X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:-)
    Wczoraj księżniczka oficjalnie kopnęła tatusia pierwszy raz:-)

Majju ja z pierwszej ciąży, czyli z 2013 r. mam niezastąpiony poradnik "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff ok 600 stron dosyć grubaśna ale wszystko szczegółowo opisane.Wtedy kosztowała 50 zł. Naczytałam się pozytywnych recenzji o tej książce i kupiłam ją. Zresztą teraz co tydzień do nie zerkam bo ma rozpisany każdy tydzień i miesiąc co i jak.

Lucc doczekasz ciąży na pewno ja trzymam kciuki za Ciebie.

Milka tak dzisiaj o 14.30 ale pewnie będzie obsuw, podglądam małą, ciekawe ile podrosła. No kochana to już siara ja z synem miałam tak od 23-24 tygodnia, i chyba coś w tym jest z tym karmieniem bo mój był na cycu do 15 mż. ;-PP a straszyli mnie że po cc pewnie się nie uda karmić cycem.

Która jeszcze wizytuje w tym tygodniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 10:35

Milka1991, Luccecita, majju, cinnamon cookie, Kasia1407, midnight lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam jakiś poradnik o ciaży ze Świata Książki ;)

majju lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku! :) wszystkiego dobrego dla Was Kobietki :*

Milka ja w tym samym tc co Ty byłam w szpitalu ;) i z tym samym problemem.. ale ja się pojawiłam wieczorem a rano już mnie puścili :) odpoczywaj dużo :*

Kasiu ja na początku też miałam słabo z apetytem, do tego wszystko smakowało jak papier :P na nic tak naprawdę nie miałam ochoty... dopiero drugi trymestr przyniósł zmiany :)

A ja wczoraj byłam nan wizycie,Młody waży 2617g, następna wizyta 20.01 i jak będzie wszystko ok to CC 26.01 :)

Milka1991, Bratek, Kjopa3, Kasia1407, Ejrene, midnight lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:30

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png

Wysłany: 3 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka nooo dokładnie zadaję sobie to samo pytanie! :) kiedy to zleciało??? Tyle osób mi mówiło, że na L4 będę się nudzić i co ja w ogóle będę robić, a tu o proszę, nawet się porządnie nie wynudziłam ;) Jak się czuję? Coraz ciężej, boli mnie brzuch, pęcherz i całe krocze ;) wieczorami po całym dniu to już ledwo chodzę... Zgaga często dokucza, a poza tym jest Ok :) z jednej strony już mam dość i chciałabym się rozpakować a z drugiej chcę by Mały urósł jak najwięcej, więc pozostaje czekać :)

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży jak tam po wizycie?

Imię_Róży lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mid-ano, takie dzieci ;)
    Ściskam Cię, Kochana. Rozumiem Twój stres, ale głęboko wierzę w to, że tym razem wszystko potoczy się, jak trzeba :-*

majju-u mnie też "W oczekiwaniu..." było na tapecie. Plus za poruszanie chyba wszelkich możliwych tematów, konkretnie, bez pitolenia i owijania w bawełnę ;)

midnight lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR gratuluje kopniaczkow :-)

Ja książkę mialam "Ciąża dla bystrzakow".

Cinamon wow faktycznie Ty już na finiszu!

A ja mszę się pochwalic ze Robert odwraca się z brzuszka na plecy w obydwie strony :-) i główkę trzyma długo i wysoko,nie wiem co tak nagle w niego wstapilo ale niezmiernie mnie to cieszy :-)

cinnamon cookie, Imię_Róży, Kasia1407, Ejrene, midnight lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• majju Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku za moment powitamy Wasze Maleństwo na świecie! Niesamowite, piękne :)

IR to pewnie Tatuś pierwszy raz się ucieszył, że ktoś mu kopniaka zasadził :D Jak wizyta? Dziękuję za polecenie książki, wypożyczyłam wczoraj z biblioteki i już zaczęłam czytać.

Kas ale już sprytny Twój Juniorek. Dziewczyny, rosną te Wasze dzieciaczki jak na drożdzach.

cinnamon cookie, Imię_Róży, kas50 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Cynamon no niemożliwe, ze za niedługo rodzisz, przecież dopiero co zaszlaś!

