Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny! Majówkę czas zacząć! Szkoda tylko, że z taką byle jaką pogodą.
Siedzimy w domu ale jest przyjemnie, za tydzień wyjeżdżamy na I Komunię to dla nas będzie kilka dni rozrywki. Ale zdaję sobie sprawę, że to duże przedsięwzięcie organizacynne i rozumiem Twój stres Kasiu :* A lekarzowi staraj się poprostu zaufać, jakby bardzo go coś niepokoiło to na pewno by Cię położył do szpitala.
Ja z wyprawki mam tylko trochę ciuszków, chyba się muszę bardziej ogarniać.
IR zaciekawilas mnie tymi plastrami, w późniejszym czasie obczaję czy jest taki szaman w mojej mieścinie.
Jak tam Mamusie Wasze dzieciaczki rosną? Dają pospać trochę?
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U nas ok. Stasiu powoli coraz więcej sobie gada i robi cudne miny. Uwielbiam to Pod wieczór i rano ma swój czas aktywności. Nie śpi wtedy po 2-3h. Często się pręży,pierdzi i marudzi wtedy. Czasem właśnie to od brzuszka a czasem szuka cyca. Mleko odpukać na razie mam. Na spacerach jest grzeczny, lubi jak go tam buja bo jak za długo stoję to jest odzew Jego ulubionym miejscem jest przewijak, ogląda z niego okna. Kąpanie też lubi. Często robi psikusy przy przebieraniu pieluchy a starszy brat się cieszy i mówi "braciszku kocham /uwielbiam Cię za to" zazwyczaj jest to siku :-o W nocy zazwyczaj budzi się koło 1 i 3-4 w miarę się wysypiam. Często podchodzi mu mleko do góry i się krztusi, strasznie mnie to stresuje. Co dziennie ma też czkawkę i na początku było ok. a teraz strasznie go to denerwuje i płacze.Milka1991, majju, Imię_Róży, Marietta, Bratek lubią tę wiadomość
-
Hej
U nas Mikołaj coraz bardziej mobilny, zaczyna chodzić przy meblach. Idą nam górne jedynki, myślę że jutro, max. Pojutrze się przebiją więc cierpi. Młody się dostał do żłobka z czego się bardzo cieszę no i niedługo zamierzam kończyć tą piękną przygodę jaką jest kp.
W środę byliśmy na bilansie, waży 9700 i ma 77,5cm
Też używamy kosmetyków hippa
Kasiu też myślę że lekarz dmucha na zimne i życzę by komunia poszła po Twojej myśli
Kjpopa to mało pobudek u Was Mikołaj też miał często czkawki na początku.
Maja i co dorwałaś kieckę na imprezę ?
My dziś w domu, poszliśmy tylko na spacer, jutro też chyba nigdzie nie pojedziemy. We wtorek chcemy skoczyć na basen a w środę do męża siostry i będzie po weekendzie.Milka1991, majju, Imię_Róży, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
IR zazdraszczam szamana! sama bym poszła zaraz po porodzie bo wtedy najskuteczniej pomagają wszelkie zabiegi, teraz zostały mi tylko ćwiczenia na które nie mam siły , czasu ani ochoty
W ogóle Róża przez twój remont zakiełkowało mi w głowie że też chcę jakiś wypasiony fotel, że w zasadzie 8-letnie meble też już się nadają do zmiany i uwaga uwaga namówiłam męża na remont salonu , który odbędzie się za tydzień jestem w trakcie poszukiwania mebli, w zasadzie większość już mam tylko stołu nie mogę znaleźć do salonu bo chcę biały na jednej nodze niby tego jest dużo no ale ciężko wybrać
ps. fotel już też mam z podnóżkiem
Madzikk mieliśmy szczepienie na błonnica-krztusiec-tężec, hib, wzw-b i rotawirusy...
Kjopa to masz tyle pobudek co ja, fajnie, na pewno w wieku 5 miesięcy twój mały już będzie spał całe noce ... Ja tak pewnie się będę bujać do 2 roku życia młody nie chce jeść w dzień, jest coraz gorzej, lekarka powiedziała że rozwija się dobrze i po prostu niektóre dzieci tak mają więc nic nie poradzę...on nadrobi w nocy bo po kąpieli na noc wypije 180 mleka z kleikiem i w nocy 2 razy po 150 mleka- ale rozrzedzam mu czyli daję o jedną miarkę mleka mniej na ilość wody...
Milka twoja mała też pewnie lada chwila prześpi całą nockę
Kasia dbaj o siebie , dużo wypoczywaj mimo że ciężko bo komunia ale musisz się strać, a jak coś cię niepokoi to na ip szybciutko.
Majju a jak brzuszek , widać już coś więcej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 19:51
Milka1991, majju, Imię_Róży, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Ale miło się czyta o Waszych maleństwach Fajnie, że zdrowo rosną na pociechę rodzicom.
