Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej,
My dzisiaj zaliczyliśmy pierwsze werandowanie i może jutro już spacerek się uda jak pogoda dopisze
Młody pomylił dzień z nocą i w dzień śpi o je a nocki oj średnie żeby nie pisać że tragiczne dzisiaj budził się co godzinę i chciał jeść gdzie on to wszystko mieści...
Mid to może zakup taki detektor, będziesz na bieżąco wszystko kontrolować...Ejrene, midnight lubią tę wiadomość
-
Ruby fajnie ze werandujecie akurat pogoda w miarę to na spacerek można wyjść.
Jak się w ogóle czujecie wszystkie? bo cos tu cicho..
Kupiłam detektor...od położnej, nawet mi próbowała znaleźć tętno od razu, ale albo jest za wcześnie albo jestem za gruba albo już tętna nie ma...
jak położe małą spać to jeszcze sie tym pobawię...Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid spokojnie ciężko znaleźć tętno jeszcze bo maluch ma dużo miejsca. Ja też mam detektor i zazwyczaj przy wzgórku łonowym znajdowałam tak bardzo niziutko. Też zdarzało się że dłużej szukałam bo mały uciekał co chwilę.
Mnie złapało przeziębienie młody był chory w tamtym tygodniu,jeszcze go w domu trzymam bo ma gęsty katar i mu cieknie. -
Hej
Ruby jaka u Ciebie pogoda? bo u nas sypie śnieżysko...nie bardzo na spacery..
Kjopa kuruj się..mnie jak ostatnio bolało gardło to leczyłam sie mlekiem z masłem i miodem i pomogło, czosnku się bałam bo wyczytałam że przy lekach rozrzedzających nie mogę jeśc, ale mleko dało radę.
A powiedz mi jak możesz, jakiej firmy masz detektor i od kiedy zaczęłaś używać? dokładnie w którym tc zaczęłaś łapać tętno dzidzi? jeśli pamiętaszWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 08:53
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Muszę się pochwalić znalazłam!!! chyba to to, ok 150 na min chyba żaden organ nie daje takiego pulsu? ale faktycznie bardzo nisko, dopiero jak Kjopa napisałaś to skojarzyłam że na genetycznym też mnie zwykle nisko badała tylko ciągle zwracała uwagę żeby spodnie jeszcze odsunąć, aż się popłakałam ze szcześcia oczywiście nie mogłam sie oderwac od tego, oczywiście pewnie jeszcze dziś sprawdzę przed USG mężowi pokaże.
Chociaz wiem że mogę zabrać mała z nami na badanie, bo mąż chciał, a nie bardzo byłoby co z mała zrobić, a bałam sie żeby nie zobaczyła..czegoś czego bym nie chciała żeby widziała, jak ma widzieć rodzeństwo to żywe...sorki za wywód ale jestem taka szczęsliwa,
już mi brakowało nadziei..tak bałam się badania, a teraz mam dużo nadziei znów nawet gdyby sie okazało że to ni e to , to chociaż jestem spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 09:35
Imię_Róży, Bratek, Milka1991 lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Cześć z rana
Mid wariatko, super że znalazłaś, trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze:-)...aż ja się stresowałam czy znajdziesz:-)
U nas dzisiaj w przedszkolu mikołajki, zrobiłam sobie Mama Coffee, zasiadłam przed kompem i po podglądam przez monitoring jak sobie mój synuś radzi z Mikołajem:-))midnight, Milka1991 lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Róża fajnie że możesz tak podglądać , choć sama nie wiem czy wszystko chciałabym wiedzieć co moja odwala wolę jak Pani od czasu do czasu powie że jest grzeczna
Ja w tej ciąży baaaardzo polubiłam inkę ale taką jak w pkolu- na mleku całkowicieCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid super,że znalazłaś. Ja mam Angelsound ,kupiłam go w 13t3d. U mnie domowe leczenie nie przejdzie Nienawidzę mleka z czosnkiem,imbiru,cebuli itp. Psikam gardło Unibenem i na razie się uspokoiło,jakiś wirusek się przypałętał.
Kupiłam wczoraj od sąsiadki wózek. Nie raz mijałam go na klatce i zerkała jaka firma bo mi się podobał. A z ciekawości już zerkałam na ogłoszenia i natrafiłam na niego.
https://www.olx.pl/oferta/wozek-babyactive-yet-CID88-IDj5tl9.html#9000726e9a
Jest dość ciężki bo stalowy ale mi nie przeszkadza.
