X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja włączyłam na 40 stopni to nie powinno puścić ale zobaczmy :)
    Ja to już piorę tyko to co na bieżąco kupuję , dostaję bo reszta już jest wyprana dawno, chociaż nie wiem czy nie będę powtarzać bo prałam w proszku nie dziecięcym tylko zwykłym, ale ja zawszę puszczam na dwa płukania więc nie powinna ta chemia zostać...

No i spakowałam się do szpitala wreszcie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    btw Kas jesteś na pierwszej stronie na szczycie listy :D :P

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pralam w 40stopniach,choć niby zalecają w 60:/

Ruby ale Ty tuż za mną :-) ciekawe która z nas pierwsza się rozpakuje;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:55

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby brawo Ty! :D czyli jesteś gotowa już na każdą ewentualność ;) co do "Dziewczyny z pociągu" to muszę Wam przyznać, że pierwszy raz w życiu ściągnęłam audiobooka, ale tylko dlatego że dostałam skądś tam za darmo link :P i raczej to nie dla mnie, przesłuchałam gdzieś z połowę i nie mogę znaleźć czasu by dokończyć, bo puścić i coś robić to ja nie umiem, nie mam podzielnej uwagi :P ale Ruby masz rację, to co ona wyprawia to szok... A w filmie główną rolę gra dobra aktorka, ciekawe czy będzie warty obejrzenia :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dobra jesteś z tą torbą :-)
    Czemu na suwaczku jesteś 2tyg.za mną a TP mamy ten sam? :-)

Kupilam kocyk :-)
    http://www.maluszeksklep.pl/pl/koc-easy-care-gruby--tloczony-80x110cm-1206.p.html

Nie mohlam się oprzec;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon no a jak, zwarta i gotowa jeszcze wszyscy dookoła nakręcają mnie że coraz niżej ten brzuch, poród tuż tuż, hehe ale znając życie jakbym nie miała cc to bym przenosiła znowu :P

Kas śliczny kocyk , ja ostatnio miałam już w pepco brać ale stwierdziłam, ze pewnie jeszcze dostaniemy w prezencie więc podarowałam sobie :)
    a co do suwaka to ja to kiedyś termin porodu zmieniłam po pierwszych badaniach prenatalnych o ile dobrze pamiętam, ale termin z OM później dlatego suwaczek jest od początku ustawiony na termin OM. No ale skoro mam mieć cięcie w połowie listopada (właśnie 2 tyg przed terminem z OM tak mówił doktorek) jakoś to już termin porodu został na listopad :)

edek: znalazłam kupę butelek po młodej, aventu duże i małe , dr browna na kolki i jeszcze inne, nawet kilka nowych smoczków do nich także ja jestem już serio gotowa:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 16:45

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka wielkie gratulacje i ucałowania dla Liwii :-*

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to masz wszystko :-)

My po wizycie. Mały waży 3131g :-) szykuje się spory chłopak.
    Gbs i cytologia pobrane.
    No i mam rozwarcie na 1,5cm. Szyjka miękka i skrócona.
    Mam oszczędzać się jeszcze przez te 2tygodnie a potem rodzić :-) dziś wg usg TP wyszedł już na 27.10. Siet;-)

cinnamon cookie, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ale superowo ! Wieści ekstra, no i jak już blisko wow może jeszcze w tym miesiącu się rozpakujesz ;-)

No i fajnie bo już duży chłopak jest ;-)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jeszcze te 2tyg.moglby posiedziec w brzuchu,bo chyba do końca 36tc dojrzewaja płuca?
    Wolalabym nie urodzic wczesniaka;-)
    Od dzisiaj wiecej poleguje,dobrze że ostatnio większość rzeczy popralam i wyprasowalam. No i muszę zabrać się w koncu za pakowanie torby szpitalnej. Cały czas mam wrażenie że mam jeszcze sporo czasu,a ten gna jak szalony;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas płuca już są dojrzałe podobne, teraz tylko maluch ćwiczy oddychanie, ale dopiero na zewnątrz będzie oddychał prawidłowo, nic się nie martw do końca 36 tygodnia jest już ciąża donoszona, więc nawet gdyby to jutro zaczynasz 36 i za tydzień już masz donoszoną :) chłopak spory ciekawe do ilu dociągnie ;)
    Ale masz rację poleguj te dwa tygodnie dla pewności i potem już niech się dzieje co ma dziać :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie 4kg będzie jakbym rodzila za miesiac,bo ostatnio średnio 1kg/ms przybiera. A jak wcześniej to może akurat tak 3,5kg :-) tyle miała córka przy porodzie,to tak akurat;-)
    Twój ile waży Ruby?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Pewnie 4kg będzie jakbym rodzila za miesiac,bo ostatnio średnio 1kg/ms przybiera. A jak wcześniej to może akurat tak 3,5kg :-) tyle miała córka przy porodzie,to tak akurat;-)
    Twój ile waży Ruby?
    Nie wiem , we wtorek się przekonamy ;) ostatnio miałam USG w 29+4 i to było 1692 więc myślę że może ok 2800 może być we wtorek? mówił że duży będzie ale zobaczymy, ja będę zadowolona jak będzie do porodu ponad 3 kg, mam nadzieję że dociągniemy do tylu :)

edek:patrze na twój podpis i w 26+4 mój miał prawie tyle co twój więc z wagą idziemy dość podobnie, także za 2 tyg może dobije do 3 kg ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 12:48

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To możemy mieć podobnie:-)

Przewijak i materacyk zamowiony:-)
    Mąż się przestraszył jak mu o rozwarciu powiedzialam hihi od razu kazał wszystko kupić :-) porządki i resztę prania zadeklarowal się zrobić przez weekend :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas świetne informacje :) huhu, rozwarcie już, oj poczekaj jeszcze troszkę ;) te 2 tygodnie i możesz się rozpakować :) a póki co pakuj ale torbę do szpitala ;)

kas50, Milka1991 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratulacje :)

Kas waga młodego słuszna choć wiadomo trzeba brać poprawkę na USG. Ale niech jeszcze posiedzi chwilkę. Mój w 32 miał 2800, w 35-3500 a urodził się 4,5 ale niektóre dzieci zwalniają na koniec.

Ruby super że torba spakowana :)

My dziś kończymy 3mc i byliśmy na szczepieniu i bilansie. Mikołaj waży 6970 kg i długi na 67cm

Kjopa3, Milka1991, cinnamon cookie, EwelinaaKa, Bratek lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene duży Twój synuś :-)
    Ja obstawiam 4kg w terminie,przed czasem może będzie ciutek mniej;-)
    Jak leżę to tak główki nie czuję,najgorzej w pozycji stojacej,ciśnie okropnie,ale brzuszek dalej jeszcze wysoko.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas leci,już ma 3ms woow :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Witam się dziś po genetycznych.
    Wszystko ok. i na miejscu. NT 1,97mm,kość nosowa obecna.
    Maluch starszy o tydzień.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0e7dfc30663.jpg

Ejrene kawał chłopca już :-) Rosną dzieci jak na drożdżach :-)

agatia, Imię_Róży, cinnamon cookie, Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratuluję genetyki :)

Kas Ty już zaraz rodzisz, omg :) jak ten czas szybko leci - szoooook :)

Ruby Ty za chwilunię też rodzis. Matko... cudze ciąże lecą ekspresowo.

Ejrene kawał syneczka :) masz kogo dźwigać na rękach ;)

My po konsuktacji naczyniaka w Łodzi. W styczniu zaczynamy lasery. Nie wiadomo, czy zupełnie zniknie, ale powinien zblednąć :)

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