X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cześć Różyczko ;)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ładnie synus waży:-)

Ja dziś wyladowalam na IP,bo przez dwie ostatnie noce czulam dużą wilgoć,na wkladce mokra plama i przy podcieraniu,już sama nie wiedzialam czy to wody czy sluz czy cholera wie. Tymbardziej że za dnia wkladka sucha:/
    Niemniej jednak test krystalizacji nie wykazał wycieku wód,Afi 16,ktg ok,skurczy brak,waga wg usg 3340g.

Milka1991 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

Wysłany: 30 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas czyli fałszywy alarm :) a zbadali i puścili? U mnie często jest mokro od kiedy jestem w ciąży :/ czasami nawet poczuję to jak poleci :P ale faktycznie im później tym większy strach..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Ja dzisiaj cały dzień szyłam i wczoraj cały wieczór :P ale z mojej głupoty :P bo namówiłam młodą żeby kupiła sobie króliczka - przytulankę w biedrze ale typu - zrób to sam...jak to zobaczyłam ile do roboty jest to się załamałam, masakra wszystko nie w częściach ale cząsteczkach :D więc mama musiała szyć:P
    A dzisiaj m mi mówi, wiesz jesteś już wprawiona weź materiał potnij i zrób jeszcze jednego takiego króliczka-narzekałam że tamten nie wyszedł mi do końca :P no i oczywiście dałam się podpuścić i zrobiłam, siedziałam kilka godzin ale młoda zadowolona, ja też - bo wyszedł nienagannie:D

No i tak minęła sobota z niedzielą:)

Kas ja mam cały czas morko, non stop...ale w pt wizyta była, wody w normie więc na razie nie panikuję...aaaa kupiłam wkładki zapachowe przez przypadek i znowu spuchłam :/ masakra. Kiedy się to skończy?

RÓża jak tam wasze zdrówko? mam nadzieję, że synuś już na nogach u ty też?

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kjopa gratki dla psiółki :)

Kas jak jak tam? już w domu?

Ruby no nieźle :) ale widać dobrze sobie radzisz przy szyciu :) maszynką czy ręcznie?

Dobrej nocki dziewczyny

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadali,puscili do domu,gdyby dalej cieklo to wiadomo wtedy szpital,ale mam nadzieję że wrócę tam tylko na poród.
    Waga Malego wg dzisiejszego usg 3340,więc chyba wcale taki duży się nie szykuje.
    A porodowka przepelniona,od maja prawdziwe baby.boom.

Ruby a infekcja ogólnie juz Ci przeszła? Bardzo wrazliwe masz te sfery,choć ja też czuje lekki dyskomfort od tej wilgoci:/
    Przynajmniej mialas zajecie z tym szyciem;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid ręcznie wszystko, paluchy pokłute od igły :P

Kas nie wiem sama, jeden dzień jest ok, następnego waśnie przez tę wigloć ciągłą znowu coś podszczypuje, postanowiłam po kuracji grzybicznej skończyć te globulki na bakterie jeszcze i jestem jeszcze w trakcie także zobaczymy...ale mega wrażliwa się tam właśnie zrobiłam, wcześniej w I trymestrze miałam kłopot z płynami , ale po tym rossmanowskim było już ok, teraz wkładki - ciekawe co jeszcze. A 3,5 kg to tak idealnie chyba :)

Wysłany: 31 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale zaszalałaś z tym szyciem ;) podziwiam Cię. Ja jestem taki anty talent że wolę się nawet nie zabierać za szycie ;) co do wkładek to ja też zmieniłam na te bezzapachowe, a kiedyś używałam tych cieniutkich pachnących...

Kas melduj nam się codziennie ;) nie chcemy nic przegapić ;)

Mid jak się czujesz?

Bratku hop hoooop, mogłabyś się odezwać mamusiu jak tam żyjecie :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ruby to szacun za wytrwałość :)
    Co do środków myjących ''tam'' to kupiłam sobie w aptece mydełko dla dzieci total naturalne szare z gliceryną, i na razie daje radę.
    i wyczytałam ze przy infekcji wkładka działa jak plaster z opatrunkiem-no niby llogiczne ale sama nie wpadłam na to -no i wietrzyć wietrzyć ;)

Cinnamon dziękuję, czarować nie będe , brzuch czasem pobolewa, (mam nadzieję że to tylko rozciąganie), czasem jakieś plamki, głowa ciężko to znosi, i zaczyna mi ciśnienie wariować...ale ogólnie ok, apetyt dopisuje-chyba dobrze...i najchętniej bym spała..
    Doszedł mi ten duphaston-nawet nie wiedziałam ze takie drogie cholerstwo, ale chyba skuteczniejsze od luteiny...?

