X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz? :) Kurczę, sama jestem ciekawa :)
    Z OM TP jest na 20.09. :)
    Z USG - 15/16.09.
    Kto wie...... ;)

Btw - wpadłam dziś na chwilę do pracy. Jeden z moich niezawodnych, szczerych kolegów - tak patrzy, patrzy... i w pewnym momencie wypala: "Cholercia, ale jak to możliwe, że da się w ogóle chodzić z takim wielkim brzuchem??? :-D "

Faceci...... B-)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku hahahah uwielbiam takie teksty ;) to się nazywa szczerość :P

Kobiety piłam w końcu wczoraj te wino bezalkoholowe z Piotra i Pawła... :) polecam!!! Jest super :) dostałam akurat różowe, białego już nie było na półce niestety ;) jest takie półwytrawne, schłodzone było pyszne i co najlepsze: każdy spróbował i wszyscy byli w szoku, że nie zawiera %! :) także jak któraś lubi wino i ma w pobliżu ten sklep to naprawdę polecam :)

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon... cóż żeś mi uczyniła!
    Teraz M.rechocze, bo zabijając czas w ramach czekania na en-te KTG ;) wygooglałam listę ww.sklepów w mieście....
    M.bardzo się ucieszył, że szukam winnych źródeł w czasie, gdy On sporządził listę wszystkich dyżurów pediatrycznych w mieście... B-) ;))))))

P.S.Dziewczyny na Wrześniówkach piszą, że 16.09.jest pełnia, a w pełnię ponoć rodzi się najwięcej dzieci...
    Skoro owulkowo z Księżycem średnio się zgrywam... to może chociaż pyknę księżycowo??? ;)))

P.S.2. My już po KTG - na korytarzu obaliłam pół zimnego litra :P (wody, rzecz jasna ;) ), wtrąbiłam wściekle słodki batonik musli (co tam cukry - niech się chłopina ruszy!).
    I co? Porozrabiał, macica co rusz się spinała - żyć, nie umierać... B-)
    Wchodzę na KTG i po kilku minutach... ciiiiiiiszaaaaaaa. Junior poszedł spać, macica się fochnęła :P Ale w pierwszych minutach zdążyli udowodnić, że jednak nie jest z nimi źle ;) a pani dr raczej z tych wyluzowanych ;) Zapytała, kiedy w razie czego mam iść na oddział i powiedziała, że skoro w razie braku rozpakowania i tak za tydzień wyląduję na oddziale, to nie każe się już zapisywać. Mam liczyć ruchy, a w razie wątpliwości - jechać na IP.
    Oczywiście, jak tylko się wyturlałam z gabinetu - zarówno Junior, jak też macica, przypomnieli sobie, że można się w sumie poruszać :P :P :P ;))))
    Tak więc - został mi tydzień wolności. Nooo, tydzień i dzień dokładnie, ale nie bądźmy już drobiazgowi ;) Rany, to naprawdę zaczyna być.... KOOOOOOOOSMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS :-O :-O :-O
    036.gif
    No nic, jutro ostatnia wizyta u dr prowadzącej - chciała mnie zobaczyć na tydzień przed terminem, żeby sprawdzić czy jednak coś rusza... Trzymajcie kciuki :)
    Kurczę, złapałam się dziś na myśli, że mam nadzieję, iż nie zafunduje mi w razie czego słynnego masażu szyjki, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

P.S.3. Jejkuuuu, żeby u IR tym razem się udało....... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:02

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja miałam termin z młodym na 12.07, zaczęło się 5.07 a urodziłam 6.07 dzień przed pełnią :-P Więc wiesz.... może to będzie ten czas. A dodatkowo to była niedziela i pojechałam do szpitala a tam mnie i drugą dziewczynę odesłali karetką do innego szpitala bo nie było miejsc. Ja też się urodziłam dzień przed pełnią albo w pełnię :-P

EDIT: Pierwszy zastrzyk dziś zaliczony. Pojechałam do przychodni żeby mi zrobili ten pierwszy :-P Buuu.... piekło i pobolewało jak szłam do samochodu :-/ ale sama zrobię sobie lepiej :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:06

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku no to liczymy napełnię ;)

Kjopa mnie najbardziej boli w boczki, im bliżej pępka tym mniejszy ból w sensie pod pępkiem bo mi kazali brac od pępka w dół ten obszar, ale boczki bolą jak cholera :/

Bratek lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi kazali właśnie w boki od pępka :-/. Internistka która przepisywała mi zastrzyki mówiła żebym po wkłuciu lekko uniosła tłoczek i jak będzie krew to wkuć w inne miejsce żeby siniaki się nie robiły.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku trzymam kciuki za rozkrecenie akcji :-)

U nas upał,padam z nóg:(

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Bratek już na finiszu ;)
    Taka cisza... może to dziś ;)
    Trzymam kciuki.
    A Wy jak się czujecie w ten upalny wrzesień?

