Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tabsy też odpadają,nie służą mi kompketnie:( kiedyś jak bralam to wszystko mi się rozregulowalo i mam problem właśnie. Mam koleżankę która zaszla w ciążę ze spirala,więc to też niepewne. No będę myśleć. Póki co mamy gumki i żelik,bo u mnie trochę sucho;-)
U nas też wieje że masakra,również czekam z utęsknieniem na wiosenne dni -
Imię Róży to faktycznie zaraz połówkowe to i tak więcej się dowiesz a mi z kolei w szpitalu w 26tc na ktg nie mogła znaleźć Młodego, dziewczyna chyba dosyć "świeża", biedna tylko się zestresowała co do CC to ja mam ze względu na dysplazję biodra i przepukliny na kręgosłupie...
Milka tak, jak już prawie spakowana, jedna torba dla mnie a druga dla Tymka niewiele już zostało by tam dołożyć, niedługo spakuję się do końca w razie W u mnie na lutówkach jeszcze spokojnie, wszystkie w dwupaku, ale jak się domyślam jak pierwsza urodzi to zacznie się panika i wszystkie się spakują
Lucc trzymam kciuki za teściora!Imię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Cinnamon kurcze jak to szybko zlecialo. Jak tam stresik jest?
Różyczko no to tatuś dopiero dumny mój już teraz często nawija do brzuszka i co mnie mocno dziwi odlicza który to już tydzień i np. Mówi jutro już się zaczyna np.10 tydzień bo według usg tydzień jesteśmy do przodu A po za tym fajnie ze po wizycie wszystko ok. A na polowkowym na pewno więcej się dowiesz
Kas to masz małego siłacza bardzo dobrze że tak super się rozwija silny chłopak będzie
A co do anty to powiem wam że ja po tylu latach to nie wiem jak to będzie się zabezpieczać a teraz mamy celibat i myślę że tak pozostanie do końca ciazy ponieważ ja pierwsze dziecko straciłam zaraz po A w drugiej miałam zakaz więc teraz to mimo że gin nic nie mówił sama chyba za bardzo się boję. A po za tym myślę że nawet jak bym się zapytała to przy tyłu lekach na podtrzymanie i nakazu leżenia sam by mi powiedział że nie ma takiej opcji. Wiec M niestety mocno cierpi chwilowoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 18:42
cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Witam się wieczorną porą
Szybko te Wasze ciążę lecą na prawdę
Oby tylko ciężarnych przybywało
Kas a to chyba jeszcze nie takie świadome obroty w obie strony? Czy już świadome? Mój wcześniej na łóżku gdzie łatwiej przewrócił się kilka razy z brzucha na plecy ale nie świadomie/celowo bardziej przes przypadek. Świadomie jeszcze nie umie.
Ruby ja też brałam ten limetic dla Karmiących piersią ale już nie będzie biorę. Ostatnio stosuje najbardziej skuteczną antykoncepcje- mojego syna = posucha w swerze seksualnej
Chyba ciągle się na coś czeka pierwsze uśmiechy, obroty aż się zacznie bawić ja teraz chciała bym by już siedział :p -
Kasiu u mnie emocje się mieszają już stres powoli przychodzi, obawy, ekscytacja, szczęście... raz nie mogę się doczekać kiedy Młodego zobaczę a za chwilę wolę by tam jeszcze długo posiedział
Fajnie, że u Ciebie tak mąż się interesuje to takie miłe -
Witam ze śniegiem po kolana:-) rany ale napadało przez noc, kochany m. wstał i odśnieżył mi samochód bo później jadę z małym do lekarza kaszle cały czas...echhh...dziadki też mi odpadły bo chore...
Biorę żelazek od wczoraj i jakbym miała więcej energii;-))
Ciasteczko no ta końcówka to są emocje jak na kolejce górskiej, z jednej strony już by się chciało maluszka zobaczyć z drugiej stres o poród i zmiana życia o 180 stopni w jeden dzień
Kasia fajny m. że tak się angażuje, takie wsparcie tatusia bezcenne:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:47
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Ejrene sama nie wiem,na początku myslalam że odwrocil się przez przypadek. Dalam go znowu na brzuch i odwrocil się w drugą stronę. Nastepnego dnia też i tak teraz codziennie potrafi. Nagle mu to przyszło i tak zostało. Do tego główkę zaczął super trzymac i długo. Naprawdę dziecka nie poznaję
Ejrene lubi tę wiadomość
-
Hej
Róża zazdroszczę już takich konkretnych kopniaków ciesze się że na wizycie wszystko dobrze a to tętno już Ci sprawdzają ? czy to na usg tylko, czy podsłuchuje? pytam bo ciekawa jestem kiedy u mnie zleci
Cinnamon jak to zleciało to już lada moment Znam to uczucie, że chciałoby się już urodzić , ale lepiej niech jeszcze posiedzi
Kas super że maluch taki silny i że tak ładnie się rozwija
Lucc to kciuki by nie przyszła
Milka z tym fikaniem to uwazaj, ja na Twoim miejscu już bym pewnie panikowała...no ale ja to ja, mam swoje powody, dziś też zapobiegawczo pojechałam na wizytę autobusem, a na chodniku pomaluśku ostrożnie...
