Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Róża mój urodził się 4500kg. I miał odwód brzucha większy niż głowy co też było wskazaniem do CC oprócz wagi
Kas u nas dopiero dwa zęby, pierwszy wyszedł równo na 8 miesięcy a drugi tydzień temu w sobotę. Tak że jeszcze duuużo przed nami po sobotnim zębie zaliczyliśmy trsydnówkę ciężki tydzień mieliśmy.Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Witam w 36tc, 9 miesiacu:-)))
Kjopa jak tam pierwsze dni w domku:-))?
Mokrego dyngusa mamuśki:-)
Ps. wszyscy śpią, cisza w domu, a ja z coffee mama mam czas dla siebie, uwielbiam takie poranki;-))majju, Kjopa3 lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
IR w domu jak na razie ok. Mały je tak co 3h i śpi. Wczoraj sporo nie spał w dzień ale rozgląda się i nasłuchuje w łóżeczku grzecznie. Najgorsze były pierwsze dwie-trzy doby w szpitalu bo bardzo płakał przy gazach ale już się to unormowało jak na razie.
-
Milka jaki słodziaczek śliczny śpi:-) ehhh... Łezka mi się zakręciła te hormony...
Kochana z wyprawką jestem w czarnej d..., no nic od jutra ogarniam co już mam a czego nie. I spiszę czego mi brakuje, i w tym tygodniu dokupię. Milka ten kocyk to bambusowy? Jeśli tak to jak się spisuje? I dziewczynki jak się pierze kocyk z minky?
Kjopa podbijam pytanie jak straszak reaguje na młodego?
Wizyta za tydzień w poniedziałek o 8.00 zaczynamy od ktg:-) no i już ustalam konkretny termin cc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 14:57
-
Starszak super, chce tulić i głaszcze. On ma jeszcze takie ruchy mocne i nie zawsze z czuciem więc pilnuję. Lubi z nim leżeć na łóżku i tulić ale ciągle się kręci i ograniczamy trochę żeby nic nie zrobił niechcący.
Ja ok. śmieje,czasem zakręci mi się w głowie. Wczoraj się przestraszyłam trochę bo dźwignęłam coś i podpaska mi się zalała to od razu usiadłam na chwilę na tyłku. Brzuch jak w 6 mies. załamka, wagą 67 więc z 5kg. tylko spadło a po pierwszym porodzie 10kg. od razu.Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Witam mamusie , a gdzie wszystkie pouciekały??)
Dzięki Milka za linki, zamówię te małe pieluszki wydają się praktyczne. Otulaczyk z minky też mam, czekam na pogodę żeby go wyprać.
Jutro rano oddaję krew na badania to zajrzę po drodze do Lullubay w Echu, bo wpadła mi w oko śliczna pościel dla małej i ręczniki więc to będzie już z głowy. Myślałam że po świętach rozpocznę wielkie pranie a tu d...a pogoda jak na Syberii nie ma jak suszyć.
Codziennie wieczorem mam nogi jak bańki i brzuch mi ciąży jakby 100 kg ważył, oj nie mogę się doczekać, kiedy urodzę już wolę nie spać i niż czuć sie jak słonica:-))
Majju jak remont?... ja jeszcze nie dosprzątałam po swoim ale krok po kroczku codziennie jest lepiej:-)
Kjopa jak to tylko 5 kg ci spadło:-)?... ja liczę że wyjdę lżejsza o jakieś 11-12 kg tak jak za pierwszym razem:-)) ... no to mogę sie zdziwić ... 67 kg to moja droga, moje marzenie po porodzie.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Hello, witam się już na półmetku ciąży! Ale jaja, jak to szybko mija Męczy mnie ostatnio zgaga, bleee. Kupiłam sobie polecany Gaviscon,może ciut pomoże. Remont kuchni trwa nadal, być może już w piątek wejdzie ekipa z meblami.
Kjopa jak ze Stasia taki głodomor to szybko wyssie nadwyżkę kilogramów
Jak Wam Święta minęły mamusie? -
nick nieaktualnyHejjjj
No my byliśmy u rodziny na świętach więc dopiero co się ogarnęłam podróż ponad 4h w jedną stronę ale zapakowaliśmy młodego po kąpieli zamiast do łóżeczka do fotelika i jakoś tak szło całkiem sprawnie nawet trochę porozwalaliśmy mu dzień bo wiadomo u kogoś inaczej wszytsko, dużo ludzi itp ale teraz trzeba to jakoś ogarnąć i po raz kolejny wszędzie dobrze ale w domu najjjjjjjlepiej
U nas pogoda okropna...sypie sypie i jeszcze raz sypie, więcej śniegu niż w zimie było
Młody zjedzeniem nica nic się nie poprawił już nie wiem co mam mu wymyślać żeby zjadł ... teraz czasem i na śnie ciężko ale jeszcze jakoś idzie...
