Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
IR super brzuszek
Majju beta super. Po 48h powinna minimum 60% urosnąć a u Ciebie po 24h jest ponad 100% więc pięknie. Będzie wszystko dobrze
Mid to chyba bardzo dobrze,że homocysteina poniżej. Ja miałam w połowie normy i mówiła,ze MTHFR nie ma raczej ale może wskazywać na jakąś niedużą mutację inną.Jeszcze ją podpytam bo mnie zaciekawiła. No i powiem Wam,że te zastrzyki 0,6 trochę bardziej bolą
Mojego kuzyna dziewczyna urodziła wczoraj córę 4200g i 60cm. Była niby 5 dni po terminie,pojechała na KTG i zostawili ją na wywołanie,6h i mała była Dziś byłam u niej w szpitalu bo tata nieogarnięty i mała jest cudna. Grzecznie śpi i woła tylko jeść a w domku czeka na nią siostra 2,5 letnia Synek też nie mógł się napatrzeć,że taka malutka dzidzia będzie.Imię_Róży, midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Hello laski:-)
Kas faktycznie pobudki robi mały ... 3.50 )
Kjopa ja też mam w domu syrop neosine i już małemu dałam wczoraj coby od tatusia wirusów nie złapał, spróbuje tak jak piszesz może ubijemy te choróbska:-) Ja też już nie mogę doczekać się maja żeby małą zobaczyć. Wiem że na początku będzie ciężko, ale już wiem jak to jest:-))
Majju beta pierwyj sort:-))
Mid to wyniki masz dobre, z dzieciaczkiem też na pewno wszystko dobrze:-)
Ja już po kawie mammma pergna budzę małego i zawożę go do przedszkola a ja w tym czasie do fryzjera:-)) odrosty muszę wreszcie ogarnąć
ps. Dziękuję dziewczynki, na zdjęciu faktycznie wyszedł mniejszy niż w rzeczywistości, no i jest taki jak u Kjopy o ona miesiąc przede mną:-PPPWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 07:51
midnight lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Hej
Kjopa a jak 80-tki bolą i mam wrażenie że grubsza igła..
W necie znalazłam tylko o tym że za wysoka homocysteina jest niezdrowa, a z niską to chyba będę dlugo żyć trochę zdziwienie bo MTHFR mam na pewno i to homozygotę, wic raczej powinna być za wysoka, stad zdziwienie p dr
Co do chorowania ja muszę młodej kinderimmun znów kupić, bo też coś nie chce sie od niej odczepić..a ten specyfik dawał rade, jak zaczęłam dawać na początku roku to przez te miesiące gdy dostawała zero praktycznie infekcji.
Lecę, kłuć się i podsłuchiwać
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
My kiedyś młodemu daliśmy kurację Rybomunylem. Po tym chorował 2-3 razy w roku a teraz właśnie te wirusy się przypałętały.
Mid wyobrażam sobie ból. Mi się wydaje,że ciężko mi się teraz przebić jakby tępe igły. -
Witam dziewczynki po świątecznie
Maju kochana GRATULACJE!!!!!!! Tak bardzo się cieszę. A beta uważam że w normie i że ładnie przerasta ponieważ podwaja się co 48h Super
Dziewczynki piękne macie brzuszki ja się doczekać nie mogę kiedy u mnie będzie coś widać.
U mnie dziewczynki święta minęły tak sobie ponieważ z M nabawilismy się w wigilię jelitowki i możecie wyobrazić sobie jakie mieliśmy święta;) niestety wszystkie przepyszne dania przeszły mi koło nosa. A teraz siedzę w kolejce do gina. On dmucha chyba na zimne i niestety wizyty mam jak na razie co tydzień. Ale mam nadzieję że jest wszystko okmajju lubi tę wiadomość
-
Kasiu chyba lepszy taki gin niż jakby miał podchodzić olewawczo do sprawy Kasia a jakie Ty miałaś wyniki toksoplazmozy? Bo mi wyszło wysokie IgG. i mimo tego, że dziewczyny piszą, że ok to i tak się ciut martwię
Dzisiaj beta 624,4 Czyli 3x urosła w 48 godzin
Milka1991, midnight, Imię_Róży, Bratek, cinnamon cookie, Kjopa3, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Maju ja miałam na pierwszym oby dwa dodatnie i wynik IgG to dokładnie nie pamiętam ale kojarzę że ok 600 a to igm 2,coś a za drugim razem IgG wyszło 200 cos a IgM ujemne. Mój gin powiedział mi że taki wynik jak u ciebie czy u mnie to oznacza że jakiś czas temu zaraziłysmy się tym i że nasz organizm już się obronił i to już teraz nawet nie wymaga żadnego leczenia
majju lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie I z dzidziusiem wszystko dobrze, ma rączki i nóżki wymiary idealne no i co mnie najbardziej wzruszyło to już sobie nieźle podskakuje piękny widok kolejna wizyta za 1,5 tyg. A no i mój mamy gigancik ma już 2,5 cm
majju, Milka1991, midnight, Imię_Róży, Bratek, cinnamon cookie, Kjopa3, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Maju IgG świadczy o starej infekcji, pozostają we krwi obecne przeciwciała, nawet na całe życie. IgM mówi o in region trwającej, więc jeśli IgM jest ujemne to kompletnie nie ma powodu do zmartwień. Np przy rozyczce IgG zostaje po szczepieniu a IgM jest ujemne spoko wodza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 17:51
majju lubi tę wiadomość
-
Kas dzięki ale kinderimmun mam sprawdzony chociaż drogi.
