Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam po weekendzie:-))buuu... poniedziałek...
M. w pracy, mały w przedszkolu mam chwilę dla siebie, poleżę, bo intensywnie było ale fajnie,sobota moi dziadkowie niedziela dziadkowie m. )
Ciacho no to wielkie odliczanie, jejku ale zleciało:-))
Kjopa wow, no duży już synuś, a dopiero test robiłaś)
Milka szkoda, że z wózkiem nie wyszło, ale jeszcze trochę czasu jest i znajdziecie swój wymarzony:-))
Ja nabyłam w pepco dwie sztuki pajacyków, faktycznie duża promocja, ale mój m zabił mnie tekstem:"Kochanie po co ty już kupujesz, jak będziesz w szpitalu to ja wszystko ogarnę w maju." powiem tak, bez komentarza....:-PPPP....on mówi że wszystko jest w sklepach i nie będzie problemu. I jak kupiłam bodziaka na 68 to stwierdził że może być za mały:-)) echhh ten mój kochany chłop:-))
Milka ja już 9 kg na plusie, nie wiem jak laski to robią że 3 kg tylko przytyją, z małym miałam do porodu na plusie 23 kg. 12 kg zleciało po porodzie a resztę 11 kg zbijałam 7 miesięcy. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie:-))
Mid kolejny tydzień do przodu:-)
A ja witam w 24 tygodniu:-)))
majju, midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Hej laseczki.
Wróciłam do pracy po dłuższym weekendzie iiii... ciężko jest Jeśli tylko trochę dłużej nic nie zjem to od razu mnie mdli. Blee.
Widzę, że spokojnie tutaj na forum. Mamusie się zajmują swoimi Skarbami
Powiem Wam, że jakoś się nie mogę odnaleźć na wrześniówkach. Nie udzielam się za bardzo bo ciągle tam jakieś spiny i nieporozumienia. Tak to jest jak się w jednym miejscu zbierze ponad 100 bab z burzą hormonów
Udanego tygodnia :*
Edit: Pani Moderatorko, proszę między karmieniem a przewijaniem o wpisanie mnie z serduchem na pierwszej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 09:42
-
A tam zajmują... . Moi w szkole, A śpi , bo ona ciągnie pół dnia a potem do 1 w nocy kolęduje z nami
Powiem Wam, że u nas mgła i smog taki, ze choć słońce się przebija to siwo za oknem. Ja chcę wiosny!
Róża, z ubrankami to ja nie wiem, leeeciii z rozmiaru na rozmiar. My już 74 a zaczynaliśmy od smykowych... 44 (A urodziła się 52 cm długa i te 44 były dobre!). Ja nie lubię za dużych ciuszków ).
Z rzeczy absolutnie u nas zbędnych okazały się - rogal do kamienia (wygodniej nam na zwykłej podusi) i laktator elektryczny (może 3razy chodził)
A wkładki laktacyjne to polecam materiałowe, takie wielorazowe. Wygodniej przy karmieniu. :*Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Róza zazdroszczę kupowania wyprawki, też bym już chciała zacząć o tym myśleć...ale jeszcze trochę sie boję...poczekam chociaż do usg żeby znać płeć, wtedy zobaczę może już mięknę
Majju tak miałam z córą, może będzie córeczka też musiałam prawie non stop jeść bo inaczej mdliło,ale spoko tylko pierwszy trymestr, potem już tylko na słodkie ciągnęło
Mama Tuśka dzięki za rady myślałam kiedyś o takiej podusi, to sie wstrzymam, się kupi jak będzie niezbędnaImię_Róży lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mama Tuśka ja też nie cierpię wielkich ciuchów dla dzieciaczków, 68 kupiłam na później bo była promocja i śliczne było. Ale mój chłop nie czai bazy, że dla noworodka to 56,62:-) Synek urodził sie duży 4200 i 62 cm i w duże 56 go ubierałam i 62, ale nie w 68!!. No już czuję, żeby nakupował 68 i 74 bo dziecko duże:-)))
Ja mam rogala po synku, i laktator ręczny u nas dawał radę. A z jakiej firmy kupiłaś te wkładki wielorazowe? bo nie widziałam takich.
