Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Wy stare babcie narzekające Mnie też w nocy bolą biodra W pierwszej ciąży też tak miałam. U nas grypa żołądkowa. W środę w nocy złapało mojego P a wczoraj młodego. Na szczęście nawet 12h go nie trzymało ale co się napił to z powrotem Ciekawe czy i ja się doczekam
Kasia super,że po wizycie ok. i masz nagranie.
Cinnamon oj jeszcze chwila i będzie mały cinnamonek
Mid fajnie,że ruchy takie wyraźne.Kiedy wizyta?
Wczoraj robiłam badania tarczycy i Ft4 spadło poniżej normy W poniedziałek wizyta u endo.Pewnie zwiększy znowu dawkę a ja od tygodnia mogłabym spać prawie cały czas. Synek ma ferie więc też z nim idę do okulisty bo już w tamtym roku mieliśmy skontrolować a widzę,że blisko wszystko ma przed oczami.cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki:-)
M. z synkiem na dworze robią bałwany i traktory !!! ze śniegu a ja mam chwilę dla siebie, zaraz obiad u moich rodziców.
Kjopa ja też robię w tym tygodniu tarczycę i ciekawa jestem czy ten euthyrox mi coś poprawił wyniki, a Ty ile bierzesz bo ja na razie zaczęłam od 50tki.
Milka to no już duuuża dziewuszka w brzuchu:-)
Kasia ty też małego giganta hodujesz:-)) już niedługo będą kopniaczki ja tak czekałam, a teraz mała dokazuje i już nawet widać jak brzuch się podnosi i opada:-) mała baletnica...
Ciacho raaanyyy to już niedługo 11 dni, ech ale zleciało:-)) i synusia przytulisz:-)
Dziewczynki my od 15 lutego zaczynamy remont w domu, oj się będzie działo, robimy pokój dla dzieci, salon do remontu, malowanie, gipsowanie, tapetowanie, echhh mam nadzieję, że sie wyrobią tak jak obiecali w 10 dni, choć ja mam obawy że to dłużej potrwa.
Teraz szperam po necie za żyrandolami, kinkietami, nową kanapą, tapetą do pokoju dziecinnego, żeby była dla chłopca i dziewczynki itp. Zasłonami nowymi, i całą masą drobiazgów, ale ja to lubię) ...i potem jeszcze muszę wyprawkę skompletować, oj mam nadzieję, ze zdążę ze wszystkim:-))
Miłej niedzieli:-))cinnamon cookie lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Dzięki dzięki, stresa mam ogromnego a jeszcze tyyyle czasu. Skupić się na pracy nie mogę W ogóle to chyba wybiorę się na urlop w pracy. Zbyt wydajnym pracownikiem ostatnio nie jestem bo moje myśli krążą wokół innego tematu a oprócz tego ciągle bym spała i wstawanie na 7 do pracy to dla mnie męka.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Witam
Kasiu na pewno niebawem poczujesz kopniaczki A ty masz detektor tętna? bo nie pamiętam, może też by Ci się przydał? ja od kupienia czyli jakos 12-13 tc już znajdowałam tętno.
U mnie na ostatnim usg i wcześniejszym też było o tydzień większe ale to było dawno..w lutym sie okaże czy tak jest nadal czy sie zrównało, chociaż nie wiem czy tak się da, w każym razie lekarz mi wpisał w karcie termin z usg czyli 6 dni wcześniej niz OM
Milka kochana jakbym była w drugiej, albo nawet i piątej ciąży ale ze wszystkimi żywymi dzieciakami, to też bym tak myślała myślisz że nie pamiętam tego kopania po pęcherzu ..? tylko że teraz myślę inaczej, Kasia pewnie też jak ja, nie wiem jak będzie później, po pierwsze chcę sie nacieszyć kontaktem z dzieckiem bo nie wiem ile to potrwa, a nawet jak Bóg da że do końca , to myślę że zacisnę zęby jak dostanę z pół obrotu a będę się cieszyć że jest i daje znaki życia
Cinnamon jak brzuszek?
