X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kjopa gorzej z moją wagą ;) nawet nie staję by się nie dołować ale w środę nie będę miała wyjścia :/

Taa. Chyba nie widziałaś mojego zdjęcia na różu :-P Ja to mam brzuch prawie jak Ruby na końcówce :-) Szybko zrzucisz :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:01

Imię_Róży lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczułam jakoś 19t5d

Ruby na końcówce ale teraz dsiecko najwięcej przybiera tak że i jej brzuch się jeszcze zmieni.

Ruby święta prawda z tym że lepiej jak dziecko w dzień wojuje. I ja właśnie jestem szczęśliwa że mój puki co ładnie w nocy śpi więc mam czas by siłę Zbierać na kolejny dzień bo bywają różne czasem jest super a czasem marudzi czy płacze nie wiadomo czemu. Jeśli byś zaczęła rodzić albo choć mieć skurcze nie reguralnie to jedź odrazu do szpitala a w karcie ciąży mass pewno wpisane jakie masz łożysko i gdzie umiejscowione. Poza tym zawsze jak przyjmują do szpitala to zbadać muszą i odrazu do CC Cię zakwalifikują.

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zapomnijcie, że ja Wam tylko brzuch pokazałam ;) reszta ukryta ;)

Kjopa widziałam, ale głupotki piszesz :P

Milka a kiedy Ty masz wizytę bo nie pamiętam?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki:-)
    Odwiozłam Małego do pkola, trochę popłakał, ale potem na monitoringu widziałam, że już się ładnie bawił;-))...teraz mam chwilę dla siebie, bo weekend był intensywny, podwójna impreza, urodziny m. i Małego:-))
    Ruby zawożę go o. 8.00 i odbieram między 12 a 13, na razie powolutku żeby się przyzwyczaił. Podejście pań diametralnie inne, i widzę po nim, że ma mniejszego stresa.
    Oj dziewczynki nie mówcie o brzuchach bo Kjopa, taki brzuch to ja miałam tydzień temu...ja nie wiem jak to dalej będzie, ale w pierwszej ciąży brzuch miałam ogromny, a ponoć w drugiej jest większy...echhh...
    Ja mam fazę na słodkie i kwaśne, na mięso patrzeć nie mogę ani go wąchać.Ale pierogi, kluseczki, naleśniki jak najbardziej...
    Też jestem ciekawa co u Bratka:-) jak sobie radzą i czy już przyzwyczaili się do trójeczki w domu:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:00

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:00

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha to mój jest już w rozmiarze hipopotama;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:31

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

No właśnie mój mały powiem wam, że w dzień jest bardzo aktywny za to koło 22- 23 i całą noc fajnie śpi , przynajmniej tak mi się wydaje bo nawet jak idę w nocy sikać to coś tam się ruszy ale od razu jak się kładę to śpi razem ze mną, liczę na to że po drugiej stronie brzucha będzie tak samo :P

Kobiety spoko, będziemy się motywować po narodzinach do zrzucenia i ćwiczenia, teraz najważniejsze żeby maluchy przyszły na świat całe i zdrowe, a potem to będziemy ćwiczyć, dietki robić i znowu będziemy cacy ;)

Ejrene o dziwo teraz na 5 tyg przytyłam 2 kg, gdzie wcześniej potrafiłam ok 1kg na tydzień tyć , ale fakt jest taki że dziecko z 2 kg zrobi się za chwilę ponad 3 więc siłą rzeczy ten brzuch będzie jeszcze większy ;)
    Właśnie teraz jestem o kg cięższa niż jak z młodą byłam w 32 tyg ale finalnie chyba wyjdzie tak samo bo skoro teraz mam rodzić w ok 38 tyg a ja rodziłam młodą jakoś w 42 rozpoczętym więc będzie jakieś 3 tyg różnicy to waga wyjdzie chyba identyczna do porodu :P

U nas pada ale mnie to w ogóle nie przeszkadza wręcz bardzo mi to odpowiada:P i tak nie mogę za bardzo wychodzić bo od razu mnie brzuch ciągnie więc chociaż nie muszę się pocić ;)

Wysłany: 3 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sorki za przeoczenie ;) jak dzieć dobrze się ustawi to pewnie podglądniecie kto tam siedzi :)

Ruby masz rację, teraz nie ma co się dołować, a motywować się do schudnięcia będziemy po porodach ;)

Imię Róży to macie monitoring w przedszkolu?? Możecie sobie oglądać co dzieciaki robią? Wow!

Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Imię_Róży lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png

Wysłany: 3 października 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja w środę :) a połówkowe chyba do 24tc

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ostatnio zerknęłam do karty pierwszej ciąży i tyle co teraz to ważyłam w 30tc :-D :-D Zobaczymy jak to pójdzie dalej.

Ja dziś potwierdziłam co siostra mówiła. Kuzyn oczekuje drugiego dziecka już w grudniu. Nic się wcześniej nie chwalili i może dobrze ;-)

Cinnamon to ja już kciuki trzymam za wizytę.

