Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka zazdroszcze figurki:)
Majusia a ty masz naprawde ladny brzuszek.
Katiuszka innych wiadomosci od ciebie sie noe spodziewalam:) Gratulacje!
Kasia spokojnie bez nerwow, wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki, daj szybciutko znac.
Rhesus (d) to ten plusuk lub minusik co jest przy grupie krwi (antygen-d), ale sa jeszcze inne antygeny c C E, jest ich chyba z 50, ale d jest najbardziej popularny I negatywny najczesciej prowadzi to hemolitycznej choroby noworodka lub plodu I jest na niego lek, ale inne geny tez moga do tego doprowadzic. Moja grupa krwi to O Rhd+ Rhc-, u kazdego mozna oznaczyc antygeny. Pozostaje mi cierpliwie czekac do 27 tygodnia zrobic badania I sie modlic zeby moje cialo nie wytwarzalo przeciwcial. Nie ma na to leku, mniej niz 1% kobiet z Rhc- wytwarza przeciwciala, wiec pewnie bedzie ok:) trzeba byc dobrej mysli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:36
Milka1991 lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualny
-
Majju śliczny brzuszek
Katiuszaa wielkie Gratulacje Nie mogło być inaczej
Madzikk trzymam kciuki Ja wiem tylko, że ja mam A rh+ to nic nie robią a jak bym miała A rh- to po porodzie podają jakiś zastrzyk. Gdzie niegdzie w ciąży już dają pierwszą dawkę.
Kasiu co u Was? Może jednorazowy skok tętna? Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości.
Ja byłam przedwczoraj z młodym na sor. Tata tak zarządził jak był chwilę w domu i zobaczył jak mały mocno płacze. Ja byłam prawie pewna, że to kolka. Trochę nas zmylało bo płakał a za chwilę pięknie się do nas uśmiechał i tak na zmianę. W końcu pojechaliśmy. W szpitalu trochę się uspokoił i już poszliśmy do samochodu żeby jechać do domu. Nakarmiłam jeszcze młodego i znowu zaczął płakać. Wróciliśmy do szpitala. Przyjęła nas pani dr. Stwierdziła twardy brzuch i powiedziała,
że go boli. Zauważyła siniaka na prawej ręce po szczepieniu i powiedziała, że to nop i kazała to zgłosić. Do tego powiedziała, że dzieci do 1 r.ż nie wolno szczepić w ręke tylko w uda. Sama by wpisała ten nop ale nie wiedziała która szczepionka była w ręke a która w nogę. Dała skierowanie na usg brzucha i kazała wrócić i zapukać do niej to młodego odgazują. Na usg wszystko ok ale wyszły te gazy w jelitach. Wróciliśmy i wsadzili młodemu gumową rurkę w pupę i widać było ulgę. Poszła kupa i gazy w rurkę. Dr. mówiła żeby przystawić małego do piersi ale jeszcze nie chciał jeść i zaczął płakać i pierdzieć.To dała nas do pokoju obserwacji. W pokoju położyłam młodego i Nakarmiłam. Wzięłam do odbicia a tam kupa po same pachy Dziecko od razu szczęśliwe i gadające. Dr. dała wypis i zalecenia. Debridat na receptę, resztę tak jak było i żeby nasza pediatra dała skierowanie na nietolerancje laktozy oraz zgłosiła ten nop. Niestety u mnie w przychodni pielęgniarki stwierdziły, że to nie nop bo obrzęk musiałby być na pół ręki. Pediatra tak czytała zalecenia, że nie dała skierowania na kał a młody zaczął płakać i zapomniałam jej powiedzieć. Pielęgniarka za to oburzyła się jak powiedziałam, że na sor lekarka powiedziała że w ręke się nie szczepi. Zobaczymy co będzie jak powiem, że nie wyrażam zgody na kłucie w ręke.
No to się nagadałam
Gdzie zaginęły IR i bratek?
Część Marietta Gratulacje Rośnijcie zdrowo.Marietta lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Witam się ze szpitala z bardzo niewygodnymi łóżkami.
Jak narazie zbyt dużo nie wiem. Pierwsze ktg wyszło ok mniej więcej 140-160 niestety drugie już troszkę gorzej 140-185. Przy każdym przylozeniu do brzuszka tego sprzętu wynosi ponad 160. Chwilo nic za bardzo nie mówią myślę że więcej się dowiem po weekendzie.
Madzik kompletnie się nie znam na tych niezgodnosciach ale mocno wierzę w to że wszystko będzie ok.
