Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki
Kjopa ovu na pewno miałam zaraz po @ bo lało się ze mnie i mocno mnie dziwiło że tak wcześnie aż uważałam to za niemożliwe. I tak też mi gin tłumaczył że sugerujemy się wynikiem z usg a nie z @ ponieważ w róznych etapach jest ovu i że trzeba się cieszyć że jest większe niż mniejsze I że widać że maluch rozwija się prawidłowo
A ty jak się kochana czujesz?
Mid kochana sterydy biorę do tej pory i tak pozostanie najprawdopodobniej do końca ciąży. Współczuję zgagi mi na szczęście chwilowo nie doskwiera
Rózyczko ja też dla naszego maleństwa mam kołyskę po rodzinie ona kursuje taka pokoleniowa Uważam że to fajna sprawa. Z jednej strony współczuję a z drugiej strony zazdroszczę remontu Fajnie tak przygotowywać mieszkanko na przyjście maleństwa
Ruby ja do dnia dzisiejszego pamiętam pierwszą @ po porodzie bo trwała ponad 3 tyg i lało się ze mnie i jak poszłam do gina to dała mi leki jakieś na zachamowanie bo anemi się praktycznie nabawiłam.
Milka no to kciuki żeby był to idealny wózek Fajnie by było ja mam też swój upatrzony z Anex i też jak by mi się udało używany kupić to bym była szczęśliwa.
Dziewczyny wiem że za chwilę możecie na mnie krzyczeć ale dziś jak wkładałam sobie luteinke to z ciekawości sprawdziłam szyjkę zrobiłam to pierwszy raz odkąd jestem w ciąży i mocno czuję się zaniepokojona bo ona jest dość mocno otwarta nawet przy dniach płodnych czegoś takiego nie wyczułam. I nie wiem co mam robić bo ginowi nie przyznam się że sprawdzałam bo by mnie chyba prześwięcił a do tego od wczoraj kłuje mnie brzuszek po prawej stronie. Dzisiaj już cały dzień leżę więc ustąpiło ale wczoraj mnie to również niepokoiło. Boję się że z tą szyjką jest coś nie tak bo jak dla mnie to ona jest miękka i otwartamidnight, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Witam
Mama Tuśka ja bym może chciała trójkę ale najpierw niech to drugie będzie zdrowe i żywe, i już będzie super
Milka to życzę dobrej ceny i udanego zakupu
Kasiu pytałam o sterydy bo tak pomyślałam że może też troche przez to dzieciątko szybciej urosło? bo też jakiś czas brałam, a ja ovu nie mogłam mieć wcześniej, bo jakby tak było to nie byłabym w ciąży bo my tylko raz w tamtym cyklu
Kasiu co do gmerania to ochrzan solindy! Ale ze strachem co do bólu się nie dziwię...może to rozciąganie? mnie na tym etapie też dosć często pobolewał..Leż ile sie da.
Idę dziś do lekarza...ciekawa jestem wyników koagulologii, mam nadzieję że mi nie zmniejszy dawki clexanuMilka1991 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Dziewczyny ja wiem ze brzuszek musi trochę pobolewa i wcześniej tym bólem się za bardzo nie stresowalam tylko że tutaj mnie kluje od trzech dni w jednym miejscu po prawej stronie na dole brzucha i też to nie są jajniki i to mnie niepokoi mój M każe mi iść do gina tym bardziej że wczoraj mu powiedziałam o tej szyjce ja chyba jeszcze troszkę poczekam no zobaczymy jak to dzisiaj będzie wyglądać. A co do tej szyjki to ja ją wczoraj tylko dotknelam bo była nisko żadnych tam sprawdzan i badań nie było no ale zdążyłam wychaczyc to otwarcie
Mid powodzenia na wizycie -
Kasiu dzięki
Ja rozumiem Twoj niepokój, ale też nie chcę straszyć, mnie tez kłuje i pobolewa od weekendu, ale chyba to nie sa skurcze wiec po prostu powiem o tym dziś ginowi, mam nadzieję ze to tylko rozciąganie- w końcu maluch coraz bardziej rosnie.
