X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża mój urodził się 4500kg. I miał odwód brzucha większy niż głowy co też było wskazaniem do CC oprócz wagi

Kas u nas dopiero dwa zęby, pierwszy wyszedł równo na 8 miesięcy a drugi tydzień temu w sobotę. Tak że jeszcze duuużo przed nami :/ po sobotnim zębie zaliczyliśmy trsydnówkę ciężki tydzień mieliśmy.

Imię_Róży lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domu. Wyniki ok. Czekamy na wypis i szczepienie na gruźlice.

cinnamon cookie, Imię_Róży, majju lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa super, Święta w domu :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 36tc, 9 miesiacu:-)))

Kjopa jak tam pierwsze dni w domku:-))?

Mokrego dyngusa mamuśki:-)
    Ps. wszyscy śpią, cisza w domu, a ja z coffee mama mam czas dla siebie, uwielbiam takie poranki;-))

majju, Kjopa3 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR w domu jak na razie ok. Mały je tak co 3h i śpi. Wczoraj sporo nie spał w dzień ale rozgląda się i nasłuchuje w łóżeczku grzecznie. Najgorsze były pierwsze dwie-trzy doby w szpitalu bo bardzo płakał przy gazach ale już się to unormowało jak na razie.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:46

Imię_Róży, midnight, Bratek lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jaki słodziaczek śliczny śpi:-) ehhh... Łezka mi się zakręciła te hormony...

Kochana z wyprawką jestem w czarnej d..., no nic od jutra ogarniam co już mam a czego nie. I spiszę czego mi brakuje, i w tym tygodniu dokupię. Milka ten kocyk to bambusowy? Jeśli tak to jak się spisuje? I dziewczynki jak się pierze kocyk z minky?

Kjopa podbijam pytanie jak straszak reaguje na młodego?

Wizyta za tydzień w poniedziałek o 8.00 zaczynamy od ktg:-) no i już ustalam konkretny termin cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 14:57

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszak super, chce tulić i głaszcze. On ma jeszcze takie ruchy mocne i nie zawsze z czuciem więc pilnuję. Lubi z nim leżeć na łóżku i tulić ale ciągle się kręci i ograniczamy trochę żeby nic nie zrobił niechcący.
    Ja ok. śmieje,czasem zakręci mi się w głowie. Wczoraj się przestraszyłam trochę bo dźwignęłam coś i podpaska mi się zalała to od razu usiadłam na chwilę na tyłku. Brzuch jak w 6 mies. załamka, wagą 67 więc z 5kg. tylko spadło a po pierwszym porodzie 10kg. od razu.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie , a gdzie wszystkie pouciekały??;-))

Dzięki Milka za linki, zamówię te małe pieluszki wydają się praktyczne. Otulaczyk z minky też mam, czekam na pogodę żeby go wyprać.
    Jutro rano oddaję krew na badania to zajrzę po drodze do Lullubay w Echu, bo wpadła mi w oko śliczna pościel dla małej i ręczniki więc to będzie już z głowy. Myślałam że po świętach rozpocznę wielkie pranie a tu d...a pogoda jak na Syberii nie ma jak suszyć.

Codziennie wieczorem mam nogi jak bańki i brzuch mi ciąży jakby 100 kg ważył, oj nie mogę się doczekać, kiedy urodzę już wolę nie spać i niż czuć sie jak słonica:-))

Majju jak remont?... ja jeszcze nie dosprzątałam po swoim ale krok po kroczku codziennie jest lepiej:-)

Kjopa jak to tylko 5 kg ci spadło:-)?... ja liczę że wyjdę lżejsza o jakieś 11-12 kg tak jak za pierwszym razem:-)) ... no to mogę sie zdziwić :-) ... 67 kg to moja droga, moje marzenie po porodzie.

Milka1991 lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, witam się już na półmetku ciąży! Ale jaja, jak to szybko mija :) Męczy mnie ostatnio zgaga, bleee. Kupiłam sobie polecany Gaviscon,może ciut pomoże. Remont kuchni trwa nadal, być może już w piątek wejdzie ekipa z meblami.

Kjopa jak ze Stasia taki głodomor to szybko wyssie nadwyżkę kilogramów :)

Jak Wam Święta minęły mamusie?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjjj :)

No my byliśmy u rodziny na świętach więc dopiero co się ogarnęłam :) podróż ponad 4h w jedną stronę ale zapakowaliśmy młodego po kąpieli zamiast do łóżeczka do fotelika i jakoś tak szło całkiem sprawnie nawet :) trochę porozwalaliśmy mu dzień bo wiadomo u kogoś inaczej wszytsko, dużo ludzi itp ale teraz trzeba to jakoś ogarnąć :) i po raz kolejny wszędzie dobrze ale w domu najjjjjjjlepiej :)

U nas pogoda okropna...sypie sypie i jeszcze raz sypie, więcej śniegu niż w zimie było :/

Młody zjedzeniem nica nic się nie poprawił już nie wiem co mam mu wymyślać żeby zjadł ... teraz czasem i na śnie ciężko ale jeszcze jakoś idzie...