Majju ja miałam tak jak Mid ciągłe ssanie w żołądku i na słodko, pączki itp. co ja przed ciążą na słodko zjadłam raz na miesiąc, mięsożercą jestem bardziej:-) i też córa;)
Mid ja nie powinnam kupować bo remont za pasem ale w pepco taka taniocha że nie moglam sie oprzećWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 10:05
midnight lubi tę wiadomość
-
Mam Avent i Medela
http://www.ceneo.pl/8443929
http://www.ceneo.pl/25810102
Mam też takie cudo
http://laktatoryardo.pl/product-pol-8077-Silikonowe-wkladki-laktacyjne-Ardo-Lilly-Padz.html
ale na razie nie zakładam, bo ogarniamy się bez wkładek
Zakumałam z tym 68
A panowie, no wiadomo, choć mój - przy trzecim - to naprawdę daje radę z takimi rzeczamiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 10:09
-
Róża ja to raczej z innych względów finansowe również ale raczej strach tu przewodzi nakupuję a potem będę na to patrzeć i ryczec, wolę jeszcze chwilę poczekać
Ale nie ukrywam że lubię w takich maleńkich ślicznych ubrankach buszować
Mama Tuśka fajne, jak bedzie pokarm to muszę o takich pomyśleć.Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Hej Kobietki
Taaak, u mnie już odliczanie ostatnie 3 dni i noce z Bąblem w brzuchu ale czas leci
Imię Róży nooo gdybym ja miała zostawić wszystko na głowie dla Męża.... mogę sobie tylko wyobrazić co by kupił ja jestem z tych, co to lubią mieć wszystko wcześniej ogarnięte i zrobione (wózek kupiłam w... sierpniu? ) także spakowana do szpitala już jestem fest, a ciuszki poprane i w szafce, reszta w kartonach podzielona rozmiarami choć wiem, że co na bieżąco trzeba będzie kupić czy zrobić to Mąż sobie poradzi
Majju ja mdłości ani wymiotów nie miałam, ale faktycznie jak nie przekąsiłam czegoś i przerwa była z 2 godz to robiło mi się słabo... pierwszy trymestr jest po prostu kiepski drugi zdecydowanie lepszyImię_Róży lubi tę wiadomość
-
Milka, no nie wiem . Jak na razie my wychodzimy razem, dużo, często, ale razem i cyc mogę spokojnie podać. W przerwach między karmieniami wychodzę bez problemu sama na godzinę z hakiem. Za chwile wejdą inne pokarmy i cycka będzie mniej. Odciągałam może 2 czy 3 razy, więc ręcznym najzwyklejszym by w naszym przypadku wystarczyło. A. sama uregulowała laktację, więc pokarmu jest tyle ile trzeba i wtedy kiedy trzeba i je na bieżąco .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:56
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Laseczki a ja mam taki problem, może pomożecie. Co jakiś czas jak chodzę / stoję mam ostry, kłujący ból w pośladku. Ale taki mocny, że aż mi odcina tą bolącą nogę Kojarzę, że miałam tak kilka dni po owu w tym cyklu i dziś znów ten ból wrócił. Nie mam pojęcia co to może być.
-
Milka tak jak mama Tuśka pisze, jeśli laktacja przebiega prawidłowo i dziecko sobie ureguluje to naprawdę sporadycznie używa się laktatora. Dziecko ma do dwóch godzin przerwy miedzy posiłkami, to sporo czasu:-))
Ja bym chciała skompletować wyprawkę w marcu, łącznie z ogarnięciem wózka. I też nie za dużo bo już wiem z doświadczenia, że trzeba mieć na początek, potem się na bieżąco dokupuje;-P
Ja już jestem z moją przyjaciółką umówiona na zrzucanie mutant masy po porodzie we dwie raźniej, mam dwie dyspozycyjne babcie więc nie będzie problemu-))
Majju współczuję, ja do dzisiaj się borykam z bólem nie wiem pochwy, mięśni przy pochwie, czy też spojenia łonowego już się przyzwyczaiłam, ale wszyscy mi mówią że dopiero przy porodzie mi przejdzie. U ciebie może to być mięsień gruszkowaty (chyba tak sie nazywa) fizjoterapeuta mi o tym mówił, bo też mnie czasami łapie. z punktu widzenie ginekologicznego to nie jest problem (trzy razy tak usłyszałam), ale jak cię martwi to konsultuj ze swoim ginem.
Ale ja dzisiaj się rozpisałam jadę z mamą po syncia do pkola i po drodze chyba z babcią nawiedzimy pepco:-)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 12:17
-
Kompletowanie wyprawki to chyba najprzyjemniejsza rzecz! Wózek wybierałam całymi tygodniami. Doktorat bym mogła napisać
Hit na który możecie naciągnąć babcie - Wishbear lub Szumiś. Przy pierwszej dwójce stosowaliśmy szum suszarki lub odkurzacza. Szumiś pomaga A. zasypiać wieczorem samodzielnie w łóżeczku. Leży, słucha, ogląda zabawki i usypia . Poleciła nam go znajoma. Ten szum przypomina dzieciom szum z czasu życia płodowego (przepływ krwi i całą gama szumów mamy;)). POLECAM
-
Milka ja akurat dużo nie mam do kupowania, bardziej właśnie kompletowania, ale jakby chlopak to muszę wiecej chłopięcych a nawet jak dziewczynka to kilka nowych bodziaków też się przyda pieluchy, tetry , kocyk itp, no i łóżeczko bo to wydaliśmy...
Majciu ja nie wiem co to może byc...współczuję...mnie czasem łapie ból ale chyba co innego bo jak rozchodzę to mija, i bardziej jakby ból pleców tylko jakby z boku w biodrze..kiedy teraz wizyta? może lepiej powiedz, zawsze lepiej zgłaszać lekarzowi za dużo niż za mało.
Cinnamon też jestem ciekawa moje przeczucia mówią że córka, ale zobaczymy..
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyhejjjj,
Majju zaraz zrobie update, tez obstawiam rwę kulszową, tak brzmi z opisu...paskudne bo boli strasznie
Mid ja też obstawiam córkę
MamaTuśka też mamy szumisia i chwalimy tylko mamy inną wersję nazywa się zazu i jest super bo ma jeszcze kołysanki i bicie serca a kosztuje połowe tyle co szumiś
Cynamon no to 3
Ja dzisiaj w biegu bo dużo urzędowych spraw się zebrało , a m ma ferie więc trzeba korzystać i załatwiać
Co do wyjść to ja karmię mm więc zdarza mi się wychodzić na dłużej jak mam okazję i nie ma problemu bo mały flachę dostanie i po kłopocie a rośnie jak na drożdżach chłopina
midnight, MamaTuśka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Ruby fajnie że chce Ci to mleczko jeść pamiętam cyrk z moja, cyca nie , mm też bee...gdyby nie to że przybierała odpowiednio do wieku to bym szalała ze stresu że wcale nie je także super że Młody rośnieCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17