X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;-)
    Milka super że wyniki okej:-)
    Ruby ciekawe co mnie przepisze,też mi coś w bożence przeszkadza. Tyle że na nystatyna średnio działa. No to ładnie jeszcze miesiąc spokoju masz:-))
    U mnie wyniki też wydają się okej, zobaczę co dzisiaj powie ginka na wizycie. Mam nadzieję podglądnąć kropulkę na usg. No zaczyna mi się stresik;-)
    Kjopa a co to za cudo nabyłaś?

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:04

Imię_Róży lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR takie coś
    https://angelsounds.pl/

Wczoraj puściłam mojemu P a synek cieszy się jak szalony,że może dzidzie posłuchać :-)
    Dawaj szybciutko znać po wizycie. Będzie wszystko ok.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U mnie dzisiaj kiepsko, boli, szczypie, swędzi, rano zmieniłam globulki na te drugie, kupiłam korę dębu w aptece, wkładki bezzapachowe i żel do smarowania iladian, mam nadzieję, że po zastosowaniu tego wszystkiego będzie poprawa, na razie katastrofa aż se popłakałam dzisiaj :/

W ogóle to mam kryzys ciążowy...mam już dość tych dolegliwości, jestem obolała i zmęczona.

Kjopa tylko za często z tym nie szalej, czasem licz się z tym ze ciężko będzie tętno znaleźć tylko nie panikuj;) ja nawet mam problem u położnej, zawsze ale zawsze nie może tętna znaleźć :P ostatnio mówiła mi że dobrze że nie wpadłam na to żeby takie coś kupić bo bym panikowała na maxa :D

Wypożyczyłam kilka książek z biblioteki, mam nadzieję, że to mnie trochę oderwie od rzeczywistości.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch boli :( wczoraj przeszłam się tylko tyle co do apteki i rozbolało, dziś wyskoczyłam z kumpelą do lumpeksu i znów to samo, trzyma się do teraz :( dzwoniłam do gina ale nie odbiera, dziś przyjmuje w gabinecie więc pewnie nie ma jak odebrać... podpytałabym czy to normalne, ale coś mi się zdaje że tak? Taki tępy ból w podbrzuszu, raczej po bokach, nie jakieś skurcze czy coś...

Yhhh Ruby, chyba i ja muszę książki wypożyczyć i przestać wyłazić z domu :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby spoko tam pisze,że można go używać 3 razy dziennie po 10min. Wczoraj z moim P słuchałam i ciężko było znaleźć bo jeszcze ma gdzie fikać maluch. Co złapałam ledwo to śmigał dalej :-) Niektóre dziewczyny pisały,że chyba natrafiły na swój puls ale nie wiem czy to możliwe bo albo nic nie słychać albo jest szybki puls.

Ja też mam słaby dzień,popłakałam sobie :-P ze stresu. Rano byłam na badaniach krwi to facet wg. godziny był za mną a wepchał się przede mną. Myślę kij mu w oko jedna osoba mnie nie zbawi ale samo podejście -ech szkoda gadać.Potem jechałam do lux medu znowu na badania bo jutro endokrynolog i na skręcie na światłach stanęłam na prawym pasie a jakaś babka jeszcze mi się wepchała z prawej strony. Puściłam ją bo by mnie trzasnęła. Potem z moim P jechałam po młodego do szkoły i po drodze jest wyjazd z szybkiej trasy więc zjechałam na lewy pas żeby tamci mogli spokojnie wyjechać. Zaraz patrzę a za mną na tyle siedzi audica to przyspieszyłam żeby mu zjechać bo na prawym był autokar. Chce zjechać na prawy pas a ten debil już ten na prawy by mnie trzasnął, wróciłam szybko na lewy a ten za mną. Wkurwiłam się i już nie zjechałam ,jechałam dalej lewym pasem ale byłam taka zła. Mistrz kierownicy się znalazł.Do tego patrzymy a ten czub za wszystkimi tak samo i co chwile slalomem prawy pas,lewy. Stanęliśmy podobnie na światłach i mój P chciał iść do niego ale na szczęście nie poszedł tylko kazał mi się nie denerwować. I tak jeszcze pogoda paskudna i dzień do dupy. Ech sorry musiałam to wyrzucić ...

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 19 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a ten żel iladian to taka mała tubka z przezroczystym żelem? Mi się nie sprawdził :/ pamiętam, że po nim szczypało jakby z alkoholem był :P ogólnie dla mnie nie był przyjemny do stosowania...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa no to ci debil, niestety dużo takich jeździ , trzeba uważać bo tego się nie wypleni niestety :/

Cynamon może ci się coś rozciąga i dlatego boli? zadzwoń zapytaj ale raczej ból fizjologiczny...tak ten żel taki w małym biało niebieskim opakowaniu,mam nadzieję że mi nie pogorszy :/ kiedyś miałam globulki tej firmy i wydawało mi się że pomogły to myślałam że to też będzie dobre, ale mam ostatnio problem bo wszystko mnie podrażnia, nawet wkładki, płyny do mycia...no masakra.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa współczuję przeżyć:/

Ruby czemu tak szybko zmienilas te globulki? Żeby zadzialaly trzeba wziasc całe opakowanie,ja mam żel Provag.i pomagał na lekkie swedzenia. Pozatym bierz też coś doustnie.
    Ja dziś odebralam wyniki posiewu-Gbs ujemny,bakterii niekorzystnych brak,cytologia w porzadku,więc za tydzień mogę rodzić :-)

cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas bo jednak bardziej wypada mi to na infekcję grzybiczą, bakteryjna podobno cuchnie, a ja czegoś takiego nie zaobserwowałam , nie wiem po prostu chciała bym żeby była chociaż minimalna poprawa...spróbuję z tą nystacyną kilka dni.