A Ty jak się czujesz? jak sie reszta mamusiek czuje?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon tam było wszystko krok po kroku pokazane, ale i tak zrobiłam masę błędów :D musiałam się radzić m, nie wiem jak by samo dziecko 6 letnie miało to ogarnąć :/

Jutro zaczyna się miesiąc w którym Antek przyjdzie na świat - już zaczynam odczuwać lekki stresik ;) w sumie to wolałabym Grudzień ale już nie będę tak sobie wybierać :D wystarczy , że na 22 lekarza namówię żeby był strzelec , mam nadzieję że mi się uda :D

Cynamon a twój brzuch już spoko?
    Ja odstawiłam wapń i magnez , które łykałam dodatkowo bo za dużo tego było- miałam po tym biegunki często ale teraz z kolei mam zaparcia lekkie :/ przeczytałam , że za dużo wapnia to też źle bo zniekształca płód , a ja chyba sporo tego dostarczałam, mama nadzieję że chodzi faktycznie o końskie dawki , a nie takie dzienne które ja dostarczałam - czasem dziennie zapotrzebowanie czasem wychodziło więcej...

• midnight Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie zaczynaj sobie wkrecać...wszystko będzie dobrze :) teraz kciuki za strzelca.

Chociaż co do leków też tak pomyślałam, bo malec miał ponad tydzień temu 1 cm, na suwaczku czytam ze powinien mieć 6 mm , może przez te sterydy tak rośnie..?
    no i apropos rośnie...korci mnie by iść jednak jeszcze gdzieś na usg..to mnie jednak uspakaja...tylko kaski mi szkoda, bo teraz będę mało zarabiać...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby nie zaczynaj sobie wkrecać...wszystko będzie dobrze :) teraz kciuki za strzelca.

Chociaż co do leków też tak pomyślałam, bo malec miał ponad tydzień temu 1 cm, na suwaczku czytam ze powinien mieć 6 mm , może przez te sterydy tak rośnie..?
    no i apropos rośnie...korci mnie by iść jednak jeszcze gdzieś na usg..to mnie jednak uspakaja...tylko kaski mi szkoda, bo teraz będę mało zarabiać...

Mid mnie ostatnio lekarz opieprzył...mówił że Ja to bym tylko USG chciała za każdym razem, że to za często, że nie ma takiej potrzeby , a ja mu tłumaczę, przecież ostatnio miałam 6 tygodni temu na prenatalnym III trymestru...a on swoje.
    Uspokoi cię to ale tylko na chwilę, stresik i tak będzie po tym wszystkim co przeszłaś, jedynie to musisz wierzyć że tym razem będzie inaczej i nie przewidywać czarnych scenariuszy...masz tyle kibicek tuta że inaczej być nie może ;)

midnight lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze raz:-) cześć dziewczynki, witam w 12 tygodniu:-)))
    Wczoraj pisałam z fona długiego posta, kliknęłam wyślij i.... wyslało tylko pierwsze zdanie resztę zeżarło:) ech...
    My od soboty popołudniu już w domku, synek czuje się zdecydowanie lepiej, już rozrabia jak wcześniej:-) dzisiaj jadę po wypis i dowiem się kiedy konsultacja kontrolna.
    Ja zaczęłam ze zdziwieniem już 12 tydzień, w szpitalu w ogóle nie ogarniałam swojej ciąży tzn. który tydzień dzień itp, jednak w pierwszej ciąży ma człowiek czas żeby to przeżywać dzień po dniu i na spokojnie delektować się ciążą, teraz to zerkam co kilka dni i jestem zdziwiona że już ten tydzień:-))
    Ruby nadchodzi wielki dzień:-))
    Mid trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze:-)
    Kas no to synuś ma wagę idealna do porodu:-)
    Ciasteczko a u ciebie już okej?;)
    Kjopa śliczny brzusio:-)

Mnie coś dzisiaj bożenka kłuje??? mialyście tak?
    Dzwonili od endokrynologa że już dostępny i czy nie chcę konsultacji i waham się czy jest sens iść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 10:25

midnight, Kjopa3 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się dalej w dwupaku :-)
    Dziś po badaniach,wyniki wieczorem,od rana bóle krzyża,wodnistych wyciekow brak :-)

Ja też długo szukalam idealnego płynu po ciaglych infekcjach i najbardziej mi służy LF Pregna.

