Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruby ile masz ubranek?
Ja najwięcej mam body z krótkim i długim rękawem,ale np.spioszki mam tylko 3pary rozpinane w kroku i 3nierozpinane:/,2pajace,4kaftaniki i 4polspioszki.
Chyba dokupie jeszcze 1spioszki i po 3kaftaniki i polspioszki,bo jednak na początku pralka idzie non stop:/ -
nick nieaktualnyWiolka karmiłam beblionem właśnie, Nan kupiłam najpierw ale nam nie pasował a bebilion siadł jak złoto
Kas kurde dużo mam ubrań, dużo takich już nieco zużytych (body, śpiochy) ale ciągle dobrych mam tak poukładane rozmiarowo ale body z krótkim 56- 68 to może z 10 sztuk albo więcej i jeszcze większe też z 10 sztuk, długi rękaw z mniejszych 8 sztuk + większych kilka, pajace z 15 albo i więcej, kilka śpiochów (jakieś 7-10 sztuk) i kaftaników 8 sztuk , kilka koszulek z krótkim rękawem -tak ok 5, 3 bluzy takie do 62cm, 2 bluzki z długim rękawem, spodnie też kilka sztuk i takie na wyjście spodnie grubsze to też parę się znajdzie.
Dużo miałam uniwersalnych po młodej , a koleżanka mi jeszcze dała swoje po synu. Na razie kupiłam tylko bluzę z kapturem 62 w HM , spodenki na lato w HM i koszulkę.Resztę dostałam, nie wszystkie są super , extra nowoczesne ale po domu bez problemu posłużą. -
nick nieaktualnyKas a jeśli chodzi o daty to wszystko byle nie 14 listopad, wtedy urodził się mój szwagier hazardzista i ciężki człowiek, bardzo trudny egzemplarz . Ginek wyliczył mi te 7-8 tyg od ostatniego razu to wypada idealnie na między 8 a 15 listopada jakoś ale wolę przenosić trochę niż 14 urodzić, chyba żeby przed 14 ale wtedy 11 jest święto więc przed 14 raczej się nie załapię na planowane cięcie...myślę że jak nie będzie żadnych komplikacji u mnie to raczej będzie po 14 listopada.
-
Ja mam córkę z 13listopada więc ta data odpada,choć z prenatalnych taka wyszła i z usg zawsze wychodzi między 10-13.11.właśnie. 1,2 odpada i 11 też hihi ja lubię nieparzyste liczby;-) może coś wyceluje.
Właśnie ja z r.56 mam zaledwue kilka sztuk,z 62 to co napisalam,w tym body chyba z 30sztuk,ale brak spioszkow,więc dokupie jeszcze. O r.68 jeszcze nie myślę choć dostalam dużo od kolezanki,ale hakby czegoś brakowalo to rodzina na Święta zawsze może w prezencie kupić,czy potem na odwiedziny. Tak samo wypisalam już na kartce kilka ewentualnych prezentow,typu karuzela,organizer czy ochraniacz
Testowalam też ostatnio ten monitor oddechu,super sprawa,na pewno będę spokojniejsza w nocy -
nick nieaktualnyO to super, mój jeszcze w pudełku leży też muszę popatrzeć na to. Też wpisze karuzele i organizer na listę prezentów
Kurde to będziesz miała dzieciaki z tego samego miesiąca moja tylko pytała czy urodziny będą osobno bo ona nie chce wspólnie ale nam to nie grozi bo nasza z sierpnia jest mnie się 17 podoba ale to weekend -
nick nieaktualny
-
Z 17.jest moja mama,u mnie odpada;-)
Ja ostatnio mam sny porodowe i różne myśli ale nie takie hardcorowe hihi,przypominam sobie swój pierwszy i tylko lęk mnie ogarnia przed cesarka,no ale co ma być to będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:19
-
Hej dziewczynki:-)
Bratku, co tam u was? ogarnęliście się już z synusiem?
Wiola mój mały przeszedł z cyca na bebilon właśnie (najbardziej mu podszedł) jest do teraz na 5 już, mleko dla przedszkolaka .
Dziewczyny wy macie już sny poporodowe, ja już przeżywam usg w przyszły tygodniu .... prawie co noc jakieś pokręcone sny;-)Bratek lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Hej
Nie wiem czy jest sens butelkę zmieniać, dziś próbowałam go rano nakarmić to odrazu jęzorem cwaniak wypycha i nawet zaczął się wspomagać ręką. Nawet nie podejmuje próby zasysania tak że nie o prędkość z jaką leci mleko tu chodzi
Kas zdrówka życzę
Wiola fajnie że na małą sposób znalazłaś może to przez skok rozwojowy takie problemy weekendowe?
kas50 lubi tę wiadomość
-
Witam się w kolejnym tygodniu jutro lecę na glukozę, bleeee strasznie mi się nie chce a w następną środę połówkowe
Bratku odezwij się jak tam u Was
Wiola podziwiam Cię bardzo! Czytając Ciebie od razu sto myśli w głowie co to będzie u mnie... Dla pierworódki takie tematy są wyjątkowo ciekawe, wiadomo chciałoby się podjąć decyzję wcześniej ale i tak wszystko wychodzi w praniu... Chciałabym strasznie kp ale i dołączyć butelkę, bym mogła mieć choć trochę swobody, ale jak widać to nie takie proste a czasami bywa odwrotnie... I bądź tu mądry człowieku
Imię Róży kiedy masz usg?Bratek lubi tę wiadomość
-
Hej Cynamon:-) usg w przyszły piątek ok. 9.00 już mam stracha czy będzie serducho i jak Kropul urósł
Ciacho wow ty już 23 tydzień, ależ ten czas zasuwa. Krzywa cukrowa to niezbyt przyjemne badanie, ale ja nie miałam po nim żadnych sensacji żołądkowych.
Kjopa ma dzisiaj wizytę, ciekawe co u niej.
Ja jestem na etapie pobolewania pachwin i ciągnięcia brzucha...echh..
Tak wszystko wychodzi w praniu, mój mały na wstępie tak mi zmemłał cyca, że miałam ranki, i myślałam, że nasza przygoda z kp szybko się skończy, ale to ja go źle przystawiałam. Na szczęście fajna położna pokazała mi jak prawidłowo przystawiać. Cyca zaleczyłam maścią z łożysk i dalej poszło, wisiał na cycu prawie 15 miesięcy.
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Imię Róży to będziemy trzymać kciuki za wizytę będzie dobrze co do kp to nie próbowałaś tych nakładek co Wiola o nich pisała? Brrrr tych ranek to się strasznie obawiam, tak normalnie przecież sutki są wrażliwe, w ciąży jeszcze bardziej, a jak dojdzie ból piersi i mały ssący i gryzący ludzik....
Co do pobolewania i rozciągania to ja ostatnio miałam bardzo mocne szczególnie przy zmianie pozycji spania, przekręcenie z boka na bok często kończyło się głośnym AAAAAŁŁŁŁŁŁŁ!Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCynamon no to powodzenia na glukozie, ale nie jest aż tak źle jak jedni piszą, da się wypić, słodkie bo słodkie ale żeby nie dać rady wypić to bez przesady
Ejrene może od razu na niekapek przejdzie jak byś chciała go wodą dopoić albo coś? w weekend siostra ma w planach łóżeczko zamówić da nas, a ja muszę pościel wyprać bo mam przeczucie że będzie szybciej potrzebne, a nawet gdyby nie to będę spokojniejsza jak będę gotowa. Kupiłam torbę do szpitala więc pora się w nią spakować
U nas na szczęście dużo rzeczy nie potrzebuję podobno dużo dają w szpitalu takie jak podkłady, podpaski, pampersy, ubrania dla noworodka też nie potrzebne dopiero na wyjście więc piżamę i kosmetyki potrzebuję głównie.cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Padam z nóg:( nie mam na nic sił,a jeszcze ponad miesiąc chodzenia w dwupaku;-) czuję sie już jak hipopotam...
Dziś przyjdzie komoda,więc w nast.tyg.zacznę prać ubranka
I czekam na zamówienie z apteki to przynajmniej spakuje torbę niedługo,bo to już 34tc leci...
Cinamon powodzenia na glukozie,też wcześniej robisz widzę
IR będzie dobrze
cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Cinnamon powodzenia z glukozą.
IR szybko zleci do piątku.
Ja mam na 14 dopiero i raczej bez USG
Ruby ciekawe co lekarz na Twój brzuch powie. W sensie czy synek już się wstawia na miejsce.cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykas teoretycznie od rozpoczęcia ciąży to + 14 ale miałam jeszcze nadwyżkę sprzed ciąży przez te wszystkie hormony co brałam i tego było jeszcze +3 ale sama ciąża +14
ty pewnie masz z 8 na plusie, weź mnie nie dołuj
ja się czuję jak czołg, nie było by tak źle gdyby nie to że ten brzuch mam tak nisko i we wszystkim przeszkadza, staniu, siedzeniu, wstawaniu ...byle do listopada...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 15:22