Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiolka bardzo się ucieszyła, ona cały czas już podpytywała kiedy będzie rodzeństwo więc jest mega zadowolona, jak coś jej zbywa w zabawkach to mówi, że zostawi dla brata lub siostry duża przerwa wiekowa też ma swój urok
MamaTuśka ale chyba nie na cześć "tego" Bronka?Wiola90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymidnight wrote:ja miałma dwa rożki na zmiane-w razie ulania- u mnie się sprawdził-ale na początku-dlatego że młoda była malutka i chudziutka i pewniej mi było ją trzymać.ale to chyba tak do drugiego m-ca.
później służyły za kołderkę
edit: pobolewa mnie dzisiaj lewy jajnik - ten na którym jest ta cysta, może się wchłania albo rośnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:26
-
nick nieaktualnymidnight wrote:Ruby mi tes sie bardzo podobaja te które wymieniłaś, alepopierwsze jakj z pislam chcialam na K E lub R,a Zoś już mam w rodzinie chłopięce już zużyłam...aniołeczki mają Jaś i Staś
Nie wiedziałam , że znałaś obie płcie twoich aniołków myślałam, że miałaś wcześniej pierwsze poronienie . -
Wiola myślę że w maju, w drugiej połowie bo chcę na dworze suszyć a planuje wszystko prać. Poza tym muszę dokupić trochę ubranek małych bo mam za mało.
A ile kocyków się zastanawiam? Dostałam dwa cieniutkie to jeszcze coś grubszego dokupie i na razie starszy nie?
A Ruby rożków w niektórych szpitalach wymagają, ja kupie jeden z wyjmowaną wkładką.
Wiola Ty rożek na Allegro zamawiałaś?
Wczoraj patrzałam to dużo rzeczy mi jeszcze brakuje a kasy idzie tu stówka tam dwie... -
Ruby nie znałam, z pierwszej ciąży został kawałek tkanki.. ale miałam takie przeczucie że chłopiec, a imie nadałam żeby było bardziej rzeczywiste i namacalne dla mnie...przez te 11 tc zdążyłam się przyzwyczaić ze bede mieć dziecko i chciałam je uczcić chociaż imieniem....bo Staś to ma swój grobek to też inaczej a Jasia mam tylko w sercu
A litery, tak wymyśliłam bo córa ma Justyna i przypadkiem się złożyło że pierwsza litera jak imie babci, to pomyślałam ze może kolejne dziecko tez imieniem uczcić którego z reszty dziadków,taki tylko pomysł,ale jeszcze zobaczymy co wyjdzie
Bratek lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Rożki mam z tych stron
http://allegro.pl/show_item.php?item=5670973717
http://allegro.pl/show_item.php?item=5712517454
Kocyki mam 2 z pepco takie średnie, jak będzie bardzo ciepło to planuję przykrywać pieluszką flanelową. Muszę dokupić jeszcze gruby koc ale to już na jesień.
Pranie tez planuję pod koniec maja, chociaż już mnie nosi żeby się za to wziąć, ale myślę że za wcześnie jeszcze.
Mi już właściwie brakuje tylko łóżeczka, kapci do szpitala i biustonoszy do karmienia, ale już nawet nie liczę ile to wszystko kosztowało. Same zamówienia z apteki to dwa razy ponad 300 zł a gdzie typowa wyprawka, już kwota w tysiącach
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja mam o tyle dobrze że 3/4 rzeczy po młodej mam, więc w przypadku innej płci tylko ubranka dokupię chociaż miałam też sporo uniwersalnych dla niemowlaka
Ja będę musiała się w kosmetyki zaopatrzyć i dla mnie bo te rzeczy już gdzieś powywalałam co miałam do porodu (koszule, biustonosze itp.) -
nick nieaktualny
-
Ja też mam duzo rzeczy, nawet dla mnie, jedynie jakaś nowa koszule i pidzame planuje kupic- nie wiadomo ile razy przyjdzie mi by w szpitalu
Ruby moja juz tamtym razem była zadowolona, chociaż na razie tak jeszcze nie dociera, zapomina.ale jak mówie to się cieszy, jak pytamy o to czy chce barata czy siostre to mówi : ''siostrzyczkę......i braciszka'' takze nie wiem jak to zrobięCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyWiolka to fakt, kasa leci jak woda
Dziewczyny a jeszcze mam jedno ważne pytanie moja ma się szczepić na błonicę, tężec i krztusiec, czy ja będąc w ciąży nie jestem narażona na coś jak ona się zaszczepi?
bo Agatia coś pisała o odraczaniu z powodu jej ciąży... -
nick nieaktualnyWiola90 wrote:Ruby ja bym lekarza zapytała
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Wiolka bardzo się ucieszyła, ona cały czas już podpytywała kiedy będzie rodzeństwo więc jest mega zadowolona, jak coś jej zbywa w zabawkach to mówi, że zostawi dla brata lub siostry duża przerwa wiekowa też ma swój urok
MamaTuśka ale chyba nie na cześć "tego" Bronka?
Którego?
Ja jestem "gorszy sort" jakby co, więc u nas odpada Jarosław, Antoni i Andrzej
Mam świetne skojarzenia z Bronkiem z "Czasu Honoru"