X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie nadal leżące. Palpacyjnie wszystko super. Szyjka wysoko,zamknięta. Pobrała wymaz na biocenozę pochwy. Wizyta 26 października.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja mam już dyche na plusie,ostatnio jakoś szybciej ta waga w górę idzie:/
    To opadł Ci brzuch czy od początku masz nisko?

Kjopa to dobrze :-) lez i odpoczywaj :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa odpoczywaj:)
    Ciacho faktycznie to badanie tragiczne nie jest, ja tylko musiałam odespać popołudniu
    Ruby i chyba tak zrobię, spróbuje do niekapka przyuczyć jak podrośnie bo niekapki od 4+ i to chyba skończone 4?

Bratek hop hop?

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mam nisko od początku a wczoraj zauważyłam że mi opadł jeszcze, zresztą towarzyszyło temu takie jakby w dole rozpieranie i potem wieczorem pokazywałam m i mówił że rzeczywiście jest niżej jeszcze niż był, ja np. bielizne z przodu to zawijam bo nie da rady ubrać normalnie, jak się golę to też nie mogę się dogolić z góry bo brzuch mi tam wadzi :P z dołu też na oku lub z lusterkiem :D

Kjopa to nic nie zostało tylko leżakować, dobrze że pozamykane wszystko :)

Ejrene nawet nie musi być skończone zobacz co znalazłam:

Zdania na temat idealnego momentu wprowadzenia kubka niekapka są podzielone. Jedni twierdzą, że warto poczekać pół roku (aby dziecko mogło sprawnie trzymać kubek), inni – że trzeba próbować już nawet po trzech miesiącach. Rynek odpowiada tym potrzebom, konstruując różne modele i tworząc kryteria wiekowe już od 3 miesięcy.

Ejrene, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-) kobietki:-)
    Kjopa no to super, że na palca wszystko okej:-) 26 października i na usg będzie dobrze:-)
    Mały już w przedszkolu prywatnym, powiem tak inne życie, inne dziecko:-))
    Ejrene ja niekapka wprowadziłam po 5 msc życia , jak dla mnie to była super sprawa:-) chyba z lovi był.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, co tak wcześnie obciążenie robisz?

Ejrene niekapka nie polecam, nam odradzała pediatra i neurologopeda przy Młodym. Źle wpływa na zgryz, źle może wpływać na mowę. Niekapki są teoretycznie od zakończonego 6 mc.
    Spróbuj Doidy cup od skonczonego 3 mc lub kubeczka kapka od skonczonego 4 mc.
    U mnie Młody, jak miał 7 mc pił z bidonu z rurką, choć są one teoretycznie od 12 mc, ale synek raz dwa załapał o co chodzi :) Bidon i Doidy cup poleciła nam właśnie neurologopeda :)

My walczymy z bólami brzucha i brakiem snu w dzień. Noce są ok, wczoraj przespana cała noc :)
    Ale dzień to Meksyk.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa omg czemu masz zwolnienie leżące? Trzymaj się i nie daj się!!!

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kjopa omg czemu masz zwolnienie leżące? Trzymaj się i nie daj się!!!

Agatia ja mam leżące od pierwszej wizyty w 7tc bo trofoblast się odkleja. Mam krwiaka na kosmówce 2,5cm i mam leżeć , oszczędzać się i nie bzykać ;-) Krwiak jest na lewej stronie nad dzidzią wiec pewnie dlatego lekarka mnie nastraszyła. Dwa tyg. temu krwiak się zmniejszył a następne dopiero 12.10.

Fajnie,że nocka przespana :-),biedny brzusio :-/

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia nie wiem czemu dał mi skierowanie już teraz, wizytę mam w środę więc mógłby dopiero wtedy dać.... cholera wie ;) ale jakoś przeżyłam :) najgorsza ta godzina po wypiciu, muliło trochę, a już druga godzina minęła lepiej :) wyniki chyba Ok bo 75-84-82

agatia lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon krzywa ok,choć bardzo niski ten Twój cukier :-)

U nas dziś głoszą ostatni dzień upałów,dla mnie git;-)

U mnie córka też antybutelkowa,piła dopiero po 6ms z Aventu niekapka,akurat lato było,więc zakumala;-)
    Czasem lyzeczka dodatkowo ją poilam,no i budon z rurką jakoś ok.roku też opanowala. Ale butelek,kubkow itp.poszło na testowanie,że hej:/
    Sama jestem ciekawa jak będzie teraz :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)

IR na ile godzin dziennie dajesz młodego?
    Dużo zależy od Pań i ich podejścia, dobrze że w tym drugim mu się podoba, kontakt z innymi dziećmi bezcenny ;)

Cynamon ja miałam podobnie w 23 tygodniu jakoś robiłam badanie...ważne że wyszło chyba dobre :) kiedy wizyta?