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie rację, nie wiem kiedy to zleciało :) jeszcze niedawno sprawdzałam przyrost bety a tu zaraz poród ;) i tak będzie u każdej z Was! :)

Kas no to silny Twój Robercik :)

kas50 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z coffee mamma :-)

Tatuś zadowolony i teraz co rusz przystawia rękę do brzucha:-)

Po wczorajszej wizycie okej, chociaż była chwila grozy bo położna nie mogła złapać bicia serduszka, ale młode dziewcze było, i wychwytywała mi moje naczynie, dobrze że zaraz wchodziłam na wizytę i na usg już widziałam bijące serduszko i małą jak się wierci...ufff... Ginka wstępnie ją pomierzyła i wyszło okej jak na ten tydzień ciąży i długie nóżki;-PPP...no i m. się ucieszył bo mamy zielone światło na sexy, tylko małą infekcję muszę zaleczyć.
    Trochę mi żelazo już leci i dostałam do łykania żelazek i martwię się bo już mam zaparcia a przy żelazie to już w ogóle, będzie kaszana...

Ciacho rany to właściwie Ty już za chwilę na porodówkę jedziesz ale zleciało. Dopiero pamiętam jak się chwaliłaś testem ciążowym:-) ... 26.01 fajna data moi rodzące brali ślub i jechali do kościoła na saniach:-))...

Majju do lektury możesz dorzucić sobie jeszcze gazetki typu "Będę mamą", "Twoje dziecko", "Dziecko" fajne artykuły czasami mają:-)

Kas no to niezłego masz akrobatę:-) to znaczy że silny chłopczyk:-)

Lucc a Ty kiedy testujesz:-)?

Luccecita, kas50, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczko dobra ta coffee mama?
    ja w ciąży piłam Nestle Ricore ;)

a ja gdzieś za tydzień mam mieć @, więc po weekendzie siknę

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:30

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas super , ja też czekam aż mały będzie się odwracał a przede wszystkim główkę trzymał :)

To fakt dziewczyny strasznie ten czas leci, niedawno IR byłaś na początku ciąży a tu już polowa, tak samo Kjopa czy Milka po cynamonie jesteś następna w kolejce do porodu jak wiesz ;)

Ja nie mogę się wiosny doczekać, młody już będzie w miarę odrośnięty, spacery bez problemu, nawet jakby się darł to zawsze z wózka mogę wyciągnąć , a w taką pogodę to lipa :/ jak źle wycyrkluje porę karmienia to nawet po młodą nie mam jak zajechać bo młody nienajedzony to młody marudny :P na szczęście mama z tatą mnie ratują w taką pogodę jak dziś i odbierają młodą z pkola :)

W nocy tak wiało jakby jakiś huragan przechodził.

Ja już zrobiłam po porodową cytologię i lekarz mówił że na następnej wizycie gdzie odbiorę wynik to mi przepisze jakieś tabsy albo coś jak będę chciała...sama nie wiem w jaką antykoncepcję iść...Ejrene, Kas, Bratku i cała reszta już rozpakowanych - bierzecie coś ewentualnie macie coś w planach brać?

Milka1991, Imię_Róży, kas50 lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc mnie smakuje ta waniliowa, taka lepsza inka;-)

Milka tylko orientacyjnie ją mierzyła, bo 10 stycznia mam połówkowe więc na lepszym sprzęcie pomierzą małą:-) choć pytałam o wagę.

Ruby ja brałam po małym Limetic, to są jakieś antyki jednoskładnikowe, ponad rok i potem zaczęły mi się plamienia to zmieniła mi na inne. Ale ten był okej i nie otumaniał mnie i nawet libido było niezłe, bo wiadomo że przy antykach różnie bywa:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:39

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limetic to chyba dla kobiet karmiących?

jednoskładnikowe sa ponoć mniej skuteczne i max. 3 h z wzieciem tabletki mozna sie spoznić

ja po młodej tez rozne antyki przerabiałam, najlepiej mi sluzyly tzw. trójfazowe :) tylko zawsze byl problem z suchoscią :/ ale dobry zel i jakoś szło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny problem w tym , że po antykach moje libido leży i kwiczy :( a i z systematycznością mam problem :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może spirala ?

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i przypomniałam sobie, że jeszcze doraźnie stosowaliśmy globulki antykoncepcyjne dopochwowe Patentex oval N, to się stosuje 10 min przed stosunkiem. Ale czy naprawdę się nie zajdzie to trudno powiedzieć;-)...no ale przy globulkach chociaż libido jest okej. My stosowaliśmy dla pewności w II fazie cyklu, bo w pierwszej to wiadomo przy mocnych plemnikach...

Ciacho a Ty dlaczego masz mieć cc, bo mi uciekło?... ja też na cc się szykuję, nawet wczoraj mi mówiła, żeby jej przypomnieć o tym że łożysko mam na przedniej ścianie, przed cc bo to ponoć sę mocniej krwawi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 12:34

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