Mid o której USG? -
Kjopa podobny tylko innej firmy mam wózek po mojej córze, fajny bo koła pompowane dość dobrze się prowadził, nie wiem jak wymiary tego, ale ten nasz był też dość wąski i mieścił mi się w mieszkaniu
Ja też mam angelsound właśnie, był tani a nie chciałam też przesadzać z wydatkiem, bo w razie co on i tak w niczym nie pomoże , ale zanim się coś stanie, to dla ukojenia moich nerwów, jak dziś np bo już od dwóch tyg odchodzę od zmysłów, teraz już spokojna
A USg dopiero o 18:00 więc nerwowo bym nie wytrzymała :)już wczoraj miałam napady placzuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:42
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid powiem ci że ja po ince zasypiam, a po tej mama coffee nie, więc ją preferuję ,choć inkę kocham.
Ten monitoring to jest podgląd na salę jak monitoring w sklepie, bez głosu i żadna super jakość, i rzeczywiście na początku siedziałam i patrzyłam, teraz zerknę od czasu do czasu, a nawet zdarz mi się zapomnieć. No i fajnie jak są takie okazje jak dzisiaj to można podpatrzeć Mikołaja:-) Poza tym jak w normalnym przedszkolu pani zawsze mówi co robił, czy był grzeczny, i czy zjadł cały obiadek:-)
midnight lubi tę wiadomość
-
Ruby u nas Młody przez miesiac spał w dzień a w nocy wojowal. Dziś pierwsza noc 7godzin snu,a nie 3 jak dotychczas u mnie pomoglo zgaszenie swiatla w nocy,bo ja głupia mialam non stop lampke zapalona wiec jak dziecko mialo odroznic? W nocy mnie olsnilo i efekt natychmiastowy,oby tylko długotrwały
U nas dzis zimno,3stopnie na minusie,chyba spacer odpuscimy,zobacze jeszcze koło poludnia,ale pachnie sniegiem;-)
Mikolaj Was odwiedzil?
Robert dostal hipcia
https://m.toysrus.com/product/index.jsp?productId=59680676
Super jest córce też wpadł w oko
Życzenia spelnione
Mid detektor fajna sprawa,będziesz spokojniejsza
Kjopa zdrówka
-
mid - super!!!!!!!!!!!!!!!! Gratki
Co do Młodej - taaaak, POTEM człek się śmieje... Ale wcześniej...
A jak u Was było z zasypianiem?
IR - haha, no nie mogę z tym monitoringiem
A kawka....mmmm, skoczyłabym chociaż na latte sojowe ale musi Młody się...eee, wyrównać
Ruby-powiedz Młodemu, że ciocia Bratek Go prześwięci za urzędowanie w nocy ))))
Ejrene - super, że już po i, mimo wszystko, daliście radę, nawet, jeśli z nieco gorszym humorkiem
Wiesz, że nie zwróciłam uwagi na obwody po porodzie w książeczce? Serio
Sprawdziłam... i jestem mocno zaskoczona Biorąc pod uwagę, że sami stwierdzili, iż chłop wielki z wielką łepetyną, to się zastanawiam czy dobrze Go zmierzyli/wpisali. No chyba, że aż tak Mu głowę sprasowało - co byłoby nieco przerażające (fakt, że miał krwiaka bardzo dużego na oku, niedosłuch... no i był okruuutnie jajogłowy, hihihi - śmialiśmy się z M., że mało, iż Junior zachowuje się, jak kosmita, to jeszcze tak... wygląda )
Otóż ma wpisany obwód główki 34cm, a klatki 36cm A niby wszędzie napisane, że zazwyczaj głowa jest od klatki większa o 1-2cm, względnie są równe, a dopiero po kilku tygodniach klatka "mężnieje".
Poza tym dziwnie, bo wg np.tej strony (http://www.centyl.pl/ , tak na szybko) - w tygodniu "zerowym" - długość powyżej 99,9 centyla, masa ciała między 90, a 95 centylem, a obwód głowy... między 25, a 50 centylem . Gdzie w wieku 8 tygodni - masa ciała na 90 centylu (i to po kilku dniach bardzo słabego jedzenia z powodu refluksu ;( ), a obwód głowy - między 90, a 95 centylem (żeby nie powiedzieć, że jak Go mierzyliśmy w domu, gdy się nie wierzgał to wyszło jeszcze więcej ).
A zwykle właśnie jest to raczej dość proporcjonalne.
Ciekawe.
U nas - ból duszy od kilku dni Najpierw coraz gorzej ze spaniem. W niedziele nagle więcej snu, ale dziwnym systemem, jak na Młodego - średnio godzina aktywności i godzina snu. A wczoraj cały dzień oczy śpiocha - popołudniu padł i spał 3 godziny - obudził się tylko dlatego, że już nie wytrzymałam i musiałam do wc Tzn.bo On się przebudza i trzeba z Nim leżeć, ale też gdyby się wyspał, to raczej wtedy by się obudził i uspokajania przy przebudzaniu już by nic nie dało.
