Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamon noooo już niedługo... od poniedziałku piąty bieg w sprzątaniu, dwie babcie przyjechały i mi pomagają, czekamy jeszcze na kanapę i mój nowy fotel do karmienia mają być pod koniec tego tygodnia, dzisiaj pranie ciuszków małej, ostatni dzień ładnej pogody i chciałam, żeby długo poprane ciuszki w szafie nie leżały.
Madzikk no właśnie pochwal się co tam u Ciebie??
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Ciastko, poprzedni tydzien byl masakryczny, straszne mdlosci, sennosc, w sobote z lozka wstac nie moglam. Wiadomo byloby latwiej jakbym nie musiala isc do pracy i zeby ktos dookola mnie latal ugotowal itd, wiec bylo naprawde ciezko tym bardziej ze od wszystkiego mnie odrzucalo. Jest juz lepiej, duzo lepiej, tzn mam mdlosci ale to pikus w porownaniu z poprzednim tygodniem. Cyce zaczely minimalnie bardziej pobolwewac i troszke urosly ale i tak bol byl zdecydowanie mocniejszy zaraz po owulce, wiec albo wszystko przede mna albo moj organizm sie szybko przywyczaja. Nadal nie dociera to do mnie, czekam na potwierdzenie usg ze wszystko ok i wtedy zaczne sie cieszyc, chyba. W pracy mam zapierdziel po pracy szybciutko do lozeczka i o 21 juz spie, ale i tak mam wrazenie ze to malo. W piatek lekarz przepisal mi tabletki na mdlosci ale jeszcze ich nie odebralam i mysle ze nie beda juz potrzebne, mysle ze najgorsze juz za mna, jeszcze zeby tylko ta sennosc szybko przeszla:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Imię Róży nooo ostatnia prosta więc bierz się za pranie, nigdy nic nie wiadomo
Madzikk objawy widzę pełną gębąmnie akurat mdłości i wymioty ominęły, cycki bolały takimi etapami, a w 3 trym zgaga doszła... Wszystko jeszcze przed Tobą ale szybko zleci, uwierz
A u nas dzisiaj 3 miesiące!madzikk, Imię_Róży, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Ciacho wczoraj z babciami poprałyśmy część ale od popołudnia do dzisiaj leje, więc nie ma sensu, bo kiepsko schnie, czekamy do soboty bo ma być już wiosenna pogoda. Mam nadzieję że mała poczeka jak matka wszyto upierze i poprasuje;-))
Ja dzisiaj idę do masażysty i na podklejenie brzucha taśmami, maja mi pomóc tak jak ostatnio, ginka mi kazała:-)) i jeszcze potem endo bo mi tsh padło do 0,19.
Madzikk kiedy wizyta serduszkowa??
-
nick nieaktualnyCynamon no no no poważny wiek
IR a to podklejenie to w czym pomaga? pytam z ciekawości bo pierwsze słyszę o takich "gadżetach"
A my po szczepieniu młody teraz odsypia. Jak na niejadka to waga słuszna bo 8kga tak to wszystko ok
Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wizyta 9 maja:)
IR chyba faktycznie TSH lekko ponizej normy, granica to chyba 0.21 w III trymestrze, ale pewnie duzo zalezy od FT3 i FT4.
Rubek a co za szczepionka?
U mnie raz dobrze raz zle, wczoraj znowu sennosc mnie dopadla w polowie dnia pracy, tak do 15 moglabym pracowac ale juz po tylko bym spala. Szczerze to zazdroszcze mamom ktore mogly isc na zwolnienie na poczatku ciazy. Ja ostatniej soboty nie pamietam bo caly dzien lezalam nieprzytomna. Ciagle tylko ziewam:)Imię_Róży lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyMadzik to odliczamy do Twojej wizyty, ciekawa jestem jak to w Holandii wygląda, zakładają kartę ciąży jak w PL ??
