Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKas ja włączyłam na 40 stopni to nie powinno puścić ale zobaczmy
Ja to już piorę tyko to co na bieżąco kupuję , dostaję bo reszta już jest wyprana dawno, chociaż nie wiem czy nie będę powtarzać bo prałam w proszku nie dziecięcym tylko zwykłym, ale ja zawszę puszczam na dwa płukania więc nie powinna ta chemia zostać...
No i spakowałam się do szpitala wreszcie -
nick nieaktualny
-
Ja też pralam w 40stopniach,choć niby zalecają w 60:/
Ruby ale Ty tuż za mną ciekawe która z nas pierwsza się rozpakuje;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:55
-
Ruby brawo Ty! czyli jesteś gotowa już na każdą ewentualność co do "Dziewczyny z pociągu" to muszę Wam przyznać, że pierwszy raz w życiu ściągnęłam audiobooka, ale tylko dlatego że dostałam skądś tam za darmo link i raczej to nie dla mnie, przesłuchałam gdzieś z połowę i nie mogę znaleźć czasu by dokończyć, bo puścić i coś robić to ja nie umiem, nie mam podzielnej uwagi ale Ruby masz rację, to co ona wyprawia to szok... A w filmie główną rolę gra dobra aktorka, ciekawe czy będzie warty obejrzenia
-
Ruby dobra jesteś z tą torbą
Czemu na suwaczku jesteś 2tyg.za mną a TP mamy ten sam?
Kupilam kocyk
http://www.maluszeksklep.pl/pl/koc-easy-care-gruby--tloczony-80x110cm-1206.p.html
Nie mohlam się oprzec;-) -
nick nieaktualnyCynamon no a jak, zwarta i gotowa jeszcze wszyscy dookoła nakręcają mnie że coraz niżej ten brzuch, poród tuż tuż, hehe ale znając życie jakbym nie miała cc to bym przenosiła znowu
Kas śliczny kocyk , ja ostatnio miałam już w pepco brać ale stwierdziłam, ze pewnie jeszcze dostaniemy w prezencie więc podarowałam sobie
a co do suwaka to ja to kiedyś termin porodu zmieniłam po pierwszych badaniach prenatalnych o ile dobrze pamiętam, ale termin z OM później dlatego suwaczek jest od początku ustawiony na termin OM. No ale skoro mam mieć cięcie w połowie listopada (właśnie 2 tyg przed terminem z OM tak mówił doktorek) jakoś to już termin porodu został na listopad
edek: znalazłam kupę butelek po młodej, aventu duże i małe , dr browna na kolki i jeszcze inne, nawet kilka nowych smoczków do nich także ja jestem już serio gotowa:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 16:45
-
Ruby to masz wszystko
My po wizycie. Mały waży 3131g szykuje się spory chłopak.
Gbs i cytologia pobrane.
No i mam rozwarcie na 1,5cm. Szyjka miękka i skrócona.
Mam oszczędzać się jeszcze przez te 2tygodnie a potem rodzić dziś wg usg TP wyszedł już na 27.10. Siet;-)cinnamon cookie, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze jeszcze te 2tyg.moglby posiedziec w brzuchu,bo chyba do końca 36tc dojrzewaja płuca?
Wolalabym nie urodzic wczesniaka;-)
Od dzisiaj wiecej poleguje,dobrze że ostatnio większość rzeczy popralam i wyprasowalam. No i muszę zabrać się w koncu za pakowanie torby szpitalnej. Cały czas mam wrażenie że mam jeszcze sporo czasu,a ten gna jak szalony;-) -
nick nieaktualnyKas płuca już są dojrzałe podobne, teraz tylko maluch ćwiczy oddychanie, ale dopiero na zewnątrz będzie oddychał prawidłowo, nic się nie martw do końca 36 tygodnia jest już ciąża donoszona, więc nawet gdyby to jutro zaczynasz 36 i za tydzień już masz donoszoną chłopak spory ciekawe do ilu dociągnie
Ale masz rację poleguj te dwa tygodnie dla pewności i potem już niech się dzieje co ma dziać -
Pewnie 4kg będzie jakbym rodzila za miesiac,bo ostatnio średnio 1kg/ms przybiera. A jak wcześniej to może akurat tak 3,5kg tyle miała córka przy porodzie,to tak akurat;-)
Twój ile waży Ruby? -
nick nieaktualnykas50 wrote:Pewnie 4kg będzie jakbym rodzila za miesiac,bo ostatnio średnio 1kg/ms przybiera. A jak wcześniej to może akurat tak 3,5kg tyle miała córka przy porodzie,to tak akurat;-)
Twój ile waży Ruby?
edek:patrze na twój podpis i w 26+4 mój miał prawie tyle co twój więc z wagą idziemy dość podobnie, także za 2 tyg może dobije do 3 kg ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 12:48
-
To możemy mieć podobnie:-)
Przewijak i materacyk zamowiony:-)
Mąż się przestraszył jak mu o rozwarciu powiedzialam hihi od razu kazał wszystko kupić porządki i resztę prania zadeklarowal się zrobić przez weekend -
Ewelinka gratulacje
Kas waga młodego słuszna choć wiadomo trzeba brać poprawkę na USG. Ale niech jeszcze posiedzi chwilkę. Mój w 32 miał 2800, w 35-3500 a urodził się 4,5 ale niektóre dzieci zwalniają na koniec.
Ruby super że torba spakowana
My dziś kończymy 3mc i byliśmy na szczepieniu i bilansie. Mikołaj waży 6970 kg i długi na 67cmKjopa3, Milka1991, cinnamon cookie, EwelinaaKa, Bratek lubią tę wiadomość
-
Ejrene duży Twój synuś
Ja obstawiam 4kg w terminie,przed czasem może będzie ciutek mniej;-)
Jak leżę to tak główki nie czuję,najgorzej w pozycji stojacej,ciśnie okropnie,ale brzuszek dalej jeszcze wysoko.
-
Hej dziewczyny.
Witam się dziś po genetycznych.
Wszystko ok. i na miejscu. NT 1,97mm,kość nosowa obecna.
Maluch starszy o tydzień.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0e7dfc30663.jpg
Ejrene kawał chłopca już Rosną dzieci jak na drożdżachagatia, Imię_Róży, cinnamon cookie, Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość
-
Kjopa gratuluję genetyki
Kas Ty już zaraz rodzisz, omg jak ten czas szybko leci - szoooook
Ruby Ty za chwilunię też rodzis. Matko... cudze ciąże lecą ekspresowo.
Ejrene kawał syneczka masz kogo dźwigać na rękach
My po konsuktacji naczyniaka w Łodzi. W styczniu zaczynamy lasery. Nie wiadomo, czy zupełnie zniknie, ale powinien zblednąć