Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam u mnie na termometrze z rana -16 brrr:-)).... witam w 6 miesiącu????)) WOW:-)
Majju super wieści, jak na następnej wizycie zobaczysz serduszko to już można spać spokojnie:-))
Mid musi!!! być dobrze:-)) zaraz będzie połówka i z górki )
Kjopa u nas o mało się o dyżur nocy nie otarło bo małemu nie mogłam zbić gorączki. Ale w niedziele już nie gorączkował, tylko sporadyczny kaszel więc dzisiaj do kontroli do pediatry. No współczuję przeżyć z synkiem, ja tak miałam w listopadzie i skończyło sie szpitalem.
Rany dziewczyny jutro z rana połówkowe no już mam malutkiego stresa. Rano przyjeżdża druga babcia, żeby małego popilnować, bo moje dziadki chore.
Milka tak u Bryły prowadzę drugą ciążę czuję sie dobrze zaopiekowana u niej. Babeczka z jajami i ja takie lubię, bo zawsze pozytywnie nakręcona wychodzę z gabinetu i wiadomo zadowolona mamusia to i dzidziol ma sie dobrze.
Dziewczyny te co maja drugie dzieci jak rodzeństwo zareagowało na drugie dziecko ja jestem ciekawa reakcji mojego synka:-)Milka1991, Kasia1407 lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny Młody już na drugi dzień czuł się lepiej. Brzuch go raz zabolał i nie miał biegunki. Dałam raz no-spę i teraz cały czas daję probiotyk.
IR jak synek po wizycie? Kciuki za połówkowe
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Hej hej kochane. Nie mam czasu Was nadrabiać bo u nas choróbska na maksa. Młody ma infekcyjne zapalenie gardła, Młoda miała podejrzenie zapalenia uszu, ale wykluczone ufff. Mamy jeszcze kilka problemów zdrowotnych, ale nie będę Wam truć. W wolnym czasie Was nadrobię.
Ściskam kciuki bo już niebawem pojawią się kolejne bobaski ❤ -
Witam dziewczynki
Majciu gratuluję wizyty. No następnym razem pewnie już ujrzysz serduszko
IR zdrówka dla synka no i oczywiście kciukam mocno za polowkowe Jejku jak ten czas leci już 6 miesiąc. Mi jeszcze troszkę brakuje ale zleci szybciutko
Kjopa zdrówka również dla twojego synusia
Agatia to ci się towarzystwo rozchorowalo. Zresztą teraz ogromna ilość osób choruje u nas na szczęście narazie się bronimy. Zdrówka dla twoich dzieciaczków.
U mnie dziewczynki nudy w czwartek wizyta oczywiście doczekać się nie mogę. A po za tym dziś mnie dość odczuwalnie boli brzuszek i troszkę mnie to niepokoi i staram się dużo leżeć bo ostatnio w tej kwestii się troszkę zaniedbalam. A po za tym to nudy ciężko dość znoszę to siedzenie w domu tak mija dzień za dniem bez zadnych urozmaicenImię_Róży lubi tę wiadomość
-
Hej
Dziewczyny zdrówka dla Waszych dzieciaków!
Imię Róży kciuki za połówkowe, czekamy jutro na nowr informacje
Kasiu mi generalnie przez całą ciążę doskwiera ból brzucha, tyle że ciągle inny... teraz to już non stop ciągnie i boli, ale we wczesnej ciąży też miałam bóle i to tak naprawdę jedyne co mi dokuczało od początku ani mdłości, ani wymiotów, z dwa czy trzy razy ból głowy a tak to tylko ból brzucha więc może będziesz miała podobnie? Oczywiście nie życzę tego, ale ból brzucha nie musi oznaczać nic złegoImię_Róży, Kasia1407 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki:-)...dziękuję za kciuki:-)
Z synkiem idę na kontrolę do lekarza jutro, bo wczoraj full chorych dzieciaków było i bałam się żeby czegoś nie złapał. Dzisiaj już nie dam rady bo za dużo emocji więc jutro. Ale z mały nie jest źle pokasłuje i mały katarek tylko:-)
Już po połówkowych:-))) Mała księżniczka waży 472 g, nóżki długie, wszystkie obwody w normie, przepływy też, narządy wewnętrzne i serduszko okej, ogólnie na koniec pan doktor powiedział, że pięknie. Tylko gburowaty bo najpierw mnie badał z 15 min. bez słowa a jak się zapytałam, to powiedział, że jak nic nie mówi to znaczy ze dobrze:-)))... aha i szyjka cytuję pana doktora: "długa i twarda jak koci ogon" )
Teraz pod koniec stycznia test glukozy. Kjopa ty już robiłaś? I powiedz mi jak idziesz badać tsh i ft4 itp., to kiedy bierzesz euthyrox przed badaniem czy po badaniu krwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:43
Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
IR ja mam glukozę we wtorek. Powinno się robić między 24-28tc. A tsh,ft4 robię przed wzięciem tabletki.