Kjopa no to mieliście przeboje ż małym. Ale dziecko się wyproznilo i odrazu się lepiej poczulo. Oby więcej takich sytuacji nie było. A jeżeli chodzi o szczepienia to u nas od lat podawane są w rączkę i nozke i zdziwiła mnie ta doktorka że nie wolno w rączkę. Może jakieś nowe zasady weszły, lepsze dla maluszka. -
Milka doktorek mnie położył ponieważ ja również mam problem z tetnem i wyszła mi ta niedoczynność tarczycy. I mogło to być powiązane a u niego w gabinecie było cały czas 180. A podobno przy końcówce to już jest za wysoko. Ogólnie strachu się najadlam co nie miara ale już teraz jestem spokojniejsza i liczę że w pon. Wyjdę. Wczoraj dziewczyna ze mną leżała 34 tc rano mieli ja wypisać ale zapomnieli jej pobrać krew i ja cofnęli a od 18 dostała boli o 23 zabrali na porodowke. Człowiek nie zna dnia ani godziny.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasia dobrze ze cie zatrzymali, lepiej poobserwowac, bedziesz tez spokojniejsza niz jakbys miala sie stresowac w domu. Niech Fabianek jeszcze troszke poczeka, chociaz jak tak bardzo mu sie spieszy to I tak w tak poznej ciazy juz nic mu nie grozi. Jestescie juz prawie na mecie:) a wydaje mi sie ze chwiliwe skoki tetna dzidzi moga byc norma, nie znam sie ale to chyba tak jak Milka pisze, u czlowieka w spoczynku tentno prawidlowe 72, u dzidzi 160, a jak sie rusza w brzuszku to chyba powinno skakac. Jak biegniesz tez tobie serduszko szybciej bije.
Kjopka, ciekawa jestem jak u mnie szczepia. A malutki z kolkami to chyba u was od poczatku mial problemy. Dobrze ze pomoglo, ja tez odczuwam ogromna ulge po wizycie w toalecie. A przed czuje ze mnie boli. Najwazniejsze ze jest juz lepiej.
Z tym Rhc mysle ze w polsce moga badac po poronieniach, chociaz pytalam kilka dziewczyn I nikt im takich badan nie robil. A ojczym mojej kokezanki ginekolog w Polsce wogole o tym nie slyszal. W holandii badanie antygenu-c jest obowiazkowe przed koncem pierwszego trymestru w pierwszej ciazy, przy negatywnym wymaga obserwacji.Kasia1407 lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Milka Fabcio ma chwilowo 2715g, brzuszek ma troszkę mniejszy i doktorek powiedział że będzie szczuplaczek
Katiusza ja mam całą ciążę ogromnego kaca pije dziennie wody ok 5-6l. Mąż wszystkim co do nas przyjdą pokazuje puste butelki i nabija się jakie mam pragnienie
Jak na razie dzisiaj miałam tylko ktg i pobranie krwi. Na ktg znowu wariowalo tętno ale położna powiedziała że jest w miarę ok. Więc mam nadzieję że po niedzieli wyjdę Pewnie że lepiej że mnie zostawili bo w domu to bym zwariowała a tak to czuję się spokojnie
-
nick nieaktualnyMadzikk ty masz podobną ciążę do mnie bo nie dość że łożysko to konflikt grup u nas też tak było. Po pierwszej ciąży dostałam zastrzyk z surowicy chyba i po drugiej również, a w czasie całej ciąży co 2 miechy miałam badane przeciwciała odczyn coombsa czy mój organizm wytwarza przeciwciała na szczęście u mnie nie wytwarzał więc zastrzyk po ciąży i tyle w temacie nic strasznego także bez paniki
Kasia kciuki...
Kjopa to ci psikus nie wolno w rękę- my mamy zaległe szczepienie i jakoś nie spieszy mi się do przychodni
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj znowu miałam dzień zgrozy. Fabian miał tętno 170-200 stałe. I już wszyscy zaczęli panikowac na usg na szczęście przepływy ok. Jak by mi się wieczorne ktg takie powtórzyło to mieli już rozwiązywać ciążę ale na szczęście przeszło. Cała ciążę nie dawał mi tak popalić jak na sam koniec
-
Kasia dobrze ze przeszlo, ale cos mi sie wydaje ze moga cie juz nie puscic do domu.
Rubek no to mamy podobnie:) Tyle ze u mnie to nie antygen-d a antygen-c, niestety leku na niego nie ma. Ja to mam zawsze szczescie w nieszczesciu, przetrwalismy krwawienia to przetrway I konflikt:) Licze na spokojniejsza koncowke ciazy:)Kasia1407 lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualny
-
Madzik ja tam mam nadzieję że jednak puszcza no ale zobaczymy. Na pewno nie będę się wychylac z wyjściem jeżeli stwierdza że mam zostać to zostanę a jak że mam wyjść to w podskokach wybiegne do wyjścia
Katiusza dziękuję kochana :* Mam nadzieję że jutro już będzie spokojniejszy Dzisiaj mamusi strachu narobił.