a'propos szczepień, w końcu wybrałam się z młodą na zaległe szczepienie 5 latka- takiego wrzasku narobiła, że myślalam, że się pod ziemię zapadnę
ręke wyrywała, że 2 razy musieli ją kłućcała mokra wyszłam haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:06
-
Hej:-)Ja wczoraj po fizjoterapeucie, Ruby okleił mi brzuch kolorowymi plastrami (takimi jak sportowcy mają, to się nazywa tajping, czy jakoś tak) mam różowe i niebieskie plastry od spodu brzucha, wokół brzucha i na kręgosłupie i.... dzisiaj śmigam jak 18-nastka, że też ja wcześniej tego nie zrobiłam. Nic mnie nie boli, chodzę prawie normalnie (chód kaczki pozostał, ale to typowo ciążowe) i umówiłam się, że po porodzie jakby mi sie kiepsko brzuch wciągał to on zrobi czary-mary, czyli jakieś specjalne masaże i znowu mnie będzie oklejał taśmami i brzucholek raz dwa się wciągnie. Gość ma jakieś specjalne certyfikaty i papiery do masażu kobiet w ciąży i po.
Kas, Madzik tak tsh ciut poniżej normy ale ft4 ładne. Powiedział, żeby się tsh nie przejmować tylko jak będą mnie na IP przyjmować to mam powiedzieć żeby oprócz tsh zrobili ft4, wtedy on albo kolega coś tam podpiszą i będzie okej.
Dzisiaj przyjeżdża moja kanapa:))).... wczoraj miałam odebrać fotel do karmienia ale sie okazało, że miał 3 zatrzaski niesprawne i wraca do producenta do poprawy, takze znowu tydzień czekania.
Haha mój synek co wychodzę z domu pyta się czy już mu tę siostrzyczkę wreszcie przywiozę
Milka jak mała, pogody to u nas nie ma, werandujecie czy jednak hardcorowo spacerujecie?....a ja mam jeszcze pierdyliard rzeczy do prania, i co chwilę ktoś coś kupi i dowozi. Aha dzisiaj jeszcze będzie materacyk do łóżeczka dla małej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:31
-
Mama Tuska kurczę gratuluję zaskoczyłaś mnie swoją wiadomością
Rosnijcie zdrowo
IR no to przygotowania już pełną parąMała na pewno poczeka aż mamusia wszystko przygotuję
Ach u mnie też już niedługo takie pranie i prasowanie
Madzik no to zaczęłaś z grubej rury z tymi objawamiWspółczuję bo mi to tylko bolace piersi doskwieraly i bóle jak na @ a po za tym zero objawów za to teraz się zaczynają
Czekamy twojej wizyty i gina. A po za tym odpoczywaj najwięcej jak się da.
Kjopa no to już spory kawalerA co do doktorki to fajne podejście ma bo nie każda lituje się nad takim małym szkrabem. Nienawidzę tych szczepień no ale każde maleństwo musi niestety przez to przejść
Mnie dziewczyny dawno nie było w między czasie tydzień byłam dość mocno przeziębiona, przeszłam zatrucie pokarmowe i u mnie przygotowania do komunii mojego synka pełną parą. Kościół, Kościół i jeszcze raz KościółJutro wizyta u gina, dziś odebrałam wyniki i niestety d-dimery jeszcze bardziej powiększone zobaczymy co tym razem zrobi gin. A do tego dziś cały dzień brzuch twardy jak skala mimo leżenia i brania magnezu. Więc jutro muszę się podpytac gina jakie objawy mogą mnie niepokoić i kiedy w razie w jechać do szpitala. Ja staram się nie panikowac ale żebym kiedyś czegoś nie przeoczyla i tego nie pozalowala.
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kas, Ruby no niezłe klocki już te wasze dzidziole:-))
Milka od niedzieli u nas ładna pogoda, więc spacerki ruszą pełną parą)
Lucc pewnie nie poszłabym do niego, gdyby nie poleciła mi go moja ginka, która jest szefową centrum, i go zatrudniła, bo dla mnie też to było lekkie szamaństwo. Ale ok 20 tygodnia miałam problem ze spojeniem i poszłam, i po jednym masaż i plastrach śmigałam za dwa dni jak sarenka. Więc teraz już wiedziałam z kim mam do czynienia:-)) on ma jakieś certyfikaty nie pamiętam, kalafior ciążowy nie zarejestrował, ministerstwa czy tam polskiego towarzystwa ginekologicznego czy jakoś tak. No krótko mówiąc jest skuteczny, i jest ich niewielu w Polsce.
