X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Majówkę czas zacząć! Szkoda tylko, że z taką byle jaką pogodą.
    Siedzimy w domu ale jest przyjemnie, za tydzień wyjeżdżamy na I Komunię to dla nas będzie kilka dni rozrywki. Ale zdaję sobie sprawę, że to duże przedsięwzięcie organizacynne i rozumiem Twój stres Kasiu :* A lekarzowi staraj się poprostu zaufać, jakby bardzo go coś niepokoiło to na pewno by Cię położył do szpitala.
    Ja z wyprawki mam tylko trochę ciuszków, chyba się muszę bardziej ogarniać.
    IR zaciekawilas mnie tymi plastrami, w późniejszym czasie obczaję czy jest taki szaman w mojej mieścinie.
    Jak tam Mamusie Wasze dzieciaczki rosną? Dają pospać trochę?

Imię_Róży lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:59

cinnamon cookie, majju, Imię_Róży lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

U nas ok. Stasiu powoli coraz więcej sobie gada i robi cudne miny. Uwielbiam to :-D Pod wieczór i rano ma swój czas aktywności. Nie śpi wtedy po 2-3h. Często się pręży,pierdzi i marudzi wtedy. Czasem właśnie to od brzuszka a czasem szuka cyca. Mleko odpukać na razie mam. Na spacerach jest grzeczny, lubi jak go tam buja bo jak za długo stoję to jest odzew ;-) Jego ulubionym miejscem jest przewijak, ogląda z niego okna. Kąpanie też lubi. Często robi psikusy przy przebieraniu pieluchy a starszy brat się cieszy i mówi "braciszku kocham /uwielbiam Cię za to" zazwyczaj jest to siku :-o W nocy zazwyczaj budzi się koło 1 i 3-4 w miarę się wysypiam. Często podchodzi mu mleko do góry i się krztusi, strasznie mnie to stresuje. Co dziennie ma też czkawkę i na początku było ok. a teraz strasznie go to denerwuje i płacze.

Milka1991, majju, Imię_Róży, Marietta, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U nas Mikołaj coraz bardziej mobilny, zaczyna chodzić przy meblach. Idą nam górne jedynki, myślę że jutro, max. Pojutrze się przebiją więc cierpi. Młody się dostał do żłobka z czego się bardzo cieszę :) no i niedługo zamierzam kończyć tą piękną przygodę jaką jest kp.
    W środę byliśmy na bilansie, waży 9700 i ma 77,5cm :)
    Też używamy kosmetyków hippa :)

Kasiu też myślę że lekarz dmucha na zimne i życzę by komunia poszła po Twojej myśli :)
    Kjpopa to mało pobudek u Was :) Mikołaj też miał często czkawki na początku.
    Maja i co dorwałaś kieckę na imprezę ?

My dziś w domu, poszliśmy tylko na spacer, jutro też chyba nigdzie nie pojedziemy. We wtorek chcemy skoczyć na basen a w środę do męża siostry i będzie po weekendzie.

Milka1991, majju, Imię_Róży, Kjopa3 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

IR zazdraszczam szamana! sama bym poszła zaraz po porodzie bo wtedy najskuteczniej pomagają wszelkie zabiegi, teraz zostały mi tylko ćwiczenia na które nie mam siły , czasu ani ochoty :D
    W ogóle Róża przez twój remont zakiełkowało mi w głowie że też chcę jakiś wypasiony fotel, że w zasadzie 8-letnie meble też już się nadają do zmiany i uwaga uwaga namówiłam męża na remont salonu , który odbędzie się za tydzień :D jestem w trakcie poszukiwania mebli, w zasadzie większość już mam tylko stołu nie mogę znaleźć do salonu bo chcę biały na jednej nodze niby tego jest dużo no ale ciężko wybrać :)
    ps. fotel już też mam :D z podnóżkiem :P

Madzikk mieliśmy szczepienie na błonnica-krztusiec-tężec, hib, wzw-b i rotawirusy...

Kjopa to masz tyle pobudek co ja, fajnie, na pewno w wieku 5 miesięcy twój mały już będzie spał całe noce ... Ja tak pewnie się będę bujać do 2 roku życia :( młody nie chce jeść w dzień, jest coraz gorzej, lekarka powiedziała że rozwija się dobrze i po prostu niektóre dzieci tak mają więc nic nie poradzę...on nadrobi w nocy bo po kąpieli na noc wypije 180 mleka z kleikiem i w nocy 2 razy po 150 mleka- ale rozrzedzam mu czyli daję o jedną miarkę mleka mniej na ilość wody...

Milka twoja mała też pewnie lada chwila prześpi całą nockę :)

Kasia dbaj o siebie , dużo wypoczywaj mimo że ciężko bo komunia ale musisz się strać, a jak coś cię niepokoi to na ip szybciutko.

Majju a jak brzuszek , widać już coś więcej? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 19:51

Milka1991, majju, Imię_Róży, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 12:59

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miło się czyta o Waszych maleństwach :) Fajnie, że zdrowo rosną na pociechę rodzicom.
    Mój brzucho też rooośnie. Dziś kobietka w galerii chciała mnie przepuścić w kolejce do WC :D
    Sukienkę na Komunię kupiłam w końcu w orsayu. Na brzuchu się opina ale nie wygląda to źle, pokażę Wam po imprezie jak wyglądałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:55

Ejrene, Milka1991 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) piję kawkę moje chłopaki jeszcze śpią..... ja coś ostatnio spać nie mogę, chyba już poród się zbliża, męczą mnie skurcze w nocy, wczoraj po południu taki mega mocny, że nospa poszła w ruch. Brzuch mam już strasznie ciężki i strasznie duży, nogi wieczorami puchną jaki nogi słonia, nie wiem czy moczu nie trzymam czy wody się sączą:-P (wczoraj jak kichnęłam to popuściłam), wizyta w czwartek... echhh chcę już urodzić.... gdyby nie te taśmy to nie wiem jakbym sie poruszała, a ja jeszcze samochód prowadzę:-)) w piątek mam fryzjera mam nadzieję że zdążę bo potem ze dwa trzy miesiące nie pójdę.

