Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
IR też byłabym zawiedziona No ale cóż trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Ruby dzięki. Widzisz dobrze,że poszłaś i nie było więcej dzieci. U nas najgorzej jest w poniedziałki i piątki.Pełna poczekalnia. Mój młody nie był w szkole od poniedziałku bo nadwyrężył udo i nie mógł łazić a dziś miał iść do szkoły to całą noc nos zapchany i smarka się. Jutro jedziemy na USG brzucha. Nie wiem czy to dziecko zda bo co chwilę w domu siedzi
Kasia i tak mało przytyłaś. Nie martw się po porodzie będziemy się martwić Ja mam na razie +13.6kg. Więc jest dobrze bo w pierwszej było +25kg.Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Kjopa w kg jak dla mnie to i tak sporo ale brzuszek moj kwalifikuje się w szczególności wieczorami na 8 miesiąc;)
A po za tym mam do was pytanko czy to normalne że mam tak często straszne wzdęcia nawet nie jedząc jeszcze nic? Ja już sama nie wiem czy zgłaszać to lekarzowi ale bardzo często mam taki brzuch jak skala aż w żołądek mi się wbija
Kjopa to malutko przytyłas Ja z synkiem 20 kg a teraz mam przeczucie ze będzie podobnie jak i nie lepiej. Oj później będzie co zrzucac -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Kasia czekamy jutro na wiadomości
Ja dziś od 8.00 do 14.00 latałam po lekarzach. Pamiętacie jak pisałam, że młodemu wyszło w krwi,że może mieć robaki albo alergię. W kale nic nie wyszło a dziś USG brzucha. Wyszło w wątrobie, że ma naczyniaka lub tłuszczaka do obserwacji. Podobno ani jedno ani drugie nie jest niebezpieczne ale za 2-3 mies. skontrolować czy rośnie czy coś się dzieje. Chyba lewy węzeł lekko powiększony 4mm ale też bez obaw. U pediatry oczywiście wirus i spływa mu wydzielina po gardle.
A mi udało się umówić do gina i zrobiła mi wymazy GBS i czystość pochwy. Mówiła,że szyjka lekko się skruciła i jest rozpulchniona-miękka ale pozamykane wszystko.Kasia1407 lubi tę wiadomość
-
Kjopa no to zbliżamy się powolutku Ach już się doczekać nie mogę
Trzymam kciuki mocne aby to paskudctwo odeszło w nie pamięć u młodego.
Mi się dzisiaj śnił nasz Fabianek cała noc pięknie o nim snilam i wstałam z rewelacyjnym humorem Był taki sliczniutki, pulchniutki z ciemnymi włoskami i taki grzeczny Ach normalnie aż wzruszyłam się
A po za tym wczoraj ściełam włosy i ufarbowalam żeby się troszkę lepiej poczuć ale niestety zbyt dużo to nie dało. Jakieś chyba przesilenie mnie dorwalo co bym nie założyła i nie wiadomo jak bym się nie pomalowala czuje się okropnie. M to mnie już słuchać nie może
Na 13 lecę na polowkowe i już się doczekać nie mogęKjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia jak po wizycie?
A mnie się śniło , że miałam 3 wielgaśne opryszczki na ustach
Z dobrych wieści osiągnęłam już swoją wagę przedciążową teraz tylko muszę nadwyżkę zdobytą przed samą ciążą zrzucić czyli jakieś max 3 kg i jesteśmy w domuMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Ruby super, że waga wruciła do stanu sprzed ciąży. Ja nigdy nie wruciłam do mojej wagi.
Kasia ja też zaglądam co jakaś czas i czekam jak tam maluch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:45
-
Oj dziewczynki przepraszam ale jak wyszłam od gina to miałam gości a później pojechaliśmy popatrzeć coś dla Fabianka no i tak mi cały dzień zeszło.
Oczywiście wszystko w jak najlepszym porządku, wszystko idealnie i na swoim miejscu. Mały waży 400g nawet się do jednego zdjęcia uśmiechnął lekko choc tez takie nie dokonca wyrazne wyszlo a drugiego już sobie nie dał zrobić bo obydwiema rączkami zakryl buzke No i wątpliwości nie ma 100% chłopak Na napinanie brzucha mam brać magnez i espunisan. Ogólnie bardzo miło spędzony dzieńKjopa3, Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilka bardzo szybko werandowanie, jak tylko pogoda pozwolił i nie było dużo poniżej 0, a zresztą ja musiałam i tak jechać do poradni kardio więc mały miał tydzień jak jechaliśmy, zaraz potem jedno werandowanie , a potem już spacer. Przy takiej pogodzie jak teraz czyli powyżej 10 stopni nie musisz werandować, możesz spacerować od razu bez żadnego problemu jak pogoda pozwala
Kasiu super wieści
Byliśmy dzisiaj u znajomych ale mały dość marudny , a w aucie do w drodze do domu to już dał niezły popis...także średnio udany wypadMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Kasia wiadomo, że wszystko ok. Fajnie już tak 400g. A jaki duży? Ile do przodu?
