X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:40

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka spoko. od siebie jeszcze mogę dodać że sprawdziły się bodziaki i pajace rozpinane po całośći z przodu-odapada przekładanie główki-sama przy pierwszym byłam spanikowana ubieraniem małej, szczególnie w pierwszych dniach no i była mała-miała 2975 więc był stres.nie wiem jak jest teraz, ale 4 lata temu odpadała czapeczka, więc nad tym się nie spinaj, u mnie się darły jak sie dziecku czapkę zakładało-mimo że mi wydawało sie ze jest zimno, to też sie nie zdziw ...to podobno hormony...mi było non stop zimno przez kolejne ze dwa miechy..mimo że termometr w domu pokazywał 25 stopni, to myślałam że zepsuty...ciągle się trzęsłam...co ja jeszcze miałam...a sobie weź sporo-u mnie chyba ze dwie paczki zeszy- tych dużych poporodowych podpach materacy...i majty z siatki popporodowe sie przydały, bo zwykłych niepozwalali..

W NFZ byłam...wiem że mi żaden okres ochronny nie przysługuje...z dniem nastepnym po zwolnieniu nie jestem ubezpieczona...nie zapytałam jak w przypadku urodzenia żywego dziecka-nie pomyślałam, przepraszam.

A ja...hmmm...dobre określenie-ciemność...chyba tak właśnie jest

Milka1991 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:41

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz na męża tylko musi wtedy podać od jakiej daty i muszą Cię tak ubezpieczyć...do UP musiałabyś iść zaraz po, a ja bym nie ryzykowała..nigdy nie wiadomo ile w szpitalu potrzymają po zatym byłam...jest tyle załatwiania że możesz nie dać rady tego ogarnąć, inna kwestia czy Cię zarejestrują skoro i tak nie możesz isć do pracy :/

Ja planuję powrót do pracy...ale jeszcze chwilę...teraz miałam szpital w domu i nie miałam czasu na siebie...a muszę się wyryczeć potrzebuje tego...przeraża mnie w powrocie to że mogę się rozklejać...może nie samo bycie z tymi ludzmi-bo byli ok, ale tez boję sie może nie tego że bedą pytać...ale właśnie że nie będą..nie chce by udawali ze nic się nie stało...no i dojazdy...problemy z parkowaniem...nie mam ochoty na nerwy...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka tak jak dziewczyny piszą - musisz się dowiedzieć jak jest w Twoim szpitalu :) u mnie trzeba było mieć wszystko, no poza kosmetykami do kąpieli bo pielęgniarki kąpią :) co do rzeczy to mi się przydało wszystko, ale to też dlatego, że byłam 8 dni w szpitalu... ubranka to co raz dowozili mi czyste ;) co do kaftaników to ja nie używałam w ogóle, chociaż na stronie szpitala napisane by mieć, ja tylko body i pajace :) na pewno kocyk, ręcznik do kąpieli, pieluszki... trochę próbek też dostałam i małą paczkę Pampersów przy wyjściu :)

Aaaa my mamy już miesiąc! :) tak ten czas leci! :)

Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, witam w 29 tc:-)
    Jejku Ciacho Mały ma już miesiąc??? kiedy to zlecialo??

Milka ja miałam body kopertowe i tylko takie, w kaftaniki się nie bawiłam, bo takie maleństwo, po prostu kładziesz na body wkładasz rączki zapinasz potem pół śpiochy na nóżki i dziecko przebrane, albo pajac kopertowy wkładasz dzidziola zapinasz i po sprawie. A zakładać przez główkę, o to ja się nie piszę;-PP Dwa kocyki, pieluchy tetrowe 5 szt. 2 szt flanelowych, żeby położyć jak się dziecko przebiera, paczka pieluch, rożek. To też zależy ile sie jest w szpitalu, ja byłam 10 dni bo mały miał żółtaczkę to mi dowozili ciuszki. A i takie moje spostrzeżenie, nie biorę do szpitala tych najładniejszych ciuchów, bo miałam fajne pajace ze smyka to mi zabrudziły jakimś żółtym paskudztwem co to się nigdy nie sprało;-)))... a jak był pod naświetlaniem to miał tylko papmersa;-) potem w milusi kocyk i tak spał. Kosmetyki były na miejscu, położne kąpały i na Prostej mają taką specjalną maść z łóżysk na pupę dla niemowlaków, rewelacyjna, ale tylko nich jest;-)

Upuściłam dzisiaj krwi wyniki jutro, ciekawe czy morfo sie poprawiła, wyniki tarczycy we czwartek też jestem ciekawa ja mi wyjdą:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 11:00

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj na usg u innego gina i zrobiłam pappe bo mnie mój gin namówił. Uwaga! Został wypatrzony siuraczek więc czekamy na SYNKA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 14:12

Milka1991, Kjopa3, cinnamon cookie, Imię_Róży, Kasia1407, Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju gratulacje na tego chłopaczka :)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale cisza:-)

Ja właśnie czekam do ginki i już poślizg pół godziny.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży daj znać po wizycie :-) Jak wyniki?

Majju Gratuluję synka <3

Ja wczoraj byłam na wizycie u innego gina po zaświadczenie ale zbadał i zrobił USG. A tam niespodzianka...... młody odwrócił się dupką na dół :-/ Od grudnia był głową w dół a jakoś przez ostatni tydzień mocno się wypinał. Lekarz mówi no położenie miednicowe :-O A ja jak przecież głową w dół był. Wychodzi na 34-35tydz. więc ciekawe czy jeszcze się obróci. Wolałabym nie mieć CC ale bardziej przeraża mnie trafić na jakiegoś świra co będzie kazał rodzić pośladkowo SN.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie mała duża,bo z pomiarów główki, brzuszka i kości udowej to około 2 tygodnie do przodu. Wagi nie znam,bo ginka coś by tam musiała w usg przestawiać i za dużo czasu, by to zajęło itp.... hmmm.... ale 22 marca mam usg III trymestru to ją dokładnie zważą i zmierzą.

Kjopa moja też jeszcze pośladkowo ułożona powinna się do tego 22 marca przekręcić, ale ja pamiętam że mój synek to się w ostatniej chwili przekręcił główką w dół, tak coś 35 - 36 tydzień. Także spokojnie da radę jeszcze fiknąć główką w dół:-))

Szyjka długa 4 cm zamknięta, więc okej:-))

Ja mam od paru dni straszne skurcze łydek biorę neomag i dostałam dodatkowo kalipoz.
    Reszta wyników okej, jutro odbieram tarczycę, mam nadzieję, że tam też okej:-))).

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png

Wysłany: 1 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju nie żebym straszyła czy coś ;) ale moja znajoma chodzi do tego gina co ja, na prenatalnych chłopak, następna wizyta po miesiącu chłopak, a połówkowe już dziewczynka! I... jest trochę rozczarowana ;) podobno już karton ubranek dla chłopca ma... ;)

Milka dopiero spojrzałam na Twój wykres! Matko Bosko to już może być zaraz! :)

Imię Róży taaaak, miesiąc za nami :) czas zapitala jak nie wiem co :) rośnie ten mój osesek, szczególnie czuję na rękach ;) przybywa masy ;) cieszę się, że u Was wszystko Ok powięc wizycie :*

Kjopa trzymam kciuki w takim razie by jednak nastąpił jeszcze obrót :)

Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka no niestety czas po porodzie jest piękny ale i zmienia życie o 180 stopni. Jak będziesz karmić piersią to nocki zarwane bo dzidziuś musi jeść co 2 -3 godziny. Jeszcze dużo zależy czy dziecko spokojne czy nie, trzeba pilnować zmiany pieluszki żeby pupci nie odparzyło, ja to miałam fobię i sprawdzałam co chwilę w nocy czy oddycha :-) no i jak maluch ma kolkę to trochę przerąbane:-)...ale z perspektywy czasu to jedne z najpiękniejszych chwil w życiu:-)) taka mała istotka zależna tylko od mamy taty:-) jest wzruszająca.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięku dziewczyny. Mojemu synkowi coś się pomyliło ;-) I zamiast z pupy na głowę to z głowy na pupę fiknął :-P Zobaczymy jak to będzie :-)

Cinnamon jejku dzieci tak szybko rosną.

Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopka myślę że jeszcze fiknie, a jak nie to cc i nie ma dyskusji , jakoś to będzie nic się nie bój :)

Milka jestem z Ciebie dumna że już zwarta i gotowa:D

Cynamon e tam, jakie straszenie, dziewczynka to taki sam cud nad Wisłą jak i chłopak byle silne i zdrowe już niech koleżanka nie wybrzydza ;)

Mój mimo , że jakoś ostatnio nie chce mleka to fałdki ma niczego sobie ;)
    Idziemy w weekend na obserwację do szpitala na kardiologie bo chcą małemu holtera założyć z powodu tych szmerów na serduszku co ma od urodzenia...szkoda bo ma być pogoda iście wiosenna, ale będę to mieć już z dyni że tak się wyrażę ;)

Kjopa3, Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka tak jak IR napisała, wszystko zależy od dziecka :) ja nie odczuwam czegoś takiego jak brak czasu, właśnie jestem po śniadaniu, pomalowana, może jeszcze zdążę paznokcie pomalować ;) oczywiście bywa czasami marudny, ale u nas akurat wieczorami, w dzień dobrze śpi :) w nocy się budzi mniej więcej ok północy, 2-3, 5-6 na karmienie, czuję się wyspana :) a jak jeszcze wieczorem R się Nim zajmie i mogę kimnąć to w ogóle bajka ;) ale żeby nie było, są też dzieci które budzą się co godzinę, bądź też nie idzie odłożyć dziecka z rąk :/ parę dziewczyn z lutówek tak ma, to czują się jak zombie...

Ruby nie nie, ja żadnej płci nie umniejszam, tylko uczulam by nie rzucać się tak szybko na ubranka ukierunkowane typowo na płeć ;) no chyba że uniwersalne to tak ;)

Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