Super,że z córcią ok. już spora dziewczynkaImię_Róży lubi tę wiadomość
-
Imię ale super córunia Długie nóżki, oj będą się chłopaki oglądać.
Dziewczyny zdrówka! Dla Was, Waszych Dzieciaczków i Mężów, nie dajcie się choróbskom.
Ja postanowiłam, że wybiorę się do lekarza na NFZ żeby chociaż trochę zaoszczędzić na badaniach. No i byłam dzisiaj, wszystko ok, zarodek 2,8 mm, ale serduszka jeszcze nie ma Tłumaczę sobie, że musiała być późno owulacja i implantacja ale tak bym już chciała usłyszeć albo zobaczyć bijące serduszko naszego bobka Następna wizyta w poniedziałek, już prywatnie.Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Witam wieczorkiem
Agatia, Kjopa, Róża zdrówka dla Waszych dzieciaczków
Kasiu nie zaniedbuj leżakowania mam nadzieje że te bóle to nic złego.
Róża super bardzo się cieszę ze z córcią wszystko dobrze
Majju nie martw się na zapas, taki maluszek jeszcze, ja mocno wierzę ze będzie dobrze, do poniedziałku zleci, a inna sprawa że gdyby lekarz przeczuwał coś złego to by karty ciąży nie zakładał...stres to teraz Twój wróg ( i wiem, teraz myślisz i kto to mówi ale tak jest)
głowa do góry, u mnie kciuki zaciśnięteKasia1407, Imię_Róży lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Imię Róży no to pięknie rośnie młoda panna! tak trzymać
Majju na pewno już w poniedziałek będzie u mnie też była późna owu, do tej pory mam różnicę między usg a om, że Młody jest mniejszy o ok tydzień... także no stres :*Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki
IR super wieści, a macie już imię czy gdzieś przegapiłam?
Majju na kolejnej wizycie już zobaczysz piękne a badania na NFZ to dobry pomysł bo sporo tego jest, ja jak policzę leczenie + okres ciąży to się uzbiera piękna sumka - wczasy fajne ...ale co zrobić...
U nas od kilku dni smog okropny - mieszkam w sąsiedztwie miasta o którym ostatnio właśnie wszędzie krzyczą , że najbardziej zanieczyszczone w PL, wczoraj powietrze było umiarkowane więc wyszłam z małym po córkę do pdkola ale dzisiaj znowu jakość powietrza bardzo zła...kolejny powód żeby tylko szybko przeleciało do wiosny...
Ja odwiedziłam fryzjera, włosy mega krótkie-zdecydowanie za krótkie ale do lata urosną jedyny plus że mam prawie swój kolor i nie muszę farbować więc jeden problem z głowy
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Melduję ciążę donoszoną! mogę się rozpakowywać, a że dziś pełnia to kto wie
Ruby czytałam i słyszałam o tym smogu u Wasmnie, coś strasznego widziałam też eksperyment z wacikami, łooo matkoooo...Kasia1407, Bratek, agatia lubią tę wiadomość
-
Milka w takim razie kciuki za wizytę co do tego jak często są wizyty to zależy od gina, ja dopiero teraz ostatnio miałam wizytę po ponad 3 tyg i kolejna też za 3, więc wcale nie tak często teraz mam 20 i jeśli Młody ładnie waży i gotowy to cc 26 co do mnie to mocno się nie stresuję, ale często myślę o tym wszystkim, dopinam co trzeba na ostatni guzik już spakowana, niewiele zostało do zrobienia
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Witam
Ruby super ze fryzurka zmieniona ja dziś też udaje się na zabiegi upiększające no i na pogaduchy z moją psiapsiola załatwiam to za jednym zamachem
Milka ja też dziś wizytuje to potrzymajmy u siebie nawzajem kciuki. O której ty masz? Ja o 17. Kurcze co miesiąc masz wizyty? Ja teraz mam najdłuższa przerwę dwa tygodnie i normalnie czuje ze dawno mnie nie było i się troszkę stosuje czy wszystko tam ok a jak bym miała co miesiąc to bym włosy z głowy wyrywala:D
Różyczko no to niezła laska rośnie ci w brzuszku Tak się cieszę że wszystko dobrze I oby tak dalej
Cinnamon gratuluję donoszonej ciąży Teraz już tylko czekać na rozpakowanie Jejku jak ten czas leci
Ja chciałam się pochwalić że od jakiś dwóch dni pojawił mi się brzuszek i oczywiście wszyscy moi bliscy nie szczedza mi komplementów z tego powodu choć ja czuję że powiększył mi się bo tam wszystko się przemieszcza i do tego mam wzdęcia ale niech będzie im że to ciążowy:D
A po za tym już na ovu pisałam zostanę podwójna ciocia:D moja bratowa będzie miała bliźniaków . Oczywiście nie jest szczęśliwa z tego powodu bo to była wpadka no ale teraz tylko modlić się żeby cała nasza trójka zdrowo się urodziła:D
U mnie dziewczynki również kciukajcie za wizytęImię_Róży, Bratek, cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość