Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się piątkowo
Ewelinka to nie pozostaje nic innego jak życzyć ci szybkiego rozwiązania:P U ciebie będzie dziewczynka? jakie imię wybraliście bo już tak dawno nie pisałaś, że zapomniałam
Kas no a ja już mam dawwwno poprane i wyprasowane , dzisiaj mama łóżeczko przywiezie i mam mały problem bo chyba ledwo ledwo na styk mi wejdzie tam gdzie planowałam, nie wiem czy drzwi zamknę jeszcze tylko czekam na prześcieradło z allegro i mogę rodzić
no dobra jeszcze chwila moment
EwelinaaKa lubi tę wiadomość
-
Ja się wyrobie chyba na ostatnią chwilę,ale w sumie jeszcze ponad miesiąc mam
Łóżeczko mówisz....ja dalej mam nawet niezlozone,ale mam już przescieradelko,kocyk,poduszkę klin i ozdobną falbanke tylko muszę wyprać. no i jutro zamowimy ten materacyk w końcu.
Łóżeczko zostawiam na koniec żeby się nie zakurzylo hihi
Ewelinka czekamy na relacje jak coś ruszyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:52
-
nick nieaktualnyMila łóżeczko ładne jak każde inne tyko musisz się zastanowić czy wszystkiego z tego potrzebujesz? np baldachim dla mnie jedna z najbardziej nie potrzebnych rzeczy - ale to tylko moje zdanie, oczywiście z pierwszym dzieckiem sama musiałam mieć i koniec, ale muszę przyznać rację tym którzy mnie przed nim ostrzegali - tylko kurz zbierało więc szybko poszło w odstawkę
materac populary - gryka-pianka-kokos- sama taki mam po młodej bo będziemy mieć dwa łóżeczka więc wykorzystam, mój jest ok ale czytałam że wiele osób kupiło z robakami- że podobno w gryce lubią siedzieć, ale sam w sobie jeśli robactwa nie ma to będzie dobry. Ja tym razem kupiłam piankę - kokos do łóżeczka nowego.
Z tego co widziałam jakieś szarfy i zawieszki tam są, ni wiem nawet co to i na co?
Ale jeśli uznasz że chcesz , że potrzebujesz to kupuj, każdy powinien kupić to dla dziecka o czym marzy, ma ci to sprawić frajdę i to że ja czegoś nie potrzebowałam nie znaczy że u ciebie tak samo będzie
Kas no ja nie wiem czuję że jestem taka niegotowa, w ogóle to obawiam się że jak czegoś nie zrobię to mnie za chwilę dzidziol zaskoczy...ta panika to chyba przez to łożysko.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka łóżeczko ładne,ja tak samo jak Ruby baldachimu nie popieram i szczerze srednio mi się to podoba. Ochraniacz na początek też odpada i ja zamiast poscieli mam akurat kocyk minky. Wolę wszystko osobno kompletowac ale każdy ma swój gust.
Kurcze Ruby ja teraz też już trochę spanikowalam,bo czasu coraz mniej,w sumie 3tyg.i ciąża będzie już donoszona.
Zobaczę co ginka powie w środę,czy szyjka już się skraca itp.i chyba niedlugo będę musiala spakowac też torbę do szpitala.
Coraz czesciej za dnia i w nocy nawet łapią mnie skurcze BH,macica chyba cwiczy,szyjka już ostatnio była krotsza,no jestem bardzo ciekawa tej wizyty,u mnie Mały mocno napiera w dół i mam wrazenie,że brzuszek jest jakoś nisko hm ale może to tylko moje odczucia;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 11:33
-
Ruby a jak pralas ten kocyk minky?
Aha,mój kombinezon ma 50cm mierzac od ramienia do stopki i 27cm między paszkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 11:36
-
Dzięki dziewczyny...mam nadzieję, ze nie bedziemy musieli czekac za dlugo
Jestem w domu jak narazie. We wtorek ktg, a jak do piatku nic sie nie ruszy to do szpitala- taki plan gina. Do poloznej mam zajsc po ktg we wtorek to da mijuz jakies czopki do domu na przyspieszenie.
Co do baldachimu to ja mam, ale pewnie tak jak Ruby mowi...niepotrzebny. Bardziej patrzylam na wizualnosc lozeczka ...jak to przy pierwszym dziecku
ja minky nastawilam na delikatne i nic sie nie staloMilka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKas dzięki za wymiary, ten ma podobnie co ta dziewczyna chce mi sprzedać.
