X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy taką gąbkę misia, dobrze się sprawdzała, a że droga nie jest to zmienialiśmy często:-) U mnie od początku m. kąpie małego do dzisiaj:-) bawią się statkami i robią duuużo piany:-)

Bratek lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas to tylko głupie sny, nic się nie prejmuj, ja mam też popieprzone, już nawet nie pisałam ale ostatnio mi się śniło że urodziłam Antka, był w inkubatorze, niby żył ale był wielkości mojej dłoni i zastanawiałam się jak mam mu pieluchę ubrać :/ masakra. Ignoruję już te sny bo by człowiek się tylko stresował.

Ja się zdrzemnęłam, budzę się cała połamana i czuję się jak mnie ktoś przeżuł i wypluł:P

MT super że taki egzemplarz masz, moje marzenie :D jak ja wam zazdroszczę że już tak fajnie macie poukładane wszystko mamuśki :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) a więc tak... Synio jest nadal syniem ;) waży już 486g, wszystko pomierzone, posprawdzane i jest wporządku :) rośnie zdrowo :) akurat spał z rączką pod głową i ziewał ;) dostałam żelazo na tą słabą hemoglobinę i Pimafucin, następna wizyta za miesiąc :)

Milka1991, Kjopa3, Ejrene, Ruby, agatia, Imię_Róży lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku to już kawał chłopa :) teraz będzie rósł jak na drożdżach. Pamiętam jak Mikołaj miał pół kilo za miesiąc już kilogram a za dwa dwa kilo :)

My tylko pierwsze kompanie razem a później za zwyczaj mąż szykuje a ja kąpie ale zdarza się że i mąż sam kompie. Nie używam żadnych gąbek, wszystkie położne odradzały właśnie ze względu na bakterie które się tam mnożą. A wanienkę mamy dużą a Mikołaj jak rozorostuje nogi to całą już zajmuje.

Ruby podobno pomyłki zdarzają się dużo częściej w drugą stronę że z dziewczynki robi się po porodzie chlopiec :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super cynamon oby tak dalej do przodu :)

cinnamon cookie, Milka1991 lubią tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laski.
    Cynamon same dobre wiesci :) oby tak dalej :)
    Kas nie ma co przejmowac sie snami...tak jak ktoras napisala"sen-mara,Bog-wiara". Glowa do gory.
    Co do wanienek tez kupilam zwykla mniejsza plus gabke. Myslalam jeszcze nad lezaczkiem do wanienki ale podobno dziecko trzeba troche podtrzymywac na tym i wydaje się byc nie za bardzo wygodny.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

2da6343587.png

Wysłany: 6 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ojjj tak, mój "kawał chłopa" dał mi wczoraj wieczorem popis - wskoczył na wyższy level w swoich wygibasach ;) z M obserwowaliśmy brzuch trochę w szoku :D już nie są to takie puknięcia ale całe przeciągnięcia i czasami nawet się wypinał na dłużej :D ciekawe czy nie tyłkiem :P

EwelinaaKa a co tam u Ciebie?

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 6 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, właśnie na suwaczku wskoczyła adekwatna informacja do mojej wypowiedzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 09:49

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku faktycznie rośnie ten Twój lokator :-) super :-)

Ja dziś noc zarwana:/ co chwilę się budzilam,boki bolą,skurcze bh dokuczaja,źle się śpi oj źle:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 10:33

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Cynamon że tak powiem, a będzie jeszcze ciekawiej :D

Ewelinkaaa czemu się nie chwalisz, że już rozpakowana?! no wez nam napisz co i jak :)

Kas mni eteż wszystko boli, a będzie jeszcze gorzej....

Ja się wkurwiłam, dostałam info że gdzieś tam z jakiejś dalekiej rodziny czeka mnie sprawa spadkowa, wszyscy się pozrzekali to teraz poszło na mojego ojca co za tym idzie potem na mnie i na moje dzieci...kobieta była pijaczką , zostawiła dziecko poszła w tango , dowód osobisty sprzedała nie raz i narobiła kupę długów...a ty teraz człowieku musisz chodzić po sądach żeby się zrzekać po takim elemencie....no masakra.

Wysłany: 6 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, Ruby - no u Was to już w ogóle jest rozpychanie się łokciami ;) mogę sobie tylko wyobrazić, co będzie później...

