X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie nadal leżące. Palpacyjnie wszystko super. Szyjka wysoko,zamknięta. Pobrała wymaz na biocenozę pochwy. Wizyta 26 października.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja mam już dyche na plusie,ostatnio jakoś szybciej ta waga w górę idzie:/
    To opadł Ci brzuch czy od początku masz nisko?

Kjopa to dobrze :-) lez i odpoczywaj :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa odpoczywaj:)
    Ciacho faktycznie to badanie tragiczne nie jest, ja tylko musiałam odespać popołudniu
    Ruby i chyba tak zrobię, spróbuje do niekapka przyuczyć jak podrośnie bo niekapki od 4+ i to chyba skończone 4?

Bratek hop hop?

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mam nisko od początku a wczoraj zauważyłam że mi opadł jeszcze, zresztą towarzyszyło temu takie jakby w dole rozpieranie i potem wieczorem pokazywałam m i mówił że rzeczywiście jest niżej jeszcze niż był, ja np. bielizne z przodu to zawijam bo nie da rady ubrać normalnie, jak się golę to też nie mogę się dogolić z góry bo brzuch mi tam wadzi :P z dołu też na oku lub z lusterkiem :D

Kjopa to nic nie zostało tylko leżakować, dobrze że pozamykane wszystko :)

Ejrene nawet nie musi być skończone zobacz co znalazłam:

Zdania na temat idealnego momentu wprowadzenia kubka niekapka są podzielone. Jedni twierdzą, że warto poczekać pół roku (aby dziecko mogło sprawnie trzymać kubek), inni – że trzeba próbować już nawet po trzech miesiącach. Rynek odpowiada tym potrzebom, konstruując różne modele i tworząc kryteria wiekowe już od 3 miesięcy.

Ejrene, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) kobietki:-)
    Kjopa no to super, że na palca wszystko okej:-) 26 października i na usg będzie dobrze:-)
    Mały już w przedszkolu prywatnym, powiem tak inne życie, inne dziecko:-))
    Ejrene ja niekapka wprowadziłam po 5 msc życia , jak dla mnie to była super sprawa:-) chyba z lovi był.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, co tak wcześnie obciążenie robisz?

Ejrene niekapka nie polecam, nam odradzała pediatra i neurologopeda przy Młodym. Źle wpływa na zgryz, źle może wpływać na mowę. Niekapki są teoretycznie od zakończonego 6 mc.
    Spróbuj Doidy cup od skonczonego 3 mc lub kubeczka kapka od skonczonego 4 mc.
    U mnie Młody, jak miał 7 mc pił z bidonu z rurką, choć są one teoretycznie od 12 mc, ale synek raz dwa załapał o co chodzi :) Bidon i Doidy cup poleciła nam właśnie neurologopeda :)

My walczymy z bólami brzucha i brakiem snu w dzień. Noce są ok, wczoraj przespana cała noc :)
    Ale dzień to Meksyk.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa omg czemu masz zwolnienie leżące? Trzymaj się i nie daj się!!!

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kjopa omg czemu masz zwolnienie leżące? Trzymaj się i nie daj się!!!

Agatia ja mam leżące od pierwszej wizyty w 7tc bo trofoblast się odkleja. Mam krwiaka na kosmówce 2,5cm i mam leżeć , oszczędzać się i nie bzykać ;-) Krwiak jest na lewej stronie nad dzidzią wiec pewnie dlatego lekarka mnie nastraszyła. Dwa tyg. temu krwiak się zmniejszył a następne dopiero 12.10.

Fajnie,że nocka przespana :-),biedny brzusio :-/

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie wiem czemu dał mi skierowanie już teraz, wizytę mam w środę więc mógłby dopiero wtedy dać.... cholera wie ;) ale jakoś przeżyłam :) najgorsza ta godzina po wypiciu, muliło trochę, a już druga godzina minęła lepiej :) wyniki chyba Ok bo 75-84-82

agatia lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon krzywa ok,choć bardzo niski ten Twój cukier :-)

U nas dziś głoszą ostatni dzień upałów,dla mnie git;-)

U mnie córka też antybutelkowa,piła dopiero po 6ms z Aventu niekapka,akurat lato było,więc zakumala;-)
    Czasem lyzeczka dodatkowo ją poilam,no i budon z rurką jakoś ok.roku też opanowala. Ale butelek,kubkow itp.poszło na testowanie,że hej:/
    Sama jestem ciekawa jak będzie teraz :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)

IR na ile godzin dziennie dajesz młodego?
    Dużo zależy od Pań i ich podejścia, dobrze że w tym drugim mu się podoba, kontakt z innymi dziećmi bezcenny ;)

Cynamon ja miałam podobnie w 23 tygodniu jakoś robiłam badanie...ważne że wyszło chyba dobre :) kiedy wizyta?

