X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ile masz ubranek?
    Ja najwięcej mam body z krótkim i długim rękawem,ale np.spioszki mam tylko 3pary rozpinane w kroku i 3nierozpinane:/,2pajace,4kaftaniki i 4polspioszki.
    Chyba dokupie jeszcze 1spioszki i po 3kaftaniki i polspioszki,bo jednak na początku pralka idzie non stop:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie buntuj :) lepiej mieć wszystko pod kontrolą zwłaszcza w Twojej sytuacji, będziesz spokojniejsza

Ruby lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka karmiłam beblionem właśnie, Nan kupiłam najpierw ale nam nie pasował a bebilion siadł jak złoto ;)

Kas kurde dużo mam ubrań, dużo takich już nieco zużytych (body, śpiochy) ale ciągle dobrych :P mam tak poukładane rozmiarowo ale body z krótkim 56- 68 to może z 10 sztuk albo więcej i jeszcze większe też z 10 sztuk, długi rękaw z mniejszych 8 sztuk + większych kilka, pajace z 15 albo i więcej, kilka śpiochów (jakieś 7-10 sztuk) i kaftaników 8 sztuk , kilka koszulek z krótkim rękawem -tak ok 5, 3 bluzy takie do 62cm, 2 bluzki z długim rękawem, spodnie też kilka sztuk i takie na wyjście spodnie grubsze to też parę się znajdzie.
    Dużo miałam uniwersalnych po młodej , a koleżanka mi jeszcze dała swoje po synu. Na razie kupiłam tylko bluzę z kapturem 62 w HM , spodenki na lato w HM i koszulkę.Resztę dostałam, nie wszystkie są super , extra nowoczesne ale po domu bez problemu posłużą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a jeśli chodzi o daty to wszystko byle nie 14 listopad, wtedy urodził się mój szwagier hazardzista i ciężki człowiek, bardzo trudny egzemplarz . Ginek wyliczył mi te 7-8 tyg od ostatniego razu to wypada idealnie na między 8 a 15 listopada jakoś :P ale wolę przenosić trochę niż 14 urodzić, chyba żeby przed 14 ale wtedy 11 jest święto więc przed 14 raczej się nie załapię na planowane cięcie...myślę że jak nie będzie żadnych komplikacji u mnie to raczej będzie po 14 listopada.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę z 13listopada :-) więc ta data odpada,choć z prenatalnych taka wyszła i z usg zawsze wychodzi między 10-13.11.właśnie. 1,2 odpada i 11 też hihi :-) ja lubię nieparzyste liczby;-) może coś wyceluje.

Właśnie ja z r.56 mam zaledwue kilka sztuk,z 62 to co napisalam,w tym body chyba z 30sztuk,ale brak spioszkow,więc dokupie jeszcze. O r.68 jeszcze nie myślę choć dostalam dużo od kolezanki,ale hakby czegoś brakowalo to rodzina na Święta zawsze może w prezencie kupić,czy potem na odwiedziny. Tak samo wypisalam już na kartce kilka ewentualnych prezentow,typu karuzela,organizer czy ochraniacz :-)
    Testowalam też ostatnio ten monitor oddechu,super sprawa,na pewno będę spokojniejsza w nocy :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super, mój jeszcze w pudełku leży też muszę popatrzeć na to. Też wpisze karuzele i organizer na listę prezentów ;-)

Kurde to będziesz miała dzieciaki z tego samego miesiąca :-D moja tylko pytała czy urodziny będą osobno bo ona nie chce wspólnie :-P ale nam to nie grozi bo nasza z sierpnia jest ;-) mnie się 17 podoba ale to weekend :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak nie weekend :-P może się uda zatem 17 tego !

Ja wczoraj nie mogłam spać. Wizja porodu mnie dopadła i strach ze umrę przy porodzie, masakra.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 17.jest moja mama,u mnie odpada;-)

Ja ostatnio mam sny porodowe i różne myśli ale nie takie hardcorowe hihi,przypominam sobie swój pierwszy i tylko lęk mnie ogarnia przed cesarka,no ale co ma być to będzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 14:19

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-)
    Bratku, co tam u was? ogarnęliście się już z synusiem?
    Wiola mój mały przeszedł z cyca na bebilon właśnie (najbardziej mu podszedł) jest do teraz na 5 już, mleko dla przedszkolaka :-).
    Dziewczyny wy macie już sny poporodowe, ja już przeżywam usg w przyszły tygodniu .... prawie co noc jakieś pokręcone sny;-)

Bratek lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie wiem czy jest sens butelkę zmieniać, dziś próbowałam go rano nakarmić to odrazu jęzorem cwaniak wypycha i nawet zaczął się wspomagać ręką. Nawet nie podejmuje próby zasysania tak że nie o prędkość z jaką leci mleko tu chodzi :/

Kas zdrówka życzę

Wiola fajnie że na małą sposób znalazłaś :) może to przez skok rozwojowy takie problemy weekendowe?

