Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oj, to czeka Cię wyzwanie A Mama/Teściowa dadzą radę na trochę wpaść?
Kas, bo USG, to opis tego, co widać w kategoriach ultrasonograficznych - a dopiero lekarz odczytujący ma sobie wyciągnąć z tego wnioski i zinterpretować. Przypuszczam, że tak, chodzi tam pewnie o krwiakakas50 lubi tę wiadomość
-
Bratku krew mam chyba ok p. dr powiedziała że chyba w naczynie musiałam trafić.
Dzięki za opinię co do imienia mąż oczywiście wolałby chłopca, muszę się za imionami ozejrzeć
Jeszcze co do kolejek emerytek i przepuszczania- wszystko byłoby w porządku- bo mi się nie spieszy, normalnie grzecznie czekam, ale tam trzeba było stać, a mam złe skojarzenia z pierwszej ciąży, gdy pod koniec z jak już nie raz pisałam-meeeega opuchniętymi nogami musiałam stac w kolejce do rejestracji, oczywiście mimo kartki o przepuszczaniu ciężarnych każdy udawał że nie widzi, stałam chyba z 30 min jak nie lepiej, z resztą tylko po to , by się dowiedzieć że nie robią w tej placówce badania na które chciałam sie zapisac, a z takimi nogami naprawdę cieżko się stało, po 5 minutach z nogami w dól to tak rwały i bolały że nie do opisania...
Ale jeśli chodzi o Twoja historię w autobusie....totalna znieczulica...musiałaś trafić na jakieś potwory....to nawet ja po wyjściu ze szpitala po stracie synka-wyglądałam jak żywy trup-naprawdę strasznie, usłyszałam w autobusie od kobitki pytanie czy nie chcę usiąść...a tu taka masakra ?...i naprawdę nikt się nie zainteresował...?! świat się kończy...
Powodzenia na USG! koniecznie się pochwal po wizycie a ruchy to już lada moment, w pierwszej ciąży pierwsze ruchy-tak na pewno poczułam jakoś między 19-20tc. z synkiem wcześniej, ale wiedziałam czego szukać
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyBratku nie wyobrażam sobie tej sytuacji w autobusie, szok.
Mid też przypomniało mi się , że jak glukozę badałam i baba mnie wzięła bez kolejki bo wiadomo taki był plan to wzrokiem zabijały
Ejrene o to rzeczywiście trochę ciężko samej może być, oby to trwało jak najkrócej
Ja już w domu , wróciłam przed 21 z pracy , ale jakoś mnie nosi nie wiem czy nie pójdę spać już żeby nie wywołać jakiejś burzy z m -
Witam, u nas tez słoneczko przeplata się trochę z chmurami i deszczem, ale jest chłodno
Agatia nie martw sie ...trzymam mocno kciuki by tym razem nie było złych wieści a nawet żeby jakieś dobre się pojawiły w koncu. Malutka musi być dzielna :*
A ja zaraz do diabetologa...nie chce mi sie mimo że mam niedaleko.. znów walka z tymi emerytamiCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
I ja się witam z cieplego wyrka wczoraj bylam mega zmeczona,na szczęście noc przespana i wracam do sił. Katar mniejszy,robię inhalacje z szalwi i rumianku,jeszcze głowa ciut pobolewa. Na szczęście nie plamie.
Agatia,Mid kciuki za wizyty
U nas dziś 8stopni,zimno,masakra:/
Ruby też mi wyszły podwyzszone krwinki białe,ciekawe co gin Ci powie,ale czytalam że przeważnie w ciąży są wyższe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:46
midnight lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
No niestety, dziewczyny, serio serio. Autobus był pełen ludzi i nikt nie zareagował. Nie wiem, myśleli, że ze mnie taka wyluzowana studentka czy co? Ale kto, u licha, w autobusie komunikacji miejskiej siada na podłodze, fujjjjj. Nawet bezdomni tak nie jeżdżą...
Uważajcie dziś na siebie, jeśli macie podobną pogodę, jak w Wawie. MASAKRA Ni to ciepło, ni to zimno.... A jak koszmaaaaaarnie wieje..... ;(
Agatia, głowa do góry, na pewno będą dobre wieści
mid, powodzenia w wojnach kolejkowych
Ejrene - ochhh, ale my Ci z kolei zazdrościmy zaawansowania w ciąży ))))
No nic, zbieramy się na USG. Mam nadzieję, że ten lekarz nie okaże się żadnym burakiem i:
1. Mąż będzie mógł towarzyszyć (może nawet coś nagrać.... ;] Bo na prywatnych pozwalają nam nagrywać filmiki ).
2. Nie usłyszę: wyniki na wizycie u lekarza prowadzącego.... Bo chyba jajo zniosę - wizytę mam w czerwcu (!!!!)midnight lubi tę wiadomość
-
Jestem,
p.dr nie podobały sie moje wieczorne pomiary, dostałam insulinę 2j przed kolacją...
Ale nie obeszło się bez spinki w kolejce...przyszłam, był jeden pan, nr miał 9 ja 12, ale nic, wszedł nikogo nie ma już zadowolona że zaraz wejde...i się zaczęło. przyszła pani z 11nr. , potem pan z 8 ...?!!! no i ciężarne ale po mnie, i jaka sprawiedliwość pan sobie przyszedł bo on wie że się czeka to nie przychodził wcześniej, jakbym była wyszczekana to bym mu nagadała że się spóźnil, bo przed nim wszedł juz nr 9 i 11 i niech teraz czeka na koniec. kuźwa mnie zawsze tak spławiali a tu taki palant!
Ejrene do gina też w przyszłym tyg we wtorek to nie będziesz sama
Kas kuruj sie! z tymi krwinkami to tez wiem że tak w ciąży może być
Bratku kciuki za usg ! daj znaćCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Agatia to różnie było-bo czasem było ok a czasem to np, 184, 176, 146,145
powiedziała że nie muszę już dziś ale jak dalej tak bym przekraczała powyzej 140 to wtedy mam strzelac, i dała dla swojego spokojnego sumienia bo mówi do wizyty następnej nie wiadomo jak będzie, to mam mieć w lodówce w razie co, bo jeszcze dłuugo do rozwiązania to prawdopodobnie prędzej czy póniej i tak musiałabym dostać...także ten..
A za wizytę kciuki mocno trzymam :* trochę późno...jeszcze długo stresu przed Tobą, ale wierzę że będzie dobrze, trzymaj sie :*
A ja niestety nie mam przez kolejne dwa dni czasu zeby zaglądać na inne wątki ;( znów muszę na stare pudło się przesiąść , nie będe niestety miała czasu na nadrobienie wszystkiego .Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
no właśnie też mówiła żeby się nie głodzić u mnie problem bo ciśnienie też ponoć zwiększa cukier, a ja z ciśnieniem też na bakier, pewnie mi dawkę leków zwiększyCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Agatia ja mam nadwagę te dwie sprawy lubi towarzyszyć nadwadze.
Ale i tak wg wagi w zabiegowym jestem 2 kg na minusie przez 3 tygodznie co mnie cieszy niezmiernieCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17