U mnie fajnie chłodno, ale tak mi duszno cały czas że masakra...w ogóle to młody mnie gilgocze gdzieś mocno na dole, już jest główką odwrócony więc szleje nogami na górze a rękoma gdzieś tam na dole. Ja wizytuję we wtorek :) muszę zapytać lekarza co na wypadek szybszego porodu, jak p zacznie się coś dziać to co mam wołać o cesarkę czy jak to ma wyglądać w szpitalu bo takie rzeczy to na skierowaniu chyba piszą dopiero...mój niby pracuje tam gdzie mam rodzić, ale przecież nie siedzi tam 24h na dobę, z tego co wiem to rano tylko bywa na operacjach i obchodzie.

Bratek już pewnie w domu z młodym :) ciekawe jak tam sobie radzą :)

Kjopa za niedługo poznamy płeć u ciebie :) masz jakieś przeczucia? wróżby jakieś wychodziły?

Agatia ale chyba lepiej jak w dzień szleje niż w nocy, pamiętam jakiego miałam wkurwa jak młoda kilka nocy po sobie szalała, człowiek potem warczy na siebie i cały dzień ledwo żyje, a ja jak się w nocy wyśpię to w dzień mogę walczyć :)

Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:00

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej ;)
    Dziewczyny kiedy zaczelyscie czuć swoje dziecię ? Nie mówię o kopaniu a jakichś takich delikatniejszych odczuciach :) jak to u Was było ?
    Milka mnie się kojarzy, że jakoś 18 tydzień to był jak czułam poruszanie w środku, ale mocniejsze kopniaki to po 20 tyg dopiero ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 16:41

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a no może 12.10 na prenatalnych pokarze co tam ma. Miała być dziewczynka ale ostatnio mam smaka na ogórki kiszone jak z młodym to zobaczymy. Zresztą dziś stwierdził,że chciałby teraz siostrę ale jeszcze brat by się przydał :-D

Milka ja w pierwszej ciąży nie pamiętam dokładnie.

Cinnamon trochę płaska ta krzywa ;-) ale lepiej na pewno niż by miało skoczyć. Na pewno jest ok.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:01

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja i to i to lubię, kiszone super, ale dobrym deserem też nie wzgardzę :P także kobiety smaki smakami a może być zupełnie co innego między nogami :D

Z młodą też niby na chłopaka i wygląd brzucha i zachcianki, a urodziła się córa ;)

Milka ty już lada chwila też poznasz więc zobaczymy :) ale ostatnio same chłopy, przydały by się piękne dziewczynki :)

Wysłany: 2 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Ruby ja wizytuję w środę - połówkowe :)

Milka ja poczułam ruchy w 20tc czyli 19t0d, u mnie żadnego gilgotania czy łaskotania nie było tylko od razu pukał ;) nie dało się tego pomylić :)

Co do smaków to u mnie pierwszy trymestr słabo w ogóle z apetytem ale słodkie mogło nie istnieć, a teraz podjadam słodycze i to ciut za dużo :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku z Twoją krzywą cukrową to nic Ci nie grozi. Jedz ile chcesz ;-)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 2 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Cinnamonku z Twoją krzywą cukrową to nic Ci nie grozi. Jedz ile chcesz ;-)
    Kjopa gorzej z moją wagą ;) nawet nie staję by się nie dołować ale w środę nie będę miała wyjścia :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kjopa gorzej z moją wagą ;) nawet nie staję by się nie dołować ale w środę nie będę miała wyjścia :/
    błagam cię, widziałam fotkę na fb kobieto nie bluźnij :P wyglądasz rewelacyjnie :)
    to ja się czuję jak słoniątko ale już tyle wytrzymam :D

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