Bratek lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całkiem dobrze, z M byliśmy dziś w Białym złożyć Jego indeks na uczelni, musieliśmy zahaczyć o Maca, Młody przy posiłku nieźle szalał ;) chyba moje endorfiny Mu się udzieliły ;) pięknie dziś było, słońce niesamowite ale wbrew pozorom nie tak gorąco :)

MamaTuśka a jak tam u Ciebie? :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko! Cynamon! 20tc!!!
    Ja to całkiem z obiegu wypadłam. Co u mnie? Czekam do soboty, bo od wtedy jestem w terminie. Ciekawa jestem jak będzie tym razem. Moje dzieci są z 38 tc ;), ale teraz mam brzuch wyskooooko jeszcze. Kto to wie ;). W poniedziałek KTG.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nigdzie konkretnie nie kazali - wkłuwałam się tam, gdzie mi było wygodnie. Doczytanie w necie o kłuciu w okolicy pępka było, jak zbawienie. Acz tylko do pewnego momentu - od wielu tygodni brzuch jest zbyt spięty. Boczki w sumie też i musze nieźle się nakombinować, żeby sobie miejscówkę znaleźć.

MamaTuśka - jakim cudem masz termin na sobotę, skoro suwaczek pokazuje 37 tydzień?
    Kciuuki za KTG.

U mnie ogólnie dziś smuteczek. Jesteśmy po wizycie. Dobrze mi się zdawało, że szyjka wysooooooooooko - lekarka mówi, że ledwo ją można dosięgnąć, nadal jest w ciul długa... A drugie, co się potwierdziło z moich odczuć - że Młody balotuje na maxa i nie wygląda na takiego, który się wstawia.... :(
    Powiedziała, że przy takich uwarunkowaniach - nie proponuje mi np.masażu szyjki, bo poza tym, że mnie umęczy z bólu, to raczej niczego nie wskóra ;/
    Mam się jeszcze pojawić w poniedziałek na badanie, ale już teraz wypisała skierowanie na TP z OM, czyli 20.09., wtorek.
    Oczywiście trzyma za nas kciuki i mówi, żebyśmy dalej walczyli i próbowali ruszyć (stosujemy: malina, wiesiołek, ćwiczenia na piłce, stosunki), ale na razie wygląda to kiepsko - Młody się nigdzie nie wybiera, mój organizm nie reaguje (tzn.macica zaczęła walczyć, ale szyjka ma to w nosie)... A chociaż wiadomo, że czasem dzieci decydują o wyjściu np.tydzień po terminie, to u mnie nie jest to najlepsza opcja z powodu:
    1. cukrzycy
    2. i faktu, że Młody może już wtedy urosnąć zbyt duży na to, bym była w stanie przy swoich wymiarach go urodzić :(
    Więc trzymać nie będą.
    Mam sie też nastawić, że na oddziale trochę posiedzę, bo: szyjki nie przygotują cewnikiem z racji gronkowca, więc zostaje samo pchanie oxytocyną i nadzieja, że szyjka zareaguje na czynność skurczową macicy. Przy czym pierwsza próba raczej pójdzie na straty, a wiadomo - między próbami z oxytocyną trzeba dać odpocząć.
    Oczywiście zawsze jest nadzieja, że szyjka nagle "zaskoczy", a Młody zacznie się wstawiać dopiero, jak poczuje rozkręcająca się akcję ;) ale raczej nie ma co się na to specjalnie nastawiać :(

Więc..... Tak właśnie.... ;/

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:

MamaTuśka - jakim cudem masz termin na sobotę, skoro suwaczek pokazuje 37 tydzień?
    Kciuuki za KTG.

Nie na sobotę, tylko od soboty jestem w terminie ciąży donoszonej ;)(37 skończone), a że moje wcześniejsze porody były na początku 38tc to ciekawa jestem, co teraz ;). Równie dobrze może być później. Zobaczymy ;)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek, no trzymam kciuki. W sumie jak dziecię zdecyduje się na wyjście, to akcja może migiem ruszyć. Życzę szybkiego porodu.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, no własnie, czyli taki "Twój" termin ;)
    A kiedy masz "faktyczny" termin? Z OM albo USG?

Echh, dzięki. Może Mody jeszcze zmieni zdanie :(
    M.kochany - zjeździliśmy pół miasta w poszukiwaniu wina bezalkoholowego ;))))) bo się zawziął, że poprawi mi humor ;)
    Nie upolowaliśmy, ponoć ostatnio jest z nim w PiP problem. Ale wzięliśmy inne dobrocie za to (i nie są to materiały na sałatkę, ojjj nieeeee ;))))) ).