Co do szyjki ja nie sprawdzałam swojej, mój gin zawsze po badaniu twierdzi że jest ok, i mu wierzę, a bada mnie co dwa tyg...oczywiście jak masz wątpliwości to idź lub dzwoń do gina, no i wyleguj jak najwięcej bo skoro to na ból pomaga, a przecież często lekarze każą ciężarnym leżeć..Kasia1407 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Hej:-)
My z przygodą rano okazało się ze chyba nam powietrze zeszło z przedniego koła i musieliśmy szybko dopompować, efekt taki m. się trochę spóźnił do pracy a mały do przedszkola:-))
Kasia dobrze, że z maluszkiem wszystko okej, nasza panna też jakoś zawsze tydzień do przodu starsza wychodzi;-) Pewnie się powtórzę ale kłucia i pobolewania brzuszka w ciąży to norma:-) ale jeśli cię to niepokoi to zawsze lepiej sprawdzić u gina i spać spokojnie. Ja wychodzę z założenia że lepiej wyjść na przewrażliwioną niż, coś przegapić) ..i nie gmeraj tam, bo po łapkach:-))
Mid kciuki za wizytę)
Milka bardzo ładny wózek jak też uderzam w takie klimaty ale kupować będę po remoncie bo się zakurzy:-) cenowo przystępny i jak faktycznie nie zniszczony to bym brała na ślepo:-)... wcześniej myślałam o jakimś bardziej wypasionym ale remont i zakup wózka to za dużo i nie ma co przesadzać, gondola i tak jest na krótko:-)
Mama Tuśka ja po pierwszym dziecku chciałam skończyć rozmnażanie, bo cc, bo wiek, ale mój m. wiercił dziurę w brzuchu i mówił że dobrze żeby mały miał rodzeństwo, aż mnie przekonał i potem starania pełną parą i to ja chciałam bardziej:-). Jak urodzę córcię to już u nas koniec... wiek:-))
Ruby ja też pamiętam pierwszą @ po porodzie, że mnie zalała na 2 tygodnie, potem miałam na zmianę raz skąpe raz obfite, ale ja brałam antyki:) Pytałaś kiedyś o imię oj długo się zastanawialiśmy się i w końcu są trzy typy: Natalia, Bianka, Oliwia:-) jak się urodzi to zobaczymy które będzie do niej pasować))
Milka1991, Kasia1407, midnight lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Kasiu jak Cię to niepokoi to idź do lekarza. Ja aplikując sobie luteinę to też chcąc nie chcąc czułam szyjkę. W końcu trzeba wepchnąć tabletkę jak najdalej. Ja starałam się ponad szyjkę-za nią. Zawsze ją czułam dość wysoko,czasem trochę miękką i też raz zdarzyło się poczuć i miała jakby lekkie otwarcie. Powiedz lekarzowi,że aplikowałaś i poczułaś a zwróciłaś uwagę bo przed ciążą badałaś szyjkę i samo się tak nawinęło.
IR super imiona
U nas podobało mi się ostatnio Mateusz-dar Boga ,dany przez Boga.
ale podoba nam się też Staś i Franio Tylko,że to są długie imiona a nazwisko też długie. Bo trzeba by dać Stanisław albo Franciszek bo nie wyobrażam sobie żeby dorosły facet nazywał Staś XXXX
Mid powodzenia na wizycie,ja mam na 12.45. Wczoraj pokłóciłam się z P o naprawę auta i w nocy brzuch się stawiał-napinał? I w ogóle miałam zły dzień. Na sam początek nasz wspaniały kundel naszczał młodemu na kołdrę po samym nosem praktycznie. Górny róg kołdry i pytam młodego czy ma suche majciochy czy popuściło mu się a on że suche. No myślałam,że rozszarpie "ją". Ja nie mam naprawdę nic przeciwko bo może się zdarzyć,że nie może wytrzymać i zsika się czy wymioty itp. na podłodze ale na łóżku u dziecka pod samym nosem? No ma u mnie przechlapane po całości.
Wczoraj robiłam glukozę i na czczo 85 a po 120min.-90.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:17
Kasia1407, Imię_Róży, midnight lubią tę wiadomość
-
Kasia, jak już gmerałaś, to bierz na klatę i przyznaj się lekarzowi - przynajmniej sprawdzi i zapewne Cię uspokoi.
MamaTuśka - my nie wiemy, to się okaże, jak Młody podrośnie. Początek był masakryczny, teraz lepiej, ale decydowanie o kolejnym dziecku, gdy pierwsze ma tak mało, to trochę lipa, bo tak naprawdę za wcześnie, by móc powiedzieć czy się ogarnia rodzicielstwo
Na razie musimy się przekonać, na ile nadążymy za pierwszym U mojej znajomej podobnie - ma młodszego chłopaczka ze zbliżonymi jazdami, jak miał nasz - i mówi, że Jej mąż kategorycznie by odmówił kolejnego, bez dwóch zdań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 11:51
-
Milka jak kupicie powóz dla księżniczki to zapodaj fotę ten w szary w kropeczki z czerwonym.... cudooo:-) Jeju już bym chciała być po remoncie i kupować wyprawkę
Kjopa to cukier masz bardzo dobry:-) a jak po endokrynologu co powiedział na twoje wyniki? Bo ja dzisiaj odebrałam swoje i chyba tsh mi spadło, chyba bo mam w innych jednostkach i tak mi się wydaje.
Mateusz, Mati super:-) Staś i Franio też ślicznie ale jak długie nazwisko to faktycznie.. choć jak sie urodzi to któreś będzie najlepiej pasowało:-)
Milka my też bardziej na Oliwkę jesteśmy nastawieni i synuś już mówi tak do brzucha, ale pożyjemy zobaczymy czy tak zostanie:-)Milka1991 lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
jestem
Ja po wizycie, mówiłam o tych pobolewaniach i właśnie mam więcej polegiwać taki mam zakręcony dzień że mi ciśnionko u położnej wzrosło to mnie gin nastraszył szpitalem, dobrze ze spadło po paru minutach mimo tego straszenia.