Ruby ja też mam stresik,wczoraj w tym szpitalu to nawet strach mnie oblecial,ale jeszcze 2tygodnie,no oby coś ruszyło.
    Ja biore już tylko euthyrox i witaminy prenatalne.

IR a Ty leczysz się na tarczyce?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

Wysłany: 31 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki, ale u mnie dalej to samo, brzuch boli, szczególnie przy chodzeniu albo dłuższym siedzeniu - nie wiem czy to normalne, ale nie panikuję już, wizyta za tydzień w poniedziałek więc jakoś muszę doczekać ;)

Ruby nooo strzelce są fajne :D potwierdzam :P a tak chcesz ominąć skorpiona? Wokół mnie same skorpiony, Mama, Siostra i Mąż :D także ten, jakoś żyję z nimi ;) a wchodziłam ostatnio na horoskopy i jakiś nowy znak zodiaku ma być? Wężownik czy jakoś tak? Nie wiem czy to prawda :D

Imię Róży dobrze, że już synuś zdrowy i jesteście w domu :) a co do ciąży to ja się właśnie domyślam, że tak jest ze wszystkim ;) w pierwszej wszystko się przeżywa, kupuje na masę, wszystko pięknie ładnie przyszykowane, przed pierwszą kąpielą to pewnie sraczka będzie :P a z drugim i kolejnym dzieckiem to już bardziej na luzie ;) wiadomo co z czym się je, no i czas inaczej leci jak się ma już jednego łobuza w domu ;)

My dzisiaj mamy urodziny Małża, zaraz wróci z pracy i leci na siłownię a ja w tym czasie pojadę po sushi :) nic ciekawszego nie wymyślę, ze mną nie da się nawet nigdzie iść :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas melduj nam się melduj codziennie ;-)

Mid ja dupka bałam 2x1tabl. dziennie i trzy opakowania szły ale teraz i tak potaniał bo ostatnio kupowałam za 27-28zł a pierwsze opakowanie za 44zł? chyba. Nie patrz na te opisy,niedawno u mnie pisało,że dziecko waży ok.14g a miał 140g.

IR super,że już w domku. No a czas leci u mnie 16tydz. się zaczął zaraz połówka będzie :-) i u Ciebie leci i zaraz nam dziewczyny się rozpakują :-)

Ruby ja też strzelec-polecam ;-)

Cinnamon może rozciąganie u Ciebie. Masz na pewno mocne mięśnie :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 1 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid u mnie na suwaczku jest, że teraz waży 500-700g a na usg już w tamtym tygodniu było ponad 800 ;) nie ma co się sugerować, te suwaczki takie bardziej orientacyjne są :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

IR cieszę się ze z synkiem lepiej :)

Cinnamonn najlepszego dla męża :)
    Ja jestem w 5 ciąży a i tak czuję się w tym temacie jak gówniarz..staram sie za bardzo nie myśleć a jednocześnie wlaśnie przeżywać każdy dzien...bo nie wiem ile ich zostało...

Kjopa ja biore 3x1, 16 tydzień zazdroszczę :) pewnie maluch zaraz stukać zacznie..

Suwaczek jak suwaczek, na usg też wyszedł większy o tydzień, ale może lepiej większy jak mniejszy.

Miłego dnia! jade na cmentarze, odwiedzić bliskich no i dzieciaczki..smutne święto

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid mój jak na razie też tydzień większy za każdym razem.
    Ja od około tygodnia czuję stukanie. Zdziwiłam się bo mam trochę sadełka jeszcze na brzuchu ale puka przy spojeniu łonowym. Pewności nabrałam jakoś w środę bo młody wypiął się cały i mocno wystawał na brzuchu aż się przestraszyłam,że coś jest nie tak bo tak był długi czas.
    Mid [*]

midnight lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na usg jest ok tydzień młodszy ;)

Kjopa gratuluję ruchów <3

Mid czyli smutny i refleksyjny dzień przed Tobą... trzymaj się ciepło :*

Kjopa3, midnight lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