Milka cudna ta twoja księżniczka
Róża ja osiągnęłam wagę ale miałam zrzucić jeszcze 2-3 kg tymczasem po świętach znowu 1 kg do przodu także znowu trzeba się wziąć za siebie
A tak to jakoś leci, jestem permanentnie nie dospana , marzę o tym żeby spać ciągiem 6-7 h tymczasem wszystko tak na raty. Młody też jakoś rewelacyjnie teraz nie śpi, budzi się dwa razy ale między czasie się kręci , wierci i budzi tym nas także bez szału, chociaż zawsze może być gorzej - u innych pobudka co godzinę lub dwie także nie ma co narzekać
Kjopa mały kawaler ślicznusi
Różo czekamy zatem na twoją księżniczkę z niecierpliwością
Majuu ale jaja już połowa , jak ten czas zapieprza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 11:16
Imię_Róży, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
W ogóle laski potrzebuję pomocy. Idziemy w maju na I. Komunię chrześniaczki mojego M. i rozgladałam się za jakąś elegancką sukienką. Na Allegro i w hm nic mi się nie spodobało a w sklepie happymum kosztują milion monet Macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie można wyhaczyć coś ładnego za rozsądną cenę?
-
nick nieaktualnyMajjju Zgadzam się z Milką, nie opłaca się kupować ciążowych bo sama nazwa "ciążowa" robi 50 % wyższą cenę Ja kupowałam na lato elastyczne w kwiaty po prostu brałam większy rozmiar niż noszę i patrzyłam żeby się rozciągała... na wesele jak byłam- ale to był 13 tydzień więc brzuszek mniejszy to ubrałam też nie ciążówkę ale rozkloszowaną więc jeśli jest w tali odcięta to brzuszek też spokojnie wejdzie , coś może w ten deseń szukaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:29
-
Majju spróbuj poszukać w unisono, ja kupowałam dużo ciuchów na promocjach wtedy ceny jadą w dół, a w ciuchach można chodzić po ciąży.
Milka dam znać, jutro idę na łowy:-))
Ruby to szybko doszłaś do swojej wagi ja mam nadzieję, że też dam radę.
Pochwalę się mój m. zamówił dzisiaj mój wymarzony fotel do karmienia, nad którym zastanawiałam się od 2 miechów. Ten co przyszedł przed świętami, będzie stał w salonie bo on bardziej tam się nadaje a ja chciałam taki (tylko co go szłam zmówić to mi szkoda kasy było;-))
http://hazeldesign.pl/produkty/5742-fotel-bujany-tapicerowany-p018.html#/551-kolor-jasnoszary
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 13:27
-
Różyczko fotel super! Też taki oglądałam ale mój M. odrzucił pomysł bo stwierdził, że płozy porysują deski na podłodze (których jeszcze nie położył, tak btw ) Ustaliliśmy, że zamiast fotela do karmienia kupimy do Młodego pokoju wygodną, małą, rozkładaną sofę dwuosobową. I ja się będę mogła kimnąć przy Małym i będzie dodatkowe posłanie jak się zjedzie rodzinka
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Święta święta i po świętach u nas zleciały szybko, jeden dzień u moich a drugi u Rafała Rodziców Młody był spokojny ale do czasu duża ilość wrażeń sprawiała, że nie mógł zasnąć tam, ale przez to spał 9 godzin w nocy także jakoś poszło i tak jak Ruby mówi- nie ma to jak w domu
Majju ja też miałam być na weselu w październiku, nic nie mogłam znaleźć, ciążowe drogie, w końcu kupiłam w lumpku a i tak nie poszłam bo 3 dni wcześniej byłam w szpitalu to wolałam nie ryzykować
Milka ale śliczne maleństwo ostatnio oglądałam zdjęcia i filmiki jak Tymek był malutki, tak ten czas szybko leci!!! W ogóle inaczej teraz wygląda dobrze wszystko dokumentować, jest co wspominaćMilka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny