Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kjopa no to coś zaczyna się ruszać. Informuj nas na bieżąco:)
Ja dziewczyny nie wiem czy panikuje ale bardzo słabo czuje dziś ruchy. Wczoraj mały był bardzo aktywny a dziś tak na prawdę przez cały dzień to go poczułam może z 5 razy I to nawet po obfitym posiłku nic. Nie pokoje się. Zobaczymy jak będzie około 12 w nocy bo wtedy codziennie jest bardzo ruchliwy jak się nic nie zmieni lecę jutro do gina. A po za tym idę jutro na tą nieszczesna glukoze Stresuje się też tego badania jak nie wiem że niestety zwymiotuje -
Kasia spokojnie, ja na tym etapie ciąży co ty też miałam dni kiedy małą ledwo czułam, pewnie się jakoś inaczej przekręcił ale jak masz się uspokoić to idź do gina na pewno wszystko w porządku:-)
Ja dzisiaj robię gbsa i mocz na posiew, nie śpię bo mnie ciśnie na pęcherz ma muszę jeszcze godzinkę wytrzymać
Kjopa jak tam sytuacja?
Miłego dnia dziewczynki.
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Kasiu ja też małego czasem mniej czuję. Jak jest aktywny to potem dzień, dwa odpoczywa. Jednak jak masz się uspokoić to sprawdź. Sama detektora używałam ostatnio żeby sprawdzić czy wszystko ok. Czy tętno nie spada.
IR u mnie spokój. Teraz to się tylko napina brzuch. Wymęczyły mnie wczoraj te skurcze i wieczorem miałam objawy braku magnezu. Mnie wczoraj najbardziej powstrzymywało przed szpitalem brak wyników GBS właśnie. Skończył mi się tusz w drukarce i czekałam aż mój P pojedzie kupić. Teraz wydrukowane mogę jechać. -
Kjopa-cały czas wysyłam pozytywne myśli!!! :-*
mid-ciężka sprawa, ale wobec takiej diagnozy i wynikających z tego decyzji, Twoja Córcia tym bardziej jawi się, jako dar
Mam nadzieję, że uda się w takim razie za jakiś czas przytulić dzieciątko, jak to ładnie ktoś określił, "nie z krwi, a z serca"
Milka-hihi, to zależy, w jakim zakresie. Ze spaniem bywa bardzo różnie. Skompletowaliśmy już 8 zębów, a ich produkcja obarczona jest zawsze smęceniem i gorszym spaniem Z jedzeniem-hm, z piersi zawsze i wszędzie gorzej z rozszerzaniem diety ;/ Ale szukam rozwiązań
Z USG bioder-też były naćkane terminy, ale dostaliśmy się w miarę sensownie (też w sumie różnie mówią o tym, kiedy najlepiej ).
Cieszę się, że spacery dobrze Wam idą :-*
Kasiu- i jak ruchy w nocy? Trzymaj się na "słodkim" badaniu
A położna do porodu czy środowiskowa? Ta, która przychodzi do domu, jest i nas chyba narzucona odgórnie. Ale była fajna i się przydała Przychodziła tylko tyle, ile trzeba było, ale pomogła przy problemach z brzuchem.
majju-znajoma bluzka I śliczny brzuszekMilka1991, Kjopa3, majju lubią tę wiadomość
-
Hej no.
Laski ten remont mnie wykończy zanim się zacznie! Majster codziennie dzwoni i mówi, że zaczną "jutro". Wrrrry.
W dodatku Młody ani wczoraj ani dzisiaj nie kopie a mnie już oczywiście nachodzą najczarniejsze myśli
Bratku 8 zębów, wow! Niedługo będzie wcinał marchewki i to nie przetarte heh. Ps. HM mama rządzi:) zwłaszcza, że w szmateksie tą bluzkę i spodnie wyrwałam za jakąś dyszkę
Kasiu a jak u Ciebie?Bratek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mały jak oczywiście wybiła jego godzina czyli tak po 23 zaczął swoje harce Ale byłam skłonna jechać wczoraj na pogotowie bo odkąd czuje ruchy nigdy tak nie było żeby przez cały dzień go nie czuła.
A dzisiaj nie mialam tego badania bo byłam na tyle głupia że że czekałam w kolejce i mnie już nie przyjęła pielęgniarka bo weszłam o 8.45 a do 11 jest pobranie i powiedziała że zanim mnie zarejestruje to pielęgniarka nie będzie na mnie specjalnie czekać.
Taka byłam wściekła że głowa mala bo mój M specjalnie wziął sobie wolne żeby ze mną jechać. I jutro drugi raz jadęcinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Kasiu tak to z tymi ruchami bywa - też nieraz miałam już głupie myśli raz jakoś po 30tc to leżałam parę godzin w nocy bo Małego nie czułam i próbowałam Go budzić, w końcu zasnęłam a rano obudził mnie kopniakami
Majju jaka dynia?! Dynia to dopiero będzie
Milka u nas w dzień to bywa różnie, nie ma jeszcze rytmu stałego bo i różne rzeczy robimy, raz jest spacer raz nie, czasami jak brzydka pogoda to autem do mojej Mamy, weekendy w ogóle inaczej spędzamy. Ale wieczory już są takie same, ok 17 cyc, czasami przyśnie jeszcze ale raczej nie i o 20 butla i śpi do 1:30-3 np tej nocy spał od 20:15 do 3:20 zjadł i znów spał z przerwami małymi do 7 takie mamy noce, różnią się niewiele godzinami
Bratku 8 zębów?? Szok! Ale Wam poszło
Kjopa rusza coś co na poważnie czy spokój?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 12:28
Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość
-
Kjopa to cię synuś straszy Robi porostu podchody do głównego wyjścia:)
Nie dało rady jej namówić a ja się też prosić nie będę Bo już mi tak nerwy zszarpala że już siły nie miałam. Dziś już jestem po badaniu i że tak powiem do najprzyjemniejszych nie należy to badanie ale przeżyłam choć w pierwszej godzinie było bardzo ciężko.
