Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKjopka ale super dzidziol no to nic tylko rosnąć w siłę
Kas być może mocz, a nie masz czasem tak jak ja ogromnych ilości śluzu mlecznego? sorry za bezpośredniość ale zalewa mnie, co chwilę wkładki zmieniam ale tak już od jakiegoś może miesiąca mam.
Ejrene no piękny bobas, 3 miechy to już taki fajny stabilny, kumaty bobas
Agatia moja też miała naczyniaka ale podskórnego i wycinaliśmy w klinice dziecięcej w Katowicach, wszystko poszło oczywiście do badania i faktycznie jakiś naczyniak pomieszany z włókniakiem był.
A u mnie jakoś ostatnio wszystko się uspokoiło tzn tak niewygodnie mi, jestem wielka itp ale np mniej skurczów odczuwam, może temu że dużo leżę? że prawie nigdzie nie wychodzę bo zwyczajnie mi się nie chce, do tego jak pomyślę że mam w kolejkach w sklepie stać to wolę m posłać po to co potrzebuję, albo przez neta zamówić... ze dwa tyg temu czułam się jakbym miała na dniach urodzić , a teraz mi przeszło, nie ma takiego ciągnięcia w dół, może to cisza przed burzą? -
Ruby właśnie to taka wodnista wydzielina,ale znalazlam paski Ph i wyszło mi Ph 5,00. Wody mają Ph zasadowe chyba od 8,00. Trochę się uspokoilam,ale ta koncowka ciąży jest dla mnie bardziej stresujaca niż początek. Wczoraj to już wogole mialam milion czarnych myśli o obumarciu płodu,łożysku,pepowinie itp.same czarne scenariusze,chyba te hormony tak mi już buzuja ehhh
Ruby dobrze że u Ciebie spokój
Mnie od lezenia i spania na boku okropnie te boki.bolą,siedzę nieraz w nocy i czekam aż ten ból minie. To podobno stawy biodrowe luzuja się przed porodem i stąd ten ból. Masakra:/ -
nick nieaktualnyKas to ten ból który u mnie już od połowy ciąży trwa pewnie, na jednym boku chwile i boli i tak na zmianę no ja też mam różne czarne myśli, chciała bym już 37 tydzień, ale jak pomyślę że młody np będzie się drzeć pół nocy to jednak wracam do tych 33 tyg i jeszcze delektuję się spokojem nie dogodzisz i tak źle i tak nie dobrze
edek: mnie jeszcze ten refluks męczy wszystko mi podchodzi do gardła jak się położęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 11:47
-
Kjopa no to rewelka, że wszystko Ok niech zdrowo rośnie
Ruby niech ten spokój się utrzymuje jak najdłużej
A u mnie spory ból brzucha wróciłam właśnie z miasta, za dwa tygodnie mamy wesele a ja w nic się nie mieszczę, pomierzyłam trochę ale to już nie dla mnie... rozbieranie, zakładanie, ubieranie... Brzuch boli, nic na mnie nie pasuje, beznadzieja... Chyba mam infekcję pęcherza, przynajmniej te leukocyty tak wskazują, ale gin dał mi Urosept i mimo, że na ulotce nie ma skutków ubocznych to mnie męczyło rozwolnienie odstawiłam, nie wiem teraz co brać, kupiłam w aptece Urinal, może akurat coś daKjopa3 lubi tę wiadomość
-
Cinamonku współczuję zapalenia pęcherza:/ dużo wody i żurawinę wcinaj dodatkowo
Właśnie Ruby te biodra to masakra jakaś,zwlaszcza w nocy bolą że masakra. Coś czuję że nie dotrwam do TP i za te 2tyg.może być już finisz. Coraz częściej brzuch ciagnie,skurcze lekkie BH mam,jakieś dziwne klucia w szyjce,śluz zwiekszony i wszystko mnie męczy.
Jednak ten ostatni miesiąc jest ciężki.
Jeszcze Mały waży już 3kg,więc calkiem sporo,lepiej gdyby urodzil się wcześniej -
nick nieaktualnycynamonku ja łykam takie tabletki lacto lady, mają w składzie żurawinę i dodatkowo pałeczki kwasu mlekowego żeby wspomagać florę narządów płciowych, może spróbuj z tym?
Milka ja jako taki nie mam typowej zgagi ale wszystko mi się cofa, szczególnie w pozycji leżącej- masakra, wtedy trochę piecze. Podobno mleko, migdały pomagają na zgagę.