Jak czytam Was to myślę ze ja to dopiero babcia jestem...schorowana, wiecznie zmęczona ociężała mimo że to dop 5 miesiąc ale myślę ze to spanie to chyba po dupku...ciągle bym spała..
Kjopa uważaj na siebie z tą grypą...daj zanć po wizycie u endo.
Ja wizytuję w czwartek
IR no to czeka Cię teraz bałagan nie lubię remontów...za to lubię jak sie skończy właśnie urządzanie
Majju kciuki za wizytę!!Milka1991 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid nie mam detektora i w sumie to się zastanawiam nad jego kupnem bo nie wiem czy mnie nie będzie to stresować jak nie znajdę a po za tym wczytuje co tydzień więc doktorek wszystko podgląda. Ale z drugiej strony to fajna sprawa
A po za tym to prawda doczekać się nie mogę jak już będzie mi skakać brzuszek na boki I nie zapominaj jesteśmy dobrej myśli:)
Maju kciuki za wizytę o której masz?
Ja dziś genetyczne i stresik się mnie trzyma nie śpię dzisiaj od 5 rano niby nie myślę ale jednak myślę. Psiapsiola idzie ze mną bo M w pracy niestety. A czy któraś z was miała to usg? Bo nie pamiętam. Niby jestem dobrej myśli ale strach jednak jest. A po za tym M łudzić się że będzie dzisiaj widać płeć choć wiem że dużo osób poznaje na tym genetycznym to ja uważam że jest jeszcze za wcześnie. -
Kasiu to kciuki! nie wiedziałam że już dziś albo zapomniałam...
ja genetyczne za każdym razem miałam, płeć to baaardzo mało prawdopodobne, czasem się zdarza że lekarz wychwyci ale i tak za wcześnie, pomierzy dokładnie malucha, sprawdzi przezierność karku, itp...nie wiem tylko czy też pappa będziesz miała? bo jak coś to z krwi.Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Majju przepraszam ja dzisiaj jestem jakaś okropnie nie ogarnięta :
GRATULUJĘ!!! mówiąłm że będzie dobrze, wszystkie mówiłyśmy to teraz oddech i no stres , czas na cieszenie się z pracą pomyśl pomyśl, po co się przemęczać..Teraz uważaj na Was baaardzo się cieszęCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Majju gratki dzidziol rośnie jak na drożdżach:-))
Kasiunia ogromne kciukasy za prenatalne od razu melduj co i jak:-) Kasia na genetycznym to czasami ja doktor ma dobre oko to chłopiura wypatrzy,ale musi mieć dobry sprzęt:-))
Kurcze Kjopa to kaszana a ja myślałam, że to już pomoże, daj znać co ci powie.
A w ogóle to witam w 23 tygodniu... ))
Ja siedzę w necie i szukam tapet i kanap już zgłupiałam i ie wiem co mi sie podoba....Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 17:55
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Majju cudnie! na takie info czekałyśmy
Kasiu powodzenia na prenatalnym u mnie jakoś w 12tc powiedział tylko: nooo, coś tam się majta między nóżkami i tak zostało, jest chłopak ale na tym etapie bywa dużo pomyłek więc nie brałam tego żartu poważnie, ale na następnej wizycie już to potwierdził
Mid mój brzuch bez zmian, wieczory najgorsze bo po całym dniu to już wszystko boli i ciągnie... no ale pocieszam się, że niewiele już zostało a czas leci, zobacz Ty już 5 miesiąc!
Imię Róży ale czeka Cię roboty... fiu fiu!midnight lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki wszystko dobrze maleństwo odpowiada na 12t4d i tego już się trzymamy termin porodu na 27 lipca No i tak jak cinnamon pisze tak i u mnie było coś tam wystaje między nóżkami tylko że to jest jeszcze za wcześnie na kolejnej wizycie która mam 3 lutego już na pewno uchwycimy płeć jak maleństwo nam na to pozwoli Maz bardzo chciałby córeczkę no i ja też niby ale i cieszę się z tego że tam coś wystaje ogólnie jestem przeszczesliwa że wszystko dobrze
Milka1991, midnight, cinnamon cookie, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny