Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka czyli poród na plus! sprawdziła się druga opcja super, niewiele się czyta lub słyszy takich dobrych opinii
Kjopa tak, stan podgorączkowy utrzymywał się jeszcze następnego dnia, później już spokój nie było tak źle i oby tak było zawsze...Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, witam w 32tc:-)
U mnie dalej remont w toku....mam dość.
Już bym chciała wyprawkę poprać i torbę spakować....Do tego doszła bezsenność trudności z oddychaniem...
A co u was mamuśki?Kasia1407 lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Kas no i mówiłam że nie ma co się stresować Cieszę się że wszystko dobrze
Różyczko gratki 32 tc już bliżej niż dalej i pewnie tak samo jest z remontem
Cinnamon dobrze ze gorączka przeszła tak to już bywa po tych nieszczęsnych szczepieniach.
Ja czekam właśnie do gina jeszcze 4 osoby przedemna więc troszkę poczekam. Odebrałam wyniki i dojrze że ten mocz wyszedł nie tak to ponownie d-dimery podwyższone A już ostatnio było tak dobrze . No nic zobaczymy co gin powie i jestem ciekawa jak tam mój mały wiercioszek urósł. Powiem wam że takie wywrotki robi w brzuszku że nie raz aż mam łzy w oczach że wzruszenia a wczoraj nawet odczuwalam chyba czkawkę u niego Ach tyle lat czekałam na te momentyImię_Róży, Kjopa3, Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość
-
Milka - GRATULACJE i zdróweczka dla Was!!!!!
Poród całkiem fajny z tego, co piszesz (tylko tej szyjki szkoda) - ale i Córcia maleńka, więc pewnie to znacznie wpłynęło na przebieg
Odnośnie pozycji w wózku - nie nie, Młody nie siedzi, ma pozycję półleżącą
majju, jaki fajny suwaczek I gratuluje wyników PAPPY
A wózek ostatecznie wybraliśmy inny, Coneco
Ruby - cieszę się, że badania Synka wyszły dobre
kas-no na spacerówkę w wersji rozłożonej przyszedł już czas - w gondoli za bardzo się wiercił/zjeżdżał itd.
Super, że Młody taki grzeczny na chrzcinach
Kjopa-jupiii, widzisz? Widocznie chciał jeszcze posiedzieć na pupie, zanim się obrócił
IR-życzę szybkiego zakończenia remontu
cinnamon - dobrze, że szczepienia jakoś poszły.
Kasiu - u nas też leciały straszne pieniądze.... Samo Clexane/Fraxiparyna jakieś 330zł/m-c. Do tego inne leki/suplementy, wizyty u prywatnej gin/endo, 3x USG u specjalistki od USG w ciąży itd.... Mnóstwo kasy poszło.
Cieszę się, że Dzieciaczek tak rozrabia w brzuszku
A jak dzisiejsza wizyta?
mid, jak tam? :-*
MT - jak auto???
A my żyjemy. Raz jest super, innym razem mam ochotę wyjść i wrócić wieczorem Mamy kolejne dwa zęby a za sobą (już chyba... prawie... ooooby... ) szczyt kolejnego skoku rozwojowego, który dał się we znaki Młody dość sprawnie się już przemieszcza (jakby skrzyżowanie czołgania z lekkim unoszeniem już nóg + na boki szaleje już, że hoho ), więc trzeba na Niego coraz bardziej uważać i coraz trudniej spuścić Go z oka
A ja zapisałam się do klubu fitness i rozciągam moje obolałe mięśnie, ratuję kręgosłup etc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 20:22
Kjopa3, Kasia1407, majju lubią tę wiadomość
-
Hej
Bratku dziękuję...przeżywam podwójną stratę...opłakuję mojego Syna, i to, że już dzieci biologicznych mieć nie będę...
To trudne..
To boli...
próbuję sie z tym pogodzić...
Dla Ciebie i chętnych mogę z czystym sumieniem polecić książkę ''nieperfekcyjna mama''
udało sie ja upolować i już przeczytałam.Bratek lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Witam w pierwszy dzień wiosny
Kasiu jak po wizycie? Były połówkowe?
Mid czy zdecydowaliście z mężem,że nie będziecie już starać się o dziecko?Czy bardziej po rozmowie z lekarzem? Planujesz adopcję dzieciaczka? Przepraszam jeśli za szybko na takie pytania lub nie chcesz odpowiadać.
Cinnamon dobrze,że nic się nie działo po szczepieniu. Oby tak dalej. Ja największe schizy miałam w lato bo to wiadomo upały i jeszcze stan podgorączkowy może być.
Kas super,że msza przespana
Bratku super,że dbasz o rozciąganie mięśni i kręgosłup Fajnie,że maluch już ruchliwy.Będzie coraz ciekawiejBratek lubi tę wiadomość
-
Kjopa, tą decyzję o niestaraniu pomogła mi podjąć cholerna choroba...po konsultacji z moja dawną panią dr, wiem, że na donoszenie nie mam praktycznie szans...za to dużą szansę na komplikacje moje zdrowotne podczas ciąży..adopcję rozważam, jak najbardziej...chociaż to trudna decyzja bo to trudne zadanieCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid rozumiem.
Ruby jaki Ty masz Clexane?
Milka u mnie tylko dolegliwości ciążowe.W pierwszej też miałam rozwarcie na dwa palce i po trzech dniach odeszły wody. Więc ja liczę na 10 kwietnia dzień przed pełnią tak jak pierwszy albo 16-17 jak księżyc będzie w znaku strzelca tak jak z pierwszym. A to mój znak z odiakuMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Witam z rana. Spać nie mogę od jakiegoś tygodnia, dzisiaj o 14.30 usg III trymestru, m. wziął urlop idzie ze mną. Trzymajcie kciuki:-) .
Kasia tak masz rację, z moim remontem jak z moją ciążą już bliżej niż dalej, po weekendzie już śpimy u siebie:-)
Milka łóżeczko i kołyskę mam po starszaku, materace tylko dokupię. Wózek odbieramy w piątek wstawię fotę .... Ja miałam tak po synku jak ty, tęskniłam za brzuchem po porodzie, i szkoda mi było że tak szybko zleciało. Po drugim już nie będą tęsknić. Ta ciąża już mi ciąży i chcę wrócić do dawnej sprawności:-) Jak tam mała spokojna?
Mid tulam i trzymam kciuki za wasze decyzje.
Kjopa już niedługo Ty rany tylko dwa trzy tygodnie:-)Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
Pogoda paskudna fuujjj...a wczoraj było w miarę ładnie...
Kjopa mam 0,4 clexa
Milka nie zapeszaj, co ja pochwalę synka, że super śpi albo że grzeczny to za chwilę mam niestety odwrotność, więc już zapowiadam: NIE CHWALĘ!
IR u mnie pierwsza ciąża w miarę zleciała, a druga też mi strasznie ciążyła...nie tesknię za brzuchem o nie, a tym bardziej za wyglądem wieloryba
Mid kolejne próby to i dla zdrowia i szczególnie dla psychiki byłby bardzo obciążające, adopcja piękna ale bardzo trudna sprawa...ale mocno trzymam kciuki!
Mały mój ząbkuje więc czasem daje popalić, ma lekki nawet bym powiedziała minimalny katar od dwóch dni , ale nad ranem lekko mi kasłał więc pójdę go osłuchać...jak coś złapię w przychodni to chyba się potnę
ale ludziska teraz straszą że niby bezobjawowe zapalenia płuc panują więc dygam i pójdę małego osłuchać choć jestem prawie pewna że osłuchowo czysty no ale matka wariatka musi lecieć się upewnićImię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Ruby matko wariatko lepiej osłuchać,tym bardziej,że taki maluszek. Ile masz tego Cleaxanu? Napisz mi i na pewno wezmę bo po porodzie mam zjechać na 0,4.
Mi brzuch już też bardzo ciąży. Zawiozę młodego do szkoły,zrobię zakupy i zdycham. Podziwiam z jednej strony ludzi z dużymi brzuchami Te zadyszki,duszności,zawiązywanie butów itp.
Młody od kilku dni tak się wypycha,że mam wrażenie że zaraz pęknę i do tego boli Tak mi jeździ po pęcherzu,żebrach że ho ho. Pierwsza ciąża była dużo lepsza jeśli chodzi o objawy. -
No i d...pa dzisiejsze usg odwołane doktorek chory, a ja już ze stresu od 4 nie spałam. Usg przeniesione na przyszłą środę na 14.00 kurcze już się nastawiłam że małą dzisiaj pooglądam...
Idź Ruby do lekarza z małym lepiej sprawdzić ja też jutro idę z sobą i synkiem bo pokasłujemy niech nas osłucha.
-
nick nieaktualnyByłam, poszło ekpresoeo i nie było innych dzieci więc super. Młody czysty osłuchowo tylko gardło lekko czerwone ...w każdym razie kazała na dać syropek, nurofen przez dwa dni i nasivin do nosa tak żeby w razie czego nic się nie rozkręciło
Kjopa mam 7 sztuk, nie chcę nic od ciebie za to wyślij mi adres na fb to ci poślę pocztą -
Ruby dobrze ze małemu za bardzo nic nie jest. Teraz takie pogody paskudne że nie trudno o przeziębienie mój synek siedzi już drugi dzień na zwolnieniu bo tak się rozłożył ale już jutro do szkoły go wysyłam bo już całkowicie mu przeszło.
Kjopa no kochana ty to już niedługo. Jak tam stresik jest? Mały się rozkopuje bo ma już mało miejsca i pewnie chciałby niedługo być po drugiej stronie brzuszka. Wierzę że ci juz bardzo ciężko bo ja połowę mam za sobą ale niestety mi już jest powoli ciężko. Brzuszek przez ostatnie dwa tyg podwoił swój rozmiar i dość jest to odczuwalne a wiem że będzie coraz ciężej
Milka ty chudzinko nasza jak ty się czujesz? Teraz piękne momenty pewnie przeżywacie. Zdrówka wam życzę a tobie szybkiego powrotu do siebie.
Ja po wizycie ogólnie może być w piątek mam polowkowe więc się wszystkiego dokładnie dowiem, M się wybiera że mną. Jedynie co zapytałam się dlaczego tak w zawrotnym tempie tyje tym bardziej że ja naprawdę zdrowo się odzywiam nie opycham się a juz 6,5 kg +. No i powiedział żebym nie patrzyła na to bo to jest wina leków które biorę i jak bym ich nie brałam najprawdopodobniej przytyłam o połowę mniej. Zmniejszył mi encorton o pół tab. A equarol mam brać do 10 kwietnia i również będziemy odstawiać. No niestety te kg które już nabyłam nie zrzuce ale może po odstawieniu nie będę tak puchła. Jak dla mnie mogę przytyć nawet 100 kg aby tylko dzieciątko było zdrowe ale nie ukrywam że czuję się ostatnio paskudnie, hormony też mną targaja i to chyba dlatego