Ruby super że remontujecie, ja uwielbiam zmiany w domu (może nie sam remont) ale ten efekt po....ja czuję się jak nie u siebie, ale w takim pozytywnym sensie, wszystko nowe, czyściutko i jakoś tak oko cieszy. Mój fotel do karmienia odebraliśmy w sobotę wstawię fotę, jak ogarnę z babciami górę prasowania dla małej, bo pranie jest wszędzie:-)

Ruby, Ejrene, Mika , Kjopa super, że dzieciaczki tak rosną ;-)

Achhhh i witam w 38 tc. ciąża donoszona!!!!!... swoją torbę spakowałam wczoraj na tip top, torba Małej będzie spakowana do środy.

majju, Kjopa3, Ejrene lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:00

Imię_Róży, majju, Kjopa3, madzikk, midnight, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratuluję!!! Omg Stasiu już ma 3 tygodnie?? :-D jeny cudnie ❤
    Piszcie więcej na fb bo ja przy 2 dzieciaków nie daję rady wszystkiego śledzić :-*

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka fajna z was rodzinka:-) ps. Czy to w kielcach w parku????

Rany Kjopa już 3 tygodnie a dopiero czytałam opis twojego porodu:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piękne Panie! Witam w 23 tygodniu :D Ośmielę się powiedzieć, że wybraliśmy wózek dla Macieja. Ufff, ciężka decyzja była, teraz jeszcze kilka miesięcy czekania na niego, oby tylko dostarczyli przed wrześniem.

Imię wielki dzień coraz bliżej,czekam z niecierpliwością :D
    Milka super rodzinka :*

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:00

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR no widzisz jak ten czas leci. Zaraz my będziemy czytać o Twoim porodzie i oglądać córę (jeśli będziesz chciała tutaj wrzucić).

Agatia oj tak czas leci. Tyle na ovu się pisało a teraz wasze dzieciaczki już takie duże. A niedługo będziemy obchodzić roczki.

Majju super, że wózek wybrany. A na jaki się zdecydowaliście?

Milka super rodzinka :-)

Imię_Róży, Milka1991, agatia lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamuśki leci ten czas, choć ja mam wrażenie że ten tydzień zawisł w powietrzu.
    Pochwalę się jestem spakowana
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9c1a58193fd.jpg

Milka my też lubimy spacery w parku pewnie kiedyś się zmówimy:-)
    Majju 23 tydzień no szok;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 23:29

Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ale gapcio że mnie, nie wrzuciłam linka do fury. Już się chwalę: Espiro next manhatan,kolor Chicago grey. https://www.ewozki.eu/pl/p/Espiro-NEXT-MANHATTAN-wozek-wielofunkcyjny-z-opcja-3w1/2389

Kurka siwa widzę,że tych rzeczy do szpitala to trzeba wziąć tyle co na dobre wczasy ;) Nie zdawałam sobie sprawy.

Milka1991 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju super bryka:-)

No niestety jedna torba małej druga moja, ja muszę mieć wszystko pampersy podkłady, ciuszki , becik, kocyki itp.

A oto nasza bryka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc49c8aba430.jpg

I ostatni dzsiejszy zakup
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b0f73b89d75.jpg
    Na moim forum dziewczyny doradziły i zakupiłam bo po ostatniej cc brakowało mi tego.
    Jeszcze tylko dzisiaj ostatnia wizyta , jutro fryzjer i mogę rodzić:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dziewczyny cudne te wózki :)

Różo zgrabne to torby masz, moja to była taka wielka jakbym na 2 tyg na wczasy jechały a dla dziecka nie miałam prawie nic bo u nas wszystko dają :D

Milka piękni wy! macierzyństwo ci służy :)

Milka ze szczepień płatnych to tylko rotawirusy brałam, u młodej się sprawdziło więc wzięłam i u młodego :)

Ja w związku z nadchodzącym remontem jestem trochę zalatana bo mebelki i inne potrzebne gadżety trzeba było zakupić, teraz kurierzy mijają się w drzwiach a my zaczynamy od poniedziałku :)

A tymczasem jutro wybywamy na weekend ze znajomymi :D no oczywiście z całą ekipą dzieciową żeby nie było :P

Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia masz rację ja przy dwojce tez neta mało ogarniam;-)

H&M to też mój ulubiony sklep zwlaszcza jesli chodzi o dzieci :-) a propos,właśnie zaczely się wyprzedaże i kolejne promocje na kody :-)

Ruby to Mlody daje popalic z tym jedzeniem:-(
    U nas rozszerzamy dietę od 3tyg.i zjada rano kaszke z owocami 130ml a w porze obiadowej maly sloiczek zupki :-) jak coś mu nie smakuje to pluje hihi ale ogolnie jest chyba wszystkozerny,wczoraj zjadl nawet Cukinie z ziemniakami,balam się zoltka ale wcinal aż miło :-)
    Ruby a Ty lyzeczka probujesz mu podac już jakieś zupki czy tylko z butli?

Wow,fajne macie fury :-)

Ejrene no proszę jaki Mikolaj zdolny :-)
    Mój raczej leniwy,cos tam zaczal bardziej podnosic się na rekach ale brzuszek spory i nie pozwala mu się dzwignac;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 09:40

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc zaplanowane na 9 maja rano....yyyy... Chyba się stresuję... Weekend będzie bardzo długi....aaaaaaaa

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