X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Pewnie nie mam szans nadrobić ;), ale... widzę że czas leci niemożliwie, zatem: GRATULUJĘ szczęśliwych narodzin oraz nowych ciąż. Baaaardzo!
    Kasia, Cinamon, Imię, Mid, Milka, Maju, Lucc, Kjopa, Ruby, Kas, Bratku! Buziaki! Mam nadzieję nie pominęłam nikogo. Wybaczcie, jeśli tak.
    U nas dobrze, Młoda rośnie, je, śpi i daje nam masę radości. Mieliślmy trochę zdrowotnych kłopotów ze starszą córą (przed zawodami sportowymi zdiagnozowano problem z siatkówką oka i konieczny był zabieg, miesiąc poza szkołą... ale jesteśmy na prostej, wszystko ok). No i wypadłam całkiemnz obiegu i ciężko było wrócić. Ale może tym razem się uda ;), jak przyjmiecie... ;*

Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu to świetnie, że wszystko dobrze :) a maluch ładnie się rozpędził, że aż tyle różnicy między usg a om ;) co do narządów to akurat w tych tc wyglądają bardzo podobnie i u chłopca i dziewczynki, ale wprawne oko gina może wypatrzyć co trzeba ;)

MamaTuśka heeeej :) pewnie, że przyjmiemy :) z córką już wszystko dobrze tak? Takie zabiegi, tym bardziej, że na oku, to muszą być stresujące...

Kasia1407 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-)

Kasiu bardzo się cieszę,że wszystko ok. Musiałaś mieć szybko owu i jeszcze maluch nadrabia :-)

Majju kiedy masz wizytę kolejną? Super,że wszystko ok.

IR ja też mojego zaczynam męczyć żeby odświeżyć pokój i przemeblować. Skręcić łóżeczko i wtedy już będę prać ciuszki i wkładać do komody.Jeszcze trzy miesiące ale mogą być i dwa a zanim skończy malowanie i kładzenie paneli to będzie akurat.

Ja od niedzieli grypa żołądkowa.Wczoraj jeszcze wieczorem temp.38.3. Na razie jest ok. i chyba zacznę już jeść. Cudowna dieta ;-) Wieczorem po obżarstwach miałam 68kg a dziś 64kg. Miałam dziś iść na glukozę ale nie wiedziałam jak z temp. będzie więc idę jutro a w czwartek gin.

Ruby jak synek?

Kasia1407 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon, no już tak, ale najpierw najedliśmy się strachu. Gdyby nie badania przed zawodami, nikt by nie odkrył tego odwarstwienia siatkówki i mogłaby nawet stracić wzrok. Zabieg się udał i powoli wraca do aktywności, choć ekstremalne sporty ma zakazane ;).
    No... i mamy psa ;)

A Ty już na finiszu! Łooooo matko! A Kjopa 27tc! Kobity, na chwilę Was zostawić ;-P

Bratku, Ruby, jak potomstwo? I tak w ogóle jak któraś z Was ma jakiąś wiedzę na temat powrotu ovu przy kp, proszę się podzielić ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka no to faktycznie żadne żarty!! Dobrze, że udało się to w porę zdiagnozować. Życzę całkowitego powrotu do zdrówka :* a jakiego psiaka macie? :)

Kjopa ojej to ładnie Cię wzięło jak tyle spadło! Oby już całkiem przeszło, pamiętaj by próbować dużo pić, najgorsze odwodnienie :/

Ruby zajęta maleństwem pewnie ;) a ja właśnie umyłam podłogi, krzesełko do karmienia odi Szwagierki, pranie zrobiłam... może akurat coś się rozkręci ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju, Kasiu, gratulacje!!!!!!! :-*

mid, tak bardzo się cieszę, że już 19.tydzień. Ściskam!

Kjopa-zdróweczka!!!!!!!! I współczuję ;/
    Ja na atb od kilku dni, w weekend umęczyłam się koszmarnie - już nie wiedziałam, jak mam oddychać :( Młody w miarę się jeszcze trzyma, tfu tfu, ale odwołałam jutrzejsze szczepienia.

MamaTuśka - współczuję stresów :( Dobrze, że wszystko ok.
    Oooo, a jaki pies????
    Ovu??? Może być.... w cały świat ;) Może okres wrócić po kilku tygodniach, ale i kilku miesiącach plus, co gorsza, czytałam (ale nie pamiętam, gdzie, więc nie wiem, jak z wiarygodnością), że może być tak, że ovu przypałęta się ni stąd, ni z owąd, cykl nie będzie taki klasyczny i mozna wtedy się zdziwić dwiema kreseczkami.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 12:43

midnight lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, no to zdrówka! Dla Ciebie i Juniora. My też spóźnieni ze szczepieniami. Najpierw u nas katary, a teraz nam się lekarka rozchorowała i przesunęła termin.
    Z tym ovu to ciekawa jestem. I @ to po ma nadejść, czy jeszcze przed? Nie było mnie na tej lekcji, przepraszam ;)

Pies - labrador czekolada ;)

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Cinnamon zgadzam sie czas leci, na razie do przodu, a Ty się tak nie spiesz ;) nie prowokuj ;)

Kasiu bardzo się cieszę że wszystko dobrze! a przypomnij mi czy sterydy brałaś też jeszcze w ciąży?