U mnie fajnie chłodno, ale tak mi duszno cały czas że masakra...w ogóle to młody mnie gilgocze gdzieś mocno na dole, już jest główką odwrócony więc szleje nogami na górze a rękoma gdzieś tam na dole. Ja wizytuję we wtorek :) muszę zapytać lekarza co na wypadek szybszego porodu, jak p zacznie się coś dziać to co mam wołać o cesarkę czy jak to ma wyglądać w szpitalu bo takie rzeczy to na skierowaniu chyba piszą dopiero...mój niby pracuje tam gdzie mam rodzić, ale przecież nie siedzi tam 24h na dobę, z tego co wiem to rano tylko bywa na operacjach i obchodzie.

Bratek już pewnie w domu z młodym :) ciekawe jak tam sobie radzą :)

Kjopa za niedługo poznamy płeć u ciebie :) masz jakieś przeczucia? wróżby jakieś wychodziły?

Agatia ale chyba lepiej jak w dzień szleje niż w nocy, pamiętam jakiego miałam wkurwa jak młoda kilka nocy po sobie szalała, człowiek potem warczy na siebie i cały dzień ledwo żyje, a ja jak się w nocy wyśpię to w dzień mogę walczyć :)

Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:00

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej ;)
    Dziewczyny kiedy zaczelyscie czuć swoje dziecię ? Nie mówię o kopaniu a jakichś takich delikatniejszych odczuciach :) jak to u Was było ?
    Milka mnie się kojarzy, że jakoś 18 tydzień to był jak czułam poruszanie w środku, ale mocniejsze kopniaki to po 20 tyg dopiero ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 16:41

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a no może 12.10 na prenatalnych pokarze co tam ma. Miała być dziewczynka ale ostatnio mam smaka na ogórki kiszone jak z młodym to zobaczymy. Zresztą dziś stwierdził,że chciałby teraz siostrę ale jeszcze brat by się przydał :-D

Milka ja w pierwszej ciąży nie pamiętam dokładnie.

Cinnamon trochę płaska ta krzywa ;-) ale lepiej na pewno niż by miało skoczyć. Na pewno jest ok.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:01

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja i to i to lubię, kiszone super, ale dobrym deserem też nie wzgardzę :P także kobiety smaki smakami a może być zupełnie co innego między nogami :D

Z młodą też niby na chłopaka i wygląd brzucha i zachcianki, a urodziła się córa ;)

Milka ty już lada chwila też poznasz więc zobaczymy :) ale ostatnio same chłopy, przydały by się piękne dziewczynki :)

Wysłany: 2 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Ruby ja wizytuję w środę - połówkowe :)

Milka ja poczułam ruchy w 20tc czyli 19t0d, u mnie żadnego gilgotania czy łaskotania nie było tylko od razu pukał ;) nie dało się tego pomylić :)

Co do smaków to u mnie pierwszy trymestr słabo w ogóle z apetytem ale słodkie mogło nie istnieć, a teraz podjadam słodycze i to ciut za dużo :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku z Twoją krzywą cukrową to nic Ci nie grozi. Jedz ile chcesz ;-)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 2 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Cinnamonku z Twoją krzywą cukrową to nic Ci nie grozi. Jedz ile chcesz ;-)
    Kjopa gorzej z moją wagą ;) nawet nie staję by się nie dołować ale w środę nie będę miała wyjścia :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Kjopa gorzej z moją wagą ;) nawet nie staję by się nie dołować ale w środę nie będę miała wyjścia :/
    błagam cię, widziałam fotkę na fb kobieto nie bluźnij :P wyglądasz rewelacyjnie :)
    to ja się czuję jak słoniątko ale już tyle wytrzymam :D

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