X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - haha. Mam to samo :) Zresztą pisałam kiedyś, że minky... z definicji jest fajne, hihi ;)))) Nawet mój Małż się do niego tulił :)))

Co do nas ;) O północy przerzucili nas na Patologię. Fiu fiuuuu - normalnie Hilton.
    Z indukcją poczekają do środy/czwartku - żeby minęła karencja związana z Acardem - od razu wtedy mógłby w razie czego zadziałać anestezjolog i dać mi zzo. Do tego czasu siedzimy na oddziale - bo już nie wypuszczą.
    No chyba, że ruszę wcześniej sama - wtedy nie będą powstrzymywać.
    Widzę, że dół coraz bardziej pracuje. Badanie gin co 2 dni - więc jutro się przekonamy czy ta "praca" coś daje.
    Sama nie wiem czy wolałabym pyknąć w weekend... czy przetrwać do środy... Oczywiście wątpliwości wynikają tylko i wyłącznie z kwestii znieczulenia (i np.tego, jak mi wali w krzyż coraz mocniej...). A wbrew pozorom te wątpliwości nie ograniczają się tylko do rozważań natury filozoficznej ;)))) tylko pytanie - czy mam sie zawziąć i leżeć plackiem... czy też śmigać po korytarzu? Bo pozycja pionowa i śmiganie ewidentnie nasilają mi spinanie/skurcze etc.

Imię_Róży lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) Nadrobić Was po takim czasie to wyzwanie, ale w końcu jestem na bieżąco :)
    Cinnamon gratuluję synka :) szalejesz z wyprawką?

MamaTuśka gratuluję Maleństwa :) jak się czujecie?

Bratku trzymam kciuki żeby gładko poszło :* a może już tulisz synka :)

Ruby jak samopoczucie? Jak kręgosłup? Cudny jest ten komplecik minky <3 Jak wózek? Zadowolona jesteś?

Kas zaraz będziemy czekać na Twoje rozpakowanie :) przeleci moment

Kjopa jak znosisz poczatek ciąży?

Imię Róży serdecznie gratuluję :)

Agatia śliczną masz córeczkę <3. Na problemy z gazami polecam napary z majeranku. U nas sprawdziło się rewelacyjnie, z dnia na dzień problem zniknął a krople nie pomagały. Na początku piłam 3 razy na dobę, teraz tylko jak jem coś cięższego.

Ejrene co tam u Was jak Mikołaj? Na co szczepiłaś?

Imię_Róży, agatia, cinnamon cookie, kas50 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola dziękuję :) wyprawka już jest spooora, ponieważ dostałam dużo rzeczy od Szwagierki :) po córce rzeczy już oddała ale synek ma 21 miesięcy więc wszystko jeszcze miała :) do tego co raz coś znajdę i mnie skusi a także dwie Babcie szaleją ;) a jak tam u Ciebie? Jak Asia? :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Wiola dziękuję :) wyprawka już jest spooora, ponieważ dostałam dużo rzeczy od Szwagierki :) po córce rzeczy już oddała ale synek ma 21 miesięcy więc wszystko jeszcze miała :) do tego co raz coś znajdę i mnie skusi a także dwie Babcie szaleją ;) a jak tam u Ciebie? Jak Asia? :)
    I bardzo dobrze :) Ja też wcześnie zaczynałam, nie jestem za tym żeby zostawiać wszystko na ostatnią chwilę, później będziesz spokojniejsza :)

U nas ogólnie dobrze, sporo wizyt u lekarzy, do połowy listopada tylko jeden tydzień mamy wolny a tak w każdym coś, ale w sumie lepiej niech wszystko kontrolują.
    W poniedziałek byliśmy na pobraniu krwi, straszna pielęgniarka nam się trafiła, 3 razy się wkłuwała, mała ma do tej pory siną rączkę. Tak płakała, że sama się rozpłakałam. Nigdy więcej tam dziecka nie zaprowadzę. W ogóle to byłam zdziwiona że tak dziecku krew pobierają. Dziewczyny które już mają dzieci czy to normalne że wkładają samą igłę i czekają aż nakapie do probówki? Ona jeszcze tą biedną rączkę ściskała, masakra.
    Za tydzień mamy drugie szczepienie, już się boję bo pierwsze ciężko zniosła :(
    W środę ważyła 4570g i ma 59 cm, mówią że prawidłowo przybiera więc się nie martwię.

