Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:Materac i wanienka to dwie rzeczy na które kompletnie nie wiem jak się zdecydować czytam i czytam i dalej nic nie wiem
Ja mam po młodej jeszcze, taką plastikową zieloną więc mam spokój -
Ruby wrote:cynamon a co w wanienkach jest innego? wanienka zdaje się być wanienką
Ja mam po młodej jeszcze, taką plastikową zieloną więc mam spokój -
nick nieaktualnycinnamon cookie wrote:A się zastanawiam czy kupić zwykłą najzwyklejszą czy jednak jakąś wyprofilowaną, czy ze stojakiem czy bez, czy kupić tą gąbkę dużą czy nie, czy może jednak kąpać w wiadrze jak moja Szwagierka
o wiadrach też czytałam dużo pozytywnych opinii ale ja nie wiem czy bym sobie tak poradziła? jak to generalnie wygląda ale może szwagierka ci podpowie, pokaże to trochę ci się rozjaśni co ty byś wolała mieć
stojaki pewnie są o tyle wygodne, że nie musisz się schylać i łatwiej jest myć dziecko ale pewnie też dużo miejsca zajmują? ja nie mam , w sumie to nawet nie myślałam o tym
edek: nie jednak mam zwykłą, te profilowane to mają w środku jakby takie podparcia/ leżaczki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 12:55
-
My wanienke też zwykłą kupimy,ale chyba tą mniejszą 86cm na poczatek. Przy córce nie uzywalismy żadnych stojaczkow,materacykow itp.mąż trzymal,ja mylam
Samemu trudniej na pewno,wtedy może takie gadzety są przydatne.
Ruby to i ja zdecyduje się na ten materac.
Został mi jeszcze przewijak do zamowienia -
nick nieaktualny
-
Ja tam sama nie zamierzam kąpać, nie dość, że pierwsze dziecko to wszystko jest nowością, to i trochę się boję sama te wiadro na początek to chyba nie jest dobra opcja, bo trzeba odpowiednio przytrzymać ciałko i główkę, byłam przy takim kąpaniu, ale jak nie patrzeć to Szwagierki drugie dziecko więc też inaczej hmmmm racja z tą gąbką, że dużo nasiąka.... Ale może na początek kupię, grosze kosztuje a kto wie czy się nie przyda szczególnie że M twierdzi, że przez pierwsze 2 miesiące dziecka nie weźmie na ręcę bo się boi że połamie hhahahah wiem, że to tylko takie gadanie, będzie musiał to weźmie
-
Cinamon ja też sama mam obawy,najlepiej myją w szpitalu,jedną ręką z każdej strony raz,dwa i gotowe. A w domu czlowiek się boi potem.
Ruby jak po wizycie? -
nick nieaktualnyano chyba dobrze mialam badanie z wziernikiem tylko, wyglada ze wszystko pozamykane, ale szczegolow niestety nie da sie tak zbadac... mam zestaw badan w tym GBS , biocenoze, dimery, morfologie , mocz crp i pewie jeszcze cos , tylko tyle zapamietalam znowu pojdzie kasa w przyszlym tyg ale to juz koncowka wiec luz. Odstawiamy acard od zaraz i kolejna wizyta za 2 tyg. Jakby cos sie dzialo to szpital, wpisal mi na pierwszej stroie ze lozysko przodujace takze powinni wiedziec co robic jakby co
Ja tez mam stracha przed takim maluszkie, moja miala 4 kg wiec taki klocek byl, a jakby sie urodzilo takie niecale 3 to bym sie bala bo to takie malenkie
Ejrene, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Aha,czyli usg nie robił?
Ja Acard odstawiam w czwartek,no i badania też muszę zrobić
w ogole dziewczyny mam pierwszego zrosta po zastrzykach zrobil mi sie po prawej stronie taki guz , mocno wyczuwalny - to chyba bedzie zrost bo wlasnie po tej stronie czesto dawalam zastrzyki ostatnio nie wiecie co z tym robic? samo zniknie? -
Ruby jak wszystko pozamykane to jest Ok i oby tak jak najdłużej a ten Acard dobrze że odstawiacie wcześniej, żeby nie było jak u Bratka...
Ja wizytuję jutro, jestem zapisana na 14:40 ale z moim ginem różnie bywa... także jak wrócę to będę hahah -
Cinnamon kciuki za wiytę.
Ja też dla młodego miałam materac pianka-kokos albo sam kokos. Wanienkę mieliśmy zwykłą ale mielimy tą gąbkę pod spód i na początku zdawało egzamin.
Położyłam młodego na niej i mogłam go szybko umyć a on ryczał jak szalony. Nie lubił kąpieli przez jakiś tydzień,później już było ok. Mój P Go kąpał też,nie bał się. Jak miał 3 tyg. i wylądowaliśmy w szpitalu to babki z pokoju były w szoku,że P kąpie sam młodego
A moja koleżanka miała fisia na punkcie gąbek,że zbierają bakterie i dziecko myła myjką. Jak dla mnie to taką gąbkę można wymieniać co miesiąc jak ktoś ma z nimi kłopot.
Ruby ja tak nie miałam jeszcze po zastrzyku. Za to zrobiłam sobie siniaka jak ta lala.
-
nick nieaktualnyHej,
Kjopa ja miałam właśnie taką samą, ale nie pamiętam jak z użytkowaniem było
Ale dzisiaj źle spałam, nogi mnie w nocy bardzo bolały, ale tak cierpły jak spałam na boku i co chwilę zmieniałam boki, a z tym brzuchem to nie lada wyczyn, wszystko mnie ciągnie przy takiej zmianie pozycji, efekt taki że o 5 się obudziłam i miałam po spaniu już...
cynamon powodzenia na wizycie
naczytałam się o zmianie płci i teraz mam mętlik tzn jestem przygotowana na Antka, a co jeśli płeć się zmieni? czy to możliwe jak na zdjęciu widzę siusiaka żeby to była pomyłka?cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Hej, hej. Melduję, że mamy się świetnie. Egzemplarz jedząco - śpiący nam się trafił. Poród całkiem spoko, bez znieczulenia, bo nie było sensu. Młoda na cycu przybiera pięknie. Byliśmy już na spacerku i u pediatry. Cały dom zakochany . Ja z tych co się migiem zbierają po porodzie. Dziewczynki, tam gdzie się da, bądźcie optymistycznie nastawione. To strasznie pomaga!
CałujemyImię_Róży, cinnamon cookie, Milka1991, Kjopa3, Bratek, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość
-
Jeny ja dziś mialam sen....
Byliśmy w restauracji,poszlam do wc i tam cała podpaska zalana krwią,a jak wychodzilismy to wypadł mi ząb cały zakrwawiony,dwójka górna przednia...
Wszędzie mówią,że zęby to na śmierć,mam nadzieję że to nie jakiś proroczy sen dt.ciąży....