Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki:-)
Wczoraj księżniczka oficjalnie kopnęła tatusia pierwszy raz:-)
Majju ja z pierwszej ciąży, czyli z 2013 r. mam niezastąpiony poradnik "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff ok 600 stron dosyć grubaśna ale wszystko szczegółowo opisane.Wtedy kosztowała 50 zł. Naczytałam się pozytywnych recenzji o tej książce i kupiłam ją. Zresztą teraz co tydzień do nie zerkam bo ma rozpisany każdy tydzień i miesiąc co i jak.
Lucc doczekasz ciąży na pewno ja trzymam kciuki za Ciebie.
Milka tak dzisiaj o 14.30 ale pewnie będzie obsuw, podglądam małą, ciekawe ile podrosła. No kochana to już siara ja z synem miałam tak od 23-24 tygodnia, i chyba coś w tym jest z tym karmieniem bo mój był na cycu do 15 mż. ;-PP a straszyli mnie że po cc pewnie się nie uda karmić cycem.
Która jeszcze wizytuje w tym tygodniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 10:35
Milka1991, Luccecita, majju, cinnamon cookie, Kasia1407, midnight lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualny
-
Witam w Nowym Roku! wszystkiego dobrego dla Was Kobietki :*
Milka ja w tym samym tc co Ty byłam w szpitalu i z tym samym problemem.. ale ja się pojawiłam wieczorem a rano już mnie puścili odpoczywaj dużo :*
Kasiu ja na początku też miałam słabo z apetytem, do tego wszystko smakowało jak papier na nic tak naprawdę nie miałam ochoty... dopiero drugi trymestr przyniósł zmiany
A ja wczoraj byłam nan wizycie,Młody waży 2617g, następna wizyta 20.01 i jak będzie wszystko ok to CC 26.01Milka1991, Bratek, Kjopa3, Kasia1407, Ejrene, midnight lubią tę wiadomość
-
Milka nooo dokładnie zadaję sobie to samo pytanie! kiedy to zleciało??? Tyle osób mi mówiło, że na L4 będę się nudzić i co ja w ogóle będę robić, a tu o proszę, nawet się porządnie nie wynudziłam Jak się czuję? Coraz ciężej, boli mnie brzuch, pęcherz i całe krocze wieczorami po całym dniu to już ledwo chodzę... Zgaga często dokucza, a poza tym jest Ok z jednej strony już mam dość i chciałabym się rozpakować a z drugiej chcę by Mały urósł jak najwięcej, więc pozostaje czekać
-
mid-ano, takie dzieci
Ściskam Cię, Kochana. Rozumiem Twój stres, ale głęboko wierzę w to, że tym razem wszystko potoczy się, jak trzeba :-*
majju-u mnie też "W oczekiwaniu..." było na tapecie. Plus za poruszanie chyba wszelkich możliwych tematów, konkretnie, bez pitolenia i owijania w bawełnęmidnight lubi tę wiadomość
-
IR gratuluje kopniaczkow
Ja książkę mialam "Ciąża dla bystrzakow".
Cinamon wow faktycznie Ty już na finiszu!
A ja mszę się pochwalic ze Robert odwraca się z brzuszka na plecy w obydwie strony i główkę trzyma długo i wysoko,nie wiem co tak nagle w niego wstapilo ale niezmiernie mnie to cieszycinnamon cookie, Imię_Róży, Kasia1407, Ejrene, midnight lubią tę wiadomość
-
Cinnamonku za moment powitamy Wasze Maleństwo na świecie! Niesamowite, piękne
IR to pewnie Tatuś pierwszy raz się ucieszył, że ktoś mu kopniaka zasadził Jak wizyta? Dziękuję za polecenie książki, wypożyczyłam wczoraj z biblioteki i już zaczęłam czytać.
