X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :)

Agatia ja też jestem czasami sama w szoku, lecą tydzień za tygodniem, aż nadążyć trudno ;) ale zobacz, że Twoja córcia już prawie 4 miesiące ma :) to dopiero zaskakujące!

Kjopa daj znać co tam na sprawie nowego było, jestem ciekawa jak to się zakończy..

Kobietki powodzenia na wszystkich wizytach :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc no właśnie ginka powiedziała, że to jest coś takiego jak rwa kulszowa i mam iść najpierw do tego fizjoterapeuty, który przyjmuje u niej w centrum, a potem do neurologa, już się umówiłam prywatnie na piątek, bo naprawdę mi to strasznie dokucza i zabiera radość życia codziennego;-(

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • midnight Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża współczuje, lecz się gdzie się da, być unieruchomioną, słabo...

Kas u nas córa miała ok 2,5cm śladu prawie nie ma, jak ktoś wie że był to znajdzie różowy kolorek ale wchłonął sie eleganco..kiedyś słyszałam jedną rzecz ale to chyba tylko taki przesąd- że takie naczyniaczki pojawiają sie w miejscach gdzie matka ma tatuaz ;) u mnie brakło 2 cm i zgadzałoby się :)

Ja po wizycie...kariotypy sa dobre, więc bez stresu, przeciwciała przeciw beta2 glikoproteinie w obu klasach ok, wit D3 troszkę poniżej, ale..okazało się że mam jeszcze MTHFR i to homozygotę..no i PAI-1 4G/5G- nie najgorszy ale na pewno nie pomaga... :(
    Bratku kojarze że Ty masz MTHFR ? jaki wariant? jak to z tym?

Imię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid dobrze,że MTHFR a nic innego się nie ujawniło. Coś lekarz na to mówił bo dziewczyny przyjmują inny kwas foliowy ale czy przy tej akurat to ja się kompletnie nie znam.

Tak na szybko to sprawa odroczona do 17 marca :-D :-D Sędzina bardzo zła bo biegły od wypadków drogowych miał ocenić czy mogłam wjechać na czerwonym na skrzyżowanie. Miał dać opinię do 5 grudnia a on dał 5 min. przed rozprawą. Mi tam nie przeszkadza ale jak ktoś nie straci roboty to będzie cud. Po pierwsze biegły przetrzymał akta sprawy i na czas nie doręczył ich i opinii do sądu. Sędzina stwierdziła,że niedopuszczalne jest aby dziś wydała wyrok bo nie mogła zapoznać się z opinią i aktami sprawy. W domu czytałam opinię a tam na mapce ze skrzyżowaniem całkowicie zły opis oznakowania sygnalizacji świetlnej i przejść dla pieszych :-D :-D Nie wiem jak ten biegły niby na miejscu zdarzenia był i nie zauważył,że jest źle oznaczenia na mapce. Tak więc mam dwa tyg.na wniesienie wniosków. Udupie ich że ho ho :-D Już mam mapę z miasta do wydrukowania,że opinia wydana na podstawie błędnego oznakowania. No i policjant twierdził,że pas ruchu nie był zamknięty i nie były prowadzone prace drogowe. Mam już z Dyrekcji Rozbudowy Miasta ,że w tym czasie była budowana ścieżka rowerowa i szukam zdjęć z konkretnego miejsca żeby podważyć wiarygodność policji :-D

cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjopa brawo ty! czekamy na dalszą relację ;)

IR Ja też obstawiam rwę, tak to wygląda z tego co opisujesz...paskudna sprawa oby szybko przeszło ...

Kas moja córa miała na klatce piersiowej naczyniaka, ale my wycinaliśmy bo to był taki guzek, poszło to do badań histo pato i wyszło że naczyniak i włókniak czy jakoś tak.

Mid z tego co kojarzę to ten kwas foliowy w większej dawce sie przyjmuje no i suplementuj sobie wit D3 jak masz poniżej...

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid
    no ja nie mam tatuażu :)

Rozyczko
    jak rwa, to przesrane...bo to od kręgosłupa idzie, ale odpowiednimi cwiczeniami i zdaje sie końską dawką magnezu mozna troche złagodzić ból, wspolczuję :*

smarkacie z syniem dalej ? tak niestety wyglada 1 rok pkola... ale bedzie lepiej :*

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogole nie ma ktoras z was na zbyciu dupka ? odkupiłabym :)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) z bólem nogi...;-(

Mid czyli nie jest najgorzej:-) trzeba być dobrej myśli, witaminę D3 możesz brać.

Kjopa to żeś dała czadu i dobrze, trzeba okazać niekompetencję, a nie oni myślą, że jak policja to wszystko może nawet olewać procedury i rzeczywiste zdarzenia.

