Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Kochane... można ?
U mnie:
tfu, tfu...
beta 14 dpo 51,38 mlU/ml, 16 dpo 103 mlU/ml
Świeżynka taka.
Ale cykl miałam dłuuuugi i ovu dopiero w 23dc, więc ciąża w obrazie usg zawsze będzie młodsza. Teraz trzeba cierpliwie doczekać do usg... Trzymajcie kciuki
Wasza zwariowana Córka Marnotrawna.
P.S.
Zmieniamy pracę, myślimy o zmianie mieszkania i zaplanowaliśmy jeszcze tę Pisankę . Od początku roku dużo się dzieję i nawet nie mam czasu na pisanie. Ale nowinę musiałam Wam przekazać ;*
Podczytuję Was, kibicuję mocno, zachwycam się Słodziakami ;* i jestem myślami przy Was.
Imię_Róży, majju, Kjopa3, cinnamon cookie, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki:-) u nas na majówkach już rozpoczął się sezon na rodzenie...echhh ale ten czas leci, moja mała musi wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie, bo łóżeczko dzisiaj będzie skręcane, pranie muszę skończyć i psychicznie się nastawić że to już.
Zbieram się na i wizytę, mam nadzieję że poznam już datę cc,mam małego stresika i ciekawe ile mała urosła;-)
MamaTuśka podziwiam za czwartego dzieciaczka, mnie ta ciąża już daje mocno w kość i zakończę prokreację na córci:-)Milka1991 lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
IR czekamy na wiadomości z wizyty.
My byliśmy w czwartek u położnej zdjąć szwy. Okazało się że mam szwy rozpuszczalne ale zdjęła mi 3 i już lepiej się chodzi. Dla małego poleciła bepanhen derm krem na suchą skórę. Poszliśmy od razu wybrać pediatrę bo w tej samej przychodni i od razu nas przyjęła. Dała skierowanie na Usg bioderek i powiedziała że szczepienia najpierw dwa wkłucia a po dwóch tyg następne dwa bo cztery ukłucia to dla niej nie humanitarne żeby takiego maluszka kłuć. A mały w sobotę miał 3640g a w czwartek 3900g więc chyba nieźle przybrał.Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Kjopa u nas na grupie parę dziewczyn (w tym ja) miałyśmy zalecenia by tej suchej skóry niczym nie smarować, bo kremy tylko zatykają pory a maluszki oddychają całą powierzchnią ciała więc nie smarować niczym a ta skóra zejdzie u nas to się sprawdziło, a jak na początku smarowałam to i tak nie było różnicy
Imię Róży jak po wizycie?Imię_Róży, Ejrene lubią tę wiadomość
-
U nas już widać efekty po tym kremie. Położna właśnie mówiła, że nie zatyka porów i nie pozostawia tłustej warstwy. Kobiety z tego co wyczytałam polecają go pod makijaż. No i lekarka mówiła, że trzeba smarować bo skóra będzie pękać na stopach i pod pachami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 21:51
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki:-) wczoraj wizyta, pracowita sobota i padałam, bo sie wk..rwilam na wizycie...ale po kolei..
Najpierw było ktg, żadne skurcze się nie pisały, więc ginka stwierdziła że spoko mamy czas. Szyjka pomiędzy 29-30 mm więc też jeszcze trzyma, mała duża wyprzedza ponad dwa tygodnie, na skurcze i bóle okresowe mam brać nospę i magnez. Termin cc na 90% na 8 maja, ale 4 maja wizyta i już na 100 % ustalimy...no i do tej pory było ładnie pięknie, ale jak poprosiłam o skierowanie (zaświadczenie ) na cc, to powiedziała, że nie da bo się procedury zmieniły...???.. nosz urwał nać...
Ponoć na IP przy przyjęciu podpisuję, papier, że nie wyrażam/bądź wyrażam zgodę na sn (ponoć taki papier podpisują kobiety po cc), nie mają prawa zmusić mnie do sn....ale jak trafię na Chazana i powie ma pani rodzić to takie gadanie ginki mogę sobie wsadzić w 4 litery... no wk..wa mam od wczoraj nie wiem czy faktycznie tak jest, czy nie...poradźcie coś bo mnie rozerwie. Internety różnie piszą, ja mam wiek po 40, pierwsza była cc, i u małej podejrzenie hipertrofii, czego ona się boi, a może czeka na kopertę??. Wpadłam na pomysł, że zadzwonię do szpitala i sie upewnię, czy tak faktycznie jest jak powiedziała.
Boję się że znowu bedę się umawiać na konkretny termin a wody odejdą wcześniej i be skierowania na cc każą mi rodzić sn, a ja nie chcę.
Sorry że tak długo i tylko o sobie, ale kalafior mózgowy od wczoraj wałkuje tylko ten temat;-)
Później wrzucę fotki wózka i kinkietu w pokoju dzieci nasz pomysł)
-
Dzięki Kjopa za odpowiedź, bo już wszędzie pytam. Jakoś tak się nastawiłam na to zaświadczenie o cc, że jej odmowa wyprowadziła nie z równowagi. Nie pozostaje nic innego jak zadzwonić do szpitala i sie upewnić, że u mnie jest tak samo.
-
cinnamon cookie wrote:Kjopa u nas na grupie parę dziewczyn (w tym ja) miałyśmy zalecenia by tej suchej skóry niczym nie smarować, bo kremy tylko zatykają pory a maluszki oddychają całą powierzchnią ciała więc nie smarować niczym a ta skóra zejdzie u nas to się sprawdziło, a jak na początku smarowałam to i tak nie było różnicy
Potwierdzam, u nas też nie kazali smarować i nic nie pękało. Samo ładnie zeszło.