A dziś? Jak gdyby nigdy nic leżał rano spokojnie z 10 minut na brzuchu (nie wiem czy nie pod kwadrans), odkładając głowę na bok, gdy się zmęczył jej dźwiganiem zaraz od razu uruchamiać syrenę alarmową a teraz zjadł butlę, choć przez 3 dni śniadanie jadł na milion rat... i kimnął ze mną obok, ale nie na piersi Ba! Ja SIEDZĘ obok, a nie leżę Zepsuł się czy co? ))))
Śmiejemy się, że to chyba taki prezent Mikołajkowy od Niego No nic, zobaczymy, jak będzie później. Wczoraj udało mi się wyrwać do Tesco na pół godziny ale wracałam pęęęęęęęęęędem, bo tak się rozryczał, że nawet lulanie na ramieniu nie działało, a ostatnio raczej działa
Tak więc, Kochane, WSZYSTKIEGO SŁODKIEGO I DOBREGO z okazji Mikołajek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 10:53
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Kas u nas dzisiaj bajkowo śnieżek pada leniwie i ładnie wszystko przykrył, no przawdziwe mikołajki:-) Hipciu super:-) muszę sobie zapamiętać bo podoba mi się ze ma światełka.
Kjopa spróbuj jeszcze tantum verde w płynie do płukania gardła rewelacja, gardło przestaje boleć. Ile daliście za wózek jeśli można spytać?
-
Kas fajny hipek
Bratku właśnie dlatego pisałam że Wy macie gorzej zasypianie, cięęężka sprawa, godzinami noszenie tulenie i bujanie-na łapkach oczywiście, ale jak już zasneła ( róznie od 15 min do 2, 2,5 godz ale nigdy nie bylo wiadomo ile) to mogłam nawet poodkurzać. No ale zanim zasnęła to musiałam sie namęczyć, pobudka oczywiście z syreną, miałam elektro nianię, okazała się zbędna, zawsze wiedzialam że wstała, oraz pól klatki
Najgorsze były spacery, bo wózek był bleee, nie pamiętam zeby przez pierwsze 6 mcy kiedykolwiek zasnęła mi we wózku, jak szłam do parku to zwykle gdzieś na obrzeżach żeby nikogo nie było, bo był taki ryk że wstyd mi bylo, jak mnie baby obdarowywały spojrzeniami mówiącymi jaka ze mnie matka... nie lubiłam spacerów...młoda za to tak, ale jak nosiłam na rekach, co baaardzo rzadko sie zdarzało, gdyż miałam taką zasadę że na spacerze nie będę nosić, bałam się że spadnie a jeszcze bardziej że przyzwyczai się do takiej formy spacerowania, ile można nosić klocuszka ?
Raz pamiętam mi zasnęła, miała może z 6-7 mcy, już było cieplutko, miałam ze sobą naszykowana gazetke- taaak na wszelki wypadek, ale oczywiście ryk, usiadłam na ławeczce, pobujalam ja na rękach, zasęła...chyba z 1,5 godziny albo lepiej przespała...ale u mnie, tyle z mojej laby bałam się do wózka odłożyć żeby nie obudzić , cieszyłam sie cisząCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
I wiecie co...może i niemożliwe...ale już parę dni tak mi sie wydaję utwierdza mnie dzis w tym miejscu znalezione tętno...bo ja czuje już ruchy...Może to dziwne się wydawać, ale w końcu parę razy w ciąży byłam, wiem czego się spodziewac...i nawet jeśli się mylę , wolę mysleć że nieCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyHej,
Mid super ze udało Ci sięe znalezc tętno i ze jesteś troszkę spokojniejsza, co do ruchów to ciężko powiedzieć bo na prawdę jest wcześnie może jelita dają do wiwatu? No chyba żeby dzidziol
Kas u nas zimno brzydko dzisiaj, ci do światła to może i ja spróbuje bo ja też mam włączone cała noc lampki ledowe ...
Kjopa no to bryka już jest, ja mojego nie pralam ale dlatego że babka przed wysyłka mi to prala, a do środka i tak dałam nowe wyprane prześcieradło kocyki i inne bajery
Mój właśnie śpi w bujaczku z wibracjami a za chwilę będzie położna u nas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 12:36
-
Ten wózek stał w komórce takiej na klatce,dziewczyna używała tylko głębokiego a spacerówka stała i mi śmierdzi nie moim zapachem dlatego chyba zaraz zacznę go rozbierać i wrzucę do prania co się da. Zapakuję potem do worka i do szafy.
Ruby musisz jeszcze dzidzie sobie walnąć bo piękne masz dzieciaczki -
Kjopa ja też kupowałam używany i wszystko prałam, jednak swoje to swoje.
Ruby jak tam po wizycie położnej?
Znam swoje jelita, ponieważ miałam problemy z nimi od dawna, i nawet jeśli to nie dzidzi to raczej nie jelita, jęsli już to może jakiś nerw pulsuje
A stres i tak mam ale chociaz bez paniki, jeszcze parę godzin...uhhCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17