Ruby ja słyszałam od psiółki ze ze spirali zadowolona, i to już dosć długo, ale sama sie nie wypowiem...tym bardziej o tabletach, bo ja już nigdy doustnej antykoncepcji wziąść nie będę mogła
Kasiu po tym wszystkim to bardzo się cieszę że Twój m tak się troszczy , zasługujecie na to
Ja dziś po wizycie, liczyłam na usg...dostałam na echo serduszka płodu, ale to dopiero 9.02
no i morfologia, i znów koagulologia i d-dimery..eh, za dwa tyg wizyta, ciekawa tylko jestem bo go nie zapytałam czy to echo to ju zjako połówkowe potraktuje? czy da jeszcze osobno...
Milka1991 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyHej,
Cynamon a nie masz zaparć po żelazie ?
jak sobie przypomnę jakie w ciąży miałam zaparcia od żelaza, to płakać mi się chce jakis syrop dostałam nawet na przeczyszczenie hehe
u mnie póki co piękny prog 7 dpo 25,82 ng/ml
ale jak wiecie, już takie miewałamMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Mid to nie zrobili Ci usg w ogóle? Dobrych wyników badań :*
Róża świetnie, że maluch kopie, może drugi Lewy będzie uważaj tylko, żeby się nie zarazić od drugiego Skarba.
Lucc po weekendzie będę mocno, mocno trzymała kciuki, prog zacny
Ja odebrałam wyniki na awidność IgG i wynosi 89,9 %. Jeden stresik z głowy, teraz oby do poniedziałkuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 17:54
-
nick nieaktualny
-
Majju ja nie chodzę prywatnie, nie ma w gabinecie usg, do poradni patologii ciąży chodzę, i tak dobrze ze trafiłam na super lekarza, który nic nie olewa i wdraża sie w wyniki..trochę mi szkoda tego usg, ale mam detektor jakoś zleci do lutego,
super że wynik doby, za poniedziałek cały czas kciuki trzymam, ale wierzę że nie sa konieczne jakieś dolegliwości się już pojawiają ?
Lucc były nie były i tak kciuki za pozytywCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Aaa to już wszystko wiem. Najważniejsze, że lekarz konkretny i fajnie, że Maleństwo możesz podsłuchiwać w domku.
Ja chyba nie mam jakichś szczególnych objawów poza tym, że a) boli mnie w krzyżu (to już się zaczęło kilka dni po ovu)
b) jem ciągle i wszystko
b') zwłaszcza zupy, za którymi wcześniej nie przepadałam
c) jak nie jem to bardzo chcę spać, wczoraj np. poszłam spać o 20...
d) w pracy moja wydajność wynosi -100 a mamy czas sprawozdania rocznego
e) płaczę z byle powodu
Na szczęście M. mnie mocno wspiera, lata do sklepu na zawołanie, sprząta Mirce kuwetę i ogólnie jest kochany ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 18:31
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Majju zgadzam się z Mid - typowe objawy aczkolwiek w późniejszym czasie w 1 trym zaczęłam mieć problemy z jedzeniem, od zup mnie właśnie odrzucało a do pięknej doniczki z ziołami, które sama wysiałam nie mogłam nawet podejść by podlać... pietruszka i bazylia mnie dobijały
Mid czyli to taka wizyta na sprawdzenie wyników tak?
Lucc ale piękny prog! co do zaparć to miałam może z tydzień... piję duuuużo wody, pokrzywę (zawiera żelazo ale też trochę przeczyszcza) a poza tym zamieniłam cukier na ksylitol - na niektórych działa przeczyszczająco, akurat na mnie takmidnight lubi tę wiadomość
-
Hej
Cinnamon czy wizyta na sprawdzenie wynikow? no chyba jednak nie tak to działa...mimo że to nie prywatna że za kazdym razem usg, to jednak ważna, dla mojej psychiki ale tez dla zbadania, bada mnie za każdym razem, za każdym razem wnikliwie się zastanawia czy leki zostają te co są czy zmieniamy dawkowanie, czy coś odejmujemy czy dodajemy, jakie dac skiero na badania, poza tym to przychodnia przyszpitalna, w razie w mogę liczyc od razu na wysłanie na oddział..no i specjaliści, w końcu ICZMP ma specjalistów mimo, że traktują (przynajmniej na oddziale) przedmiotowo, i poradnia do jakiej chodzę jest jedyna na województwo..sorki muszę się bronić bo nie uważam żeby moje wizyty były gorsze od prywatnychKjopa3 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17