X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka bardzo się ucieszyła, ona cały czas już podpytywała kiedy będzie rodzeństwo więc jest mega zadowolona, jak coś jej zbywa w zabawkach to mówi, że zostawi dla brata lub siostry :) duża przerwa wiekowa też ma swój urok :)

MamaTuśka ale chyba nie na cześć "tego" Bronka? :D :P

Wiola90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    ja miałma dwa rożki na zmiane-w razie ulania- u mnie się sprawdził-ale na początku-dlatego że młoda była malutka i chudziutka i pewniej mi było ją trzymać.ale to chyba tak do drugiego m-ca.

później służyły za kołderkę ;)
    tak to fakt za kołderkę u nas też służyły ;) nie ma tego złego zawsze można jakoś wykorzystać ;)

edit: pobolewa mnie dzisiaj lewy jajnik - ten na którym jest ta cysta, może się wchłania albo rośnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:26

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze w temacie szczepień sobie przypominam, że zdaje się to, co u nas zalecane, Europa ma w standardzie, jak nasze obowiązkowe☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 12:45

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby mi tes sie bardzo podobaja te które wymieniłaś, alepopierwsze jakj z pislam chcialam na K E lub R,a Zoś już mam w rodzinie :) chłopięce już zużyłam...aniołeczki mają Jaś i Staś
    a czemu K E lub R? jeśli możesz powiedzieć?

Nie wiedziałam , że znałaś obie płcie twoich aniołków myślałam, że miałaś wcześniej pierwsze poronienie .

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola myślę że w maju, w drugiej połowie bo chcę na dworze suszyć a planuje wszystko prać. Poza tym muszę dokupić trochę ubranek małych bo mam za mało.

A ile kocyków się zastanawiam? Dostałam dwa cieniutkie to jeszcze coś grubszego dokupie i na razie starszy nie?

A Ruby rożków w niektórych szpitalach wymagają, ja kupie jeden z wyjmowaną wkładką.
    Wiola Ty rożek na Allegro zamawiałaś?
    Wczoraj patrzałam to dużo rzeczy mi jeszcze brakuje a kasy idzie tu stówka tam dwie...

atdc15nmjt4tk663.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nie znałam, z pierwszej ciąży został kawałek tkanki..:( ale miałam takie przeczucie że chłopiec, a imie nadałam żeby było bardziej rzeczywiste i namacalne dla mnie...przez te 11 tc zdążyłam się przyzwyczaić ze bede mieć dziecko i chciałam je uczcić chociaż imieniem....bo Staś to ma swój grobek to też inaczej a Jasia mam tylko w sercu :)

A litery, tak wymyśliłam bo córa ma Justyna i przypadkiem się złożyło że pierwsza litera jak imie babci, to pomyślałam ze może kolejne dziecko tez imieniem uczcić którego z reszty dziadków,taki tylko pomysł,ale jeszcze zobaczymy co wyjdzie :)

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożki mam z tych stron
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5670973717
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5712517454
    Kocyki mam 2 z pepco takie średnie, jak będzie bardzo ciepło to planuję przykrywać pieluszką flanelową. Muszę dokupić jeszcze gruby koc ale to już na jesień.
    Pranie tez planuję pod koniec maja, chociaż już mnie nosi żeby się za to wziąć, ale myślę że za wcześnie jeszcze.
    Mi już właściwie brakuje tylko łóżeczka, kapci do szpitala i biustonoszy do karmienia, ale już nawet nie liczę ile to wszystko kosztowało. Same zamówienia z apteki to dwa razy ponad 300 zł a gdzie typowa wyprawka, już kwota w tysiącach :/

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid rozumiem...przykra sprawa ;(
    A twoja młoda zadowolona że będzie rodzeństwo? :) Kiedy miałaś prenatalne? w jakim tygodniu dokładnie?

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam o tyle dobrze że 3/4 rzeczy po młodej mam, więc w przypadku innej płci tylko ubranka dokupię chociaż miałam też sporo uniwersalnych dla niemowlaka :)
    Ja będę musiała się w kosmetyki zaopatrzyć i dla mnie bo te rzeczy już gdzieś powywalałam co miałam do porodu (koszule, biustonosze itp.)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioka fajne i tanie te rożki :)

• midnight Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam duzo rzeczy, nawet dla mnie, jedynie jakaś nowa koszule i pidzame planuje kupic- nie wiadomo ile razy przyjdzie mi by w szpitalu

Ruby moja juz tamtym razem była zadowolona, chociaż na razie tak jeszcze nie dociera, zapomina.ale jak mówie to się cieszy, jak pytamy o to czy chce barata czy siostre to mówi : ''siostrzyczkę......i braciszka'' takze nie wiem jak to zrobię ;)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam Ruby ja miałam dokładnie 12tc i 2 dni prenatalne

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wioka fajne i tanie te rożki :)
    Dlatego się bardzo nie zastanawiałam :) Jak się nie przyda to nie wielka strata. Chociaż to się tak wydaje tu 20 zł tam 20 a później nie wiadomo skąd rachunek 300 zł.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolka to fakt, kasa leci jak woda :/

Dziewczyny a jeszcze mam jedno ważne pytanie moja ma się szczepić na błonicę, tężec i krztusiec, czy ja będąc w ciąży nie jestem narażona na coś jak ona się zaszczepi?
    bo Agatia coś pisała o odraczaniu z powodu jej ciąży...

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja bym lekarza zapytała

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ruby ja bym lekarza zapytała
    tak tylko właśnie jedni to mają w dupie i szczepią , nie przejmują się konsekwencjami, a bywają tacy co POLIO nie podadzą doustnie bo to żywa jest - te tez nam brakuje , tylko jak jest ciężarna w domu to dają domięśniowo....wiesz ja wolę być przygotowana bo nasza pediatra to zleje to chcę mieć jakieś argumenty i ewentualnie doustną na domięśniową zamienić...

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale może z ginekologiem się skonsultuj

Bratek lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    Ale może z ginekologiem się skonsultuj
    o właśnie jutro go zapytam czy widzi jakieś przeciwwskazania ;)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wiolka bardzo się ucieszyła, ona cały czas już podpytywała kiedy będzie rodzeństwo więc jest mega zadowolona, jak coś jej zbywa w zabawkach to mówi, że zostawi dla brata lub siostry :) duża przerwa wiekowa też ma swój urok :)

MamaTuśka ale chyba nie na cześć "tego" Bronka? :D :P

Którego? ;)
    Ja jestem "gorszy sort" jakby co, więc u nas odpada Jarosław, Antoni i Andrzej ;):)

Mam świetne skojarzenia z Bronkiem z "Czasu Honoru"

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