Niestety lekarza mam innego...moj sie pochorował nie wiadomo jak długo, chyba coś poważnego...
A wyniki ok, coś tam zdążyłam luknąć ze fibrynogen tyci w górze, ale za to d-dimery juz ok.
Róża ładne imiona
Kjopa wszystkie trzy ładne-wszystkie mi bliskie
A psa tez bym juz nie lubiła...dlatego nie mam psa i mieć nie będę
Jak po wizycie?
majju, Milka1991 lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Hello laseczki, u mnie w porządku, coś tam czasem zaboli albo zakłuje w brzuchu ale staram się nie panikować i myśleć, że tak ma być Wzięłam sobie trzy dni urlopu i odpoczywam w domku.
Ciągle bym spała i jadła. Ale to naprawdę zastraszające ilości Jak się do czegoś dosiądę to jem, jem, jem i nie mogę przestać Jakaś masakra. Jak tak dalej będzie to oprócz matką zostanę też wielorybem... Dotychczas zaczynałam dzień od kawy w pracy, potem jakieś śniadanie koło 11 i dopiero duży obiad w domu, a dziś zjadłam już: prince polo rano do kawy, ćwierć pomelo, na śniadanie burito z bułką, jak poszłam na zakupy to weszłam do kawiarni i zjadłam dwie ogromne gałki lodów (były bossssskie!) i potem jeszcze 6 michałków białych i puszkę (tak, całą!) bobu! No i czekam aż się zupa na obiad ugotuje....
Na L4 się na razie nie wybieram, mimo tego, że pracuję w budżetówce i dyrekcja wie i problemu by nie było, zamierzam pracować jeśli wszystko będzie ok do końca kwietnia.
Mid, super że na wizycie ok. Kurcze dziewczyny Wy już tak wysoko w ciąży, wow, trochę Wam zazdroszczę A Cinnamonek się nie odzywa, może już rozpakowana?
Imiona bardzo ładne, u nas będzie kłopot bo mamy z M. inne typy. Wiem tylko, że mi podobają się krótkie, dwusylabowe imiona żeńskie typu: Ewa, Anna, Ida, Nina, Lidia... i jeśli Bóg da, że będzie dziewczę to pewnie na któreś z nich się zdecydujemy
midnight, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Hahah Majju w porę weszłam na belly, nieee ja nadal w dwupaku
Milka pochwal się koniecznie jak kupisz wózek
Mid a jak ten nowy lekarz Ci się spodobał?
Kasiu ja co do szyjki to nie pomogę, bo nigdy sobie nie sprawdzałam i się nie znam, ale może lepiej skonsultować z ginem?Milka1991 lubi tę wiadomość
-
majju super że u Ciebie wszytsko dobrze, chyba lepsze zajadanie niż mdłości mdłości są beee, a szczupła jesteś tak od razu wielorybem nie będziesz
Cinnamon tak sobie...jakiś taki oszołomiasty, wolałam tamtego, bo był spokojny i zarażał tym spokojem..eh mam nadzieję ze wyzdrowieje i wróci do pracy...
A jak tam Twój brzuch? teraz to już tylko odpoczywanko wiem ze na zapas sie nie da, ale radzę się nacieszyć spokojem i snemCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Też sie cieszę że już taka wysoka ciąża, jutro wchodzę w 20 tc, ale znów inne myśli nękają...np im dalej w las, tym będzie jeszcze bardziej bolało.Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyMid ważne żeby się dobrze zaopiekował doktorek
Majju polecam to na N bo Niny to super dziewczyny - wiem z autopsji
Kasiu nagana za grzebanie tam gdzie nie trzeba no ale jak już to zrobiłaś to radzę się doktorkowi przyznać i sprawdzi i uspokoi
IR Blanka też brzmi nienagannie
Kjopa też bym się wkurzyła, młodemu pod samym nosem - fujjj no ale co zrobić trzeba wybaczyć psince
Bratku ja też po pierwszym mówiłam nigdy więcej bo młoda dość płaczliwa była ale po paru latach zapomniałam i zachciało mi się ale teraz już mówię kategoryczne nie bo po prostu już nie chcę rodzić ani sn ani cc nie była łaskawa więc koniec końców wrota zamkniętemidnight lubi tę wiadomość
-
Mid no to proszę leżeć więcej:-) Super ze wszystko w porządku i tak już pozostanie do końca
Maju ja na samym początku też byłam bardzo spiaca ale to mi przeszło po jakiś dwóch tyg. No ale niektórym to towarzyszy nawet cała ciążę a co do apetytu to trzeba się cieszyć
Dziewczynki no ja nie grzebalam tam sobie bo chciałam tylko wkładałam luteine to siła rzeczy tam trzeba grzebnac bo tym aplikatorem to czasami się urazilam. Nie wiem na razie poczekam jak nic się nie będzie dziać to na najbliższej wizycie się podpytam i poproszę by to sprawdził.