X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene właśnie my mamy dokładnie to samo;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:29

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witam w nowym roku

Bratku nie wiem dokładnie jak jest w przypadku gdy mamy dzieci(zakładam że drugie będzie), ale myślę że z niespokrewnionym dzieckiem będzie ciężko, bo jednak pierwszeństwo mają pary , które przedstawią dokumenty o bezpłodności. Myslę że szybciej jako rodzina zastępcza, ale na razie tak sie w to nie zagłębiam, zobaczę jak sie rozwinie wszystko, i tak trzeba mieć 5 lat stażu małżeńskiego ;)
    Fajnie że udaję się ładnie usypiać Juniora i wychodzić na spacer, młoda tez miała trochę podniesione oparcie, moze nie aż tak, ale w spacerówkę tez ja szybko wsadziłam-miała chyba niecałe 6mcy-co poradzisz, takie dzieci ;)

Ejrene super że maluch robi takie postępy :)

Milka to uważaj na siebie , pytałaś gina czy taki wyjazd wskazany...? kazali coś brać na to twardnienie?
    Ah te ruchy...czasem coś czuję, ale mam wrażenie że za mało...może to wina tego że tak bardzo bym juz chciała coraz więcej i częściej, a to tak wolno trwa...bo serducho podsłuchuję, jest szybciutko bije więc jest ok, chociaż tak jak wczoraj np tych ruchów też tak nie czułam za to serducho było, szybko tylko jakby tak gdzieś z oddali, ciszej i trudniej znaleźć, moze układa sie tak że słabiej czuję..? eh.
    Do tego strach przed przeziębieniem...młoda i m zapalenie oskrzeli...a mi jeszcze do końca nie przeszło...boję się żeby mnie nie zarazili.

BTW własnie poczułam tyci delikatny kopniaczek , uf :)
    Serducho przed chwilą podsłuchiwałam i jest wyraźne i szybciutko bije więc jeszcze ze mną brzdąc jest, sorki że tak dużo o sobie, jeszcze ten tydzien i 18...przetrwam najgorsze, łatwiej nie będzie bo zagrożenie nie minie, ale może nadziei będzie więcej? jednak ten 16 i 18 źle się kojarzą..

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny :)

Milka no mam nadzieję, że już wszystko ok u ciebie, nic nie pisałaś że jesteś w szpitalu, wypoczywaj :*

Mnie się sab simplex skończył i miałam mały dramat wczoraj, ale dzisiaj mały zrobił dwie kupy więc sytuacja opanowana -chyba :P właśnie udało mi się go nakarmić i uspać a tymczasem piję szybko wyczekaną kawkę :D dzisiaj ciężki dzień bo mój m wrócił do pracy i do 22 dzisiaj sama jestem...tzn muszę po młodą jakoś skoczyć i na pocztę po paczkę...oj żeby tylko do wiosny bo w takiej pogodzie to nie wiadomo czego się spodziewać, ani wyjść na dłużej z wózkiem o ile w ogóle pogoda pozwoli na wyjście...a tu trzeba dziecko odbierać, zakupy robić i jakoś funkcjonować :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid to życzę żeby ten 18 szybko przeleciał! dbaj o siebie i wszystko będzie dobrze:) nowy rok nowe nadzieje :)

midnight lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym roku i życzę samego szczęścia i zdrowia:-)

U nas sylwester udany;-PP mały się obudził na wystrzały i 1,5 h rozrabiał z nami, oglądaliśmy koncerty i piliśmy piccolo, mały posmakował i wczoraj tez się upominał:-)...ale od wczoraj temperatura i kaszel noc nie przespana a dzisiaj do pani doktor niech go zbada, nie chciałabym żeby mnie mały zaraził...

Milka ja juto wizytuję i podglądam księżniczkę :-)) byłam z przyjaciółką na ciachu w piątek i poszalałyśmy na zakupach, mała wzbogaciła się o nowe bodziaki i ślicznego pajacyka:-) Ty uważaj na wjeździe, noooo i mała już niezły kolcuszek:-))

Mid spokojnie na tym etapie to kopniaczki jeszcze bardzo nieregularne ;-)) ja dzisiaj zaczynam 21 tc i kopniaczki czuję, ale reguły że o określonej porze jeszcze nie ma.
    Dziewczyny zaczynam się delektować ciążą:-)) brzuch naprawdę już widać, w sklepie mnie dzisiaj przepuścili w kolejce:-). Byłam dzisiaj na upuszczaniu krwi i tam dziewczyny które starają sie już baardzoo długo... także nic to ciągnięcie brzucha, czy ból nogi, cieszę się ciążą i już:-).

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby współczuję, samej ciężko, musisz uważać żeby małego nie przewiało, nie wiem jak u Was a le u nas sypie.
    Co do nowego roku to fajny artykuł czytałam -ogólnie fajny blog ;)
    http://lilma.pl/lifestyle/2017-nie-planuje/

Róża ciesz się ciążą pewnie :) ja na swój sposób też mimo strachu staram się cieszyć, bo wiem że w ciąży już więcej nie będę. Także postanowiłam tez w końcu zacząć wykorzystywać przywileje ;)
    Brzuch do przodu i przed siebie :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam noworocznie

Milka a co się działo, że do szpitala trafiłaś?

Rozyczko ciesz się ciesz, ja uwielbiałam w ciąży chodzić, mam nadzieję, że będzie mi to jeszcze dane... <3

Kjopa
    i jak kuracja Neosine ?

