X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - haha. Mam to samo :) Zresztą pisałam kiedyś, że minky... z definicji jest fajne, hihi ;)))) Nawet mój Małż się do niego tulił :)))

Co do nas ;) O północy przerzucili nas na Patologię. Fiu fiuuuu - normalnie Hilton.
    Z indukcją poczekają do środy/czwartku - żeby minęła karencja związana z Acardem - od razu wtedy mógłby w razie czego zadziałać anestezjolog i dać mi zzo. Do tego czasu siedzimy na oddziale - bo już nie wypuszczą.
    No chyba, że ruszę wcześniej sama - wtedy nie będą powstrzymywać.
    Widzę, że dół coraz bardziej pracuje. Badanie gin co 2 dni - więc jutro się przekonamy czy ta "praca" coś daje.
    Sama nie wiem czy wolałabym pyknąć w weekend... czy przetrwać do środy... Oczywiście wątpliwości wynikają tylko i wyłącznie z kwestii znieczulenia (i np.tego, jak mi wali w krzyż coraz mocniej...). A wbrew pozorom te wątpliwości nie ograniczają się tylko do rozważań natury filozoficznej ;)))) tylko pytanie - czy mam sie zawziąć i leżeć plackiem... czy też śmigać po korytarzu? Bo pozycja pionowa i śmiganie ewidentnie nasilają mi spinanie/skurcze etc.

Imię_Róży lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) Nadrobić Was po takim czasie to wyzwanie, ale w końcu jestem na bieżąco :)
    Cinnamon gratuluję synka :) szalejesz z wyprawką?

MamaTuśka gratuluję Maleństwa :) jak się czujecie?

Bratku trzymam kciuki żeby gładko poszło :* a może już tulisz synka :)

Ruby jak samopoczucie? Jak kręgosłup? Cudny jest ten komplecik minky <3 Jak wózek? Zadowolona jesteś?

Kas zaraz będziemy czekać na Twoje rozpakowanie :) przeleci moment

Kjopa jak znosisz poczatek ciąży?

Imię Róży serdecznie gratuluję :)

Agatia śliczną masz córeczkę <3. Na problemy z gazami polecam napary z majeranku. U nas sprawdziło się rewelacyjnie, z dnia na dzień problem zniknął a krople nie pomagały. Na początku piłam 3 razy na dobę, teraz tylko jak jem coś cięższego.

Ejrene co tam u Was jak Mikołaj? Na co szczepiłaś?

Imię_Róży, agatia, cinnamon cookie, kas50 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola dziękuję :) wyprawka już jest spooora, ponieważ dostałam dużo rzeczy od Szwagierki :) po córce rzeczy już oddała ale synek ma 21 miesięcy więc wszystko jeszcze miała :) do tego co raz coś znajdę i mnie skusi a także dwie Babcie szaleją ;) a jak tam u Ciebie? Jak Asia? :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Wiola dziękuję :) wyprawka już jest spooora, ponieważ dostałam dużo rzeczy od Szwagierki :) po córce rzeczy już oddała ale synek ma 21 miesięcy więc wszystko jeszcze miała :) do tego co raz coś znajdę i mnie skusi a także dwie Babcie szaleją ;) a jak tam u Ciebie? Jak Asia? :)
    I bardzo dobrze :) Ja też wcześnie zaczynałam, nie jestem za tym żeby zostawiać wszystko na ostatnią chwilę, później będziesz spokojniejsza :)

U nas ogólnie dobrze, sporo wizyt u lekarzy, do połowy listopada tylko jeden tydzień mamy wolny a tak w każdym coś, ale w sumie lepiej niech wszystko kontrolują.
    W poniedziałek byliśmy na pobraniu krwi, straszna pielęgniarka nam się trafiła, 3 razy się wkłuwała, mała ma do tej pory siną rączkę. Tak płakała, że sama się rozpłakałam. Nigdy więcej tam dziecka nie zaprowadzę. W ogóle to byłam zdziwiona że tak dziecku krew pobierają. Dziewczyny które już mają dzieci czy to normalne że wkładają samą igłę i czekają aż nakapie do probówki? Ona jeszcze tą biedną rączkę ściskała, masakra.
    Za tydzień mamy drugie szczepienie, już się boję bo pierwsze ciężko zniosła :(
    W środę ważyła 4570g i ma 59 cm, mówią że prawidłowo przybiera więc się nie martwię.