Ruby jak młode pokaże to liczę że sie dowiem jaka płeć ;) o ile trafie na lekarza który będzie chciał mnie informować o takich ''pierdołach'' w końcu NFZ
    Jak tam synuś? lepiej ze spaniem czy jeszcze w kratke? córa pomaga?

Mama Tuśka witaj !
    dobrze ze z córą ok

Kjopa może i dieta fajna ale uważaj na siebie, żebyś sie nie odwodniła..

Bratku zdrówka!

Ciąża ciążą wszystko super fajnie...ale ta zgaga mnie wykończy..

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:-)

Kjopa pamiętaj o elektrolitach , ja miałam żołądkową w 11 tyg ciąży i bardzo mnie lekarka o to upominała. Ja z jednej strony cieszę sie z remontu bo miał być w zeszłym roku ale jakoś nam zeszło, a teraz nie ma już wyjścia. Ja postawiłam m. przed faktem dokonanym umówiłam gościa od remontów, jak przyszedł to się dogadali;)) Mid też lubię ten etap jak już będzie pomalowane potapetowane, dechy na podłodze odnowione, to urządzać. I muszę pokój dziecinny i nasz salon. Koncepcję na salon mam, gorzej z dziecinnym im dłużej siedzę w necie to wiem ze nic nie wiem....Łóżeczko małej będzie w naszej sypialni a do dziecinnego wstawię jej kołyskę-łożeczko na dzień po synu, fajna była i się sprawdziła, i tyle pomysłów na teraz;-)

Mama Tuśka witaj:-))

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • midnight Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rózo zazdroszczę troche tego urządzania, tez powinnam o tym myslec jak pomieścić wszystko itp...ale staram sie to odganiać i czekam na ostatnią chwile...w zapeszanie może tak nie wierzę, za to jak teraz zacznę zagłębiać sie w wyprawke i wszystko to potem bardziej boli..Ale kołyska chyba fajna sprawa :) marzyła mi sie kiedyś ale nie mamy az tyle miejsca na tyle sprzętów

Imię_Róży lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid, na zgagę można w ciąży takie mleczko - Alugastrin. Super i działa natychmiast.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MT-super :)))))) A pies czy sunia? Kiedyś z trzech kolorów labowych czeko najmniej mi się podobały. Ale że sama mam teraz psa w znacznej mierze brązowego, to i co czeko labków serce mocniej bije :) Nie odmówiłabym takiej czeko dziewczynki.... <3 B-)
    Wiesz co, nie wiem, ale myślę, że @ powinna być po, bo na razie jesteśmy jakby w takiej menopauzie trochę ;) (zwłaszcza moja śluzówka jest, haha :P ). Czyli musiałyby ruszyć hormony... potem pójść ovu, dalej hormony, które powodują rozrost śluzówki. Tak mi się wydaje ;) Ale to temat do wygooglania ;)

A u nas mało, że coś krąży chorobowego, to jeszcze Młody ma chyba szczyt czwartego skoku rozwojowego. Jest wprost niemiłosiernie rozbujany i chwiejny, tak więc tym bardziej cieszę się, że szczepienia będą później ;/

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, sunia ;). Żarłok, jak każdy labek. Karmę chyb wciąga nosem, bo zjada w 50 sekund ;). I kooocha wodę. Staje pod deską, jak prasuję, żeby na nią kapało, jak się para skropli... ;)
    Moi starsi właśnie poszli z nią na sanki, najmłodsza śpi a ja dopadłam bułkę z szynką, herbatę i internet ;).
    Z tą ovu to googlowałam, ale piszą, że "to zależy" ;)
    No a my się karmimy piersią, więc pozostaje czekać.
    A z ciekawostek - w ciąży urosła mi... stopa! ;) Buty do zmiany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:08

Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka ja karmiłam prawie 1,5 roku a okres wrócił po 11 miesiącach po porodzie :-) Niektóre dziewczyny piszą,że wcześniej dostają nawet po 3-5 miesiącach.

Dzięki dziewczyny. Obserwowałam się i nie widziałam żebym się odwodniła na szczęście więc elektrolitów nie piłam,tylko wodę. Temperatura w nocy jeszcze wróciła ale dziś w normie. Jutro więc glukoza.

Dostałam paczuszkę dziś z kosmetycznymi rzeczami dla mnie i malucha do szpitala i do domu :-)

Bratku zdrówka dla Was,oby synek się nie zaraził.

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • midnight Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka dzięki póki co zażywam migdały, w ostateczności siemię lniane, jakoś nie ufam lekom,z młodą w ciąży raz wzięłam potem cała noc rzygałam.
    Ale dzięki postaram sie zapamiętać i mieć w zanadrzu jakby już nic nie dawało rady ;)
    Słyszałam o rosnącej stopie w ciąży :) po ciąży z córa zauważyłam pół nr większe buty musiałam kupować :)

Kjopa kciuki za jutrzejszą wizytę,
    Chciałam jeszcze Cię zapytać jak sobie radzisz z clexanem? bo powiem szczerze że ja już ciężko nie dość ze te igły chyba faktycznie felerne to jeszcze mnóstwo zrostów mi się porobiło.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid u mnie różnie.Ostatnio było słabo,gdzie się wkłułam to mnie bolało. Teraz poschodziły mi kropeczki bo siniaków na razie nie miałam tylko takie krwiaczki. Mi najlepiej koło pępka i po po bokach się robi i jak tylko nie widzę miejsc po wkłuciu to tam wracam. Może teraz miałam dobrą partię bo jakoś lepiej mi się wkłuwało. Zrostów ja nie rozróżniam :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid no o dziwno ja lepiej znosiłam te zastrzyki z wielkim brzuchem niż po ciąży jak miałam w ten sflaczały brzuch kłuć - to była masakra jakaś :/

Kjopka oj ty biedna jeszcze rota cię musiał dopaść, no nic dbaj o siebie i maleństwo :)

MamaTuśka ty córka marnotrawna wróciłaś :P bywaj częściej :) a labka też mam u rodziców czarną suczkę - pocieszna ale głupia jak but :D

Mid mały lepiej, śpi tak od 20-24 a potem już co 2 -2,5 h wstaje na mleko i tak do 7 , za to w dzień nie chce, a jak zasypia to tylko w bujaczku :/

My mieliśmy być szczepieni w tym tyg ale odwołane wszelkie szczepienia bo jakieś paskudne wirusy panują, że lekarze u nas nie nadążają i odwołali szczepienia - to dobrze bo pewnie byśmy coś złapali w przychodni...im później tym nawet lepiej bo organizm dojrzalszy...

Ja od 3 tyg na diecie ale słabo schodzi, bardzo słabo, ledwo ruszyło minimalnie w dół to teraz znowu stoi...masakra jakaś, człowiek się starzeje :(

Aha no i ja jestem już po pierwszym @ to była jakaś porażka - leciało jakby ktoś kurek z wodą odkręcił, mam nadzieję że kolejny będzie normalny bo tak się nie da kurde...

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MT - ja po równiutkim miesiącu od porodu miałam coś, co ewidentnie wyglądało, jak @ - nawet ból wrócił znajomy po prawie roku przerwy ;) A potem już nic. O wiele więcej karmię piersią, wtedy pierś byłą dodatkiem - więc może dlatego? :)
    Co do stopy - mojej znajomej też skoczyła, ale... po roku najwyraźniej "zeszła się" z powrotem i babeczka wróciła do dawnego obuwia :)
    A co do psa - oooo, no to idealnie - czeko i dziewczynka <3 <3 <3 :) Super :) Fajniusie psy. Mądre, łatwo współpracujące. Tylko czasem niedelikatne, hihihi :)

Kjopa-dzięki :-* Mam nadzieję, że Go choróbsko ominie :-*
    A Ty uważaj na siebie :)

Kjopa, Mid - jedyna pociecha, że po porodzie łatwiej się kłuje. Zostaje dużo luźnej skóry i do wyboru, do koloru, gdzie się kłuć :-P
    A tak w ogóle, to babki na oddziale jakoś magicznie podawały w ramię - super, ani razu siniaka mi nie zafundowały, nie bolało i w ogóle. Ale samemu podać sobie w tylną partię ramienia jest trochę ciężko ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Właśnie z tym kłuciem zaczynam się martwić, bo jeszcze trochę zostało, a jeszcze 6 tyg po porodzie mnie czeka...W siniaki wiem ze można podobno walić, martwia mnie coraz częściej robiące się zrosty, ciężko się przez nie przebić..
    Jak po brzuchu ręką przejadę to czuję już tylko zrosty.
    Ale cóż...muszę sie poświęcić dla dobra sprawy.

Ruby po porodzie to słyszałam że najlepiej w ramię właśnie, ale jak Bratek pisze, weź tu se człowieku samemu w rękę wkłuj ;)
    Ruby zrzucisz jeszcze, nie martw się, pamiętaj że dłuższe zrzucanie lepiej służy, po co się spieszyć.
    O @ coś wiem...pierwsza po pierwszym łyżeczkowaniu to był koszmar..może nie bolało, ale lało się solidnie...współczuję, kolejna powinna być lepsza

Kurde jeszcze mi się bolący tłuszczak na nodze zrobił...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

MamaTuśka

jak poszłam do kontroli 6 tyg. po porodzie to wlasnie byłam tuz po owu :D
    @ przyszła 2 tygodnie później i od tamtej pory już miesiączkowałam regularnie mimo , że karmiłam TYLKO piersią ponad 6 mscy

także uważajcie dziewczyny, bo to różnie bywa! :D

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