i tarczycę. Jak wyjdzie ok. tarczyca to chyba odwołam czwartkową wizytę i przełożę po wizycie u gina. A mam 16 września. Jeszcze jest kłopot bo w lux medzie robią osobno USG i mam skierowanie ale nie ma miejsc. Ostatnio zwolniły się dwa miejsca na ten piątek więc mam nadzieję, że na następny też coś się jeszcze zwolni. Jak nie to będę dzwonić żeby mnie wcisnęli albo pójdę gdzieś indziej :-/. Pytałaś która to lekarka-ta z lux medu :-).

A tą immunologie mogę robić nie na czczo? Czyli po Dupku?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, hihi, no trochę tak - 2 autobusami w jedną stronę :)

Kjopa, nie napiszę: "wyluzuj, nie martw się", bo wiadomo, że zmartwienie masz. Ale pamiętaj o tej dziewczynie, o której pisałam. Widzisz, jak pięknie dotrwała do końca? :) Tylko uważaj na siebie :-*
    Jak coś wyjdzie z krzepliwością, będziesz się kłuć. Jak immuno-najwyżej jakieś sterydy. Moja kuzynka urodziła na takim podwójnym zestawie dwójeczkę zdrowych dzieci!!!!! :-*
    Nie mam pojęcia, jak z byciem na czczo itd.przed takimi oznaczeniami.
    A na czym stanęło z wizytami? Kiedy idziesz?

U nas "po staremu" ;) Macica cuduje - dzisiaj budziłam się z 5 razy, za każdym razem z bólem mej szanownej kobiecości ;))))
    Czekam na wyniki powtórnego gronkowca, a po dzisiejszym dniu-dodatkowo aminotransferaz i kwasów żółciowych.
    Wczoraj skoczyliśmy do Leroy Merlin na zakupy, a potem do Maca (taaaak, wiem, że be, ale miałam dośc po prawie całym dniu użerania się z macicą, która rozruszała się po porannym wkurzaniu jej na KTG). W obu miejscach babeczki przy kasach reagowały od razu: "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, jaki brzunio!!!!! Jak niziutko. To co, zaraz rodzimy????????".

Tiaaaaa...... B-) :P ;)

Chociaż Panie z Leroya szczerze nas rozbawiły: "A może już nie czekać i proszę rodzić teraz!!!!! Dożywotnia zniżka w Leroy'u gwarantowana!!!!!" :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:17

Kjopa3, Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dziś byłam na badaniach. Jestem lżejsza o 226 zł. Pobrali mi 4 próbówki więc stwierdziłam, że nie robię dziś badań tarczycy i nie idę jutro do endokrynologa. Zrobię to za dwa tyg. jak będzie po co ;-). Zrobiłam białko S, przeciwciała anty kardiolopidowe IgG i IgM, antykoagulant toczeniowy. Chyba wszystkie są na zakrzepice. Wyniki do 2 tyg. Czy ktoś wie kiedy mogą być najszybciej?
    Teraz idę do gin. 16.09 i powinnam mieć USG jak nie u nich to zrobię gdzie indziej.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi terminami, to nieraz kwestia danego labu. Może udałoby się jakoś uprosić/dopłacić za "cito"?
    A co do tarczycy - ale myślisz, że z nią wszystko ok? Bo w razie czego nieprawidłowe poziomy hormonów moga mocno nabruździć :-*

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem bratku ale na początku ciąży TSH miałam 1,2 chyba i Ft4 na 50% wysycenia a i tak zwiększyła mi dawkę o połowę. Nie chcę latać za dużo. Byłam miesiąc temu więc te 2 tyg. nie robią różnicy. Jak 16 września po wizycie będzie ok. to od razu zrobię te badania bo lekarza mam ok.9.00 a lab do 12.00.

EDIT: Nie spytałam o cito ale robiłam Akademii Medycznej w Gdańsku więc zaraz poszukam info kiedy mieli najszybciej wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 13:10

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