IR fajne są takie przedszkola. U mnie kiedyś na takie to minimum 800-1000zł trzeba było dać więc chodził bez takich bajerów ;-) Jest to też bezpieczne bo widać jak opiekunki traktują dzieci.

cinnamon cookie, Milka1991 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-)
    Kjopa, Ciastko, Milka tak kochane mam monitoring w przedszkolu, dostałam login i hasło i mogę sobie podejrzeć co moje dziecię porabia :-)))...tanie nie jest, ale stwierdziliśmy, że po tej traumie którą wszyscy przeszliśmy w samorządowym, ten spokój i jego uśmiech są warte każdych pieniędzy.

Nawet nie chcę się ważyć, choć powinnam to kontrolować, pójdę 19tego na wizytę to mnie znowu zważy ciekawe ile będzie na plusie. Ale tak jak mówi RUby, najważniejsze to urodzić zdrowe dziecko później sie będziemy martwić, jak się pozbyć mutant masy:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:18

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

IR fajna sprawa tylko nie nadużywaj żebyś w paranoję nie wpadła i nie siedziała cały czas nad monitoringiem ;) mnie by pewnie wciągnęło znając siebie i jak głupia bym patrzyła non stop co moje dziecko robi :D dlatego dobrze jak jedni nie mogą z takich dobrodziejstw korzystać - mam na myśli siebie :)

Ja dzisiaj wizytuję ale dopiero o 18.30, pogoda dzisiaj okropna ale i tak lepsze niż mega upały :P

Właśnie przyszły materace dla młodego i młodej, wybrałam pianka-koks bo sama pianka to miękkie, a z kolei z gryką wolę nie ryzykować, mam jeden w starym łóżeczku z gryką i na szczęście nic mi się tam nie zalęgło - zrobiłam dokładne oględziny ale podobno w gryce lubią robaki siedzieć jak to Kas kiedyś pisała. A u młodej już się wyleżał po 5 latach , żadnych cudów nie kupowałam bo za 2-3 lata dostanie nowe większe łóżko - obecne 160 cm ma i za jakiś czas z niego wyrośnie :)
    No ale materace elegancie, leciutkie, ładnie obszyte i nie drogie :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leje od wczoraj:( masakra.

Ruby a skąd zamawialas ten materac?
    Ja też chcę zamowic i ciagle się wacham,wypatrzylam piankowy z firmy Vitmat,ale nie wiem właśnie czy nie będzie za miękki,choć pisze że to pianka wysokoelastyczna:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas naczytałam się jak głupia, strawiłam cały dzień na poszukiwania, też przerobiłam te wysokoelastyczne, lateksowe i znalazłam info że dla noworodka te drogie nie są konieczne , wystarczą najprostsze, średnio twarde, często gęsto pianka -kokos-gryka ale z wiadomych powodów gryki drugiej nie chcę. I zdecydowałam się na piankę -kokos- jest trochę twardszy po stronie kokosowej i chyba na tej na początku warto kłaść. Wybrałam ten bo moja młoda miała teraz przez 5 lat piankę -kokos i spało się jej bardzo dobrze, prawdą jest że po 5 latach trochę się wyleżało dlatego zmieniam ale jest to wydatek rzędu 120 zł / 5 lat więc niski. A do łóżeczka 65 zł + przesyłka z tym że ja mam to większe 140x70
    http://allegro.pl/show_item.php?item=6114076158&snapshot=MjAxNi0xMC0wMlQxNDozNzozOFo7YnV5ZXI7MzQ1OWIyMzA0ZWRkNmQwZDQxMzNjYTliMmI0N2FiN2Q0YWJlMzkzZTNkODY0YmQ0NjcyMDA0NjVjNTljOTRlMQ==

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 11:53

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też ogladalam u tego sprzedawcy te materace :-)
    Może też taki wezmę,bo obawiam się że sama pianka na poczatek będzie jednak za miekka:/
    Dzięki Ruby :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

Wysłany: 4 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac i wanienka to dwie rzeczy na które kompletnie nie wiem jak się zdecydować :D czytam i czytam i dalej nic nie wiem :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no cena jest niezła więc jakby co można za jakiś czas zmienić, wysyłka ekspresowa, do mnie wszystko dotarło bez uszkodzeń i dobrze zapakowane :) na moje oko fajny -pokrowiec mi się podoba :P aha zamek ma z jednej strony do odpinania jakby co, ale wydaje się że nie ma problemu ze ściągnięciem bo ten kokos jest zabezpieczony jeszcze w takiej piance więc powinno się wszystko dobrze ściągać do prania :)

Najlepsze jak chciałam wyprać stary pokrowiec od materaca tego z gryką i okazało się że ta gryka jest zaszyta w pokrowcu więc wyprałam to razem z tą gryką :P wysuszyłam wszystko i jest ok ale nie wiem czy to można tak prać :D

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