Lucc no właśnie magnez mam brać, ale i tak czekam na czwartek jak na wybawienie, może ten fizjoterapeuta mi pomoże, oby...
    Dalej smarkamy i kaszlemy ale kurujemy się w domu i mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyku, taaa to przedszkole to siedzisko wirusów...ech trzeba przeżyć;-)

Ja wczoraj po endokrynologu, byłam w domu o 21ej , moje dziecię czekało aż wrócę żeby zasnąć, kurczę nie wiem jak to będzie jak pójdę rodzić, m. będzie miał sajgon z usypianie synunia.
    Od dzisiaj jestem tarczycówką, mam brać euthyrox 25 przez 10 dni potem cała tabletka 50 raz dziennie i do kontroli za 6 tygodni. Dał mi bo Ft4 mi wyszło 0,95 i torbiel na prawym płacie 10x11, co prawda zmniejszyła się z 13x12 ale i tak mam brać, bo może sie wchłonie. Co za tydzień, co chwile jakiś lekarz...

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Was dopadło, ech :* Rozyczko a poczytaj o plastrach borowinowych, ponoć na rwę też pomagają, tylko nie wiem czy można w ciązy ?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid pamiętam, że MTHFR ma na pewno Aga, mam z nią kontakt email więc mogę zapytać o co chcesz?

Kjopa dajesz czadu z tą sprawą! ;) i bardzo dobrze :) trzeba stawiać na swoim i koniec :)

Różo życzę poprawy samopoczucia :*

midnight, Imię_Róży lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Młoda na buzi na skroni i policzku malformacje, pospolicie zwaną naczyniakiem płaskim. Nie ma szans na samoistne wchłonięcie. Zmiana jest duża ponad 4 cm już teraz. A drugi naczyniak jest na klatce piersiowej. Tylko laser może coś pomóc, choć pewnie też nie w 100%.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mid, dzięki, byłoby super :) Już się cieszyłam,że lepiej z karmieniem. Zrobiłam ostatnio 12-dniową kurację Femaltikerem. Chyba będzie powtórka.

Wczorajsza noc kiepska, ale dziś - pobudki co godzinę-półtorej. Już nie wiedziałam, do czego mam przystawić ten swój odkurzacz ;)
    No nic, znowu zamawiam dziś Femaltiker i zrobię ponowne podejście do herbatek. Odstawiliśmy przy problemach brzuszkowych, spróbuję jeszcze raz.
    Btw-czytałam artykuł o dokarmianiu i było tam m.in. o zmniejszonej laktacji u matki na ograniczonej diecie... No właśnie tak czekam do końca roku i chciałabym rozszerzać sobie dietę, bo jak na to, co jadłam do tej pory, to teraz mam mocno ograniczoną :(
    Ja nie mówię o czekoladzie nawet ;)))))))))))) ale więcej warzyw, owoce itd. :( o serach nie wspominając :(

MTHFR mam, hetero.
    Jedna rzecz, to clexane etc.-ale to już masz. Druga-kwas foliowy. Ja dostałam 15mg/dzień (na receptę) - u Ciebie tym bardziej powinnać, skoro masz homozygotę plus można brać metylowany, bo z tym jest przy tej mutacji problem (znajdziesz na allegro, ale też np. w Prenatalu Duo - który zresztą w ogóle ma bardzo fajny skład).

btw-jak po 10 m-cach kłucia (bo jeszcze po porodzie) kujnęłam się ostatnim Clexane, to smialiśmy się z M., że trzeba na zdjęciu uwiecznić ;))) OSTTTAAAANIIIIIII zastrzyk, jupi ;)

IR - współczuję bólu, miałam podobnie. W tej nodze zresztą dodatkowo zrobił się taki dziwny obszar skóry i tkanki podskórnej, który najpierw sprawiał wrażenie wiecznego zimna, potem zaczął boleć, swędzieć etc. No niestety, kręgosłupy nasze mają ciężko w ciąży ;(

Kjopa-kciuki za dochodzenie swojego. Mam tylko nadzieję, że sędzina normalna. Mój Tata kiedyś sam się wziął za udowodnienie, że został absolutnie bezpodstawnie oskarżony o stuknięcie na parkingu i w ogóle to, o co Go oskarżali, było FIZYCZNIE niemożliwe... ale sędzina chyba na fizyce spała... ;/