Ruby a ja pierniczę, współczuję strasznie :/ same nerwy tylko... to jest właśnie chore, nie masz nawet z człowiekiem kontaktu, rodziny się nie wybiera, a musisz za jego wybryki odpowiadać :/ głupota!

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon żeby to była jakaś bliższa rodzina, ale to jest od mojego ojca rodziców - od rodzeństwa dziecko...to będzie jego kuzynka? to gdzie tam ja do jego kuzynki...maskakra

Wysłany: 6 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no jeszcze lepiej... Chore to :/ a skąd wiesz, że już to na Was spadnie?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby no jeszcze lepiej... Chore to :/ a skąd wiesz, że już to na Was spadnie?
    bo mój tata to już dostał i jutro idzie do adwokata się zrzekać , jak on się zerknie to przechodzi na dzieci na mnie i siostrę , a po mnie na młodą i na tego malucha który nawet jeszcze się nie urodził, ale do tego czasu już się urodzi, a nawet gdyby nie to podobno już poczęte dziecko dziedziczy i trzeba z tym porządek robić...chore chore

Kobiety na listopad- połowę listopada to już zimowy kombinezon dla noworodka ? jesienny raczej nie ma sensu ? nie wiem jaki rozmiar wybrać żeby nie utonął ale żeby też nie był ukiszony w nim jak ogórek :P

btw. moja koleżanka się właśnie zrzekała i jej dzieci - trójka także całość kosztowała ją 500 zł, wizyta u notariusza, jakieś tam znaczki sądowe, jakieś postanowienia, odpisy czy coś i wyszło 500 zł. Super mam na co wydawać jak na takie pierdoły po kimś kogo nawet nie znam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 11:45

• kas50 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby te sprawy spadkowe to okropienstwo jakieś:/

Co do kombinezonu to przy dzisiejszej pogodzie,a u mnie od kilku dni jest ok.5st.w grę wchodzi już kombinezon zimowy. Ja mam taki zwykły z Pepco 0-3ms.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby te sprawy spadkowe to okropienstwo jakieś:/

Co do kombinezonu to przy dzisiejszej pogodzie,a u mnie od kilku dni jest ok.5st.w grę wchodzi już kombinezon zimowy. Ja mam taki zwykły z Pepco 0-3ms.
    u mnie też zimno, a nawet gdyby to chyba połowa listopada to i tak cieplej nie będzie raczej...ja mam okazję odkupić od jednej babki po jej dziecku za 15 zeta zimowy tylko kazałam jej pomierzyć bo mam już jeden 3-6 msc i jest dużo za duży więc jakby był mniejszy od tego to wezmę. Możesz mi zmierzyć długość od ramienia do stopy twojego? i pod paszkami please:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka krowa do mnie w sklepie o już końcóweczka co...a ja mówię no jeszcze 4 może 5 tygodni...a ona chyba Pani żartuje i taki duży brzuch i jeszcze tyle czasu, no niemożliwe...

głupia krowa :P

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze nie jestem mamusia... Byłam dzisiaj na wizycie i szyjka miekka i wysoko, ale o rozwarciu nic nie mowil. Mialam tez spotkanie z polozna, ktora przyjmie mi porod i mamy czekac do wtorku. Potem ktg i w razie czego da mi czopki do domu. Takze ten...suwak nieaktualny poki co:)

Ruby współczuję sytuacji...biagania, załatwiania i d.py zawracania w dodatku ze to daaaleka rodzina. A co do tej Pani krowy...to porażka..

Ja mam jesienny kombinezon w typie misia z pepco, ale jak tak dalej pojdzie to chyba nie założę go nawet malej :)

Cynamon jeszcze bedziesz sie dziwic i smiac sie z wlasnego brzucha, a wlasciwie z jego ksztaltow:)

2da6343587.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jutra z rana napiszę Ci wymiary :-)
    Dziś już padam,a wszystkie ciuszki mam w siatkach,muszę poszukać;-)
    Dziś zrobilam postęp,wypralam pierwszą partię ciuszkow dla Małego :-)
    Myślę,że w 3 pralkach się zmieszcze.

Mój sen o zębie miał jednak swoje podłoże,dziś w pracy teść miał atak serca,zabrala karetka,na szczęście sytuacja opanowana.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie przejmuj się glupim gadaniem :-)

Ewelinka a Ty już po terminie jesteś?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