X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA no i Kjopa kciuki za wizytę! i oczywiście połowkowe bo to tuż tuż :)

Milka ja mam tez nose fridę i sie sprawdzała, z tym że u nas rzadko bo rzadko miała katar, raczej jak była maleńka to przeciwnie-miała sapkę, wiec często musieliśmy nawilżać kinola solą fizjologiczną, o oczywiście nie na własną rękę tylko wg zalecenia lekarki. I na brzuchu czesto kazała kłaść żeby samo spływalo to co nie potrzebne, jak maleńka była to nie kazała za dużo używać aspiratora bo nosio delikatny, zeby dodatkowo nie podrażniać śluzówki.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Milka ja miałam nacinane krocze przy pierwszym porodzie, nacinali na skurczu że niby miało nie boleć ale ja i tak to czułam jak cięli...podobno lepiej jak natną niż jak sama popękasz bo nacięcie masz kontrolowane a pęknięcie może pójść dużo dalej i wtedy jest klops...

Ja jednak zostanę przy dwójce :P żaden poród mi nie odpowiadał więc pies pogrzebany :D

IR ważne że wyniki już w rękach :)

Mid niestety ale fakt jest taki że teraz najgorszy czas przed tobą...mam na myśli ten stresujący, ale trzeba myśleć pozytywnie bo inaczej to człowiek by zwariował...

Kjopa kciuki za wizytę :)

mOje dziecko się znowu popsuło, noc do kitu, a od rana wcale nie śpi , a zwykle to tylko jadł i spał także nic zrobić nie idzie...

Kjopa3, Imię_Róży lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kochana współczuję nocki ale malutki ma jeszcze czas się przestawić.
    Ja jestem dobrej myśli , daj mu jeszcze czas :)
    Ja sama też staram się myślć pozytywnie ;) dobrze że mam detektor bo inaczej bym wariowała teraz, a tak przykładam słyszę ponad 150/min i jestem spokojna.
    Bez tego pewnie bym już nie funkcjonowała :P

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wpadam Was czasem podczytać, bo juz co niektóre zapomniały całkiem o Ovufriend! :P

Ruby
    oby dziecko szybko się naprawiło :D

Milka
    ja też miałam nacinane krocze, niestety poczułam, ale to dosłownie na moment zapieklo, nic strasznego wg mnie :)
    a do noska wodę morską jeszcze sobie kup, warto mieć, niektórym dzieciom trzeba nawilżać , psikać nawet jak nie mają kataru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 14:55

Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid super wieści oby tak dalej :-)

Milka ja mialam 2razy nacinane kricze,za drugim razem w tym samym miejscu nawet. Lekkie uklucie czułam w momencie naciecia,nic strasznego;-)

Ruby a światło w nocy zgasilas? U nas to działa niesamowicie,noce przespane :-)

U ginki bylam,lekka infekcja bakteryjna,dostalam globulki na 2tyg.,zrobila mi irygacje octaniseptem,macica dobrze się kurczy,krocze się goi,do.kontroli za pół roku na cytologie.
    Kupilam jej Martini i ptasie mleczko za całokształt :-) :-) :-)
    A i mam ćwiczyć miesnie Kegla żeby zapobiec zapadnieciu się scian pochwy...hmm...najlepiej z kulkami gejszy;-)

Milka1991, midnight lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja dziś miałam wizytę u chirurga, tak jak było mówione tak jest - skierowanie na CC.. jutro wizyta u gina, jestem ciekawa co powie na to, no i może dowiem się jakichś konkretów :)

Kas kulki już zakupione? ;)

Ruby może to chwilowy kryzys :) a przynajmniej trzymam kciuki by tak było ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR - oj tam, oj tam. Panowie z Poczty lubią sobie ułatwiać życie... bardzo często TYLKO sobie, niestety :P (czytaj: zostawianie awizo bez sprawdzenia czy ktoś jest w domu - u nas notoryczne, wrrrrr)
    P.S> "bożenka"? B-)