A u nas mało, że noc w plecy kompletnie, to wczoraj chcieliśmy zrobić podejście do spaceru... (po jakiś 3 tygodniach przerwy :P ). Są w sumie postępy - ubraliśmy się z uśmiechem i takie tam :)
    Ale czapka zsuwająca się ciągle (bo się nie śpi i na leżąco kręci głową, więc szoruje po czole B-) ) + ograniczenie ruchu w tych wszystkich warstwach +konieczność bycia w poziomie....bleeeeee.... a jeszcze jak słońce zaświeci....
    Więc znowu leciałam w te pędy do domu... Ponad 7kg w jednej ręce, wózek w drugiej... ;] I te cudowne spojrzenia co niektórych mamusiek pchających swoje ciche wózeczki... ;]
    Poddaję się....
    Zostaje podejście do chusty, którą powinien zacząć tolerować (bo na rękach koniec końców się ukimał, a jakże... ;] ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 12:10

midnight, Imię_Róży lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kjopa trzymaj tak dalej, walcz o swoje ;) przynajmniej trochę spokoju zanim znów będą męczyć.
    A z miom nie wiem czy dobrze że tak wyszło, z tego co mówiłaa p.dr to tak nie dobrze że dodatkowe geny związane z krzepliwością są walnięte. Zobaczymy jak wyjdie homocysteina , ona zadecyduje czy bardzo się martwić.

Ruby niestety zdarzają się też te brzydsze naczyniaki, ale u młodej też paskudnie wyglądało, było wypukłe i rozległe, na szczęście nie był żaden zabieg konieczny. Jak młody? ustawia się troszkę?
    Wit D biorę od początku ciąży a badanie było dzięń przed testem ;) myślę że teraz jest wyższa ;)

Lucc ja niestety nie poratuję, sama zjadam 4 dziennie ;) chyba że przestaną być potrzebne to dam znać.

Róza byle do czwartku...a z smarkami, wiem coś o tym, młoda dwa tyg w domu do pkola zdrowa i znów paskudnie kaszle...szkoda że tarczyca się ''popsuła'', ale jak trzeba chodzic to trzeba, ja też co rusz to lekarz...taki urok ;)
    Wczoraj genetyk, dziś rodzinny, jutro polecę upuścić krwi i moczu ;)

Cinnamon jak tak to najpierw zapytaj czy ma to samo- ja mam MTHFR C677T homozygota..jak samopoczucie?

Agatia współczuje, ale mocno trzymam kciuki by jednak terapia laserem pomogła, yle się słyszy że to dużo daje

Bratku ja słyszałam że już odchodzą diety rygorystyczne podczas karmienia...no oczywiście odpadają żeby wzdymające, ale chyba nawet już dopuszczają surowe owoce? na Twoim miejscu bym spróbowała, np po trochu -jeden dzien coś zjeść i zobaczyć czy nie bedzie dobrze reagował, w końcu to ważne żebyś się dobrze odżywiała.
    Spacerki :) hehe, ja tak nie biegłam, a niech sobie myślą co chcą, skoro udawało mi się stargać wózek i mała 4 piętra w dół to niech już pooddycha, potem 4 piętra w górę ;)
    Ja mam MTHFR C677T czytałam że przy tym trudniej zajść, no cóż wynik homocysteiny stwierdzi czy się tego bać, gorzej że ja mam też mutację leiden czynnika V, no i to PAI-1 heterozygota, i tu już komplikacja, biore oczywiście clexane i to 80, genetyk stwierdziła że jak najbardziej, kwas właśnie nie mówiła jaki, kazała 0,8 brać i taki właśnie biorę od początku, zobacze co gin za tydzień na to powie.

Najbardziej się boję połączenia tego wszystkiego, czytałam na różnych stronach że clexane to w połogu też z trombofilią. No i na następnej wizycie muszę p.dr zapytac jak z pracą? bo mam siedzącą, i jak homocysteina wyjdzie zła to do końca życia kwas foliowy i co pół roku kontrol, Też Bratku tak masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 13:22

Bratek, Imię_Róży lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weźcie ode mnie ten internet : ''• mutacja C677T w genie MTHFR to mutacja, której następstwem mogą być nawykowe poronienia, zespół Downa, wady serca, deformacje twarzoczaszki lub wady cewy nerwowej u dziecka. Obecność tej mutacji może też utrudnić zagnieżdżenie się zarodka'' :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 13:30

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mid - no właśnie sporo teraz jest info o tej diecie - a raczej jej braku. Mnóstwo pisze na ten temat hafija (hafija.pl). Ale wiesz, jak jest.... Młody miał meeega jazdy z tym brzuchem, więc co rusz lekarki i pielęgniarki pytały, co jem... No i poleciało mnóstwo rzeczy ;/
    Ale pomyśleliśmy (są takie zalecenia gdzieniegdzie), że faktycznie odczekamy te magiczne 3 miesiące, aż układ pokarmowy jeszcze ciutkę sie rozpędzi i zaczniemy wprowadzać niedługo na raty kolejne produkty - w odstępach, w niedużych ilościach (tak, jak piszesz) i zobaczymy czy będzie Mu to przeszkadzać.
    Swoją drogą, już bym pewnie milion lat temu zgubiła brakujące 1,5kg (zz 11kg złapanych podczas ciąży, a 8kg poszło w 2 tyg., potem zwolniło... B-) ), gdyby nie to, że z racji mocno ciachniętej diety, ale i Młodego, który zwłaszcza na początku był nieziemsko absorbujący, idzie u nas na potęgę musli. A ściślej - zazwyczaj crunchy, bo można je wygodnie dłonią złapać ;)))

