Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciacho a od chirurga z jakich względów jeśli możesz powiedzieć. Tak czyli zaświadczenie od gina było, dzięki za przypomnienie. W takim razie 24 kwietnia bez zaświadczenia nie wychodzę z gabinetu:-)
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Hej kochane. My zaczęliśmy trzecią dobę i na razie zostajemy w szpitalu bo Staś ma podwyższone crp. Wczoraj miał 7,9-8,4 i dziś 8,6. Norma do 5 i musi do tylu spaść. Jutro rano badania i zobaczymy znowu czy utrzymuje się czy spada i czy włączają leczenie. Dziś jestem zombi. Młody ciągle przy cycu jak wyjmuje to płacze,jak odłożę to płacze. Dostał w końcu synka. Doradczyni laktacyjna super, chociarz trochę nawiedzona. Dziś Stasia owinęła w kokon z koca. Świetna sprawa, pokazała jak go bujać bo stwierdziła,że mały będzie bardzo wymagający i typowe dziecko do chustonoszenia. Co do porodu to cieszę się że to drugi bo jak pierwszy byłby taki to nie wiem czy na drugie bym się zadecydowała. Teraz dopiero rozumiem babki które po pierwszym porodzie chcą cesarkę na życzenie.
-
Kjopa - Staś jest CUDOWNY!!!!!!!!!!!! Gratulacje )))))))
Echh, to widzę, że swoje przeszłaś i też Wam się wymagający egzemplarz trafił Dacie radę
I trzymam kciuki za motanie - ja nie mogę ogarnąć dociągania. Zresztą w ogóle czekam z utęsknieniem, aż usiądzie i będzie Mu można kupić nosidło miękkie
cinnamon - u nas skończyło się darcie na zakupach po 3 miesiącach, a nawet bliżej 4
A z kąpielami - jakoś oswoicie
Nasz, jak na wszystko, reagował wrzaskiem stulecia. Potem się poprawiło. Ale pilnowaliśmy temperatury z termometrem (żadne tam typu: "na łokieć", zbyt był wrażliwy), wkładaliśmy ostrożnie, powoli, zaczynając od stóp, czasem bokiem (zgodnie z NDT-Bobath), wszystko robiliśmy bardzo spokojnie, łagodne głosy, próby rozśmieszania, przygaszone światło.... Bardzo polubił Niedawno mieliśmy problem - chyba się na wyjeździe zraził, ale już "odpracowaliśmy"
A próbowałaś się z Nim wykąpać? Może tak by się przekonał?
Kjopa3 lubi tę wiadomość
-
Cześć
Kjopa śliczny synek :* szybkiego powrotu do domu życzę. Ile mały ma cm ?
Róża jeśli dziecko będzie powyżej 4kg to nie mogą Cię zmusić do porodu sn tak że bspokojnie Mikołaj był duży i nie urodziłam do terminu to lekarz odrazu kazał mi się do szpitala zgłosić, nie chciał dłużej czekać by jeszcze większy urósł- na szczęście.
Maju gratuluję synka
Bratku my po 6mc dietę rozszerzliśmy a Mikołaj zaczął sensownie jeść około 7mc.Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
U nas Robert zjadl wczoraj pierwsze 5-6lyzeczek marchewki. Smakowalo
Niestety chyba zabkujemy,bo w nocy temp.37,8-37,9,wczoraj senny,marudny,lekki katar. Dziś juz bez temperatury,pogodny jak na razie. Oby nie jakas infekcja. Na lekarza przed swietami nie ma szans,na razie objawy ustapily.
Jak u Was maluchy zabkuja? -
Jeju dziewczyny to jak to jest?? też gdzieś słyszałam że powyżej 4 kg to cc, a jednak już czytałam że dziewczyny rodziły powyżej 4 kg... Kas no dla nie jesteś bohaterka.
Ja pierwszy dzieć 4200g, cc, teraz jestem wiekowa i dzieć duży no liczę że cc należy mi się jak psu kiełbasa...aleee... wolę to mieć na piśmie, bo już panikuję, że jednak by mi kazali rodzić sn, przez to myślenie codziennie od 3 do 4 nad ranem nie śpię;-P
Ejrene jak duży był twój synek, miałaś cc? sorry kalafior ciążowy nie pamiętam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 10:40
kas50 lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Ejrene mały ma 57cm. Dziś crp 5.56 i minimalnie nam zabrakło do wyjścia ale jutro mamy wyjść już.
IR ale i tak po cc nie mogą kazać rodzić Ci sn. U nas w nocy przywieźli babkę po porodzie. Pierwszy cc i teraz sn ale chciała i musiała podpisać, że wyraża zgodę. A druga rzecz to ma wszystko różowe bo córka miała być a urodziła i lekarka, że syn. I nawet imienia nie mają. -
Kjopa synuś piękniutki! Święta już spędzicie w domku :* A powiedz czym jest spowodowane to podwyższone crp? Bo ja zielona w tych sprawach
A kobietka musiała się nieźle zdziwić... Ja już mam mnóstwo ciuszków kupionych, w tym sporo bardziej chłopięcych ale cały czas mam z tyłu głowy, że może jeszcze coś się zmienić 13 maja mam połówkowe z echo serduszka, jak trzeci lekarz zobaczy siusiaka to już się nie będę ograniczałaMilka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Fryz taki po Usg główki i brzuszka. Robione u nas każdemu maluchowi. Crp podwyższone bo stan zapalny gdzieś jest ale u takich maluchów nie szukają raczej gdzie bo nie powie gdzie boli itp. Ciężko znaleźć.
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Kjopa slodki Stas
Nam też kontrolowali Crp z uwagi na przedwczesne saczenie wod.
IR jak masz mozliwosc cc to może lepiej weź
My zaczelismy rozszerzac dietę,marchewka smakujeImię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Imię Róży ja miałam cc ze względu na dysplazję biodra, a także miałam w innym miejscu wkłucie w kręgosłupie bo mam przepukliny
Majju tak, zaczęliśmy w nim kąpać, jest lepiej niż w wanience, ale póki co jakoś ciężko nam znaleźć pozycję i jak trzymać, trochę trudno z myciem ciałka kąpiemy po karmieniu i najlepiej jak po spaniu, wtedy jest spokojny
Bratku ogólnie na spacerach nie jest źle bo śpi, ale gorzej jak się obudzi nie chce Mu się tak leżeć ewentualnie jak właśnie się zatrzymam to jest ryk, co świadczy o tym, że nie nie zawsze śpi tylko na czuwaniu jest
Kjopa i jak tam sytuacja? Wyszliście?Imię_Róży lubi tę wiadomość