X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa fajna taka uroczystość :-)

Ja legginsy kupowalam przez allegro,teraz na jesien wzielam takie ocieplane i powiem Ci że są super :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciążowe ocieplane widziałam chyba tylko jedne :-)
    Może jakiś link na te ocieplane :-)

Dobra kupiłam.Mam nadzieję,że będą dobre :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 21:23

kas50 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny to poważna impreza za wami, moja w przyszłym roku idzie do szkoły :)

Kjopa ja kupiłam legginsy ostatnio nawet nie ciążowe tylko wziełam duży rozmiar zwykłych i pasują, a nawet jeszcze za duże w pasie więc może też się rozglądaj za takowymi...

Ja jakoś objadę na jednych legginsach i jednych spodniach ciążowych materiałowych bo i tak mało wychodzę, po domu mam jeszcze inne ciążowe starsze więc te 4 tyg chyba jakoś objadę ;) kurki też nie kupuję, wkładam podkoszulek ciepły sweter i kurtkę zwykłą moją jesienną która jest rozpięta;)

Co do płci to faktycznie można poznać niby w 12 tyg ale wielokrotnie słyszałam żeby jeszcze wtedy sobie to darować, że najpewniej jest koło 20 tyg :)

Ejrene jak tam po wizycie? co powiedziała lekarka?

cynamon nie peniaj na pewno będziesz wyglądać bosko ;) fajnie że kupiłaś w lumpie bo przynajmniej i taniej, pewnie potem się nie przyda już :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam takie 2 szt, zobaczymy :
    http://allegro.pl/getry-legginsy-ciazowe-jesienno-zimowe-m-38-i6543340785.html?snapshot=MjAxNi0xMC0xNFQxODo1NDozMVo7YnV5ZXI7YjZkYjI1N2Y5YWM2NjlkMGRmOTdhNmVmODBkYTRhZmViODFjNTEwMDM2OWMxYzJhMWFhYjY0MGM0Y2YxMjYyMg==

Ja mam większość spodni z materiału więc i tak mi wygodnie ale wiem,że z pasem są bardzo wygodne więc wzięłam i mam nadzieję,że mi wystarczą. Jeansów w ogóle nie ubieram bo mam wrażenie,że uciskają na brzuch zwłaszcza jak siedzę. mam jedne które lubię ale one nie są takie typowe jeansowe i jak na razie to są luźniejsze niż przed ciążą :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa fajne, o widzisz to ja za zwykłe zapłaciłam chyba ponad 22 zł więc opłacało ci się z allegro kupić te ocieplane jak tylko 17,99 zł :) ja nie ubieram jeansów bo ze względu na niskie położenie brzucha zwyczajnie mnie gniotły, nawet takie które miałam ciążowe po młodej jeszcze- bo ten jeans za wysoko był, a pas elastyczny za krótki... zostałam przy tych co kupiłam z materiału i legginsach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj byliśmy u mojego taty bo on ma staw więc dzisiaj spuszczali z niego wodę i ryby łowili, dostałam cały zapas różnych rybek: amury, karpie, liny, okonie więc mam w czym teraz wybierać. Trochę ryb uwędzili w wędzarniku i były bardzo dobre po czym czytałam że wędzonych nie miało by się jeść w ciąży...no nic trudno już zjadłam dwa kawałki więc jakoś przeżyję :P ale pycha były :D

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to się obłowiłaś w ryby :D

Ja też z Allegro zamawiałam leginsy ciążowe z panelem i dobrej pory w nich chodzę :p

Męczący dzień. Nim dojechaliśmy do lekarza to minęło 40min bo to kawałek, tam było opóźnienie to moje dziecko już zgłodniało a nie mogłam go nakarmić przed samym badaniem, bo to badanie metodą Vojty miał- okropne. Lekarka nawet trzymała go do góry nogami za nogi, ten się darł bo głodny później już śpiący, mówię Wam masakra. Mamy trochę problemów ale tragedii nie ma, skierowała nas na rehabilitację. Poszliśmy się umówić to rehabikitantka powiedziała że dziś możemy zacząć. Pokazała masaż shantala, jak go przewracać więcej nie było sensu bo on tak płakał że aż potówek dostał. W środę mamy następne spotkanie ma resztę ćwiczeń pokazać.

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mniammmm wędzone rybki :) no podobno się nie powinno w ciąży, ale co zrobić jak się ma smaka ;)

Ejrene współczuję takich przeżyć :(

Ja dziś zrobiłam badanie moczu, nie mam już leukocytów czyli się poprawiło, więc teraz nie wiem skąd ten ból podbrzusza ale nie wiem czy przypadkiem nie od legginsów które teraz nosiłam, bo miały gumy pod brzuchem :/ dziś założyłam ciążowe, trochę za duże ale bólu nie ma :| jak myślicie? Mogłam się tak załatwić? :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja zamawialam nawet od tego samego sprzedawcy :-) i super są,polecam.

Ejrene współczuję:( te wszystkie wizyty u lekarzy z malymi dzuecmi są bardzo stresujace i męczące dla rodziców i dzieci:/

My byliśmy na deserku :-) WZ-tka i cappuccino,pychotka,palce lizać :-)

Milka1991 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:02

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka gestoza to chyba dopiero w 3trymestrze,spokojnie,każda kobieta tyje w swoim tempie :-) mam kolezanki,które w ciąży przytyly 30kg.nawet.
    A ciśnienie masz w normie? I mocz ok?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon nie sądzę, żeby to od spodni aczkolwiek kto wie...może po prostu bolało i przestało?