Bieganie ze spaceru? Nieeee, ja nie przez te mamuśki :P Tylko Młodego mi szkoda ;)

Co do mutacji - fakt, masz gorzej (ja mam A1298c i hetero). Nie czytaj na razie, proszę. Wiem, co możesz znaleźć, dlatego nie czytaj. Moga być z tego problemy, ale nie muszą. Masz wprowadzone już wiele leków, więc są duże szanse, że będzie ok. Z całego serducha Ci tego życzę :-*
    Zarodek się zagnieździł, rośnie, jak rozumiem - nie wygląda na posiadacza zespołu Downa, ani jakiś poważnych niedorozwojów serca czy ukł.nerwowego - i tego się trzymaj :-*

Aaaaa, pytałaś o homocysteinę. Oznaczałam ją po jakimś czasie przyjmowania kw.foliowego, więc za jakiś czas pewnie powtórzę. Ją plus vit.B12 itd. - w każdym razie była dobra. Za jakiś czas pewnie sprawdzę, zwłaszcza, że w mojej rodzinie, niestety, temat wylewów, udarów i zawałów obcy nam nie jest.... :( Po prostu co jakiś czas mam w planie to kontrolować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 14:12

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tatuazu nie mam :-)
    Wczoraj była polozna,Mlodemu ostatnio przelewa się w brzuszku i zasugerowala że to może być nietolerancja laktozy. Zleciła Delicol.hm
    Mid Ty to stosowalas?

A i Mid nie czytaj glupot!!! :-)

Bratku współczuję z tymi spacerami:-/ mój w wózku spokojny,zazwyczaj śpi,chyba że kupę zrobi akurat to jest ryk,ale chyba ze dwa razy tylko się już zdarzyło;-)

Agatia to duży ten naczyniak,oby laser dal radę :-)

IR fakt ft4 bardzo niskie,dobrze że dostalas leki :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas czyli jesteś jedną z tych szczęśliwych mam które sobie spacerują z cichutkim wózkiem ;)
    Przypomnialo mi się-raz biegłam, alllle wtedy biegłam, sturlałyśmy się po tych piętrach . wlazłyśmy do parku, przeszłyśmy kawałek, i oberwała się chmura :) jak jebutnęło grzmotem to w te pędy leciałam ;)
    A delicol to nie ja :)

Bratku szczęściem wiele już nie zostało, próbuj coś zjadać, trochę faktycznie z tym brzuszkiem małego, ale może akurat inne produkty mu przypasują.
    Czy ja mam gorzej, nie wiem, wiem że boję sie...z jednej strony wiem z czym walczę, z drugiej strach jst przeogromny...do tych mutacji z krzepnięciem dochodzi to nadciśnienie, jedno powoduje zakrzepy, drugie też nie służy do tego lekarka dziś postraszyła że biorę clexane i acard ze za dużo i żeby mi znów odwrotnie nie zadziałało- np oderwaniem łożyska...eh ale walczę , zamierzam tym razem walczyć- na każdym froncie- chociażby w końcu w piątej ciąży korzystać z praw i przywilejów które mi przysługują, dziś np, bez kolejki wyznaczyłam sie do lekarza, mimo że ludzie stali tam od 6 rano, ja postanowiłam nie marznąć bo przeziębienie też nie wskazane :) i udało się ;)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja stosowałam delicol u nas sprawdził się rewelacyjnie, dlatego przed narodzeniem małej też zamierzam zakupić, żeby mieć po ręką w razie problemów z brzuszkiem.

Bratku kochana a robiłaś coś z ta nogą, w sensie masaże albo neurolog? Brałaś jakieś leki na to? ... u mnie naprawdę kiepsko byle do czwartku...

Mid weź wyłącz neta bo się niepotrzebnie będziesz nakręcać. Ty już po prenatalnych i dobrze wyszło, tak? bo ja mam sklerozę i nie pamiętam;-P

Agatia kciuki za terapię laserem małej:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak stosuje się ten delicol?
    Jutro mam wizytę w przychodni więc jeszcze popytać ale młody też coś zaczyna mi po jedzeniu poplakiwac i prezyc się podczas picia mleka...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ulotce pisze żeby dawac przy kazdym karmieniu,mi polozna zalecila co drugie.
    Ruby a kupy normalne robi? W brzuszku mu się nie przelewa?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