Kas ale już sprytny Twój Juniorek. Dziewczyny, rosną te Wasze dzieciaczki jak na drożdzach.cinnamon cookie, Imię_Róży, kas50 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam z coffee mamma
Tatuś zadowolony i teraz co rusz przystawia rękę do brzucha:-)
Po wczorajszej wizycie okej, chociaż była chwila grozy bo położna nie mogła złapać bicia serduszka, ale młode dziewcze było, i wychwytywała mi moje naczynie, dobrze że zaraz wchodziłam na wizytę i na usg już widziałam bijące serduszko i małą jak się wierci...ufff... Ginka wstępnie ją pomierzyła i wyszło okej jak na ten tydzień ciąży i długie nóżki;-PPP...no i m. się ucieszył bo mamy zielone światło na sexy, tylko małą infekcję muszę zaleczyć.
Trochę mi żelazo już leci i dostałam do łykania żelazek i martwię się bo już mam zaparcia a przy żelazie to już w ogóle, będzie kaszana...
Ciacho rany to właściwie Ty już za chwilę na porodówkę jedziesz ale zleciało. Dopiero pamiętam jak się chwaliłaś testem ciążowym:-) ... 26.01 fajna data moi rodzące brali ślub i jechali do kościoła na saniach:-))...
Majju do lektury możesz dorzucić sobie jeszcze gazetki typu "Będę mamą", "Twoje dziecko", "Dziecko" fajne artykuły czasami mają
Kas no to niezłego masz akrobatę to znaczy że silny chłopczyk:-)
Lucc a Ty kiedy testujesz:-)?
Luccecita, kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKas super , ja też czekam aż mały będzie się odwracał a przede wszystkim główkę trzymał
To fakt dziewczyny strasznie ten czas leci, niedawno IR byłaś na początku ciąży a tu już polowa, tak samo Kjopa czy Milka po cynamonie jesteś następna w kolejce do porodu jak wiesz
Ja nie mogę się wiosny doczekać, młody już będzie w miarę odrośnięty, spacery bez problemu, nawet jakby się darł to zawsze z wózka mogę wyciągnąć , a w taką pogodę to lipa jak źle wycyrkluje porę karmienia to nawet po młodą nie mam jak zajechać bo młody nienajedzony to młody marudny na szczęście mama z tatą mnie ratują w taką pogodę jak dziś i odbierają młodą z pkola
W nocy tak wiało jakby jakiś huragan przechodził.
Ja już zrobiłam po porodową cytologię i lekarz mówił że na następnej wizycie gdzie odbiorę wynik to mi przepisze jakieś tabsy albo coś jak będę chciała...sama nie wiem w jaką antykoncepcję iść...Ejrene, Kas, Bratku i cała reszta już rozpakowanych - bierzecie coś ewentualnie macie coś w planach brać?Milka1991, Imię_Róży, kas50 lubią tę wiadomość
-
Lucc mnie smakuje ta waniliowa, taka lepsza inka;-)
Milka tylko orientacyjnie ją mierzyła, bo 10 stycznia mam połówkowe więc na lepszym sprzęcie pomierzą małą choć pytałam o wagę.
Ruby ja brałam po małym Limetic, to są jakieś antyki jednoskładnikowe, ponad rok i potem zaczęły mi się plamienia to zmieniła mi na inne. Ale ten był okej i nie otumaniał mnie i nawet libido było niezłe, bo wiadomo że przy antykach różnie bywa:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:39
-
nick nieaktualnyLimetic to chyba dla kobiet karmiących?
jednoskładnikowe sa ponoć mniej skuteczne i max. 3 h z wzieciem tabletki mozna sie spoznić
ja po młodej tez rozne antyki przerabiałam, najlepiej mi sluzyly tzw. trójfazowe tylko zawsze byl problem z suchoscią ale dobry zel i jakoś szłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
O i przypomniałam sobie, że jeszcze doraźnie stosowaliśmy globulki antykoncepcyjne dopochwowe Patentex oval N, to się stosuje 10 min przed stosunkiem. Ale czy naprawdę się nie zajdzie to trudno powiedzieć...no ale przy globulkach chociaż libido jest okej. My stosowaliśmy dla pewności w II fazie cyklu, bo w pierwszej to wiadomo przy mocnych plemnikach...
Ciacho a Ty dlaczego masz mieć cc, bo mi uciekło?... ja też na cc się szykuję, nawet wczoraj mi mówiła, żeby jej przypomnieć o tym że łożysko mam na przedniej ścianie, przed cc bo to ponoć sę mocniej krwawi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:34