Milka ja na początku też szybko tyłam, potem w drugim trymestrze ciut wolniej i na początku trzeciego też wolniej, a teraz znowu idę jak burza...niestety czasem to nie zależy od tego ile i co jesz tylko taka natura, nic się nie martw wszystko ci zejdzie, poza tym jesteś szczupak więc nie masz się co dołować...ja się od tygodnia nie ważyłam bo zwyczajnie mam stracha :P

Kas ja dzisiaj sernik miałam i jeszcze czekoladę skubnęłam- oreo milka- uwielbiam <3 nie wspomnę że rano kinder kanapkę młodej ukradłam :P ale za to nic konkretnego dzisiaj nie zjadłam tylko trochę zupy i śniadanie, ale dzień się jeszcze nie skończył więc kolacją pewnie nadrobię...

Ejrene na pewno rehabilitacja pomoże i to szybciej niż się spodziewasz, dzieci bardzo szybko reagują :)

A ja mam nową dolegliwość:P jak mnie sieknie w pachwinie to aż zgina w pół...nie wiem czy to nie ucisk na jakiś nerw, tak mam na stojąco albo na siedząco, jak leżę to jest ok więc podejrzewam jakiś ucisk na nerw...

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:02

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja sernik z brzoskwiniami wzielam na wynos,na jutrzejszy deserek :-)
    Okropnie ciagnie mnie do słodyczy:/

Mi kolezanka ostatnio mówiła,że w ostatnim ms ciąży miała dygotanie lewej nogi,jakiś nerw uciskal i noga cały czas chodzila hihi śmiesznie to brzmi,ale jest mozliwe.
    Więc Ruby może masz podobnie:/
    Mnie te biodra dokuczaja,najgorzej nad ranem tak od 4.00 nie mogę już znalezc miejsca do spania:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    No staram się nie nakręcić ale będę spokojna dopiero jak gin mi powie że jest ok ;)
    Ciśnienie lekko podwyższone, mocz będę badać na tygodniu bo i tak muszę zrobić na wizytę :) mam nadzieję że jutro wstane z lepszym humorem ;)
    Pamiętam samą siebie jak to wam tutaj przeżywałam że tak tyję :P potem się z tym pogodziłam, teraz czasem też mam takie chwile że się podołuję, ale przecież taki okres, najważniejsze żeby maluch był zdrowy , a my sobie ze zbędnymi kg poradzimy:)

Mój brzuch jest tak wielki , że dużo ludzi mi mówi że wow tylko na brzuchu utyłam, a reszta jak była, ale to tylko złudzenie, sama widzę po sobie i wiem o tym że o dwa rozmiary w biodrach i udach poszłam tylko przy tym brzuchu to takie złudzenie że reszta jest jak była, ale wiem że będę miała z czym walczyć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby ja sernik z brzoskwiniami wzielam na wynos,na jutrzejszy deserek :-)
    Okropnie ciagnie mnie do słodyczy:/

Mi kolezanka ostatnio mówiła,że w ostatnim ms ciąży miała dygotanie lewej nogi,jakiś nerw uciskal i noga cały czas chodzila hihi śmiesznie to brzmi,ale jest mozliwe.
    Więc Ruby może masz podobnie:/
    Mnie te biodra dokuczaja,najgorzej nad ranem tak od 4.00 nie mogę już znalezc miejsca do spania:/

Ja wczoraj np miałam w nocy w miarę, ale dzisiaj dramat, budziłam się, wstawałam, żeby to rozchodzić...strasznie upierdliwe to jest :/
    A mi nie dygota tylko takie chamskie kłucie że aż zgina z bólu, nie cały czas tylko od czasu do czasu...

Aha a do słodkiego też mnie jakoś ostatnio bardziej ciągnie, mam nadzieję że płeć się nie zmieni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 19:33

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też jest wielki :-)
    A propos myslicie że on już opadł?
    O wiele lepiej oddycha mi się niż jeszcze kilka dni temu.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f58f794654cb.jpg

Kjopa3, Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas według mnie nie ale to pewnie temu że mój nigdy tak wysoko nie był :P u ciebie może to już jest opadnięty, fajny fajny taki balon duży :D zupełnie inny niż mój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 22:44

kas50 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no piękny brzusio :-) Nie widzę czy się obniżył.

Milka nakopie Ci. Jutro zajrzę do mojej karty ciąży pierwszej i napiszę Ci ile ja przytyłam w tym czasie co Ty. Jesteś szczuplutka i często takie osoby przybierają na wadze więcej niż te które mają lekką nadwagę.

Poza tym moja dietetyczka mówiła,że mam wyrzucić wagę domową bo są nieprecyzyjne. Postawisz w innym miejscu i już waga inna. Druga rzecz inną wagę Ci pokarze rano,w południe i wieczorem po całym dniu. Wypróżnienie też ma znaczenie ;-) Dietetyczka mówiła jeśli chcę się ważyć to zawsze mogę do niej przyjść i stanąć na wagę ale PROFESJONALNĄ a nie w domu na te badziewia.

Milka1991, kas50 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka nie ma co się teraz stresować wagą - mówię to ja, ta która nie może na siebie patrzeć :P ja mam wrażenie, że na dniach mi przybyło sporo, zarówno w brzuchu jak i w udach, reszta jakoś bez zmian... dupa malutka :P zaczyna to wszystko wyglądać pokracznie ;) jutro idę do fryzjera, słuchajcie Mąż mu zrobił niespodziankę i mnie zapisał i już nawet opłacił ;) więc chociaż to może trochę mi polepszy humor :P

Kas mi też trudno stwierdzić, czy opadł :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