Hihi, taaaak, takie chwile bardzo wspomagają kształtowanie bliskości <3 Zwłaszcza z takim gargamelem. Naprawdę cieszę się, że tak szybko zrobił się komunikatywny, inaczej byśmy osiwieli ;)
    Śmieszkiem potrafi być niezłym <3 Jakoś przed weekendem po raz pierwszy roześmiał się ... kurczę, nie wiem, jak to opisać, ale jakbyś opowiedziała dorosłemu niezły dowcip ;) W sensie, że śmiał się i śmiał... i śmiał..tak głośno i pełną parą. Za pierwszym razem się troszkę się przestraszyliśmy ;)))) Teraz zdarza Mu się dostać takiej głupawki np.przy przekładaniu body przez głowę-śmiejemy się, że może ma jakieś włączniki w uszach? ;) Zakładanie to działka M., bo od początku Młody tego nie znosił, a mnie wychodziło wyjątkowo beznadziejnie i notorycznie kończyło się rykiem. Więc zaczęliśmy zakładać na spółkę. M.rozciąga i przekłada, zagadując w stylu "a-kuku!" itp. ;) ja robię "cyrk" ;) - gadam, chichram się, grzechotka i te sprawy. I, najwyraźniej, dla Juniora jest to coraz lepsza zabawa ;))))
    Swoją drogą wg Niego mama jest bardzo fajnym obiektem interakcji ;) Ostatnio ćwiczy się w chwytaniu przedmiotów - więc trzeba mamę łapać... za ręce, nogi, rękawy, stanik, koszulkę.... ;)
    Btw-dziś pierwszy raz śmiał się do swojego odbicia w lustrze, trzymany na rękach przez M. Wiadomo, że nie wie, że On, to On ;))))) Ale wyglądało przekomicznie :-D

mid - wierzę, że idzie ciężki czas. Może jakaś melisa wieczorami czy coś? Zawsze to choć troszkę ukoi :(
    Eeeeee, Twoje opisy brzmią coraz ciekawiej :P Ale wiesz, że w "Księdze..." napisali właśnie, że HNB często w dojrzałym wieku są liderami grup?
    Co do zainteresowania-Młody już teraz się go dopomina, ojj taaaak ;)))) Ale staramy się pilnować i szczególnie szybko reagować na "cywilizowane" formy ;) tzn.chichranie się, wydawanie z siebie samogłosek itp. ;)
    Wiesz.... Czasem się śmieję, że to chyba takie coś za coś ;) Szybki rozwój, ale samo się nie zrobi ;)
    A leki jakie teraz bierzesz? Jakieś Clexane, sterydy czy coś?

Milka - nie trzeba czyścić z definicji. Robię porządki, gdy widzę, że są duże gluty i Młodemu źle się oddycha. U nas mogą być związane z refluksem.
    Jak zwilżysz, to łatwiej usuniesz. Może być kropelka soli fizjologicznej, ale Junior lepiej obecnie akceptuje wodę morską. Mamy SOLbaby, od 1d.ż., ponoć robi delikatniejszą mgiełkę. Fakt, jest dość subtelna. Potem odciągasz. Gruszką łatwiej zassać niechcący nosek ;) Fridy nie wsadzisz tak głęboko (bo nie mieści się do mini-noska ;) ) no i swoim wdechem kontrolujesz siłę ssania na bieżąco i w bardzo widoczny dla Ciebie sposób.

Cięcie miałam, było znieczulenie, więc nawet nie czułam. Zorientowałam się, gdy mnie szyli. Upierdliwe w połogu, ale co począć przy takim klocku. Ponoć i tak się sprawdziło przygotowanie krocza do porodu - bo nacięcie relatywnie niewielkie.

kas, super, że to nic poważnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 17:05

Milka1991, midnight, Imię_Róży lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no i spoko, globulki załatwią sprawę :)
    światło ledowe zgasiłam, ale oświeciłam kuleczki cottony żeby było delikatne światło...