Ja czytałam że skończone 36 to ciąża donoszona to u ciebie 2 tyg
Ja się nie obawiam samego porodu że może już się zacząć tylko tego że przy łożysku przodującym w 34 tyg lubią pojawiać się krwawienia- a to oznacza pobyt w szpitalu z którego już do porodu nie wyjdę- dlatego chcę mieć wszystko dopięte bo wiem że nikt za mnie tego nie zrobi. M będzie miał dużo innych rzeczy na głowie do załatwienia do tego młodą do ogarnięcia, a nie mam nikogo z bliskich kto mieszka w tym samym mieście co ja.
Rodzice co prawda mieszkają ok 15 km ode mnie, ale mama pracuje , siostra też a nie sądzę żeby tata pewne rzeczy mi kupił/ogarnął więc siłą rzeczy muszę być gotowa
Kocyka Minky nie prałam - ja mam kołderkę bardziej niż kocyk ale szyta przez jedną dziewczynę z okolicy więc wiem że nigdzie nie leżało, nikt nie dotykał więc daruję sobie pranie.
Milka myślę że dobry wybór, więcej frajdy będziesz miała jak wszystko sobie osobno będziesz szukać , zamawiać, a tak to na raz byś zamówiła i by ci się nudziło
Ja akurat do łóżeczka preferuję na noc kołderkę , minky mam jako dodatek, żeby zabrać ze sobą gdzieś albo nawet może służyć jako mata żeby położyć, czy do wózka,a kołderka tylko w łóżeczko żeby sobie tylko tam leżała i nie brudziła się zbędnieMilka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ruby i Kas opierdzielić się należy już dawno powinniście mieć torby popakowane.
Ruby współczuje spraw spadkowych a kombinezon pewnie że zimowy odrazu. Ja dla Mikołaja jeszcze nie mam na zimę.
Ja baldachim dostałam z łóżeczkiem i schowałam głęboko, też uważam że nie potrzebne.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEjrene będą będą na dniach kupiłam taką średnią torbę żeby nie za wielką i wyobraźcie sobie że m mi ją podkradł i na basen se ją zgarnął i znowu zostałam bez torby kazał mi do dużej się spakować, ale po cholerę jak tyle rzeczy aż nie mam....
Wczoraj poskładaliśmy łóżeczko i zmiana planów, okazało się dość duże więc poszło do Antka do pokoju a my do sypialni wzieliśmy to po młodej mniejsze, łóżeczko białe, super pasuje do mebli u młodego na pewno będzie zachwycony
W ogóle to chciała bym go kłaść w dzień do jego pokoju żeby za około 6-8 miesięcy potem go przenieść do jego pokojuEjrene lubi tę wiadomość
-
Witam się dziewczynki na początku trzeciego miesiąca...wow;-)
Ewelinka kciuki trzymam za szybki poród:-)..Liwia piękne imię marzy mi się... ale pożyjemy zobaczymy:-)))...Franio też ślicznie:-)
Ruby tobie ile jeszcze ostało do cc??
Kjopa ty nie masz jakiejś wizyty dzisiaj?
Cynamonku piękny kawała gościa, niech rośnie zdrowo:-)
Mója Kropula ma 1,56 cm i pikające radośnie serduszko:-) następne podglądanie w przyszłą środęWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:52
cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
IR Gratuluję serduszka
Ja byłam u lekarki na NFZ. Zrobiła USG przez brzuch. Mówiła,że trofoblast jest ok,łożysko też. Dzidziol ma 69mm i termin przesunął się na 16.04. Pytała jakie leki biorę,czy potrzebuję jakąś receptę i czy chcę zwolnienie. Wzięłam receptę na zastrzyki. Miałam jej nie dawać karty ciąży ale spytała czy mam i chciała obaczyć jakie miałam już wyniki porobione. Dałam jej i wpisała dzisiejszą wizytę do karty więc chyba do lux medu już nie pójdę. Teraz mam być u niej 26.10 bo do tego dnia mam zwolnienie.
Na następną wizytę do lux medu miałam zrobić badanie moczu a ta na NFZ dała mi na mocz,morfologie,hbs,anty hcv.
Jutro immunolog a środę prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 15:26
Ejrene, cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt
Ja dziś robilam badania,mocz ok,morfologia w miarę,choć leukocyty 13,6:/
Tarczyca ok. Wizyta w środę.
Martwi mnie jedynie moja waga,bo przez 4tyg.wzrosla aż o 4kg:(Kjopa3 lubi tę wiadomość