Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA u nas od jakiegoś czasu kryzys jedzeniowy...mały nie chce jeść, je tylko na śpiocha albo jak skutecznie zamienie smoczek z butelką albo wodą, wodę uwielbia, mleko nie koniecznie...i już się nie dziwię tym mamom które rozszerzyły dietę krótko przed 4 miesiącem zamiast po bo o tym samym myślę teraz...innym pomogło moze i nam pobudzi apetyt bo ileż można się gimnastykować z tym jedzeniem, myślałam że to szybko minie ale to już tra dość długo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 10:40
-
Dziewczyny przepraszam ale wczoraj miałam po południu gości i zapomniałam wejść- wybaczcie. U mnie tzn. Biegunka nadal się utrzymuje ale już ustępuje a wczoraj bóle przeszły i nie dzwoniłam do gina. Więc wszystko się w miarę uformować jak biegunka będzie się utrzymywać no to zadzwonię do niego dzisiaj po południu.
Milka cieszę się że wszystko ok po wizycie no i już niedługo zobaczysz swoją córeczkę No i zapowiada się że figurkę po mamusi będzie miała:D
Ruby jak dobrze ze juz w domu i najważniejsze że wszystko dobrze
Maju czekamy na wyniki choć na pewno będa dobre
Kas dobrze ze cora już zdrowa a chrzcinami się nie stresuje bo jeden dzień pyknie nie wiadomo kiedy i okaże się że nie trza było się stresować Chrzciny to najpiekniejsza uroczystośćMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka wow Ty już ostatnia prosta
Kasia dobre wiesci
Ruby może to skok? Mój od wczoraj też coś marudny,teraz spacerujemy,na szczęście zasnal.
Chrzcimy 19marca,boję się o kosciol,że Mały da popalic,że nagle zachce cycka itd. No jakos mam takie obawy.
Ale macie rację,to tylko jeden dzień,a dziecko to dziecko.
Swoją drogą dziś mija dokładnie rok od pozytywnego testu ciazowego lezka się w oku szkli jak sobie to przypomne,te stresy,obawy,szpital...eh...Mały SkarbMilka1991, majju, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKas nie sądzę bo trwa już jakiś czas, poza tym mały jest wesoły , wszystko ok, śpi ładnie także coś mu się ubzdurało z tym mlekiem. Próbowałam dać mu zwykłe bebiko bo miałam też je w domu i też nic więc tu nie o smak chodzi...
Wiem że kilka listopadówek wcześniej rozszerzyło dietę i pomogło dlatego chyba zacznę mu w bardzo małych ilościach coś wprowadzać...
-
Hej:-) u mnie remont na całego, tona gruzu i kurzu, wiertary, stukania, itp... A ja na antybiotyki leżę w łóżku... Masakra oby do przyszłego piątku wytrzymać.
Milka no no już niedługo, potem Kjopa i ja...aaaaaaa;-)
Ruby może taktycznie skok rozwojowy:-)Milka1991 lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Dokładnie IR, najpierw Milka potem Kjopka i kolej na Ciebie Ale fajnie.
Kas nie stresuj się Chrztem. Ja też całą Mszę przeryczałam a ksiądz tylko się śmiał, że będę piosenkarką
Mam wyniki pappy:
TR 21 ryzyko podstawowe 1:848 skorygowane do 1:16951
TR 18 p. 1:2108 s.<1:20000
TR 13 p. 1:6603 s. <1:20000
Więc chyba jest gitImię_Róży, Kjopa3, Milka1991, Kasia1407, cinnamon cookie, Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majju wyniki pierwyj sort:-) super:-)
Ja trochę podleczona, jutro jedziemy zamawiać tapetę do pokoju dzieci i kolory farb, płacimy zaliczkę na kanapę i płytki do łazienki w weekend załatwiamy zaliczkę na wózek....echhh ale przynajmniej już coś ruszyło i nie stojęw miejscu .
Dziewczynki upatrzyłam sobie fotel do karmienia na biegunach taki nowoczesny, już na niego choruję, potem będą miała jak znalazł do czytania bajek dzieciom przed snem
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Hejka z rana w towarzystwie wiertary udarowej;-) Majju masakra jeszcze tydzień mordęgi u mnie...ale za to po remoncie będzie fajnie.
Fotę cyknę w przyszłym tygodniu jak położą tapetę też na jednej ścianie w ppkoju dzieci i fotel jak przyjdzie:-)majju lubi tę wiadomość
-
IR no to przygotowania na przyjście na świat nowego członka rodziny widzę pełna para U mnie w maju zaczynamy remoncik i takie solidne zakupy
Maju gratuluję wyniku Mówiłam że będzie dobrze
Ja wczoraj jednak dzwoniłam do gina bo niestety biegunka nie przechodziła ale kazał brać nifuroksazyt i probiotyki. No i dzisiaj na razie spokójImię_Róży lubi tę wiadomość
-
To ja się odzywam w nowym tygodniu
Milka życzę Ci zdecydowanie opcji B! Już niedługo, coraz bliżej, już za chwilę... Jakie to piękne
Ruby jak Mały? Dałaś mu w końcu kiełbasy?
Imię jesteś dostępna czy zagruzowana? Jak znosicie remont?
Kasiu problemy jelitowe już nie nękają?
U mnie jeszcze ho ho daleko a już trochę świruję. Przygotowałam nawet plik w excelu z całą wyprawką, przykładowymi cenami i polecanymi produktami. Powiem Wam, że kwota wychodzi dość kosmiczna...
W weekend spotkaliśmy się ze znajomymi, którzy rodzą na początku maja i oni luuuuz ani łóżeczka, ani wózka... nic! Z moim świrowaniem to ja dwa miesiące wcześniej będę miała torbę do szpitala spakowaną
Edit: jeszcze odnośnie mojego przeżywania i zastanawiania się już teraz nad wyprawką... Bratku! Wy macie Adamex Barletta?? Jak się Wam sprawdza? Rzeczywiście jest ultralekki?
Edit 2: Zapomniałam jeszcze powiedzieć, że za tydzień i trzy dni idę na l4Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 07:46
Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
Milka
ja spędziłam na porodówce.... 50 minut więc trzeba być dobrej myśli.
dużo gorzej natomiast wspominam czas po porodzie przez 4 lata mówiłam sobie NIGDY więcej, jedno dziecko mi wystarczy
i teraz mnie pokarało za to głupie gadanieMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Witam z 3 z przodu:-) i osmym miesiącu?????? ....
Majju tak, jesteśmy zagruzowani od jutra już malowanie, układanie płytek i tapetowanie oraz układanie cegiełki na ścianie w salonie. Znalazłam śliczną starą cegłę i zamarzyła mi się na ścianie. W sobotę zamówiliśmy kanapę narożnik i fotel....i już za ok 8 tygodni nam przywiozą , ja to będę chyba na porodówce;-)
Jeszcze ten tydzień w przyszłym cyklinowanie i przychodzą kobietki do sprzątania ja nie dam rady, m. pracuje, a babcie na zmianę zajmą się małym...i dopiero będę myśleć co mam już z wyprawki a czego nie mam....ale przy drugim dziecku już tak nie panikuję i myślę że do świąt się ogarnę.
Milka zdecydowanieżyczę opcjiB
Dziewczynki co u was?
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Hej u nas raz lepiej raz gorzej, jedna noc super druga fatalna... nie nudzi nam się heheh w środę mamy szczepienie, stresuję się ale mam nadzieję, że wszystko będzie Ok...
Milka no wiadomo, też Ci życzę opcji BMilka1991, majju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhejjjj,
U nas pogoda wspaniała więc o pierwszej porannej drzemce byliśmy już na spacerku oj tegoooo mi brakowało, oby tak zostało już!
Majju dałam marchewkę z ziemniakiem kilka łyżeczek ale coś chyba mięcha mu brakuje bo nie bardzo mi smakowało więc lada chwila i kiełbacha będzie
Owoce w miarę je , kilka łyżeczek uda się zapakować....tak nie wiele zjada a kupy jak ta lala robi
Milka życzę opcji B ale nastaw się na coś gorszego wtedy się tak bardzo nie rozczarujesz u mnie naturalny jedyne 24h
Lucce ja też się zarzekałam że drugiego nie będzie i coś w tym pokaraniu może być bo młody dopiero po roku starań zaskoczył także jeszcze chwila moment i u ciebie też zaskoczy
a moje 3 i pół miesięczne dziecko lubi oglądać baby TV szlag by to od małego mama nauczyła, dobrze że wiosna idzie bo na polu będziemy teraz dużo , a tak maniaka TV bym wychowała
IR no to obyście do porodu zdążyli z tym remontem bo widzę że konkret działacie
Też lubię kamień tudzież cegły na ścianie i też posiadamy choć teraz wybrała bym inne no aleeee lubi się co się ma
Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Hej,hej.
Remonty widzę pełną parą. A u mnie daleko w lesie z odświeżeniem pokoju.
Ruby teraz to Antoś zacznie szybko rosnąć jak je owocki itp.
Cinnamon współczuję stresu ze szczepieniem. Będzie dobrze
Majju Gratuluję dobrych wyników PAPPA.
Kasia jak u Ciebie?
Milka oby opcja B
Ja wczoraj byłam na wizycie. Młody ma 2800-2900g. Przekręcił się i jest znowu głową w dół i niech tak zostanie i nie stresuje matki Następna wizyta za 4 tyg. i GBS pobierany ma być.Milka1991, majju, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Helo:-)
Ruby u mnie końca remontu nie widać, i to nie wina ekipy remontowej tylko materiały przychodzą z opóźnieniem wczoraj wieczorem dopiero przyszły płytki, jutro cegła, tapety...uj wie kiedy, a drzwi w przyszłym tygodniu. Zwariuję przez ten remont....wyprawka i wózek w lesie....a mnie od rana napiernicza spojenie łonowe...nic nie pomaga...
Trochę moja wina z tym remontem ale chcę jak najwięcej zrobić przed porodem potem rok przerwy i dalsza część remontu...
No to się wyżaliłam:-(
Milka jak się czujesz?
Kjopa mały to niezły klocuszek:-) ja mam usg III trymestru za tydzień ciekawa jestem jak mała urosła.
Ciacho jak po szczepieniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:29