Mid
    a ten preparat to się rozpuszcza czy jak?
    ja młodej podaję Kidabion ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    super, ze wszystko ok, nie dziwię się, że wizyty masz co tydzień, po tylu latach niepowodzeń... :*

• majju Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski! Witam się w Nowym Roku! Dla mnie co prawda zaczął się nowy rok i nowy etap 27.12 ale mam nadzieję, że będzie taki dobry do końca :)

Łaaa przywileje ciążowe, ale Wam fajnie :D

Mid głowa do góry, teraz musi być dobrze, nie ma innej opcji.
    Milka wspaniałego odpoczynku! I nie przemęczaj się absolutnie.

Ja wizytuję dopiero 09.01. Chyba osiwieję do tego czasu. Nie mam chyba żadnych symptomów ciążowych poza delikatnym ciągnięciem w dole brzucha co jakiś czas. No i jeszcze wczoraj w restauracji popłakałam się przy piosence, która leciała z głośnika. I M. razem ze mną :) I oczywiście zgonił wszystko, że moje hormony na niego przechodzą :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka z tymi ruchami to pewnie dlatego tak wcześnie bo to 5 ciąża, w pierwszej też coś kolo 19-20 tc.
    To nie przemęczaj się na wyjeździe ;) w podróży samej też uważaj.

Lucc tak to jest taki proszek który się rozpuszcza, z siarą kobiecą w składzie ;)

Majju będzie dobrze :) trzymam kciuki za wizytę :)

Ja dopiero w czwartek wizytuję.

Milka1991 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milko wg kalendarza jestem w 6 tygodniu ciąży (5 tyg i 3 dni). Niewiarygodne :)

Milka1991, Ejrene lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka to może być siara, ja oczywiście jeszcze nie mam ale z córką jakoś tak sie mniej więcej pojawiła ;)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Noworocznie :-)

Mid kochana te niecałe dwa tygodnie szybko zleca zobaczysz. Ja na prawdę mocno wierzę że wszystko będzie dobrze u ciebie tak szczerze to nie biorę żadnej innej opcji. To że się stresujesz to tak jak mówiłam w ogóle mnie nie dziwi i jak najbardziej cie rozumiem. Sama przechodzę teraz ten stan.

Milka ja z moim synkiem jak byłam w ciąży z piersi zaczęło mi wycieraczki ok 15 tc. ;) Więc myślę że to normalne i to dobry znak że będziesz najprawdopodobniej szczęśliwa mama karmiąca :)

Maju jeszcze raz gratulacje :) A co to wizyty to współczuję ja jak się dowiedziałam w sobotę to poniedziałku się doczekać nie mogłam;-)

Ja dziewczynki grzecznie sobie cały czas odpoczywam. Troszkę że tak powiem nudzi mnie takie siedzenie w domu i sama siebie nie poznaje bo na nic ochoty nie mam. A po za tym chciałam powiedzieć że w ciąży nie mam w ogóle apetyty jem wszystko na siłę i już schudłam 2kg :-/ Staram się jeść zdrowo jak coś włoże do ust ale powiem szczerze że to nic przyjemnego tak nie mieć apetytu :/

Milka1991, midnight lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• midnight Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju obie zaczynamy od piątku ;) ?

Kasia wiem że u Ciebie też stres...ale ale tak jak w moim przypadku , też u Ciebie wierzę, że w koncu karta musi się odwrócić...i że będzie teraz dobrze :)
    Zazdroszczę chudnięcia...ja nie jem wcale tak dużo a już dużo za dużo przytyłam...jeśli chodzi o mnie to mam to gdzieś , boję się o ciśnienie i o to że clexanu będzie za mała dawka jak jeszcze urosne...

Milka z ciekawości sprawdziłam u siebie i faktycznie, też zaczyna sie troszku pojawiać cosik, na razie przeźroczyste, siara jest raczej żółta.

Btw, nie wiem gdzie jutro wkłuję clexane...ostanio zrobił mi się siniak gigant, dziś go poprawiłam, aż boli przy dotyku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 21:00

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid, tak wychodzi :)
    Dziewczyny nie wiem czy ten temat był przez Was poruszany (przepraszam ale nie przeczytałam wszystkich wcześniejszych 180 stron :) ) ale czy możecie polecić jakąś fachową literaturę ciążową? Jakiś fajnie napisany poradnik lub coś w tym stylu? Po poniedziałkowej wizycie, jeśli wszystko będzie dobrze (a będzie!) chciałabym się zagłębić w jakąś lekturę.

Edit: zaczęłam nadrabiać Wasz (a w sumie to już nasz :D ) wątek i jestem "już" na 23 stronie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 11:22

Ejrene lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Milka średnio staraniowy był, ale cośtam było <3, więc zobaczymy ;)

a siarę to ja miałam już w połowie ciąży- żółta wydzielina, budziłam się z plamami na piżamie heh

Majju
    jeszcze trochę i wizyta, trzymam kciuki!

majju lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Majju ja miałam książkę z 1984r i powiem szczerze niewiele się zmieniło ;)
    fajnego konkretnego poradnika nie polecę, korzystałam z różnych źródeł, plus oczywiście własna intuicja-bo każde dziecko jest inne, moje wcale nie było szablonowe, w poradnikach zwykle chyba to samo- tyczące pielęgnacji, później dużo czytałam artykuły w gazetach 'Twoje dziecko', akurat m mi kupował bo były bajki dodawane ;)(ale sporo porad dotyczących karmienia piersią)
    co do wychowania, raczej na bieżąco artykuły w necie, często korzystam z 'baby online' tylko wkurzają mnie reklamy, ale czasem są pomocne artykuły, do wyciągania własnych wniosków ;)

majju lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