Milka teraz już ładna pogoda to do wózeczka i na początek to tak może 20-30min.
Ruby mówisz, że dał popalić trochę? Może nie lubi jeździć w aucie czy to pierwszy raz?Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Heeeej. Ale dziś pięknie na dworze, spacer zaliczony.
Kasiu ale super wieści, 400 gram to już kawał chłopa
Ruby Młody może ma gorszy dzień albo nie chciał jeszcze wracać do domu tak mu się w gościach podobało Nomi gratuluję powrotu do wagi!
Mileczko jak Wam w domu?
Kjopa jak się się czujesz? Nic jeszcze się nie dzieje przepowiadającego? Zdrówka dla Synka.
I
A ja od czwartku na L4. Na razie mi się nie nudzi, remonty prawdopodobnie uda się zacząć już przed Wielkanocą. Mój lekarz potwierdził opinię lekarza od USG prenatalnego że czekamy na chłopca, a więc Maćka Wszystko ok, ma już 10cm, szkoda tylko że na razie nie czuję ruchów ale czekam cierpliwie
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Majju wybierasz jaką chcesz. Musisz się z nią dogadać czy dojedzie do Ciebie po porodzie.
U mnie ok. Chyba mi się zaczynają skurcze lekkie albo młody tak się wypina. Nie odróżniam bo w pierwszej ciąży nie miałam skurczy. Na razie obserwuje a w czwartek lekarka mówiła, że szyjka lekko się skruciła i jest rozpulchniona-miękka ale zamknięta więc wszystko idzie w dobrym kierunku. -
Dziewczyny a propo położnej czy każda z was wybierała sobie polozna? Ja chyba nie będę wybierać ponieważ mieszkam w jednym mieście a rodzic będę w innym i wydaje mi się to zbędne bo w czym innym ona mi pomoże? Chyba że uważacie że w czyms jest pomocna to się rozejrze za jakąś
Maju cieszę się że wszystko dobrze Co do ruchów ja również czekałam na nie z niecierpliwością i na początku zastanawiałam się czy to to czy jednak nie, a teraz to czuję takie solidne kopniaki że niezły mi tam siłacz rośnie np. W sobotę dostałam centralnie w żołądek:D Stwierdziłam że on teraz się odgrywa za te przyszłe lata bo później mamusia nie pozwoli żeby jej się tak od niego obrywalo
Kjopa z USG do przodu jesteśmy tydzień ale mój gin i tak uważa że termin mam na 27 lipca czyli dwa tygodnie przed terminem z @ i już tego terminu będziemy się trzymać do końca ciazy
I jak tam u ciebie sytuacja wygląda? Jednak to były skurcze czy mały dał popalic? -
Kasiu położną chyba trzeba wybrać odgórnie. Ona po porodzie przychodzi i patrzy czy pępek dobrze się go,czy dziecko dobrze przybiera,czy dobrze przystawiasz malucha jeśli karmisz piersią,patrzy na warunki jakie ma dziecko, szwy powinna zdjąć.
U mnie to chyba skurcze przepowiadające. młody jak się wypina to z jednej strony albo na środku a tak to cały brzuch u góry robi się okrągły i boli na dole okresowo,do tego gorzej się oddycha przez chwilę. -
Hej witam, mamuśki:-)
Mój kalafior ciążowy nie ogarnia której mam co napisać, czytam ze trzy razy i nic nie zapamiętuję ale się postaram...
Kasia gratuluję połówkowego no nie mogło być inaczej:-))
Majju gratuluję synka:-))
Ruby zazdroszczę wagi sprzed ciąży, ja już się toczę co prawda od trzech miesięcy nie utyłam ani kilograma, ale brzucholek mam ogromny. Chodzę jak kaczka i ogólnie mi strasznie ciężko i powoli mam dosyć...;-PP
Wczoraj byłam na wizycie, cc za ok 7 tygodni, robiłam badana na hivy i żółtaczki wyszło, że nie mam-)) gbs i posiew z moczu robię w przyszły wtorek ... a jutro usg III trymestru..WRESZCIE ...ciekawe ile mała waży:-)))
Dzisiaj obkupiłam się do szpitala, 4 koszule, szlafroczek ,majty poporodowe, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, 2 staniki do karmienia usztywniane i 2 miękkie, żeby były do spania;-)) uff ... jeszcze tylko klapki i mam wszystko. wyprawkę małej kompletuję w przyszłym tygodniu. Aha wczoraj odebraliśmy wózek ale stoi w naszym drugim mieszkanku bo w domu jeszcze końcówka remontu...bllleee...
Kjopa kiedy torbę pakowałaś do szpitala? Ja zamierzam przed świętami byc spakowana.
Milka miałaś na Kościuszki jedną torbę czy dwie osobne dla ciebie i małej??..
majju, Milka1991 lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*