Ja się zajęłam produkcją słoiczków dla Asi na zimę. Dorwałam jabłka, gruszki i dynię z zaufanego źródła i działam :) tylko ciekawa jestem czy to w ogóle przetrwa tak bez cukru.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka powinno ale trzeba to zagotować w garnku z woda chyba? Co do pobierania to u nas pobierali młodej z palca , lekkie kłucie i tak właśnie kapalo z tego do pojemniczka... wózek no cóż ja jestem zachwycona mam nadzieję że w użytkowaniu również będzie dobry ;-) twoja córka już taka duża ale leci ten czas :-)

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak czas leci to najlepiej po Waszych suwaczkach widać ;)
    Pobieranie z palca już jakoś lepiej brzmi. U nas to było wkłucie w żyłę na wierzchu dłoni, ściskała rączkę i jeszcze kręciła ta igłą żeby trafić do probówki, którą trzymała druga pielęgniarka. Lekarka jak zobaczyła jej rączkę w środę to sama powiedział,a że zadzwoni do laboratorium ze skargą. Podobno pielęgniarka która się zwykle dziećmi zajmuje była na urlopie.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka oj to nie ciekawie, u nas tylko ukłucie a potem bez igły leciało do próbówki... też bym się wkurzyła.

Jak szczepisz małą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:47

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola a czemu pobierali krew?
    Ja kurcze jakoś nie mogę sobie przypomnieć żeby mojej pobierali,jedynie w szpitalu,a potem u lekarza szczepienia.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wiolka oj to nie ciekawie, u nas tylko ukłucie a potem bez igły leciało do próbówki... też bym się wkurzyła.

Jak szczepisz małą?
    5w1 i pneumokoki mamy refundowane i rotawirusy dokupiłam. Teraz poprosiłam lekarkę o receptę na emle to chociaż przy kłuciu nie będzie cierpiała.
    kas50 wrote:
    Wiola a czemu pobierali krew?
    Ja kurcze jakoś nie mogę sobie przypomnieć żeby mojej pobierali,jedynie w szpitalu,a potem u lekarza szczepienia.
    Krew pobierali bo mieliśmy zleconą morfologię i żelazo, na szczęście wyniki dobre. Straszyli że może mieć niedokrwistość wcześniaczą.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola a jaką 5w1 szczepiłaś? Bo u nas jest problem w hurtowniach z 5w1 :/
    Co do pobierania krwi to Młodemu raz pobierali z palca i to była masakra, wyciskanie i płacz. A z żyły pięknie poleciala (miał już 4 razy). Zero płaczu.
    Zależy od tego, kto pobiera i czy dobrze się wkłuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to jest emle?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu - nieee. U nas jeszcze nie jest po ;)
    Ale fakt, że akurat dziś poranek mamy ciężki :/ Coraz bardziej dokucza mi brzuch ;((( Ale obchodu jeszcze nie było, ani badań.
    Napar z majeranku??? A jak to się robi?
    Przetwory - mmmmm, brzmi smakowicie :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą machnęłam skurcz na ponad 80%.... ;)
    Chyba to już... ;)
    Kciuki wskazane ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Przed chwilą machnęłam skurcz na ponad 80%.... ;)
    Chyba to już... ;)
    Kciuki wskazane ;)
    kciuki!!!!!!!!!!!!! dawaj znać jak tylko bedziesz miala jak :)

Bratek lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooooooooo Bratku !!!!!!!!!
    Kciuki, kciuki, kciuki <3 <3

Czekamy niecierpliwie na dalsze wieści kochana <3

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Bratku? Czy już jest mały Brateczek?

Bratek lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kciuki!!!!!!!! :-)

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kciuki :*

Bratek lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a jak u Ciebie? Rusza do przodu czy na razie cisza?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho sza jak narazie :) nie spieszy sie na swiat :) dobrze jej u mamy <3

2da6343587.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