X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon no i dwa dni zostały. Na którą masz być w szpitalu?

Mid też myślę,że córa będzie :-)

Majju u mnie bez wymiotów ale za to z mdłościami i sennością.Coś trzeba było przegryźć żeby mdłości nie było ale też nie za dużo bo wtedy też nie dobrze :-P
    Współczuję bólu.

Ruby super,że synek ładnie rośnie :-) Jak córa?Pomaga?Nie jest zazdrosna?

Ja witam od kilku dni w III trymestrze :-)

cinnamon cookie, midnight, Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa tak jest, jeszcze dziś i jutro, aż nie wiem za co się brać ;) chyba ogarnę dziś dom, posprzątam co trzeba ale na szczęście niewiele do roboty ;) w szpitalu mam być na 7:30, pewnie o 7 wyjedziemy a o tej godzinie do szpitala z 10minut drogi :)

Ruby no to jest właśnie plus karmienia mm! :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kjopa córka rewelacja, wiedziałam że będzie ok ale nie spodziewałam ze aż tak fajnie, ona jest zakochana w bracie, mówi że mały jest jej o tylko jej :-P pomaga , chodzi i ciągle całuje, przytula i mówi slodziak na niego ;-) i tak już 8 tyg więc raczej nie powinno się już to zmienić :-)
    Także duża różnica wieku jest też fajna :-)

Cynamon 2 :-P tylko za dużo nie rób żeby samo już się nie rozkrecilo bo po co Ci ten stres i dwa porody ;-)

Mój dzisiaj spał od 20, pobudka o 12 o 3 i wstał po 6 także takie nocki to ja lubie bo i wieczór cały dla siebie ;-)

midnight, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ruby
    ale fajnie, super,zazdroszczę :)

Cookie
    jejku, jak to zleciało, trzymam kciuki za Was :*

Milka
    ja miałam ręczny z Aventu i życia bez niego sobie nie wyobrażałam, 6 mscy młoda była tylko na cycku, z domu bym się przeciez nie ruszyła heh

Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Kjopa gratuluję III trymestru !

Cinnaom fajnie z jednej strony ze masz zaplanowane, jakoś tak mniej stresu ze może sie wydażyc w każdej chwili, chociaż jeszcze nie przesadzone ;) ale do czwartku już chyba Maluch wytrzyma ? :)

Ruby reakcja córy super! najwidoczniej już dojrzała do tego, żeby mieć młodsze rodzeństwo, charakter też tu pewnie ma wpływ :) ciekawa jestem jak moja, troche mniejsza różnica niż u Ciebie, ale mówi że chce malutką siostrzyczkę, no i widziałam ją w relacji z innymi maluszkami, jest dość troskliwa i opiekuńcza...zobaczymy jak to będzie na dłuższą mete :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)

Kjopa rany już III trymestr:-)

Ciacho nadchodzący weekend już we trójkę:-)

Mid, Ruby ja też jestem ciekawa jak mały zareaguje na siostrzyczkę, na razie się cieszy i jak widzi wózek z dzidziolem to mówi, że już chce siostrzyczkę:-)) Właśnie Mid ciekawe jak u nas będzie z zazdrością bo różnica wieku nie taka duża, i na razie mama jest cała dla synka;-)) a potem trzeba się będzie podzielić:-))

Luccc a Ty się zdecydowałaś na to hsg czy jeszcze czekasz?

Ja wczoraj wieczorem zaliczyłam endokrynologa i o dziwo powiedział że tsh wg dobre , a mnie sie wydawało że za bardzo spadło. I zamienił mi euthyrox na letrox zobaczymy czy nie będzie mi po nim bębnić w uszach i kołatać serce. Mam brać magnez i jakby co co parę dni zmniejszać dawkę do 25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 09:38

cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR w sobotę mam gina to pogadam, jak sie nie uda, to w nastepnym cyklu zrobię ;)
    dobrze, że z TSH ok ;)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc hsg nie zaszkodzi, a może pomóc i będziesz wiedziała że np jajowody drożne, aleee trzymam kciuki za ten cykl może nie będzie potrzebne:-))

Miałam tsh 1,84 teraz 0,8 i myślałam że za niskie, a on stwierdził, że może być. Ft 4 za to lepsze powyżej 1. Przy cc anestezjolodzy zwracają uwagę, żeby było powyżej 1 bo to ponoć lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 11:14

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby krążę po domu ale w sumie poza praniem to jeszcze nic konkretnego nie zrobiłam :P

Mid no właśnie Tymek powinien spokojnie posiedzieć do czwartku bo nic się nie dzieje... no chyba, że to cisza przed burzą ;)

midnight lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR
    no na pewno, mój gin pracuje tez w szpitalu, wiec zapytam co i jak, moze na NFZ się uda?

nie znam sie na tarczycy, ja miałam TSH 1,2 i gin powiedział, że ok, wiec juz nie drązyłam tematu :)

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc to jak dla staraczki masz idealne:-)) a w ciąży to są inne normy, tak mi powiedział:-)

Ciacho, ale to by nie było złe cesarka na skurczach, ja miałam tak z synem i to ponoć najlepsze bo dziecko już gotowe do przyjścia na świat. Także spokojnie sprzątaj i pierz na źle nie wyjdzie:-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 12:08

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super. Mój młody teraz tak bardziej zaczął całować brzuch,głaskać i gadać do brata "mój kochany braciszku" :-) Wcześniej bardziej się wstydził. Jak zobaczył,że tatuś głaska i gada do brzucha i mówi dobranoc to był zawstydzony.Mówiłam mu wtedy,że może też rozmawiać z bratem bo go słyszy :-) No i na dobranoc pyta czy brat się kręci czy śpi,jak się kręci to mu nakręca misia do spania :-). Mam nadzieję,że będzie jak u Ciebie.

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży a to akurat prawda, cc "na zimno" jest gorsza niż gdy zacznie się akcja... ale u mnie nic a nic, brzuch nie opadł, skurczy brak, chyba to u nas rodzinne, że tak normalnie to przenosiłabym tą ciążę ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon w sumie jeszcze masz czas, u mnie akcja zaczela sie w 40 tc, 4 dni przed terminem porodu.
    wczesniej nic sie nie działo, nawet brzuch specjalnie nie opadł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:29

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc no właśnie i dlatego nawet się nie spodziewam, że jeszcze cokolwiek się zmieni :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to i lepiej jak się samo zacznie ale mnie ten stres by nie służył- czy zdążą na czas z cesarką, czy dziecko nie wejdzie w kanał rodny zanim mnie przygotują...i nie mówicie że to tak szybko się nie dzieje bo u mojej znajomej po odejściu wód minęła chwila i kobieta ledwo zdążyła do szpitala...drugi przypadek z grupy fb mojego miasta to taki, że dziewczyna urodziła przed szpitalem bo nie zdążyła :P
    Także jak mam mieć coś zaplanowane to jednak wolę na spokojnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Lucc to jak dla staraczki masz idealne:-)) a w ciąży to są inne normy, tak mi powiedział:-)

Ciacho, ale to by nie było złe cesarka na skurczach, ja miałam tak z synem i to ponoć najlepsze bo dziecko już gotowe do przyjścia na świat. Także spokojnie sprzątaj i pierz na źle nie wyjdzie:-))

IR może i tak , ale nie u każdego to może wyjść na dobre, jeśli są osoby które mają cesarkę bo naturalny poród jest ryzykiem dla nich bądź dla dziecka to chyba lepiej jednak na zimno ...po co ryzykować i się stresować.

• midnight Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem jak lepiej jak gorzej...ja rodziłam sn tylko że musieli mnie na cc zabrać, ze względu na tętno, a byłam już tak umęczona że było mi wszystko jedno :P
    Ed: pewnie też bym się stresowała jak Ruby pisze, czy nie bedzie to za późno.

Róża u mnie róznica tak pomiędzy bo młoda będzie miała 4,5 roku...na razie jest ok zobaczymy,już nie mogę się doczekać aż będzie ruchy można na zewnątrz wyczuć, ciekawa jestem jej reakcji ;) na razie jak mówię że brzuch mnie boli to mi go masuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 13:55

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to teraz też czeka cię cięcie?

• midnight Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby chyba nie :) myślę że raczej nie planowane, ze wględu na trombofilię.
    Napisałam, bo chodziło mi że gdybym nie była taka zmęczona wtedy podczas porodu to pewnie bym była przerażona czy cc dobrze pójdzie ;)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