U mnie wczoraj dowieźli kanapę..hurraaa... jest już materacyk i wanienka. Więc dla małej mam prawie wszystko. Dzisiaj dokupię jeszcze 3 pajace 62, emolient do kąpieli, woda mineralna z dziubkiem dla mnie i finito:-))).
Na 11-tą jadę do przyjaciółki kosmetyczki na pediciure i maniciure oraz depilację, 5 maja fryzjer i ... mogę rodzić;-PPP mam nadzieję, że tak właśnie sie ogarnę)
Aha Lucc sorry:-)) mój kalafior ciążowy, jest straszny:-), wczoraj były ostatnie porządki w domu i teściowa znalazła w paczce z lekami, to o czym kiedyś pisałyśmy, jakby ci było jeszcze potrzebne to daj znać, jak nie to nie było tematu:-).
Ps. Teściowa lekko się zdziwiła, jak to znalazła:-))hahaha...Luccecita, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
IR gratuluję można powiedzieć że już jesteś gotowa na przyjście maleństwa. Ja właśnie w przyszłym tygodniu zamawiam komode i łóżeczko. Kosmetyki do pielęgnacji mam bo skorzystałam z promocji w rossmanie
parę ciuszkow zakupione a na początku czerwca jedziemy zamówić wozeczek mój upragniony Anex
Tylko jeszcze koloru nie mam wybranego.
Lucc oj tak teraz żyjemy w sumie tylko komunia a mamy ja 28 maja a już po komunii zajmujemy się już tak na 100% wyprawka dla małegoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:58
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Różyczko ja na początek kupilam cały zestaw z hipp czytałam sporo pozytywnych opini. A nie zdecydowałam się na emolienty ponieważ moja psiapsiola jak rodziła to położna jej doradzila żeby nie zaczynała od nich ponieważ później ciałko się przyzwyczaja a jak zajdzie taka potrzeba to wtedy zakupic. Ja wiem że ile osób tyle opini ale ja również się jej posłuchalam
Ja wyszłam od gina i niestety dziś zbyt dobrych wieści nie usłyszałam.
Przedewszystkim to napinanie źle wróży i kazał o wiele więcej leżeć i jeżeli poczuje więcej niż 4 napięcia na godzinę mam odrazu do niego przyjechać a jak będzie to wieczorem mam jechać do szpitala. Po za tym wyszło mi ż wyników ze tarczycy mam za niską i mam brać leki do tego żelazo bo morfologia się obniżyła. No i przy usg dość długo sprawdzał serduszko i jakieś przepływy aż w końcu powiedział "nie, wszystko w porządku" ale po tym zaproponował zakupić detektor aby sprawdzac puls dzieciątka w razie czego będę mogła szybko zareagować. I to mnie troszkę zaniepokoilo. W ostateczności powiedział że wszystko dobrze ale z jakiegoś powodu nakazał kupić ten detektor. Oczywiście nie chce się nakręcac ale pierwszy raz wyszłam taka wyploszona od niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 17:09
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale chyba jest różnica między łuszczeniem skóry a suchą skórą. Nam w szpitalu kazała lekarka kupić emolient na tą skórę,położna krem bepanhen bo lepszy od emolientu i sprawdzony i nasza pediatra też kazała więc u nas nie chodzi o samo złuszczenie.
IR już odliczenie ostatnie u Ciebie. Zaraz córa z Wami będzie.
Kasiu na pewno wszystko będzie dobrze. Twój lekarz zna Twoją historię więc pewnie dlatego jest taki przezorny.
Madzikk współczuję, że z takimi objawami musisz męczyć się w pracy. Oby szybko przestały dokuczać.
Ruby u mnie mały nie chce za bardzo na razie być w leżaczkuImię_Róży lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie;-) ja nie śpię, bo w nocy miałam dwa skurcze, oby wytrzymać do 8 maja:-)
Dzisiaj mamy do odbioru fotel do karmienia mama nadzieję, że już będzie okej.
Ciężko mi już okropnie i stękam, ale z drugiej strony jeszcze cisza i spokój;-PP
Kasia ale to lepiej, że kazał kupić detektor, jeśli zna historię choroby woli dmuchać na zimne, będzie dobrze:-)
Kosmetyki z hippa używałam i bardzo podobał mi się zapach. A no nic kupie też emolient i bephanten w razie czego ja zużyję.
Kjopa a jak tam młody bardzo cycowy czy daje pożyć?-)