Mid no ja mam nadzieję, że dzieć się naprostuje niebawem ;)

Ja dzisiaj w nocy dałam mu swoje znowu, ale po 40 min niestety głodomorek zawołał o więcej ...rano odciągnęłam mojego porcję i zjadł ładnie ale już po południu słaboooo, odciągałam na kilka razy wieczorem i nie wiem czy za długo to mleko nie stało bo mały zwrócił wszystko, zrobił kupę pomęczył się i właśnie zasnął, ale za chwilę się pewnie obudzi bo przecież wszystko poszło więc będzie głodny...
    Chyba zostanę przy dawaniu mojego dwa razy dziennie, rano i wieczorem bo piersi dosłownie puste :/ rano jeszcze jest jako tako, ale od południa dramat, odciągam co 2 h i nic się nie zwiększa...

Dziewczyny czyści się język małego dziecka? zauważyłam że mały ma białe plamki na języku czy to nie aby pleśniawki jakieś? wygląda jak z mleka ale przecież to powinno znikać jakby z mleka było , a on to ma cały dzień dzisiaj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucce ma nadzieję, ze zawitasz niebawem na stałe ;)
    Kochana ja czytam, pisałam ale do czasu, niestety często na moje posty nie było żadnej odpowiedzi, nie mam żalu - absolutnie ale też nie będę pisać sama ze sobą ;) poza tobą i chyba Madzikk nikt nie odpisywał dlatego rzadko się tam udzielam co nie znaczy że nie czytam i nie kibicuję!!! wręcz przeciwnie trzymam za was bardzo mocno kciuki i czekamy tutaj :)

Milka1991, Kjopa3, cinnamon cookie, Luccecita lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, a Ty dajesz w ogóle bezpośrednio z piersi?
    P.S.Próbowałaś Femaltiker? Wydaje się, że u nas pomógł, a odkurzacz z Juniora nieprzeciętny. Inna sprawa, że bardzo często ssie, ale się z tym pogodziłam - że my nie z tych, co matczyne mleko starcza dzieku na ileś tam godzin ;)
    Biały język mamy bardzo często. Nieraz z takimi białymi frędzlami z nadtrawionego mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 08:44

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nieszczęsnym II trymestrze :)

Kas no to globulki załatwią sprawę, mięśnie kegla są ważne ale kulki? hmm daj znać jakie wrażenia :P

Cinnamon daj znać po wizycie

Bratku super że Junior taki radosny zawsze to jest rekompensata taka miła za te męki, młoda też lubiła się śmiać, niestety tak jak mówisz coś za coś , trzeba dużo czasu takim dzieciom poświęcić...np wczoraj miałam robotę w domu do skończenia i już była nerwówka bo mimo że siedziałam obok to nie siedziałam z nią...eh...a leki, tak clexane 80, acard, lutka, dupek, witaminki elevit, i ciśnieniówki: dopegyt i isoptin. I coś dr jeszcze myśli na temat tego szwu na szyjkę bo przekonany do tego nie jest ale ponoć cos rozkminia ale jeszcze nie powiedział co wymyślił.

Ruby plesniawki to nie wiem, nigdy nie widzialam, ale ja często, a nawet co wieczór ''myłam'' małej ''ząbki'' tzn czystą tetrą lub gazą namoczoną w przegotowanej wodzie przecierałam dziąsełka, żeby właśnie resztki wyczyścic. ale nie pamiętam dokładnie od kiedy...chyba jakoś po 4 mcu?...ale chyba tez nie zaszkodzi.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulek nie kupilam jeszcze,jakoś nie kuszą mnie specjalnie,choć z Greya kojarzę że działają podniecajaco hehe;-)