Mój brzucho też rooośnie. Dziś kobietka w galerii chciała mnie przepuścić w kolejce do WC
Sukienkę na Komunię kupiłam w końcu w orsayu. Na brzuchu się opina ale nie wygląda to źle, pokażę Wam po imprezie jak wyglądałamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:55
Ejrene, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:-) piję kawkę moje chłopaki jeszcze śpią..... ja coś ostatnio spać nie mogę, chyba już poród się zbliża, męczą mnie skurcze w nocy, wczoraj po południu taki mega mocny, że nospa poszła w ruch. Brzuch mam już strasznie ciężki i strasznie duży, nogi wieczorami puchną jaki nogi słonia, nie wiem czy moczu nie trzymam czy wody się sączą (wczoraj jak kichnęłam to popuściłam), wizyta w czwartek... echhh chcę już urodzić.... gdyby nie te taśmy to nie wiem jakbym sie poruszała, a ja jeszcze samochód prowadzę) w piątek mam fryzjera mam nadzieję że zdążę bo potem ze dwa trzy miesiące nie pójdę.
Ruby super że remontujecie, ja uwielbiam zmiany w domu (może nie sam remont) ale ten efekt po....ja czuję się jak nie u siebie, ale w takim pozytywnym sensie, wszystko nowe, czyściutko i jakoś tak oko cieszy. Mój fotel do karmienia odebraliśmy w sobotę wstawię fotę, jak ogarnę z babciami górę prasowania dla małej, bo pranie jest wszędzie:-)
Ruby, Ejrene, Mika , Kjopa super, że dzieciaczki tak rosną
Achhhh i witam w 38 tc. ciąża donoszona!!!!!... swoją torbę spakowałam wczoraj na tip top, torba Małej będzie spakowana do środy.
majju, Kjopa3, Ejrene lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Witam Piękne Panie! Witam w 23 tygodniu Ośmielę się powiedzieć, że wybraliśmy wózek dla Macieja. Ufff, ciężka decyzja była, teraz jeszcze kilka miesięcy czekania na niego, oby tylko dostarczyli przed wrześniem.
Imię wielki dzień coraz bliżej,czekam z niecierpliwością
Milka super rodzinka :*Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
IR no widzisz jak ten czas leci. Zaraz my będziemy czytać o Twoim porodzie i oglądać córę (jeśli będziesz chciała tutaj wrzucić).
Agatia oj tak czas leci. Tyle na ovu się pisało a teraz wasze dzieciaczki już takie duże. A niedługo będziemy obchodzić roczki.
Majju super, że wózek wybrany. A na jaki się zdecydowaliście?
Milka super rodzinkaImię_Róży, Milka1991, agatia lubią tę wiadomość
-
No mamuśki leci ten czas, choć ja mam wrażenie że ten tydzień zawisł w powietrzu.
Pochwalę się jestem spakowana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9c1a58193fd.jpg
Milka my też lubimy spacery w parku pewnie kiedyś się zmówimy:-)
Majju 23 tydzień no szok;-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 23:29
Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
O ale gapcio że mnie, nie wrzuciłam linka do fury. Już się chwalę: Espiro next manhatan,kolor Chicago grey. https://www.ewozki.eu/pl/p/Espiro-NEXT-MANHATTAN-wozek-wielofunkcyjny-z-opcja-3w1/2389
Kurka siwa widzę,że tych rzeczy do szpitala to trzeba wziąć tyle co na dobre wczasy Nie zdawałam sobie sprawy.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Majju super bryka:-)
No niestety jedna torba małej druga moja, ja muszę mieć wszystko pampersy podkłady, ciuszki , becik, kocyki itp.
A oto nasza bryka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc49c8aba430.jpg
I ostatni dzsiejszy zakup
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b0f73b89d75.jpg
Na moim forum dziewczyny doradziły i zakupiłam bo po ostatniej cc brakowało mi tego.
Jeszcze tylko dzisiaj ostatnia wizyta , jutro fryzjer i mogę rodzićMilka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
Dziewczyny cudne te wózki
Różo zgrabne to torby masz, moja to była taka wielka jakbym na 2 tyg na wczasy jechały a dla dziecka nie miałam prawie nic bo u nas wszystko dają
Milka piękni wy! macierzyństwo ci służy
Milka ze szczepień płatnych to tylko rotawirusy brałam, u młodej się sprawdziło więc wzięłam i u młodego
Ja w związku z nadchodzącym remontem jestem trochę zalatana bo mebelki i inne potrzebne gadżety trzeba było zakupić, teraz kurierzy mijają się w drzwiach a my zaczynamy od poniedziałku
A tymczasem jutro wybywamy na weekend ze znajomymi no oczywiście z całą ekipą dzieciową żeby nie było
Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Agatia masz rację ja przy dwojce tez neta mało ogarniam;-)
H&M to też mój ulubiony sklep zwlaszcza jesli chodzi o dzieci a propos,właśnie zaczely się wyprzedaże i kolejne promocje na kody
Ruby to Mlody daje popalic z tym jedzeniem:-(
U nas rozszerzamy dietę od 3tyg.i zjada rano kaszke z owocami 130ml a w porze obiadowej maly sloiczek zupki jak coś mu nie smakuje to pluje hihi ale ogolnie jest chyba wszystkozerny,wczoraj zjadl nawet Cukinie z ziemniakami,balam się zoltka ale wcinal aż miło
Ruby a Ty lyzeczka probujesz mu podac już jakieś zupki czy tylko z butli?
Wow,fajne macie fury
Ejrene no proszę jaki Mikolaj zdolny
Mój raczej leniwy,cos tam zaczal bardziej podnosic się na rekach ale brzuszek spory i nie pozwala mu się dzwignac;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:40
Milka1991 lubi tę wiadomość