Kjopa właśnie mam podobnie, czasem wejdzie ładnie a czasem to parę miejsc próbuję, też mam wrażenie jakby tępe były igły
Maju super beta
Kasia gratuluję wizyty i giganta wizyty też miałam co tydzień w tym czasie, teraz co dwa ale lepiej cześciej niz rzadziej, nawet dla samej psychiki, przynajmniej u mnie tak działa, jestem spokojniejsza jak mnie lekarz zobaczy i powie że jest ok.
Lece podsłuchiwać...bo tak zaczęłam czuć ruchy a jakoś zamiast bardziej to coraz mniej...a może czuję tylko podświadomie chciałabym juz mocniej czuć..? eh wolę jeszcze podsłuchiwać, dla świętego spokojuKasia1407 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Najważniejsze, to:
majju, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ))))
Milka - straszne, co spotkało tę Kwietnióweczkę... Biedna dziewczyna
mid-czemu mieliby Wam dziecka nie dać do adopcji, gdy urodzisz? Właśnie powinno być na plus - w sensie, że "nie łatasz" braku swojego z ryzykiem, że jakieś rzeczy przełożysz, tylko właśnie masz szansę być bardziej świadoma? Kurczę...
Super, że homocysteina prawidłowa, jupiiiii ))) Tylko się cieszyć - pewnie nie zdążyła narozrabiać
Ruby-widzę, że uparty egzemplarz Ci się trafił
Kasiu-uważaj na siebie i odpoczywaj :-*
Echhh, aż się łezka zakręciła na wspomnienie tych ciążowych badań i wymiarów właśnie typu: kilka cm... A teraz co? Kawał chłopa, dźwigać nie mamy siły.... )))
Kjopa-jaki zgrabniutki brzuszek!
(i kolor ścian, jak u nas )
Ejrene-a jak tam rehabilitacja i masaż w domku?
Przepraszam, że nie złożyłam życzeń świątecznych, ale miałam parę spraw i chwilę przerwy od forum.
Za to z Noworocznymi zdążyłam
Wszystkiego najlepszego - dla Mamusiek brzuchatych, rozpakowanych... i dla tych, które dopiero się starają. Kurczę, ciąża Kasi i Majju naprawdę mega mnie cieszy
A my skończyliśmy w święta 3 miesiące Bilans?
U mnie: na pewno spokojniejsza już nieco głowa. Wciąż milion myśli i strachów/stresów, ale Młody fajniejszy, więc i my spokojniejsi. No i dokładnie w dzień skończenia 3 m-cy wreszcie wyrównałam do wagi sprzed ciąży, hihi Bo 8kg poleciało w pierwsze 2 tygodnie, a potem tak sobie powoli i nieśpiesznie spadało (pozostałe 3,5kg). A tu bum!
Młody? Zobaczymy... Zaczyna wieczorami sam usypiać/spać Nie jest idealnie, wczoraj np.musiałam się z Nim szybko położyć, ale i tak WOOOOW, że zyskuję trochę "wolności" wieczorem.
No i od 3 dni wychodzimy na spacerki, z których wracamy w wózku, a nie na rekach Krótkie (30-45min) i z mocno postawionym oparciem wózka (jakieś 45 stopni) - no ale doszłam do wniosku, że chyba lepiej podnieść oparcie, niż w ogóle nie wychodzić
Tak więc: tfu tfu tfuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....
A tak w ogóle, to Młody zrobił się taaaaaaaką gadułą, że już się boję, co będzie dalej Jak ma dobry poranek, to my próbujemy jeszcze drzemać... a On leży, majta łapkami i nogami i gada do całego pokoju, jak nakręcony, chichrając się, pokrzykując itd. Echh...i tyle spania
Kurczę, coś mi podejrzanie zatyka nos... Żeby zatoki nie siadły, wrrrr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 21:36
midnight, Kasia1407 lubią tę wiadomość
-
Witam Was w Nowym Roku!
Życzę Wam byście były szczęśliwe :*
Poszła bym już spać ale mój syn nie koniecznie
Bratku mamy teraz przerwę w rehabilitacji że względu na Święta, ale rehabilitantka chwili Mikołaja mówi że widzi ogromną różnicę bo wcześniej był jak patyczek a teraz sobie mimo tego napięcia co zostało radzi fajnie.
Martwi mnie ta jego dysplazja.
Z dobrych wiadomości pochwalę się że dziś (fakt że miał sprzyjające warunki bo nago i ma łóżku a tam łatwiej) ale pierwszy raz się obrócił dziś przed prawe ramię na brzuch, a przez lewe ramię umiał już dwa miesiące. Ale właśnie z tą prawą stroną problem, bo przez prawą nogę musi poduszkę nosić.cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość