X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    ja dziękuję, nie najgorzej :D
    To bardzo się cieszę ;)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:07

katiuszaa, Ruby lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta ja już zaczynam w czwartek 36tc więc już odliczam dni :) Tutaj mam wyznaczony termin z om ale już i tak nikt nie bierze go pod uwagę ponieważ od pierwszego badania mały był o 2 tyg. Starszy ;) Dziękuję było ciężko ale jakie za to wynagrodzenie :D A Ty jak się czujesz? Jakieś objawy?

Katiusza u mnie dziś w miarę dobrze :) wczoraj miałam fatalny dzień jakiś nerwowy, wszystko mnie bolało i nawet najbliżsi nie wchodzili mi w drogę, a dziś każdy co do mnie dzwonił to mówił " O dzisiaj widzę że już lepszy dzien" :D Więc musiałam być wczoraj okropna ;)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• majju Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marietta, dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa, rosnijcie zdrowo :*

U mnie dziś bardziej intensywny dzień, skorzystałam z pogody póki nie ma upałów i trochę pospacerowałam. Jutro jedziemy po resztę wyprawki dla Młodego i fotelik i będzie już z grubsza ogarnięte. Zostanie kilka rzeczy aptecznych i kosmetyków, czekam na jakąś promocję w Rossmanie.Pokoik też już prawie prawie, jedynie sofa ma być w lipcu.

Kasiu jeszcze chwilkę, jeszcze momencik i będziesz miała przy sobie Fabcia :*

Milka pochwal się co fajnego kupiłaś. Ja wczoraj trochę łaziłam z siostrą po galerii ale na mój brzuchol już nic nie pasuje :)

Marietta lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju czyli przygotowania pełną parą :) Nie pamiętam już wozeczek macie wybrany? Nad jakim fotelikiem się zastanawiacie?
    Ja już wszystko zakupione, torby spakowane teraz tylko w piątek przyjedzie nam sofa to mąż skręci komode i pokój gotowy :D Sofe musieliśmy zakupić ponieważ niestety byliśmy zmuszeni zrezygnować z łoża bo mamy dość mała sypialnię. A jeżeli chodzi o kosmetyki zakupiłam w rossmanie na promocji 2+2 więc wyczekuj fajnej promocji :)

201707271556.png
    200710144670.png

• Marietta Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- lekkie mdłości z wieczora, ale to wszystko ;) W pierwszej ciaży czułam się bez sił, brzuch bolał jak szalony pierwsze miesiące- tak, że codziennie myślałam, że chyba nic z tego- a teraz- skaczę nad pierworodnym, mam dużo energii i jakoś lepiej się czuję :)

majju- dziękuję! :) a Ty widzę za chwileczkę, po wakacjach... <3 już tuż tuż :)

majju, Kasia1407, madzikk lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fura już czeka:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d50e8d2ee9a2.jpg
    A fotelik chyba Maxi Cosi Pebble Plus.
    No właśnie też czekam na tego typu promocję, jeszcze dwa miesiące więc może akurat się trafi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 18:15

Kasia1407, Kjopa3 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta bo niestety już przy drugim dziecku organizm nasz wyczuwa że już nie można pozwolić sobie na taki odpoczynek. Jeszcze Ty masz takiego szkraba małego to nie daj Boże żeby Cię dopadły dolegliwości bo synuś nie bardzo zrozumie że mamusia się źle czuje.

Maju furka jak się ma :) Teraz tylko czekać na właściciela:) Ja nie umiem wstawiać zdjęć bo też bym się pochwalila Fabcia furka.
    My fotelik mamy z cybexa.

201707271556.png
    200710144670.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marietta lubi tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka śliczna sukienka! Uwielbiam takie kwiatowe motywy! A figurka... Fiu fiu!! Super.
    Zdjęcie wózka trochę przekłamało bo wózek jest na srebrnej ramie, nie chciałam na białej żeby aż tak się nie brudziła jesienią.

Milka1991 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej. Ja też się czuje dobrze bo Kornelia pozwoliła mi z nią leniuchowac w łóżku do 10.30 :D zaraz małą przejmuje babcia a ja jadę na zakupy ubraniowe ;) jupi jupi
    jej zakupy super. Jaka ładna ta sukieneczka a ty jak szybko bo córeczce do formy wróciłaś ja nawet teraz tak dobrze nie wyglądam
    Też mnie czekają bo niedługo nie będę miała co na siebie założyć tuż przed zrobieniem testu wyrzuciłam wszystko za dużo i zostawiłam tylko te na styk. teraz jak mnie wzdęcie bierze to już ledwo ledwo...
    Kasia1407 wrote:
    Katiusza u mnie dziś w miarę dobrze :) wczoraj miałam fatalny dzień jakiś nerwowy, wszystko mnie bolało i nawet najbliżsi nie wchodzili mi w drogę, a dziś każdy co do mnie dzwonił to mówił " O dzisiaj widzę że już lepszy dzien" :D Więc musiałam być wczoraj okropna ;)
    cieszę się że masz się już lepiej wczoraj musiało coś być w powietrzu a męża też o mało nie zabiłam.
    Maju świetny wózek. Szwagierka ma podobny tylko kolorystycznie inny i bardzo sobie chwali

• majju Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciek mówi Ciociom Dzień dobry!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb450b6d4750.jpg

katiuszaa, madzikk, Milka1991, Kasia1407, Marietta, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Maciek mówi Ciociom Dzień dobry!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb450b6d4750.jpg
    Dzień dobry Maciusiu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 09:48

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka sukienka rewelacja, bardzo mi się podoba no i pozazdrościć figurki. Marzenie moje tak pięknie wyglądać po porodzie.