Ja się zajęłam produkcją słoiczków dla Asi na zimę. Dorwałam jabłka, gruszki i dynię z zaufanego źródła i działam :) tylko ciekawa jestem czy to w ogóle przetrwa tak bez cukru.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka powinno ale trzeba to zagotować w garnku z woda chyba? Co do pobierania to u nas pobierali młodej z palca , lekkie kłucie i tak właśnie kapalo z tego do pojemniczka... wózek no cóż ja jestem zachwycona mam nadzieję że w użytkowaniu również będzie dobry ;-) twoja córka już taka duża ale leci ten czas :-)

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak czas leci to najlepiej po Waszych suwaczkach widać ;)
    Pobieranie z palca już jakoś lepiej brzmi. U nas to było wkłucie w żyłę na wierzchu dłoni, ściskała rączkę i jeszcze kręciła ta igłą żeby trafić do probówki, którą trzymała druga pielęgniarka. Lekarka jak zobaczyła jej rączkę w środę to sama powiedział,a że zadzwoni do laboratorium ze skargą. Podobno pielęgniarka która się zwykle dziećmi zajmuje była na urlopie.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka oj to nie ciekawie, u nas tylko ukłucie a potem bez igły leciało do próbówki... też bym się wkurzyła.

Jak szczepisz małą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 18:47

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola a czemu pobierali krew?
    Ja kurcze jakoś nie mogę sobie przypomnieć żeby mojej pobierali,jedynie w szpitalu,a potem u lekarza szczepienia.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wiolka oj to nie ciekawie, u nas tylko ukłucie a potem bez igły leciało do próbówki... też bym się wkurzyła.

Jak szczepisz małą?
    5w1 i pneumokoki mamy refundowane i rotawirusy dokupiłam. Teraz poprosiłam lekarkę o receptę na emle to chociaż przy kłuciu nie będzie cierpiała.
    kas50 wrote:
    Wiola a czemu pobierali krew?
    Ja kurcze jakoś nie mogę sobie przypomnieć żeby mojej pobierali,jedynie w szpitalu,a potem u lekarza szczepienia.
    Krew pobierali bo mieliśmy zleconą morfologię i żelazo, na szczęście wyniki dobre. Straszyli że może mieć niedokrwistość wcześniaczą.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola a jaką 5w1 szczepiłaś? Bo u nas jest problem w hurtowniach z 5w1 :/
    Co do pobierania krwi to Młodemu raz pobierali z palca i to była masakra, wyciskanie i płacz. A z żyły pięknie poleciala (miał już 4 razy). Zero płaczu.
    Zależy od tego, kto pobiera i czy dobrze się wkłuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to jest emle?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu - nieee. U nas jeszcze nie jest po ;)
    Ale fakt, że akurat dziś poranek mamy ciężki :/ Coraz bardziej dokucza mi brzuch ;((( Ale obchodu jeszcze nie było, ani badań.
    Napar z majeranku??? A jak to się robi?
    Przetwory - mmmmm, brzmi smakowicie :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą machnęłam skurcz na ponad 80%.... ;)
    Chyba to już... ;)
    Kciuki wskazane ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Przed chwilą machnęłam skurcz na ponad 80%.... ;)
    Chyba to już... ;)
    Kciuki wskazane ;)
    kciuki!!!!!!!!!!!!! dawaj znać jak tylko bedziesz miala jak :)

Bratek lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooooooooo Bratku !!!!!!!!!
    Kciuki, kciuki, kciuki <3 <3

Czekamy niecierpliwie na dalsze wieści kochana <3

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Bratku? Czy już jest mały Brateczek?

Bratek lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kciuki!!!!!!!! :-)

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kciuki :*

Bratek lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a jak u Ciebie? Rusza do przodu czy na razie cisza?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho sza jak narazie :) nie spieszy sie na swiat :) dobrze jej u mamy <3

2da6343587.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