Milka cudna ta twoja księżniczka :)

Róża ja osiągnęłam wagę ale miałam zrzucić jeszcze 2-3 kg tymczasem po świętach znowu 1 kg do przodu :D także znowu trzeba się wziąć za siebie ;)

A tak to jakoś leci, jestem permanentnie nie dospana , marzę o tym żeby spać ciągiem 6-7 h tymczasem wszystko tak na raty. Młody też jakoś rewelacyjnie teraz nie śpi, budzi się dwa razy ale między czasie się kręci , wierci i budzi tym nas także bez szału, chociaż zawsze może być gorzej - u innych pobudka co godzinę lub dwie także nie ma co narzekać :)

Kjopa mały kawaler ślicznusi :)

Różo czekamy zatem na twoją księżniczkę z niecierpliwością :)

Majuu ale jaja już połowa , jak ten czas zapieprza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 11:16

Imię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle laski potrzebuję pomocy. Idziemy w maju na I. Komunię chrześniaczki mojego M. i rozgladałam się za jakąś elegancką sukienką. Na Allegro i w hm nic mi się nie spodobało a w sklepie happymum kosztują milion monet :/ Macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie można wyhaczyć coś ładnego za rozsądną cenę?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjju Zgadzam się z Milką, nie opłaca się kupować ciążowych bo sama nazwa "ciążowa" robi 50 % wyższą cenę ;) Ja kupowałam na lato elastyczne w kwiaty po prostu brałam większy rozmiar niż noszę i patrzyłam żeby się rozciągała... na wesele jak byłam- ale to był 13 tydzień więc brzuszek mniejszy to ubrałam też nie ciążówkę ale rozkloszowaną więc jeśli jest w tali odcięta to brzuszek też spokojnie wejdzie , coś może w ten deseń szukaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:29

• majju Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę się wybrać do galerii i poprostu poprzymierzać. Chociaż nie cierpię takiego shoppingu. Nie ukrywam, że chciałabym brzucho pokazać bo na Święta miałam same ciuchy "a'la namiot" i rodzina narzekała, że ciąży nie widać :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju spróbuj poszukać w unisono, ja kupowałam dużo ciuchów na promocjach wtedy ceny jadą w dół, a w ciuchach można chodzić po ciąży.

Milka dam znać, jutro idę na łowy:-))

Ruby to szybko doszłaś do swojej wagi ja mam nadzieję, że też dam radę.

Pochwalę się mój m. zamówił dzisiaj mój wymarzony fotel do karmienia, nad którym zastanawiałam się od 2 miechów. Ten co przyszedł przed świętami, będzie stał w salonie bo on bardziej tam się nadaje a ja chciałam taki (tylko co go szłam zmówić to mi szkoda kasy było;-))

http://hazeldesign.pl/produkty/5742-fotel-bujany-tapicerowany-p018.html#/551-kolor-jasnoszary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 13:27

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko fotel super! Też taki oglądałam ale mój M. odrzucił pomysł bo stwierdził, że płozy porysują deski na podłodze (których jeszcze nie położył, tak btw :) ) Ustaliliśmy, że zamiast fotela do karmienia kupimy do Młodego pokoju wygodną, małą, rozkładaną sofę dwuosobową. I ja się będę mogła kimnąć przy Małym i będzie dodatkowe posłanie jak się zjedzie rodzinka :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach ;) u nas zleciały szybko, jeden dzień u moich a drugi u Rafała Rodziców :) Młody był spokojny ale do czasu ;) duża ilość wrażeń sprawiała, że nie mógł zasnąć tam, ale przez to spał 9 godzin w nocy ;) także jakoś poszło i tak jak Ruby mówi- nie ma to jak w domu :)

Majju ja też miałam być na weselu w październiku, nic nie mogłam znaleźć, ciążowe drogie, w końcu kupiłam w lumpku ;) a i tak nie poszłam bo 3 dni wcześniej byłam w szpitalu to wolałam nie ryzykować

Milka ale śliczne maleństwo :) ostatnio oglądałam zdjęcia i filmiki jak Tymek był malutki, tak ten czas szybko leci!!! W ogóle inaczej teraz wygląda :) dobrze wszystko dokumentować, jest co wspominać :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju patrzyłaś w greenpoint ? tam jest sporo takich "ciązowych", tuniki, rozszerzane koszule, sukienki..

ja na zgagę miałam zawiesinę Alugastrin, normalnie koło łóżka trzymalam, bo czasem mnie w ciągu nocy łapała hehe masakra

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