Maju sliczniutki brzunio masz. Który Ty masz już tydzień? I powiedz jak się czujesz? Czy również ciężko znosisz te upały? Ja mam ochotę siedzieć tylko w samochodzie ż włączona klimatyzacja :D Puchnie mi chyba każda część ciała jak się tylko wyłonie na zewnątrz ;)

201707271556.png
    200710144670.png

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza to miałyśmy podobny dzień;) Moj M o dziwo wszystko bierze ostatnio na klatę chyba już widzi że jest mi ciężko i nawet słowem się nie odzywa na moje humorki :D

A z takich ciekawostek to jutro zaczynam 36 tc i dopiero dopadły mnie zachcianki :D Tzn. Mam na coś ochotę i sama nie wiem na co i M targam po sklepach żeby mi co chwila coś kupował :D I obydwoje się z tego śmiejemy :D

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja mam dziś doła więc się wam wyżalę bo mąż twierdzi że ja jak zwykle czarnowidzę. Może i tak ale martwie się że zapeszyłam mówiąc rodzicom o ciąży i że tam jest coś nie tak, że progesteron mi spadał bo organizm wiedział ze nic z tego nie będzie. Pomimo że polubiłam myśl że jestem w ciąży to ciągle wydaje mi się to takie nie realne. Dodatkowo muszę iść do dentysty czego nie cierpie ale w ciąży sama leczyć się nie będę a znów mam stan zapalny dziąseł bez antybiotyku nie da rady wyleczyć. Za 2 tygodnie jadę na urlop i jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo to nie będę miała co na siebie założyć a nie chce kupować ubrań ciążowych żeby nie zapaszyć i tak w koło macieju. ja ze sobą oszajeję. Już powiedziałam M żeby dziś lepiej uważał bo łatwo mnie zdenerwować

• Marietta Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Hej a ja mam dziś doła więc się wam wyżalę bo mąż twierdzi że ja jak zwykle czarnowidzę. Może i tak ale martwie się że zapeszyłam mówiąc rodzicom o ciąży i że tam jest coś nie tak, że progesteron mi spadał bo organizm wiedział ze nic z tego nie będzie. Pomimo że polubiłam myśl że jestem w ciąży to ciągle wydaje mi się to takie nie realne. Dodatkowo muszę iść do dentysty czego nie cierpie ale w ciąży sama leczyć się nie będę a znów mam stan zapalny dziąseł bez antybiotyku nie da rady wyleczyć. Za 2 tygodnie jadę na urlop i jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo to nie będę miała co na siebie założyć a nie chce kupować ubrań ciążowych żeby nie zapaszyć i tak w koło macieju. ja ze sobą oszajeję. Już powiedziałam M żeby dziś lepiej uważał bo łatwo mnie zdenerwować

Kochana- uwierz, złap oddech i zacznij w końcu się cieszyć! Wszystko będzie dobrze! Z tego co czytałam ostatnio- na samym początku ciąży, zaraz po implantacji- 3-4 tydzien ciąży - ostaje się jedynie 40% zarodków. Najgorsze za Tobą, jesteś pod opieką lekarza- bądź spokojna! Ciesz się ciążą i urlopem :) co do dentysty- ja pluje sobie w brodę bo miałam zęba wyrwać, ociągałam się i teraz klops!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza miałam tak samo jak ty. U mnie jeszcze wyszła głupia sytuacja bo tam gdzie pracuje jak odeszłam z pracy wystawili ogłoszenie na fb że poszukują kosmetyczki ze względu na moje odejście. Oczywiście wszyscy skapneli się i zaczęli mi gratulowac a ja byłam wtedy chyba w 9tc. I spać po nocy nie mogłam że to się tak rozeszlo a jak nie daj Bóg poronie to wszystkim będę się tłumaczyć będę musiała znosić ten wzrok ludzi. No na szczęście nic takiego się nie stało ale przeżyłam swoje. Myślę że każda z nas na początku się cieszy ale boi się przyzwyczajać bo różnie bywa. Ja ogromnie się cieszyłam ale brałam taką ewentualność że coś może pójść nie tak tym bardziej że mam taką historię jaka mam. Więc ja Cię w 100% rozumiem w takim myśleniu. Nie kupuj sobie ciuchów ciazowych bo po pierwsze jeszcze troszkę na to za wcześnie kup sobie poprostu luzniejsza bluzkę, jakieś spodenki które ci mogą przysluzyc na najbliższe miesiące. Ja bynajmniej tak robiłam odzież ciążowa zaczęłam kupować w 6 miesiącu ale też ż tym nie przesadzalam bardziej kupuje sobie takie rzeczy które po ciazy też będę mogła spokojnie chodzić ;)
    Nic się nie przejmuj i staraj się zrelaksować tak jak pisze Marietta :*

201707271556.png
    200710144670.png

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