Super w takim razie młody niech już powoli się szykuje :)
    chociaż z tymi wynikami to wiesz, ja też kilka dni temu miałam czysto i wyniki cacy a tu popatrz :/ najgorsze, że człowiek już tak się pilnuje, chucha dmucha , a tu klops.

U nas w przedszkolu panuje rotawirus, młoda była szczepiona i na razie jest ok, ale dzieciaki w hurtowych ilościach chorują...jeszcze tylko tego mi brakuje w domu i wtedy nic tylko się schować i zapaść w zimowy sen :P

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja pierwsze ms ciąży mialam na zmianę bakterie i grzyby,ginka powiedziala że dopóki nie wyleczymy bakterii to grzybica będzie nawracac i rzeczywiście odkąd dała mi antybiotyk doustny i fluomizin właśnie to mam spokój i wszystkie posiewy wychodzą czyste od lipca. A ja infekcje bakteryjbe mialam zupelnie bezobjawowe,tak więc najlepiej w takim wypadku zrobić posiew a nie leczyć w ciemno. Cały czas biorę też LF doustnie i raz w tygodniu Vitagyn C krem dopochwowo.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myłam się korą dębu i posmarowałam tym żelem i jest ulga, posiew ok ale zanim bym otrzymała wynik będzie poniedziałek, a do poniedziałku to ja w życiu bez leczenia nie wytrzymam dlatego spróbuję jednak z grzybkiem powalczyć, jak będzie taka potrzeba to po nystacynie mogę wziąć ten fluomizin w razie w...no nie wiem zobaczę, jutro już powinna być poprawa jak co.

edek: biorę lacto lady doustnie - pałeczki kwasu plus żurawina, ale w wymazie wyszło mi mało tych dobrych pałeczek więc po kuracji zastosuję jeszcze lactovaginal bo mam takowy w lodówce jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 19:36

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odbudowe flory te globulki dopochwowe to na pewno weź :-) i potem może profilaktycznie raz w tygodniu?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas taki mam plan ;-)

Cynamon jak brzuch? Dodzwonilas sie?

Ja od pobudki na pierwsze sikanie tj po 4 już mam po spaniu i tak już coraz czesciej...dobrze że w dzień mam czas na drzemkę bo inaczej to kiepsko ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 06:28

Wysłany: 20 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u mnie póki co Ok, nie boli, zobaczymy jak będzie dalej... Dziś nigdzie nie wychodzę z domu, nie mam potrzeby, a sprawdzę czy bez łażenia nie będzie bolało :) niestety gin nie oddzwonił ale w sumie to mu się nie dziwię, w te dni kiedy przyjmuje to ma tyle bab, że pewnie zapomina jak się nazywa...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;-)
    Wczoraj wróciliśmy po 21-ej, mały nie spal czekał na nas ;-)
    Po wizycie wszystko okej, wyniki dobre, ale cukier zbliża się do dolnej granicy, wiec dostałam rozpiskę na dietę dla słodkich ciężarnych, mam spróbować przez miesiąc, zrobić glukozę i zobaczymy, czy zostanę z dietą a stałe.
    Dostałam skierowanie na prenatalne mam dzisiaj dzwonić i się umawiać;-)
    Kropula wiercioch straszny, ma już 2,55 cm serducho bije, ledwie ją złapała do pomiaru:-)
    Karta ciąży założona:-)
    Ciacho no to odpocznij, bo ten brzuch od chodzenia może też boleć.
    Kjopa fajne cudo już mnie kusi, żeby kupić albo sobie pod choinkę zażyczyć, na urodziny się spóźniłam, m. już kupił mi prezent:)
    Kas no to gicior teraz ni cię nie zaskoczy:-)
    Ruby ja też ostałam pimafucin 6 globulek dowcipnie i maść pimafucort, od razu o niebo lepiej:-)

cinnamon cookie, Milka1991, Kjopa3, Ejrene lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR no to super wieści :)

Ja po zmianie na te drugie globulki też czuję poprawę i mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej w tek kwestii :)

Cynamon a ty w takim razie więcej odpoczywaj, nie ma się co forsować, jedne mogą na aerobik chodzić inne po prostu nie, już jesteś daleko więc wytrzymasz jak trochę odpuścisz, poleżysz...widocznie nie służy ci za bardzo ruch - ja i mnie ;)

cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży noooo super :) czyli energiczne dziecko się szykuje ;) hoho :) a z tą dietą to duża zmiana żywienia?

Ruby no chyba na to wygląda... do tej pory było Ok w tej kwestii, ale skoro 2 dni pod rząd pojawił się taki ból po chodzeniu to chyba będzie od tego.. Dziś odpocznę i zobaczymy jak sytuacja się rozwinie :) a dobrze, że u Ciebie lepiej i specyfiki pomagają ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:04

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png

Wysłany: 20 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka liczę się z tym, że będzie tylko coraz ciężej ;) a co u Ciebie? Dzidzia już puka czy jeszcze nie?

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