Kas Ja Do tych skurczy to już się przyzwyczaiłam, mam je cały czas, ale wcześniej bywało ich chyba więcej. Czasem bolą , czasem nie, bolą mam na myśli tak jakby oddechu zaczyna brakować coś ściska, masz też tak?Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Ogólnie ostatnio mega ciężko mi się oddycha i często sapie lub oddycham ustami,bo przez nos nie daję rady:/ ale brzuch powinien niedługo opasc to chyba wtedy lepiej się już oddycha
Teraz fucze i sapie jak lokomotywa hehe;-)
-
Milka a żebym to ja wiedziała
Ruby dzięki! Zapiszę sobie nazwę i kupię jak ten Urinal mi się skończy
Zgagę to ja też mam, a może bardziej refluks właśnie... podobno mleko pomaga. Ja też stosuję Rennie, można w ciążyMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Cinnamon może ten urosept po jedzeniu jak byś łykała to by Cię po nim rozwolnienie nie męczyło. Ja tak miałam z żelazem po poronieniu i lekarka mówiła,że po nim i mam łykać po posiłku i się uspokoiło. Teraz jak jakiś lek takie skutki daje to łykam po jedzeniu o ile można. No i może spróbuj to co Ruby pisze żeby ten pęcherz nie wracał
Kas,Ruby już niedługo nie będziecie się męczyć My przejmiemy pałeczki
IR wizyta 26.10 jak lekarka będzie podglądać to są szanse. W pierwszej ciąży mam w karcie wizytę pierwszą wpisaną w 12tc i potem w 16tc. I chyba w tym 16tc powiedziała płeć i to było pierwsze USG na którym był za mną P. Zdziwiłam się że płeć już powiedziała. Choć nie wiem czy to nie było w 12tc ale raczej nie bo za szybko.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ruby masz rację trzy miesiące to taka magiczna granica teraz to i pobawić się możemy. Współczuję refluksu ja miałam całą ciążę ciążę coś okropnego. Po cesarce zniknął odrazu.
Kjopa to Ty już niedługo poznasz kto tam mieszka cieszę się że wszystko dobrze.
Kas ja też odrazu o śluzie pomyślałam. O też myślę że do terminu nie dotrwasz.
Cinamon a może ktoś ma pożyczyć jakąś kieckę?
My dziś jedziemy na pierwszą rehabilitację. Jestem ciekawa co lekarka powie czy trzeba będzie przyjeżdżać czy profilaktyka wystarczy.
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Hello:-)
Milka i dziewczynki ja na zgagę w ciążuni poleca gaviscon w butelce (nie tabletki), z synkiem w ciąży miałam zgagę refluks i wszystko na raz, tylko gaviscon mi pomógł.
No właśnie Kjopa ja to chyba kojarzę, że mnie też w 12 tc. powiedział gin od badań prenatalnych, że na 75 % będzie chłopak. Czytałam bloga mamaginekolog i faktycznie w 12tc jest to możliwe żeby zobaczyć czy chłopczyk czy dziewczynka.
Ciasteczko ja ostatnio pochodziłam z m. po galerii za butami na zimę dla małego i potem wieczorem leżałam jak kłoda, bo brzuch mnie ciągnął. Kurcze no nie da się już poszaleć na zakupach:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 10:04
Milka1991 lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Potwierdzam mi gin na prenatalnych w 12tc powiedzial,że na 90% chłopak,teraz też tak mówią,więc mam nadzieję że urodzi się Syn hehe
Dziś byliśmy w szkole u córki na pasowaniu na ucznia. Fajna uroczystość Jednak myslalam że nie wysiedze,Mały bardzo naciska na dół co jest najbardziej odczuwalne podczas stania i siedzenia właśnie. Teraz leżę i odpoczywam;-)Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Ja również potwierdzam, że u nas gin zauważył bodajże w 12tc że co nieco tam się majta między nóżkami i póki co się potwierdza
Kjopa a ja właśnie praktycznie zawsze biorę leki po posiłku... przed to nawet nigdy nie pamiętam by coś wziąć, mam jedne tabletki które mam brać w trakcie posiłku a i tak biorę po, bo zapominam
Imię Róży no nie da się, dziś znów wyskoczyłam do sklepu, tym razem do takiego dużego lumpeksu, wyszłam na szczęście z sukienką i niestety z bólem brzucha... cieszę się, że coś znalazłam bo już traciłam nadziejęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 18:45
-
Kas witam w klubie. Mój syn też dziś był pasowany na ucznia
Dumny chodzi,oczywiście nie tylko On
Cinnamon ja jak miałam w trakcie posiłku i mi się przypomniało po to po tabletce zagryzłam czymś Liczyło się jako w trakcie nie?
Ja wczoraj robiłam młodemu zdjęcia do legitymacji i zaszłam do sklepu z legginsami i ciążowych nie mieli,w terranowie,reserved też nic. Kurde nie wiem gdzie tu się udać. Może jutro na rynek podjadę albo jakieś lumpki zahaczę.cinnamon cookie lubi tę wiadomość