Cinnamon to synuś spokojny i pięknie śpi:) Jejciu mój syn jak był mały co dwie godziny z zegarkiem w ręku wstawał a czasami potrafił np. Obudzić się o 1 w nocy i zasnąć o 6 rano tak bez powodu nie płacząc tylko się rozgladajac I Fabianek też chyba taki będzie bo w nocy najlepsze harce urządzaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 19:55
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
majju - ochhh, byłoby pięknie... Ale chyba nieprędko
Na chwilę obecną - rozszerzanie diety, to istny cyrk na kółkach i ogromny test... mojej cierpliwości... ;]
cinnamon - no to masz bardzo Przyzwoitego Młodego Człowieka za Syna Daje matce żyć!
Kjopa-kciuki cały czas zaciskam!
(P.S. Spojrzałam na Twój suwak... I aż mi się przypomniały nasze ostatnie tygodnie... Kurczę, niby tak niedawno, a już tyle się wydarzyło od tego czasu.... Echhh... Łezka się zakręciła ).Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Hej melduję koniec remontu:-)
Jeszcze w poniedziałek i wtorek przychodzą kobietki do sprzątania i we wtorek już nocujemy w naszym domku huurraaa...
Majju nie zazdraszczam remontu ja mam dosyć teraz urządzanie a to z kolei uwielbiam:-)
Kasia a jak ci wyszła ta glukoza okej?
Kjopa jak tam na froncie:-) ?
Ciach ja też zamawiam taki egzemplarz, co pierwsze dziecię budziło się co dwie trzy godziny na cyca....przez rok:-Pcinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
Różyczko na szczęście wyszła ok bynajmniej na moje oko i nie będę musiała mam nadzieję tego świństwa powtarzać.
Cieszę się że już po remoncie i teraz najprzyjemniejsza cześć cię czeka -
Aż poleciałam na kwietniówki
Kjopa - moc sił i dobrych myśli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-*
majju, oj nieeee..... Rozszerzanie diety, to cyrk na kółkach. Stoimy w miejscu zupełnie. Cięęęęęęężko będzie, coś czuję Ot, pokorne przypomnienie, jak jest wrażliwy i czujny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 08:13
-
Kjopa kciuki, co ja pacze Stasia chyba dzisiaj powitasz:-)
U mnie porządki od rana, moja mama nadzoruje, ja z młodym siedzę u niej bo od tygodnia puchnie mi prawa noga i prawa ręka, i brzuch pobolewa okresowo.
Majju cudne przeżycie mojego M. córcia kopnęła pierwszy raz 2 stycznia:-) a teraz co wieczór mają zabawę jak poczuje rękę tatusia to fika jak na dyskotece:-)
Ps. Witam w 35tc aaaa... Coraz bliżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 10:43
majju, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBratku mój też rozszerzania nie koniecznie, w ogóle to my jemy tylko na śpiocha bo mój mały fanem jedzenia nie jest, aczkolwiek jakbyś go zobaczyła to nie wygląda zupełnie na niejadka
Kjopa kciuki :*
Milka jak tam ogarniasz malutką?
IR urządzanie to super sprawa, ja bym zmieniła całe mieszkanie , a zrobiliśmy remont 3 lata temu przy wprowadzaniu, dwa lata temu jeszcze dorabialiśmy coś czego nie zrobiliśmy wcześniej, a rok temu zmienialiśmy już sypialnię z okazji nowego członka rodziny za 2 chcę całe mieszkanie malować na nowo i wymienić niektóre meble także neverending story ;P
-
Kjopa kciuki mocno zaciśnięte :-*
IR u mnie porządki również pełną parą ale bardziej mamusia i mąż niż ja. Niestety mnie chyba rwa kulszowa łapie bo ból jest nie do wytrzymania przy chodzeniu i przekrecaniu się na łóżku. Łapie tak gwałtownie. I za to nie wszystko mogę zrobić
Maju u mnie ostatnio mały również tak fikal jak M położył rękę że aż cały brzuch mnie bolał Wogole powiem wam że ten mój mały szkrab to taki wiercioch że na prawdę często aż ból mi to sprawia choć to przyjemny ból ale mój starszy synek na pewno takich fikolkow nie robił
U mnie dziewczyny dziś w nocy dopadł mnie jeden ale dość mocny skurcz taki że odrazu przypomniałam sobie ból porodowy na szczęście się nie powtórzył ale lekkie kłócie cały czas czuję w dole brzucha troszkę mnie to nie pokoi ale dziś mam wizytę więc się dopytam gina o co chodzi. -
Kjopa jak sytuacja się miewa?
Kasiu co się dowiedziałaś u gina?
Dziewczyny to nie jest u nas tak słodko cały czas, żeby nie było szczególnie wieczorem jest marudny i płaczący, w dzień też czasami pokazuje co potrafi a już najbardziej lubi na spacerze jak się zatrzymam na chwilę... parę razy wybiegałam z Tesco do tego nie lubi kąpieli - co my się naskaczemy nad Nim przy myciu to tylko my wiemy no ale i tak jest przekochany i jak zerknę na Jego buźkę to od razu zapominam wszystko co złemajju lubi tę wiadomość