Ruby ja codziennie przemywam Małemu rano i wieczorem buzię i język wacikiem namoczonym wodą.
    Plesniawki to na podniebieniu się robią lub tak jak afty,bynajmniej nie na języku :-)

Jaki termometr macie dla dzieci?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jak młoda była maleńka to używaliśmy braun do ucha, ale trzeba pamiętać by dodac 0,5 zawsze, poza tym nie jest do końca wiarygodne na później, bo to zależy jak czyste ma uszy, a wiadomo że w środku może być więcej woskowiny lub mniej...dobry był do czsu aż można używać zwykłego termometru, czytałam gdzieś że od 3mca można już mierzyć w dupci i jest najbardziej wiarygodna temperatura, można kupić taki z miękka końcówką.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie :) Młody rośnie zdrowo, waży 1736g, ciągle młodszy o parę dni od terminu om. Ułożył się już główką w dół ale nic nie zapowiada, by poród miał być wcześniej :) termin CC wstępnie ustalony na 26 stycznia, ewentualnie jeśli gin stwierdzi, że jest trochę za mały to wtedy 4 luty, o ile dotrzyma tyle ;)

Kas ja ciągle się zastanawiam jaki termometr kupić, co kogoś zapytam to inne opinie :) sama już nie wiem czym się sugerować

midnight, Kjopa3, Bratek, Milka1991, Ejrene lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon wow ale to zlecialo :-) jeszcze trochę ponad miesiąc :-) waga ładna :-)

Ja czytalam głównie o tych Microlife nc100 i nc150.
    Zwykly z miękką koncowka kupilam i wyrzucilam,córka miala 39stopni goraczki a ten pokazywal 37:-/ tylko córce rteciowym mierzę a do takiego malenstwa nie wiem właśnie:-/

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• midnight Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do maleństwa właśnie do 3mca to najlepiej do ucha lub bezdotykowy, rtęciowym tez mi się zdarzyło młodej mierzyć ale z duszą na ramieniu...bo gdyby za mocno napięła poślady to mógłby pęknąć a wtedy problem..może trafiłaś na słaby termometr?

Cinnamon super wieści :) to już tak blisko :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki.
    Ja jestem po wizycie i niestety moje lęki nie były bezpodstawne :(
    Ogólnie widziałam piękne serduszko bijące i śliczny zarodek. Ale niestety z badań wynikło że niedawno zaraziłam się toksoplazmoza :( I to i mnie i mojego gina dobiło, powiedział że to już musi być gigantyczny pech żeby po tylu latach starań coś takiego mnie spotkało. I niestety dojrze że mam te problemy immunologiczne to jeszcze to. Sterydy muszę brać na tą immunologie to jeszcze antybiotyki praktycznie przez całą ciążę. Dupka mam zwiększonego do 4×1 ponieważ mnie brzuch pobolewa przy tym wszystkim:(
    Ehhhh mówię wam nie mam w życiu lekko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 22:23

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon ale zleciało.Zaraz i Ty będziesz tulić malucha.

Kas ja kupiłam kilka lat temu w biedronce zwykły Vittamy i mierzy nam dobrze temp. i w uchu i na czole,ma tez funkcję mierzenia wody i innych rzeczy.

Robiłam dziś badania do immunologa:

Anty Xa po 4h od zastrzyku:
    -0,43 (0,60-1,00)

D-dimery:
    -1433,10 (<500)

Czekam jeszcze na białko S. Podejrzewam,że zwiększy mi dawkę cleaxanu :-/

Kasiu kurczę ale na pewno masz teraz tą tokso czy dopiero co miałaś może? Trzymam mocno kciuki kochana. Pełno kobitek ma tą chorobę i rodzą zdrowe dzieciaczki więc wierzę bardzo,że i u Ciebie będzie wszystko dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 22:57

kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zamierzacie szczepic swoje dzieci??
    Kurcze,mam dylemat:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a dostalas coś na tą toxo? Będzie dobrze :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