X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, to luzik. Nie pamiętałam, kiedy ostatnio badałaś tarczycę. Spoko - jak tak, to raczej nagle jakiś giga zmian nie będzie, a nawet jak coś, to nie jest to tak że od razu czyni katastrofy :-*
    Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!! :-*

Kjopa3 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja wyniki,ale w Diagnostyce mialam po 4dniach :-)

Dziewczyny a tak z innej beczki,często korzystacie z telefonow,komputera czy internetu w telefonie w ciąży?
    Bo ja kurcze kilka godzin dziennie :/ a to chyba zdrowe dla dziecka nie jest

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Kas. Ja teraz jak leżę to sporo przy kompie jestem ale trzymam z boku. Wcześniej trzymałam na kolanach albo na pół leżąco i nad brzuchem i przeszło mi przez myśl czy przez to nie skleiło się wszystko jak trzeba.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kas ja kilka godzin dziennie, zwykle trzymam na kolanach, ostatnio podkładam sobie poduchę pod lapka. Myślę, że nie jest to groźne w tych czasach, lapki już mają taką technologię że nie powinny szkodzić... w pierwszej ciąży używałam też bardzo dużo.
    A co do łożyska to w moim przypadku nie ma takiej możliwości żeby to mogło być spowodowane przesiadywaniem przy kompie ;)

Ja dzisiaj poszalałam bo obiad już poszykowany, pranie zrobione i wyprasowany kosz, a teraz leżakuję bo kręgosłup się znowu buntuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:58

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mi chodziło o odklejanie łożyska a nie o przodujące łożysko ;-) Jednak lapek daje ciepło od spodu a ja trzymałam nad brzuchem.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się w 20tc, to już chyba połowa??? ;) melduję także pierwsze wyczuwalne znaki życia od Młodego ;) czekałam na te słynne motylki czy smyranie, a mam po prostu puk-puk ;)

luna91, Wiola90 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon prawie połowa :-) pierwsze ruchy super sprawa:-)

Mi dziś wybilo skonczonych 30tc :-)
    A pamiętam jak niedawno z Ruby pisalysmy,że fajnie byłoby już być na tym etapie. Leci ten czas.
    Belly pokazuje mi rozpoczęty 8miesiąc i 69dni do porodu :-)
    Do ciąży donoszonej już chyba 48dni...
    Ale mój małżonek wczoraj oswiadczyl,że kupować zaczniemy w październiku :-) mamy czas;-)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 8 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas podziwiam, ja tak nie potrafię ;) mam już mnóstwo rzeczy, fakt "spadkowe", ale na pewno gdybym nie miała to szukałabym już :P ja to z tych co lubią mieć wszystko przygotowane wcześniej, nie lubię na ostatnią chwilę ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po córce kilka rzeczy,m.in.wózek i łóżeczko,ale już materacyk muszę kupić.
    Mam listę co potrzebne,a dość sporo tego jest. Ciuszki te najmniejsze mam,ale komody już nie :-)
    Rzeczy dla siebie też zero,jedynie kupilam 3koszule do karmienia :-)
    Teraz wszystko jest ogólnie dostępne,kurierem szybko idzie,więc mam nadzieję że nic nas nie zaskoczy i zdążymy :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka wiem wiem, ja pisałam odnośnie mojego przypadku ;)

Cynamon ja mam to samo , wszystko musi być szybciej :P sporo czasu mam ale wiem, że nie chciało by mi się na potem wszystkiego zostawiać, a poza tym toż to sama przyjemność jest kompletować rzeczy malucha. Gratki na te puk puk ;)

Kas not fajnie już masz, ja jutro zaczynam 29, byle jeszcze trochę wytrzymać, nie muszę rodzić w terminie, wolę przed :P

U nas taki upał że aż mi źle jak wychodzę na pole. A jeszcze czeka mnie pójście po młodą i plac zabaw obowiązkowo...poza tym chyba dzisiaj przesadziłam niby nie zrobiłam jakoś dużo, ale samo powieszenie prania, prasowanie , pochowanie wszystkiego, gotowanie obiadu i uprzątniecie mieszkania - takie typowe czynności zaczynają mnie przerastać :(

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby hahahaha sorry ale strasznie mnie bawi te Wasze "na pole" ;) ;) ;) uwielbiam po prostu :D a Ty się oszczędzaj trochę :/ bo przyjadę i nakopię do tyłka ;)

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze wyniki mam p/c anty kardiolipidowe i są ok. :-)

Ruby a Ciebie przestały nogi boleć po tych zastrzykach?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa sama nie wiem do końca o co w tym chodzi, jest noc że nie boli mnie nic, a zdarza się że boli ale już nie w nodze tylko w pośladku bardziej :P staram się na noc wypijać kubek mleka i suplementuję wapń jeszcze dodatkowo... Na pewno jest lepiej niż było bo teraz to bardziej takie cierpnięcie w pośladku, a wcześniej musiałam wstać i rozchodzić żeby puściło w nogach ...to dość skomplikowane :D nie wiem czy zastrzyki pomogły czy suplementy, a może wszystko po trochu ;)

super że wyniki dobre :)

