X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

IR super wiadomości, ludzik już nie taki mały ;)

Kjopa no jak masz fajną lekarkę na NFZ to zostaw, zawsze to spore oszczędności w badaniach i receptach :)

Kas nic się nie martw połowa z tego to obrzęki, u mnie niestety też ciągle na plus, ale już się z tym pogodziłam...

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mi to bez różnicy jeśli chodzi o badania. Na NFZ to wiadomo a u tej drugiej pakiet na całą ciążę i wszystkie badania. Tylko ten lux med mnie wkurza bo jadę 12-14km. osobno USG,osobno wizyta i kazała iść do immunologa a wczoraj skończyły się zastrzyki i chodzić się prosić po lekarzach a ta na NFZ to wszystko w jednym więc duży plus.

Kas mi w pierwszej na koniec też tak szło +4,+5kg. na miesiąc. Póki co waga stoi w miejscu. Tfu,tfu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 18:56

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa no to faktycznie mało wygodne:)

Ja też dzisiaj byłam upuścić krwi i zrobić GBS i biocenozę. Morfologia ujdzie, płytki trochę zaniżone, ale dimery znowu trochę spadły także to mnie cieszy, mocz też cacy tylko czekam na te wymazy jeszcze jak wyszły :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle baby to podrasowałam jakieś 5 dni temu naszą pierwszą stronę :D

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a z odbytu tego gbs też Ci pobierał?
    Ja mam mieć pobrane w środę.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby a z odbytu tego gbs też Ci pobierał?
    Ja mam mieć pobrane w środę.
    tak, najpierw z pochwy , a potem odbyt :/ takie niekomfortowe ale da się przeżyć :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie:/ dobrze,że to tylko jeden raz;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby bardzo fajna pierwsza strona:)

Ruby lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj o 0:40 przyszła na świat nasza coreczka Liwia 55cm 3300g :*

Imię_Róży, Kjopa3, cinnamon cookie, Ruby, Ejrene, Wiola90, Bratek lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkaa gratulacje kochana. Niech zdrowo rośnie :-*

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratulacje, dużo zdrówka dla was:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa duży już ten twój dzidziolek:-)
    O ja dzisiaj miałam jechać na badania mocz, morfologia ale zaspałam, jutro muszę się ogranąć.
    Ruby fajnie czytelnie teraz na pierwszej stronie.
    Dziewczyny wy narzekacie na dodatkowe kg ale wy na końcówce jesteście, ja mam brzuchol wywalony jak nie wiem, a gdzie tam do końca. Chyba mi zostały słabe mięśnie po poprzedniej ciąży.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinaaKa Gratuluję!!!!

Pełnia za 4 dni a obłożenie w szpitalach pełne. Moja przyjaciółka 37tc też ma skurcze od czwartku. Była w szpitalu na weekend,dawali jej jeszcze leki na powstrzymanie skurczy. Lekarz jeden mówił,że cesarkę jej zrobią wczoraj bo wszystko pozamykane a przyszedł ordynator i wygonił do domu. Skurcze miała już o mocy 100 i sprzęt piszczał a ten ją wygonił. Lekarz któryś jej mówił,że może szyjka nie zareaguje bo miała pierwszą cesarkę,skurcze bardzo mocne i może jej macica pęknąć raz po cesarce blizna,dwa po laparoskopii lub laparotomii :-/

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratulacje :-) :-) :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratuluję :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze patrzę na te wyniki morfologii i martwią mnie te leukocyty 13,6:(
    Cały czas rosną eh

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Kurcze patrzę na te wyniki morfologii i martwią mnie te leukocyty 13,6:(
    Cały czas rosną eh
    Kas na pocieszenie powiem że ja mam 13,4 i też ciągle za wysokie więc luz, nic mi nie mówił że to coś złego także spoko nie panikuj :)aha sprawdziłam ostatnio miałam 10,5 więc u mnie też urosły, zresztą mam gorszą morfologię, bardziej odbiega od norm niż ostatnio. Ciekawe co powie doktorek ale myślę że to nic wielkiego, że tak się dzieje pod koniec ciąży ;)

Kjopa toż to skandal, pewnie koleżanka teraz cała w stresie siedzi w domu...oby jednak ruszyło i poszło sprawnie...

Kobiety jak się pozbyć owocówek? całe lato ich nie miałam a teraz nagle od kilku dni królują w kuchni...wszystko już pochowałam co szło, pomyłam a te dalej siedzą...macie jakieś sposoby albo preparaty?

Wczoraj czytałam dziewczynę z pociągu, w jeden dzień machnęłam bo tak mam z książkami że jak już zacznę to nie ma bata muszę skończyć. Szału nie było ale bohaterka ładnie żenująca osoba...wiem wiem miałam problemy i w ogóle ale co ona tam wyrabiała- wstyd na maksa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:21

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka tez pochlonela mnie w jeden dzień,teraz chyba wyszedł film w kinach.

Właśnie na necie podają normy leukocytow w ciąży do 15. Zobaczę co ginka jutro powie,choć przypuszczam że wynik ok,to jednak ten wzrost trochę mnie zaniepokoil.

Dziś czeka na mnie góra prasowania...;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie otrzymałam przesyłkę z pajacykami , śpiochami i body, bo jednak mało tych malutkich rozmiarów mam więc kilka sztuk dokupiłam na allegro :) już się piorą , mam nadzieję że kolory nie pomieszają się:/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam z allegro.spioszki i farbuja:/ tzn.jedna para turkusowych,na szczęście mialam przeczucie i przed praniem wrzucilam je do miski z wodą i puściły. Pozostałe kolory nie.
    Ja wczoraj wypralam ostatnia partię ciuszkow,teraz prasowanie. A w nast.tyg.jeszcze muszę poprac kocyki,przescieradlo,ręczniki itp.:-) trochę tego jednak się uzbierało

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