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kochana trzymam kciuki żeby wszystko zdążyło w ciągu tego tygodnia się rozkręcić. Wiesz wszystko w ciągu doby może się zmienić. <3

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 14 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku trzymam kciuki, by jednak akcja się rozkręciła :* co do wina to wczoraj w Białym też zajechaliśmy do PiP i nie było :( był za to Hugo bezalkoholowy ;) kiedyś piłam normalnego i mi smakował więc wzięłam i piwo Bavaria 0% - u mnie w mieście nigdzie takich rzeczy nie ma :/

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie,Mały waży już 2096g i ciąża wg usg starsza o 2tyg.
    Zmartwil mnie tylko wpis do karty ciąży,gdzie przy szyjce pisze 2/0.
    Ginka badala tylko na fotelu.i mówiła że twarda i zamknięta,ale ta długość mnie zmartwila:/
    Pozatym Mały fiknal już główką w dół :-)
    Za tydzień mam usg 3trymestru.

Bratku oby coś ruszyło jednak:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 10:47

Bratek, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka - no tejże właśnie wizji nagłej zmiany desperacko się trzymam ;))))))

cinnamon - haha, też nas pani ratowała Hugo ;) Powiedziała, że tamta trójca ostatnio rzadko bywa :( Zobaczymy, jak z tym Hugo. W sumie to nie wino, tylko napój na bazie wina, no ale może coś z tego będzie ;)
    A Bavarię dobrałam jabłkową, ale wściekle słodka. W sumie ogólnie coś mnie nie do końca powala, bo drogawa jest. Ale za to Żywca przetestowałam i całkiem całkiem. Nie tak dawno upolowałam też Calsebrga bezalkoholowego w Tesco i był całkiem niegłupi :)
    Chociaż i taaaaaaak się tęskni za zwykłym, porządnym piwkiem ;))))))))
    Dlatego chociaż na to winko miałam nadzieję....... B-)

kas, myślę, że nie masz powodu do niepokoju, jeśli gika nic nie mówiła :-*
    Nie martw się, jeśli twarda i zamknięta, to dobrze :) Tak patrzę, że u Ciebie za moment 32 tc - z tego, co pamiętam po przekopaniu netu (a o szyjce ostatnio....eeeeee...sporo szukałam, hihi ;) ), to często dziewczyny na tym etapie pisały, że już im się skraca, ale nic z tego negatywnego nie wynikało :-*
    Może przynajmniej Twój ciapciaczek nie będzie się potem tak ociągał, jak mój? ;)))))))))
    No i pytanko, jaką miałaś wcześniej długość? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 17:20

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku w karcie ciąży miałam zawsze wpisane szyjka 3/0, teraz 2/0 i spokoju mi to nie daje. Wg usg wcześniej wychodziło w granicach 32-40mm. Dzisiaj usg szyjki nie robiła,wiec nie wiem jaka jest, palpacyjnie mówiła że twarda i zamknięta. Za tydzień idę jeszcze na to usg 3trymestru i chyba poproszę o zmierzenie,ginka dziś ma dyżur więc jutro sprobuje się jeszcze do niej dodzwonic i dopytać. Dziś wyparzylam w biegu z gabinetu,bo córkę do szkoly trzeba było zawiezc i nie popatrzylam nawet w kartę:/
    Ale Synuś rośnie,cholercia chyba duży będzie.
    Ginka mówiła że u nas w szpitalu w razie czego nie ma problemu z Zzo. No oby.
    Była przede mną dziewczyna z terminem porodu na dziś i nic nie wskazywalo na to że urodzi,a to jej 3dziecko.
    Tobie Bratku dalej nic się nie zapowiada?
    Wiem,że nudne te ciahle pytania imega wkurzajace,ale to taka fajna adrenalina jakby coś się działo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 18:11

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, w takim razie myślę, że naprawdę nie masz się czym stresować :) Zapytasz lekarkę, ale serio, nie sądzę, by to o czymkolwiek złym świadczyło.
    Zresztą spójrz - u mnie na USG całą ciążę szyjka wychodziła 4-4,5cm (USG). Palpacyjnie została oceniona na ok.2cm bodajże w połowie 36tc. Jasne, później, niż u Ciebie, ale za to skrócenie o ponad połowę i.... nic ;)
    Co do objawów - no niestety, nadal cisza. W dodatku wczoraj przerwa w urzędowanku, dziś tylko jedna herbata z malin... i od razu macica ciszej siedzi.... Echhhhh....
    Trzeba wrócić do pracy ;))))

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