Cynamon no mnie m nauczył o"polu" ja mówiłam na dwór ,a u niego mówiło się pole :P A dla mnie pole to rola - w sensie pole rolnicze :D no ale zaraziłam się ;)

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, ja korzystam z lapka dużo - ale niemalże nigdy nie trzymam go na kolanach, tylko siedzę przy biurku. Telefon - w normie. Rozmawiam relatywnie mało, bo szybko mi schną ręce ;) więc głównie służy "w podróży" - gdy np.dla zabicia czasu, w drodze do przychodni na badania, śmigam po necie :)

cinnamon, też nie znam żadnych motylków... ;) Ja się mega nastawiłam na to, że chcę być pewna, że To jest faktycznie TYM, a nie fantazją moich jelit. Żeby potem nie było: "Dziewczyny, czuję!!!!", a po kwadransie: "Hmmm, puściłam bąka/pogoniło mnie w kibelku*, to chyba nie to ;) ".
    [*niepotrzebne skreślić ;) ]

Więc jak już poczułam, to Junior był w sumie dość spory, a kopniaki były na tyle solidne, że miałam pewnośc, iż to nie moje jelita/żołądek.... tylko TAM COŚ JEST 036.gif ;)

Kjopka, mega się cieszę, że pierwsze wyniki są ok :-D

A my jutro.... kolejne KTG :P Koleżanka się śmieje, że mogłabym już tam zamieszkać, ale nie ma mowy!!!! B-)
    Dziś wyszedł dobry zapis, ale trafiłam na obowiązkową panią doktor (nawet bardzo obowiązkową, więc dostało mi się po uszach, że nie mam wszystkich papiórków ze sobą.... No ale nikt do tej pory nie chciał na KTG przeglądać ani mojej karty ruchów płodu, ani pomiarów glikemii 02icon_mryellow.gif ), która z racji tego, że ostatnio z ruchami było tak sobie, kazała przyjść też jutro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 23:20

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ale super masz opiekę :-)

Ruby wiem o co chodzi. Może z nogami to sobie nie wyobrażę ale w pośladek miałam chyba tak samo ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 9 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dokładnie o to samo mi chodzi :) coś tam czasami zabulgotało ;) ale nie chciałam od razu tego łączyć bo w ogóle nie miałam pewności :) ale muszę przyznać, że przedwczoraj wieczorem/wczoraj rano się odzywał i już tak zostało, raz wieczorem przy oglądaniu filmu to w ogóle poczułam takie przesunięcie pod ręką, chyba mało miejsca Mu się zrobiło jak tak pół-bokiem leżałam :) tym akurat się zajarałam i straciłam wątek w filmie oooo :P
    Co do Twojej opieki to zgadzam się z Kjopą - faaachura normalnie! :)

Kjopa jak tam się czujesz? Mdłości dokuczają?

Ruby dla mnie pole to też te rolnicze :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Cynamon ja jestem taka głupia bo patrzę na twój suwaczek i myślę, wow ile już minęło , że już na półmetku, kawał czasu za tobą, po czym patrzę na swój i myślę o mamo jeszcze tyle przede mną :D

Bratku rzeczywiście ty już tam jak u siebie ;) ale tak pomalutku to już by wypadło się zbierać na porodówkę, nawet nie pomalutku :P junior coś się obija, chyba mu za dobrze u ciebie ;)

Kjopa kiedy reszta wyników?

Śniło mi się, że położna kazała mi przyjść przed wizytą do nich do domu/mieszkania a jak się pojawiłam to lekarz mi powiedział tak " ale co Pai tu robi, Pani zwariowała i mi nie płaci tyle żeby mogła przychodzić sobie do mnie do domu:P " i tak płakałam i dzwoniłam po ludziach że jeszcze nigdy mnie nikt tak nie upokorzył - bo mówił to w obecności innych osób :D

Wysłany: 9 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ruby ja też tak mam z suwaczkami - ostatnio na Milki spojrzałam i woooow jak ten czas leci! A na swój i yyyyyyyyyyyy..... :P
    Co do snów to też dziś miałam dobry hit - śniło mi się, że moja Mama pojechała beze mnie na połówkowe, zadzwoniła do mnie i mi opowiada o moim dziecku co i jak :D i pytam ile zapłaciła a Ona, że 500zł.. i tak się wkurzyłam, nie za to że sama pojechała (:D) tylko, że tyle zapłaciła, i ja od razu za telefon do gina i go opieprzać, że jak mógł tyle kasy wziąć?! hahahhaahaha

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby,Cinnamon cóż za sny macie :-D

Ruby sprawdzam codziennie wyniki :-P Mają być do 2 tyg.

Cinnamon dziś jak na razie jest ok. ale wczoraj to odruchy wymiotne dość często. No i jak byłam na badaniach to myślałam,że nie dam rady ale kupiłam sobie wodę i mi się odbijało chociaż i tak od 2 tyg. raz lepiej raz gorzej.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam białko S
    46 normy 60-130

Bratku albo któraś z dziewczyn wiecie czy to już jest powód do brania Clexane?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