kas50 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene mialam to samo,córka za nic w świecie nie tolerowala butelki,po parunastu próbach,testowaniu butli niestety się poddalam i tak cyca ciagnela 16ms.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym tygodniu :) jutro lecę na glukozę, bleeee strasznie mi się nie chce :( a w następną środę połówkowe :)

Bratku odezwij się jak tam u Was :)

Wiola podziwiam Cię bardzo! Czytając Ciebie od razu sto myśli w głowie co to będzie u mnie... Dla pierworódki takie tematy są wyjątkowo ciekawe, wiadomo chciałoby się podjąć decyzję wcześniej ale i tak wszystko wychodzi w praniu... Chciałabym strasznie kp ale i dołączyć butelkę, bym mogła mieć choć trochę swobody, ale jak widać to nie takie proste :) a czasami bywa odwrotnie... I bądź tu mądry człowieku ;)

Imię Róży kiedy masz usg?

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Cynamon:-) usg w przyszły piątek ok. 9.00 już mam stracha czy będzie serducho i jak Kropul urósł:-)
    Ciacho wow ty już 23 tydzień, ależ ten czas zasuwa. Krzywa cukrowa to niezbyt przyjemne badanie, ale ja nie miałam po nim żadnych sensacji żołądkowych.
    Kjopa ma dzisiaj wizytę, ciekawe co u niej.
    Ja jestem na etapie pobolewania pachwin i ciągnięcia brzucha...echh..
    Tak wszystko wychodzi w praniu, mój mały na wstępie tak mi zmemłał cyca, że miałam ranki, i myślałam, że nasza przygoda z kp szybko się skończy, ale to ja go źle przystawiałam. Na szczęście fajna położna pokazała mi jak prawidłowo przystawiać. Cyca zaleczyłam maścią z łożysk i dalej poszło, wisiał na cycu prawie 15 miesięcy.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży to będziemy trzymać kciuki za wizytę :) będzie dobrze :) co do kp to nie próbowałaś tych nakładek co Wiola o nich pisała? Brrrr tych ranek to się strasznie obawiam, tak normalnie przecież sutki są wrażliwe, w ciąży jeszcze bardziej, a jak dojdzie ból piersi i mały ssący i gryzący ludzik.... :O
    Co do pobolewania i rozciągania to ja ostatnio miałam bardzo mocne szczególnie przy zmianie pozycji spania, przekręcenie z boka na bok często kończyło się głośnym AAAAAŁŁŁŁŁŁŁ! ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon no to powodzenia na glukozie, ale nie jest aż tak źle jak jedni piszą, da się wypić, słodkie bo słodkie ale żeby nie dać rady wypić to bez przesady :P

Ejrene może od razu na niekapek przejdzie jak byś chciała go wodą dopoić albo coś? w weekend siostra ma w planach łóżeczko zamówić da nas, a ja muszę pościel wyprać bo mam przeczucie że będzie szybciej potrzebne, a nawet gdyby nie to będę spokojniejsza jak będę gotowa. Kupiłam torbę do szpitala więc pora się w nią spakować :)
    U nas na szczęście dużo rzeczy nie potrzebuję podobno dużo dają w szpitalu takie jak podkłady, podpaski, pampersy, ubrania dla noworodka też nie potrzebne dopiero na wyjście więc piżamę i kosmetyki potrzebuję głównie.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam z nóg:( nie mam na nic sił,a jeszcze ponad miesiąc chodzenia w dwupaku;-) czuję sie już jak hipopotam...
    Dziś przyjdzie komoda,więc w nast.tyg.zacznę prać ubranka :-)
    I czekam na zamówienie z apteki to przynajmniej spakuje torbę niedługo,bo to już 34tc leci...

Cinamon powodzenia na glukozie,też wcześniej robisz widzę :-)

IR będzie dobrze :-)

cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon powodzenia z glukozą.

IR szybko zleci do piątku.

Ja mam na 14 dopiero i raczej bez USG :-/

Ruby ciekawe co lekarz na Twój brzuch powie. W sensie czy synek już się wstawia na miejsce.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa no właśnie mam wizytę we wtorek i sama mu powiem że jest bardzo nisko, pewnie też będę miała badanie przez wziernik i mi skontroluje szyjkę jako tako...zobaczymy
    Daj znać po wizycie co u was :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ile masz już na plusie? Że tak wprost zapytam;-)
    Ja czuję się jak ogromny hipopotam;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas teoretycznie od rozpoczęcia ciąży to + 14 ale miałam jeszcze nadwyżkę sprzed ciąży przez te wszystkie hormony co brałam i tego było jeszcze +3 ale sama ciąża +14
    ty pewnie masz z 8 na plusie, weź mnie nie dołuj :P
    ja się czuję jak czołg, nie było by tak źle gdyby nie to że ten brzuch mam tak nisko i we wszystkim przeszkadza, staniu, siedzeniu, wstawaniu ...byle do listopada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 15:22

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